Προς το περιεχόμενο

DVR - Network

platonas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλο το forum,

Πρόσφατα αγόρασα ένα καταγραφικό dvr όπου συνδέονται 4 κάμερες, και το εγκατέστησα στην επιχείρηση μου.

Θέλω να μπορώ από τον browser να βλέπω τις κάμερες, και επίσης να μπορώ να το βλέπω και από άλλο υπολογιστή με ιντερνετ.

Κάθε προσπάθεια απέτυχε, γι’αυτο ζητώ την βοήθεια σας.

Το dvr έχει θύρα Ethernet όπου σύνδεσα το ανάλογο καλώδιο στο router (connex) της baudtec.

Στο setup του dvr και στην Καρτέλα Network έχει τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Server Address: 192.168.002.100 Server Port: 5555 (Τι είναι αυτό?)

Unit IP: 192.168.001.002 Http Port: 8088

Netmask: 255.255.255.000 DHCP: On

Gateway: 080.106.108.004 (Αυτό το άλλαξα εγώ διότι νομίζω ότι πρέπει να είναι το ίδιο με το gateway του router)

Ακριβός κάτω από αυτή την καρτέλα έχει ένα κουμπί που γράφει DNS/PPPOE Set και γράφει:

DNS SET

DNSSwitch:off

Server Port: 0

Server Name : (κενο)

Server IP: 255.255.255.255

PPPOE SET

PPPOE: OFF

USER: (κενο)

Password: (κενο)

Γυρνώντας στο setup του dvr έχει ακόμα μια καρτέλα που λέει:

DDNS Setup

Host: tade.dyndns-ip.com (αυτό το έκανα εγώ register από την σελίδα dyndns.com, δεν ξέρω εάν χρειάζεται άλλες ρυθμίσεις στο site, έκανα μόνο register και ενεργοποίηση)

Username:

Password:

(Εδώ έβαλα το username και το password από την σελίδα dyndns.com που έκανα register όμως στο password μπορώ να βάλω μόνο αριθμούς, εγώ έκανα register με γράμματα και αριθμούς)

Server IP: 000.000.000.000

Agency Enable: Yes

Όσον αφορά τα settings στο router:

Gateway: 80.106.108.4

Dns Server: 195.170.0.1

Nat Enable

Και όταν πήγα να κάνω port forwarding έγραψα τα εξής:

Rule: 1

Application: dvr (Έδω έβαλα dvr αλλά έχει και επιλογές που έχει FTP, Telnet, Http_Server etc .. μήπως πρέπει να βάλω κάτι από αυτά?)

Protocol: all

Start Port: 8088

End Port: 8088

Local IP Adress: 192.168.1.1 (μήπως εδώ πρέπει να βάλω κάτι άλλο?)

Κάθε βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη

φιλικα

Πλατων

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Δεν είμαι ειδική στο θέμα αλλά επειδή έχει τύχει να ρυθμίσω 2-3 DVR εμένα μου δούλεψαν ως εξής (αν πω και γω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με γιατί πάει καιρός απο τότε):

Καταρχας τo Server Address δεν έχω ιδέα τι είναι..

Τέσπα. Ας υποθέσουμε οτι η IP του router σου είναι η 192.168.1.1

Στις ρυθμίσεις του DVR θα πρέπει να κοιτάξεις μη τυχόν η address 192.168.1.2 χρησιμοποιείται ήδη απο κάποιον άλλον υπολογιστή στο δίκτυο σου και έτσι δημιουργείτει conflict.. για να είσαι σίγουρος μπορείς να την αλλάξεις σε κάτι άλλο... πχ το Unit IP να το κάνεις 192.168.001.010

Tο Gateway πρέπει να είναι η ip του router σου! Γι'αυτό κάνε την 192.168.001.001

το server address δεν ξέρω τι ρόλο βαράει αλλά θα πρότεινα να το άλλαζες σε 192.168.001.100 .

Κοινώς κάτι τέτοιο:

Server Address: 192.168.001.100 Server Port: 5555

Unit IP: 192.168.001.010 Http Port: 8088

Netmask: 255.255.255.000 DHCP: On

Gateway: 192.168.001.001

Τώρα τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του DVR εγώ τις αφήνω άθικτες και αν τύχει να θέλω να ξανα-αλλάξω κάτι πάω απο το web interface του DVR για να μπορώ να γράψω πιο άνετα.

Στις ρυθμίσεις του ρούτερ σου πρέπει να γίνουν οι εξής αλλαγές:

Rule: 1

Application: dvr

Start Port: 8088

End Port: 8088

Local IP Adress: 192.168.1.10 (δηλαδή η IP του DVR σου.. το ρυθμίσαμε στο Unit IP!)

και φτιάξε άλλο ένα rule που θα είναι κάπως έτσι:

Application: dvr

Start Port: 5555

End Port: 5555

Local IP Adress: 192.168.1.10

Τώρα τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που κάνεις στο DVR εγώ δεν τις κάνω!

Δηλαδή τις ρυθμίσεις για το DDNS τις κάνω απο το router μου. Λογικά θα πρέπει να τις ρυθμίσεις ή στο router σου, ή στο DVR.

Επειδή στο router είναι πιο εύκολο όμως, θα πρότεινα να έσβηνες τις ρυθμίσεις που έγραψες για το DDNS στο DVR σου και να τις κάνεις απτο router σου (εκτός και αν έχεις router που δεν υποστηρίζει DDNS -λίγο σπάνιο)

Λογικά λοιπόν θα υπάρχει μια καρτέλα όπου θα λέει DDNS και εκεί θα πρέπει να γράψεις το host σου, το username και το password σου που έκανες register στο dyndns.com! Πρόσεξε να είναι γραμμένα όλα σωστά αλλιώς δεν πρόκειται να μπορείς να μπορείς να δεις τις κάμερες σου απτο internet!

Μετά απο όλα αυτά λογικά αν γράψεις σε έναν browser 192.168.1.10:8080 θα πρέπει να μπορείς να δεις τις κάμερες..

Θα σου ζητήσει κωδικό και κάποια θύρα. Στην θύρα γράψε 5555 (αν δεν είναι ήδη γραμμένο).

Αν σου δουλεύει αυτό, για να δοκιμάσεις αν μπαίνει και απο το internet πήγαινε σε κάποιον απομακρυσμένο υπολογιστή (εκτός του δικτύου σου) και γράψε tade.dyndns-ip.com:8080 .

Επίσης δες αν έχει κανένα cdάκι το DVR. Έχουν συνήθως κάποιο software για να βλέπεις τις κάμερες.

Αυτά απο μένα. Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Αν θες πες μας και το μοντέλο του DVR σου...

Υ.Γ. Μην χρησιμοποιήσει firefox για να δεις τις κάμερες σου. Όσα DVR έχω δει μέχρι τώρα χρειάζονται ActiveX άρα αναγκαστικά μπες απο τον Explorer.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

For the record, το server address/server port είναι αντίστοιχα η τοπική ip του μηχανήματος dvr στο lan και η θύρα στην οποία παρέχεται το service (video streaming) για πρόσβαση από το πρόγραμμα του dvr που σου έδωσαν (ενώ το http port είναι για web access από browser).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...