aledjo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 εχω δει κατα καιρους σε διαφορα σιτες, οπου αναγραφεται μια διευθυνση, διπλα να εχει ενα λινκ οπου οταν το πατας σου διχνει στο χαρτη μεσω google maps ή youdrive.gr την οδο και κανει zoom. αυτο που ψανχω εγω ειναι πως να γινεται αυτοματα ολο αυτο! για παραδειγμα εστω οτι κανω ενα ποστ στο blogspot και γραφω "αχαρνων 100 πατησια", αυτο λοιπον αυτοματα να δημιουργει ενα λινκ το οποιο οταν το πατας να ανοιγει μια σελιδα και να κανει zoom στο χαρτη στο σημειο αυτο. ---------- Προσθήκη στις 11:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:52 ---------- οπως για παραδειγμα αυτη εδω η σελιδα http://www.greekestate.gr/s/property.php?p_id=1053 δε νομιζω να καθονται και να το ψαχνουν ενα-ενα και να βαζουν το λινκ. και σε αυτοματο μου μοιαζει
merianos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 εχω δει κατα καιρους σε διαφορα σιτες, οπου αναγραφεται μια διευθυνση, διπλα να εχει ενα λινκ οπου οταν το πατας σου διχνει στο χαρτη μεσω google maps ή youdrive.gr την οδο και κανει zoom. αυτο που ψανχω εγω ειναι πως να γινεται αυτοματα ολο αυτο! για παραδειγμα εστω οτι κανω ενα ποστ στο blogspot και γραφω "αχαρνων 100 πατησια", αυτο λοιπον αυτοματα να δημιουργει ενα λινκ το οποιο οταν το πατας να ανοιγει μια σελιδα και να κανει zoom στο χαρτη στο σημειο αυτο. ---------- Προσθήκη στις 11:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:52 ---------- οπως για παραδειγμα αυτη εδω η σελιδα http://www.greekesta...y.php?p_id=1053 δε νομιζω να καθονται και να το ψαχνουν ενα-ενα και να βαζουν το λινκ. και σε αυτοματο μου μοιαζει Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνει αυτό. Βασικά δεν έχω καταλάβει 100% τι λες αλλά αν υποθέσουμε πως γράφεις ένα άρθρο και μέσα στο άρθρο δώσεις μια διεύθυνση αυτό δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί με κανένα τρόπο για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα θα μπορούσε κάποιος να γράψει μια διεύθυνση ως "Αθηνάς 40" ένας άλλος να τη γράψει "Αθήνας 40" και ένας άλλος σκέτο "Αθηνάς" πως θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό extract από τον κορμό ενός κειμένου; Ότι regular expression και να χρησιμοποιήσεις δεν θα μπορέσεις να εξάγεις διεύθυνση. Οπότε καταλήγουμε στο ότι, είτε η διεύθυνση θα πρέπει να είναι γραμμένη σε δικό της πεδίο σε μια φόρμα με συγκεκριμένη μορφή είτε θα πρέπει ο end user να ορίσει στο χάρτη το location του. Κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω είναι πως επειδή η διευθύνσεις στην Ελλάδα είναι όπως και όλα τα υπόλοιπα (χάλια στην καλύτερη και με πολύ ευγένεια), δεν είναι δυνατόν να κάνεις σωστή αναζήτηση σε χάρτη όπως αυτό του Google με διεύθυνση εκτός μεγάλων πόλεων. Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση για το χωριό Τεμπλόνι της Κέρκυρα και να σου εμφανίσει αποτέλεσμα το Google σχετικό με την πραγματική θέση. Έτσι για να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, ή θα πρέπει να υπάρχει στη φόρμα που εισάγουμε το κείμενο και η σχετική λειτουργία για να ορίσουμε τη θέση ή θα πρέπει να υπάρχει κάποιο service που να κάνει σάρωση του κειμένου και να εντοπίζει πολύ συγκεκριμένες διευθύνσεις.
thanocaster Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Διάβασε το Google Maps API. Γίνεται και ακόμα καλύτερα αυτό που ζητάς, ακόμα και με turn to turn οδηγίες...
merianos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Το παράδειγμα που έδωσες όμως είναι για προκαθορισμένες διευθύνσεις. Σίγουρα έχεις απίστευτη ευελιξία με το Google Maps API και ειδικά με το Version 3.0, αλλά για να σου ορίζει σημεία στο χάρτη, από διεύθυνση που είναι στον κορμό ενός κειμένου δεν νομίζω πως είναι εφικτό !
thanocaster Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Το παράδειγμα που έδωσες όμως είναι για προκαθορισμένες διευθύνσεις. Σίγουρα έχεις απίστευτη ευελιξία με το Google Maps API και ειδικά με το Version 3.0, αλλά για να σου ορίζει σημεία στο χάρτη, από διεύθυνση που είναι στον κορμό ενός κειμένου δεν νομίζω πως είναι εφικτό ! Φυσικά και είναι. EDIT: Κάνε κλικ εκεί που λέει "Høgenhaug" στον χάρτη, και στο bubble κάνε scroll στο τέλος που λέει "Find your way here from", βάλε τη διεύθυνσή σου (ή μια που να υπάρχει όποια νά 'ναι) και πάτα enter ή το κουμπί "Find directions". EDIT #2: Συνηδειτοποίησα μόλις τώρα πως μιλάτε απλά για ένα χάρτη με πινέζα στη διεύθυνση του κειμένου: Μεταποιώ λίγο τον κώδικα από τα API του Google: > <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no"/> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"/> <title>Google Maps JavaScript API v3 Example: Geocoding Simple</title> <link href="http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/examples/standard.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> <script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script> <script type="text/javascript"> var geocoder; var map; function initialize() { var address = document.getElementsByClassName("address")[0].firstChild.nodeValue; geocoder = new google.maps.Geocoder(); var latlng = new google.maps.LatLng(codeAddress(address)); var myOptions = { zoom: 16, center: latlng, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP } map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), myOptions); } function codeAddress(e) { geocoder.geocode( { 'address': e}, function(results, status) { if (status == google.maps.GeocoderStatus.OK) { map.setCenter(results[0].geometry.location); var marker = new google.maps.Marker({ map: map, position: results[0].geometry.location }); } else { alert("Geocode was not successful for the following reason: " + status); } }); } </script> </head> <body onload="initialize()"> <div> <p><span class="address">62 Baker Street, London, UK </span></p> </div> <div id="map_canvas" style="width:400px;height:300px"></div> </body> </html> Δες πως αν αλλάξεις την διεύθυνση στο span tag με κάποια άλλη πλήρη διεύθυνση, ενημερώνεται αυτόματα ο χάρτης.
aledjo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 > <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no"/> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"/> <title>Google Maps JavaScript API v3 Example: Geocoding Simple</title> <link href="http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/examples/standard.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> <script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script> <script type="text/javascript"> var geocoder; var map; function initialize() { var address = document.getElementsByClassName("address")[0].firstChild.nodeValue; geocoder = new google.maps.Geocoder(); var latlng = new google.maps.LatLng(codeAddress(address)); var myOptions = { zoom: 16, center: latlng, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP } map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), myOptions); } function codeAddress(e) { geocoder.geocode( { 'address': e}, function(results, status) { if (status == google.maps.GeocoderStatus.OK) { map.setCenter(results[0].geometry.location); var marker = new google.maps.Marker({ map: map, position: results[0].geometry.location }); } else { alert("Geocode was not successful for the following reason: " + status); } }); } </script> </head> <body onload="initialize()"> <div> <p><span class="address">62 Baker Street, London, UK </span></p> </div> <div id="map_canvas" style="width:400px;height:300px"></div> </body> </html> Δες πως αν αλλάξεις την διεύθυνση στο span tag με κάποια άλλη πλήρη διεύθυνση, ενημερώνεται αυτόματα ο χάρτης. α μπραβο! κατι τετοιο θελω. αυτο που εφτιαξες δουλευει αλλα εχει μερικα bugs. μου διχνει 2 χαρτες, ο ενας πανω στον αλλον. επισης δουλευει μονο τι πρωτη φορα. δηλαδη αν κανω την αλλαγη διευθυνσης δε δουλευει. πρεπει απο την αρχη να εχω κανει την αλλαγη για να δουλεψει.
thanocaster Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 ?? Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς... Μπορείς να ανεβάσεις σκρήνσοτ και browser/λειτουργικό; ΥΓ> Αλέτζο, πες μου μόνο πως το θέλεις για να φτιάξεις τράκινγκ εφαρμογή γκομενακίων και μπαίνω συναίτερος ανιδιοτελώς. Ψέμματα, το χρηματοδοτώ κιόλας! :D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.