Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα :-D

Έχω ένα usb stick 16GB το οποίο το αναγνωρίζει κανονικά ο υπολογιστής (Windwos 7) αλλά ενώ μου λέει ότι τα 10GB είναι ελεύθερα τα υπόλοιπα δεν μου τα εμφανίζει :mad:

Το δοκίμασα και σε Linux αλλά πάλι δεν εμφανίζει τα αρχεία

Το συνδέω και το βλέπω άδειο.

Τελευταία φορά το είχα χρησιμοποιήσει στον υπολογιστή ενός φίλου με Windows 7 ο οποίος φίλος για να το βγάλει απλά το τράβηξε έξω

Δημοσ.

Format δοκίμασες???

δεν έκανα Format γιατί λέω μήπως και μπορέσω και δω τα αρχεία που έχω μέσα B)

αλλά για εκεί το βλέπω το θέμα :D

Δημοσ.

Ποτέ δεν σου έβλεπε και τα 16 gb ?

Στο λέω αυτο γιατί και εγώ που αγόρασα ενα stickaki των 8gb στα 6gb περίπου μου είπε οτι δεν υπάρχει αλλός χώρος.Οπότε του έκανα ενα format και ntfs (πριν ηταν fat32) σύστημα αρχείων και τα είδε και τα 8gb.

Δημοσ.

δεν έκανα Format γιατί λέω μήπως και μπορέσω και δω τα αρχεία που έχω μέσα B)

αλλά για εκεί το βλέπω το θέμα :D

Αν έχεις αρχεία που σου είναι χρήσιμα μπορείς να δοκιμάσεις να τα επαναφέρεις και μετά να το κάνεις format . :-)

Δημοσ.

folder options > view > enable : show hidden files , folders , or drives

disable : hide extensions for known file types

disable : hide protected operating system files (recomended

Mε αυτον τον τροπο θα μπορεσεις να δεισ τα super hidden files στο usb.

Δημοσ.

Ποτέ δεν σου έβλεπε και τα 16 gb ?

Στο λέω αυτο γιατί και εγώ που αγόρασα ενα stickaki των 8gb στα 6gb περίπου μου είπε οτι δεν υπάρχει αλλός χώρος.Οπότε του έκανα ενα format και ntfs (πριν ηταν fat32) σύστημα αρχείων και τα είδε και τα 8gb.

Μου τα έδειχνε κανονικά τα 16GB στην αρχή

Αν έχεις αρχεία που σου είναι χρήσιμα μπορείς να δοκιμάσεις να τα επαναφέρεις και μετά να το κάνεις format . :-)

Δοκίμασα το Recuva αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος. Μου βρήκε καμιά 10αριά φωτογραφίες μόνο

folder options > view > enable : show hidden files , folders , or drives

disable : hide extensions for known file types

disable : hide protected operating system files (recomended

Mε αυτον τον τροπο θα μπορεσεις να δεισ τα super hidden files στο usb.

Αυτες τις επιλογές τις έχω αλλά πάλι δεν βλέπω αρχεία

Δοκίμασε (φουλ) σκανάρισμα με το Active File Recovery. Αν ούτε αυτό βλέπει αρχεία, ξέχνα τα.

Δεν το ξέρω το πρόγραμμα αυτό :huh:

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :D

Δημοσ.

Το Active File Recovery βρείκε σχεδόν όλα τα αρχεία που είχε μέσα το stick, άσχετα εαν τα περισσότερα ήτανε κατεστραμένα :huh:

Το έκανα τώρα ένα format και μου δίχνει την χωρητικότητα τώρα μια χαρά

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Θα σε συμβούλευα να το "στρέσαρες" πρώτα λίγο με βαζο-βγαλσίματα, μη όμως έχοντας μέσα αρχεία που θα τα κλάψεις (να έχεις αντίγραφά τους δηλαδή), για να διαπιστώσεις αν τυχόν έχει αποκτήσει κάποια ευαισθησία το φλασάκι, και στο ξανακάνει το σκηνικό

Δημοσ.

Δεν είμαι ακόμα σίγουρος αλλά νομίζω ότι δεν δουλεύει σωστά. Το κάνω Format σε Windows XP και μετά μου λέει ότι υπάρχουνε 65MB αρχεία τα οποία δεν τα βλέπω. Μου λέει ότι το Stick είναι άδειο. Ε λέω σίγα 65MB δεν είναι τίποτα.

Το βάζω μετά σε σύστημα με Windows 7 και μου λέει ότι 700MB είναι γεμάτα και τα υπόλοιπα ελεύθερα. Μπαίνω μέσα στο Stick και μου λέει είναι άδειο πάω να το κάνω Format και δεν γίνεται. :(

Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες και βλέπουμε

Δημοσ.

Καν' του κι ένα filling with zeros με το LLFTool (πρόσεχε μη το κάνεις σε κανένα άλλο μέσο, γιατί μετά πάπαλα τ' αρχεία του)

και στη συνέχεια δημιουργία συστήματος αρχείων με το HP USB Disk Storage Format Tool, πριν τις περαιτέρω δοκιμές

Δημοσ.

Καν' του κι ένα filling with zeros με το LLFTool (πρόσεχε μη το κάνεις σε κανένα άλλο μέσο, γιατί μετά πάπαλα τ' αρχεία του)

και στη συνέχεια δημιουργία συστήματος αρχείων με το HP USB Disk Storage Format Tool, πριν τις περαιτέρω δοκιμές

Θα το δοκιμάσω μάλλον αύριο B)

...και ποτέ "ανασυγκρότηση" σε usb stick ή SSD drive.

Για ποιο λόγο :huh:

Δημοσ.

Για ποιο λόγο :huh:

Ένα απόσπασμα απάντηση σε πρόβλημα αναγνώστη γραμμένο στο PC Magazine Δεκεμβρίου.

“Η χρήση προγραμμάτων αποκερματισμού – θα έπρεπε να – απαγορεύεται σε συσκευές Flash, ή τουλάχιστον θα έπρεπε το πρόγραμμα να σε ειδοποιήσει ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Οι μνήμες Flash [ και SSD σε μικρότερο βαθμό] δε χρειάζονται defragment, γιατί ο ελικτής έχει το ίδιο χρόνο προσπέλασης οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα δεδομένα σας. Δεν υπάρχει κάποια κεφαλή η οποία να κινείται ώστε να βρει τα δεδομένα. Αντίθετα, όλα αντιστοιχούν σε μια διεύθυνση μνήμης η οποία ενεργοποιείται για να γίνει ανάγνωση [ή και εγγραφή]. Γι’ αυτόν τον λόγο τα SSD παρουσιάζουν και πολύ μικρό latency σε σχέση πάντα με τους HDD. Οι μνήμες Flash έχουν περιορισμένους κύκλους εγγραφής [διαγραφής], καθώς κάθε φορά που σβήνεται ένα block, ‘χάνει’ και λίγη από τη δυνατότητα επαναφοράς του για εγγραφή… Το defragment (σε flash & SSD) κάνει ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να γίνει: συνεχείς εγγραφές και διαγραφές, ώστε να φέρει σε μια σειρά και με απόλυτη τάξη τα δεδομένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...