Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για πειρατεία λογισμικού

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομουν το εξης.Τα τελευταια χρονια γινεται λογος για την πειρατεια.Προγραμματα,παιχνιδια ,οπως επισης και τα ιδια τα windows μετα απο λιγες ημερες κυκλοφοριας "σπανε" και σχεδον οποιοσδηποτε μπορει να βρει τις κοπιες τους στο διαδικτυο η ακομα και σε καταστηματα.Φανταζομαι οτι αυτο δε θα αρεσει καθολου στους κατασκευαστες αυτων των προγραμματων αφου ειναι επομενο οτι θα μειωνεται ο τζιρος τους.Υποθετω οτι για ενα παιχνιδι για τον υπολογιστη για παραδειγμα το ποσοστο που θα πωλειται σε κοπια σε σχεση με το original θα ειναι περιπου (κατα τη ταπεινη μου αποψη) 50-50,ισως και καποιες φορες να υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ του "σπασμενου".Ομως η λογικη λεει οτι για να υπαρξει το "σπασμενο" αντιγραφο ενος παιχνιδιου η ακομα και των windows σημαινει οτι καποιος (με τον οποιονδηποτε τροπο) καταφερε να ξεκλειδωσει το original και να φτιαξει μια κοπια.Και πανω σ αυτο ακριβως θελω να ρωτησω.Οι ιδιες οι εταιριες λοιπον δε θα μπορουσαν να αποκλεισουν το ενδεχομενο οτι το προιον τους θα "ξεκλειδωθει".Κατα ποσο θα ηταν δυνατο κατι τετοιο.Δε μπορω να διανοηθω για παραδειγμα οτι η microsoft με τοσους τεχνικους δε μπορει να φτιαξει τα windows με τετοιο τροπο ωστε να μη σπανε.Περιμενω απαντησεις σας.

Ευχαριστω

Δημοσ.
μετα απο λιγες ημερες ώρες :D κυκλοφοριας "σπανε"

.Οι ιδιες οι εταιριες λοιπον δε θα μπορουσαν να αποκλεισουν το ενδεχομενο οτι το προιον τους θα "ξεκλειδωθει".Κατα ποσο θα ηταν δυνατο κατι τετοιο.Δε μπορω να διανοηθω για παραδειγμα οτι η microsoft με τοσους τεχνικους δε μπορει να φτιαξει τα windows με τετοιο τροπο ωστε να μη σπανε.Περιμενω απαντησεις σας.

Οι εταιρίες και ιδίως η microsoft δίνουν τρελά ποσά για την προστασία από την πειρατεία

ψάξε στα φόρα και στο google για Windows Genuine Advantage (WGA) να δεις πόσα προβλήματα δημιουργεί και σε νόμιμους και σε παράνομους χρήστες τον windows,

από την στιγμή όμως που πρέπει να διαβάζεται το δισκάκι που έχει το πρόγραμμα/λειτουργικό από τον PC σου τελείωσε το χάσανε το παιχνίδι αφού από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να το σπάσει.

Δημοσ.

Οι εταιριες καλα θα κανουν να φτιαξουν πρωτα τις εφαρμογες τους ωστε να παιζουν απροσκοπτα στα windows KAI να κανουν σοβαρο bug hunting πριν βγαλουν καποιο patch.

Αν θες εχω παραδειγματα να αναφερω για τα οποια εχω πει "crack και χαρη σας κανω".

Δημοσ.

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι αν τα windows δεν μπορούσαν να σπαστούν και θα έπρεπε να τα αγοράσεις; Ποσοι θα το έκαναν (θα τα αγόραζαν);

Τα 95 και τα 98 το μόνο κλείδωμα που είχαν ήταν ένα serial. Αυτό επέτρεψε σε πολλούς χρήστες να γνωρίσουν τα windows και να γίνουν fan.

Στα xp η ms προσπάθησε να αναγκάσει πλέον τους χρήστες να αγοράζουν τα windows εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές που εξελίχθηκαν στα vista και στα 7.

Σκέφτηκε ότι αφού υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες των windows θα αναγκαστούν όλοι αυτοί να αγοράσουν πλέον το λειτουργικό της αφού δεν θα μπορούν και δεν θα θέλουν να πάνε σε άλλο λειτουργικό.

Δεν τους κάθισε όμως η φάση και καλά να πάθουν (viva la crackers).

Κάτι παρόμοιο θυμάμαι ότι γινόταν και με το autocad στα ΤΕΙ.

Η autodesk έδινε αβέρτα τις "εκπαιδευτικές" (και καλά) άδειες με το ίδιο σκεπτικό.

Σου λέει αν μάθουν όλοι να δουλεύουν το autocad, όταν αυτοί θα βγουν στην αγορά θα αναγκαστούν να αγοράσουν το πρόγραμμα γιατί δεν θα ξέρουν να δουλεύουν κάποιο άλλο.

Δημοσ.

Αν τα windows δεν μπορουσαν να σπαστουν και γενικα να διαδωθουν τοτε θα ειμασταν ακομα πολυ πισω.

Ομοιως για τις αλλες εφαρμογες επιπεδου που ειναι ετη φωτος μπροστα απο τις αντιστοιχες freeware και opensource.

Επισης, οταν σε ενα κοσμο το 95% των σελιδων γινονται με dreamweaver/ των φωτογραφιων με photoshop/ των βιντεο με premiere/ των σχεδιων με autocad και το 100% των swf με flash, τοτε δεν φταιει η εταιρια που τα φτιαχνει αλλα και οι χρηστες αφου δεν μπορουν να συνενοηθουν για ενα συγκεκριμενο φορματ. Ποση αποιχηση εχει ενα .doc και ποση ενα .odt?

Δημοσ.

Αν τα windows δεν μπορουσαν να σπαστουν και γενικα να διαδωθουν τοτε θα ειμασταν ακομα πολυ πισω.

Ομοιως για τις αλλες εφαρμογες επιπεδου που ειναι ετη φωτος μπροστα απο τις αντιστοιχες freeware και opensource.

Επισης, οταν σε ενα κοσμο το 95% των σελιδων γινονται με dreamweaver/ των φωτογραφιων με photoshop/ των βιντεο με premiere/ των σχεδιων με autocad και το 100% των swf με flash, τοτε δεν φταιει η εταιρια που τα φτιαχνει αλλα και οι χρηστες αφου δεν μπορουν να συνενοηθουν για ενα συγκεκριμενο φορματ. Ποση αποιχηση εχει ενα .doc και ποση ενα .odt?

Ελπίζω να αστειεύεσαι.

Αν δεν μπορούσαν να σπαστούν τα windows το linux θα ήταν τώρα το κυρίαρχο λειτουργικό στους χρήστες H/Y και τα windows θα απευθυνόταν σε όποιον ήθελε να πληρώσει για να έχει υποστήριξη από κάποια εταιρεία.

Για την ακρίβεια, τα windows μας πήγαν πολύ πίσω. Όταν ακόμα τα Pc είχαν dos η Apple με τον Macintosh ΙΙ, η Commodore με την Amiga και η Atari με το ST είχαν ήδη παραθυρικό περιβάλλον (από το 1985) και μάλιστα Multitasking/32bit.

Μετά βγήκαν τα Windows 3.11 το οποίο ήταν στην ουσία ένα GUI για το DOS και το πρώτο 32bit/multitasking λειτουργικό ήταν τα W95 που βγήκαν (τι πρωτότυπο) το 1995 και έμειναν όλοι (όσοι δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με τους υπολογιστές) με ανοιχτό το στόμα.

Εμείς απλά γελούσαμε τότε.

Από προγράμματα, το Gimp είναι άψογο στην επεξεργασία φωτογραφιών και το Blender κάνει φοβερή δουλειά στον τομέα του 3d animation με πολλά παραδείγματα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Από viewers προτιμώ τον irfan view έναντι του acdsee.

Ο Firefox απλά "τα σπάει".

Το ότι δεν έχει απήχηση το odt είναι αποτέλεσμα του ότι το office σπάει για την πλάκα. Αν δεν έσπαζε έτσι εύκολα θα βλέπαμε ποιος θα έχει απήχηση.

Το xvid χτυπάει στα ίσια το εμπορικό divx το οποίο σήκωσε κεφάλι λίγο με το hd αλλά άργησε γιατί το δωρεάν x264 κάνει θαύματα σε mkv.

Από web development δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά νομίζω ότι αρκετοί προγραμματίζουν καθαρά σε HTML5 ενώ υπάρχουν αρκετοί δωρεάν WYSIWYG page creators.

Εννοείτε ότι τα swf γίνονται σε Flash. Είναι ένα φορμάτ που το δημιούργησε η macromedia και το επέβαλε η adobe σε σημείο που να είναι πλέον defacto.

Τέλος, εφαρμογές που απευθύνονται σε επαγγελματίες που βγάζουν λεφτά από την χρήση τους (cad/cam, video editing κτλ) αναπτύσσονται από εταιρίες και κοστίζουν πολύ σε ανάπτυξη και εξέλιξη. Επίσης πρέπει να είναι κάποιος υπεύθυνος για την χρήση και την λειτουργία τους, οπότε δεν σηκώνει Open Source.

Πρέπει να πληρωθούν όλοι αυτοί που προγραμμάτιζαν 18 ώρες την ημέρα για πάνω από ένα χρόνο, τι να κάνουμε.

Δημοσ.

αν δεν μπορουσαν να σπασουν και να τα τεσταρω 100% και οχι περιορισμενα απλα δεν θα τα αγοραζα !

ιδικα για τα windows αν δεν υπηρχει τροπος να τα "δοκιμασω" θα ειχα μονο linux !

βλεπε mac δεν ξερω τι στα κομματια κανει ή μπορει να κανει αυτο το λειτουργικο. δεν μπορω να το τεσταρω , και ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να αγορασω , μα ποτε ! mac pc. ( 2 ωρες για τεσταρισμα σε φιλο ή μαγαζι δεν φτανουν )

Δημοσ.

Χρυσος κανονας δεκαετιες τωρα ειναι το "ο,τι κλειδωνεται, σπαει". Απο την στιγμη που δημιουργειται απο ανθρωπους αργα ή γρηγορα θα "σπασει" και απο ανθρωπους :D

Δημοσ.

Δε μπορω να διανοηθω για παραδειγμα οτι η microsoft με τοσους τεχνικους δε μπορει να φτιαξει τα windows με τετοιο τροπο ωστε να μη σπανε.

Η γλυκιά αλήθεια είναι πως δεν μπορούν.

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα μεγαλύτερα μυαλά δουλεύουν για την microsoft?

Δημοσ.

Στο λογισμικό ακολουθείται διαδίκασία ανάλογη με αυτήν του εθισμού στα σκληρά ναρκωτικά. Στην αρχή σου δίνεται μια μικρή ποσότητα δωρεάν και αφού εθιστείς τα πληρώνεις χοντρά! Εγώ λοιπόν αντίθετα με την άποψη που υποστηρίζει πως "ότι κλειδώνει-ξεκλειδώνει" πιστεύω ότι τα "κενά ασφάλειας" αφήνονται σκόπιμα.Υπάρχουν άλλωστε πάρα πολλά προγράμματα για τα οποία δεν έχει βρεθεί τρόπος ξεκλειδώματος παρ' ότι είναι πολύ δημοφιλή. Τυχαίο; δε νομίζω !!!

Δημοσ.

Κι εγώ έχω την ίδια απορία.

Μέχρι και hasp δοκίμασαν κάποιοι αλλά κι αυτό το έσπασαν.

Μην πεις όμως για Ελληνικά προγράμματα επιχειρήσεων.

Οι Έλληνες crackers δεν νομίζω να ασχολούνται με cracking τέτοιων προγραμμάτων.

Επίσης βγάζουμε από την λίστα και όλα τα Online παιχνίδια.

Δημοσ.

Ποιά είναι αυτά;

Γιατί ρωτάς ποια είναι αυτά; Έχεις βρει εσύ ξεκλείδωμα για τα πάντα;

Μήπως άραγε δε γνωρίζω πού να ψάξω; Ας μη φάμε κανένα βαθμό ποινής πρωί-πρωί.

Δημοσ.

'Αλλο αν εσύ δεν έχεις βρει κάποια προγράμματα ξεκλείδωτα, και άλλο το <<Υπάρχουν άλλωστε πάρα πολλά προγράμματα για τα οποία δεν έχει βρεθεί τρόπος ξεκλειδώματος>>.

Δημοσ.

Μιας και μου ετυχε σημερα το παρακατω, αναφερω αυτο ως παραδειγμα του "crack και χαρη σας κανω". Αν θελετε εχω και αλλα, με windows και μη.

Πεφτει στα χερια ενα λαπτοπ με vista (home premium), του οποιου η ιδιοκτητρια του ειχε αλλαξει τα φωτα 3-4 χρονια τωρα και ο μονος τροπος να ξαναδουλεψει ειναι το φορματ. Recovery disk δεν υπαρχει, ουτε μπορει να κανει recovery απο το partition που υπαρχει για αυτο το σκοπο ασχετως αν κανω την προβλεπομενη διαδικασια σωστα (πατωντας το 0 κλπ).

Για να μου στειλει η toshiba recovery disk, για να κανω αυτο που θα επρεπε να δουλευει εξαρχης, ηθελε ~30$. Ακυρο!

Η ms μου προτεινε να μου στειλει ενα δισκακι εγκαταστασης των vista με μολις 10$, εφοσον εδινα το κλειδι για ελεγχο στην σελιδα που αναφερω εδω. Το εκανα αλλα η σελιδα το βρηκε λανθασμενο.

Τοτε πηρα το πονηρο το μονοπατι και με καποιο utility του hirens ειδα το κλειδι που ειχει η υπαρχουσα εγκατασταση. Ηταν τελειως διαφορετικο απο αυτο που εχει το αυτοκολλητο του λαπτοπ.

Εβαλα αυτο στη σελιδα της ms αλλα και αυτο το βρηκε λανθασμενο!

Προφανως με κοροϊδευει, ειπα.

Μετα απο ολα αυτα, και χωρις κανενα ενδοιασμο, πηγα στο technet* και κατεβασα ενα καθαρο iso των windows 7 με το οποιο εκανα εγκατασταση στο λαπτοπ και μετα εβαλα και το σχετικο crack. Δουλευει τελεια!

* Σε τετοια θεματα δεν εμπιστευομαι το πειρατικο αντιγραφο που θα κατεβασω πχ απο τορρεντ γιατι δεν ξερω τι μπορει να περιεχει.

http://www.microsoft.com/windowsvista/1033/ordermedia/default.mspx

Για οποιον ενδιαφερεται εχω αρκετα παραδειγματα ακομα που υποστηριζουν την παραπανω θεση μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...