Προς το περιεχόμενο

Κεραία Τηλεόρασης

Uberalles_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το εξής θέμα :

Στο σπίτι μου δεν υπάρχει εξωτερική κεραία(πάνω στην ταράτσα) και έτσι είχα σκεφτεί να βάλω μία εσωτερική, αυτές που κάνουν 30-50 ευρώ.

Αλλά ενημερώθηκα(μέσω γνωστού) ότι αυτές οι κεραίες είναι πολύ πιθανόν να μην πιάνουν (50% - 50%) και να έχω και πολύ κακό σήμα (παίζει ρόλο και το που βρίσκεσαι γιατί εάν δεξιά και αριστερά έχεις κάτι 3όροφες και 4όροφες πολυκατοικίες άστα να πάνε και στην Αθήνα υπάρχουν μόνο τέτοιες).

Ειδικά σε τηλεόραση με ψηφιακό σήμα είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα πιάνουν.

Και μου πρότεινε να βάλω κεραία έξω στο μπαλκόνι που θα πιάνει σίγουρα.

Δυστυχώς όμως, η λύση αυτή δεν με ικανοποιεί γιατί μένω ισόγειο και μπορεί κάποιος να μου την πάρει και επίσης πρέπει να ανοίγω τρύπες στους τοίχους να περάσω καλώδια αλλά επειδή είμαι στο νοίκι η σπιτονοικοκυρά δεν μου το επιτρέπει.

Τι μπορώ να κάνω ρε παίδες? Κάποια ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλύτερη γνώμη είναι νομίζω ν' απευθυνθείς σε σχετικό τεχνικό της περιοχής που θα κόψει την κατάσταση και θα σου πει τί επιλογές έχεις, ενώ το φόρουμ από μακρυά δεν το κόβω να βοηθήσει (στη χειρότερη υποθέτω πως θα προτείνει κάποια "πολύ δυνατή εσωτερική", ίσως λίγο πιο αλμυρούτσικη από τις στάνταρ των 20-30€) (...πολλά νομίζω είπες -50- για εσωτερική...)

(...επίσης, ποιό το πρόβλημα να ζητήσεις από κάποιο ΑΠΟΠΑΝΩ διαμέρισμα, να σου φιλοξενήσει μπαλκονοκεραία; Όλο και κάποιον θα βρεις, υποθέτω, και το καλώδιο μπορεί να φτάσει σε 'σένα χωρίς τρύπιους τοίχους, και στη χειρότερη με "μισάνοιχτη" μπαλκονόπορτά σου, αλλά και 'κει όλο και κάτι μπορεί να βρεθεί να γίνει, έστω και βάλε-βγάλε καλωδίου κάθε που θα την κλείνεις - άρα η σύνδεση να γίνεται με βυσματάκια κοντά σε αυτήν για ακόμα ευκολότερα. Άσε που υπάρχουν σχετικά λεπτά καλώδια, κι αν τα "φας" κι όλα, ίσως κλείνει κανονικά η πόρτα).

Εναλλακτικότερα, με 20€/μήνα νομίζω, πλερώνεις εταιρία παροχής ΙP-TV, κι έχεις αρκετά απ' τα μεγάλα, έστω, ελληνικά κανάλια (NOVA included) στο PC σου.

Αν δεν είσαι σε δύσκολο σημείο, τότε δοκίμασε μια απλή εσωτερική κεραία σαν αυτές που έρχονται μαζί με τις μικρές crt τηλεοράσεις (το πολύ 3 ευρά έχει)

Πρόσεξε, όχι αυτές τις σαχλαμάρες που είναι με ενισχυτή.

Απλός κανόνας:

Για να πιάσεις καλό σήμα με εσωτερική κεραία, πρέπει η κεραία από το παράθυρο να μπορεί να βλέπει τους αναμεταδότες. Αλλιώς χιόνια,θόρυβος για το αναλογικό, ή no signal και πιξέλιασμα για το ψηφιακό.

κανε το πιο απλο,με κοστος μονο το ομοαξονικο καλωδιο! πιασε καποιον (π.χ τον διαχειρηστη) απο αλλο διαμερισμα της πολυκατοικιας σου και εξηγησε του το προβλημα που εχεις και ρωτησε τον αν γινεται να συνδεθεις και εσυ στην δικια του κεραια! αν δεν ειναι κανενας παραξενος και να εχει χαμπαρι απο τετοια θεματα πιστευω δεν θα εχει προβλημα, οποτε δεν εχεις κατι να χασεις αν τον ρωτησεις!

Δε παίζει ρε παιδιά και στου άλλου την κεραία να τη συνδέσει θα πρέπει να ανοίξει τρύπες, κάτι που δεν του επιτρέπουν. Γνώμη μου;Κάνε μια τρύπα και βγάλε το καλώδιο έξω, πέρασε το μέσα από την υδροροή να μη φαίνεται και βγάλε το πάνω ταράτσα(Από την ταράτσα προς τα κάτω).Και εκεί που βγαίνει το καλώδιο βάλε το κλασικό 3πατο πανέρι με τις πατάτες και τις παντόφλες για να μη φάινεται. B)

Ε αμα ημουν στη θεση σου...θα τις ελεγα πως ενα σπιτι πλεον το 2010 οχι απλα δικαιουται να εχει τηλεοραση αλλα υποχρεουται (ειναι σα να νοικιαζεις σπιτι που εχει μονο εξωτερικη τουαλετα, οπως ηταν πριν 40 χρονια)...γι 'αυτο λοιπον πανε και απαιτησε απο την σπιτονοικοκοιρα να βαλει η ιδια την κεραια με δικα της εξοδα! Αν παλι δεν δεχτει ανοιξε την τρυπα (βαλε και τις πατατες μπροστα οπως λεει και ο De@th Lord) και γραψε την εκει που δεν πιανει μελανι και αν παλι σου πει οτιδοιποτε πες της πως οταν ξενικιασεις θα κλεισεις την τρυπα (με λιγο στοκο σε 1' θα την εχεις κλεισει).

Το θέμα είναι ότι είναι μια τρελή γριά και δεν γίνεται να κάνεις συζήτηση μαζί της.

Εδώ είναι 2όροφη πολυκατοικία και δεν έχουνε. Μιλάμε έπεσα σε περιπτωση παίδες μην το ψάχνετε.

Πήρα μία κεραία εγώ (κοντά στα 35 ευρώ) αλλά πιάνει άθλια με χιόνια... Πφφφφ δεν ξέρω τι θα κάνω..

Λύση 1:

Πάς σ' έναν μάστορα, του λές την περίπτωση, αφήνεις να εννοηθεί ότι θα τον πληρώσεις καλά, κι έρχεται Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ και καθαρίζει με την γριά. Ποσοστό επιτυχίας 95% (συνυπολογιζομένου ότι θα επιδιώξει να βάλει και στη γριά αφού δεν υπάρχει καθόλου κεραία στο διώροφο).

Λύση 2:

Αγοράζεις ένα κλασσικό πλέγμα σάν κι αυτό και αρκετά μέτρα καλώδιο. Δοκιμάζεις παντού μέσα στο σπίτι, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε κάποιο σημείο θα πετύχεις αποδεκτό σήμα. Ποσοστό επιτυχίας 50%.

Λύση 3:

Όπως σου πρότειναν τα παιδιά παίρνεις την κεραία της λύσης 2, πάς μόνος σου ταράτσα, πετάς το καλώδιο κάτω, και το βάζεις μέσα απο την γωνία της κάσας του παραθύρου ή της πόρτας.

Υπόσχεσαι στον καυγά που θα ακολουθήσει, ότι θα της ξαναφτιάξεις την μικρή τρυπούλα, μόλις φύγεις. Νομικά δεν μπορεί να σε διώξει, κάποια στιγμή θα βαρεθεί η γριά να φωνάζει, εξάλλου όλο το δίκιο τόχεις εσύ. Ποσοστό επιτυχίας 100%.

...Λύση 4 :

Πάς σ' έναν "μάστορα", του λές την περίπτωση, αφήνεις να εννοηθεί ότι θα τον πληρώσεις καλά, κι έρχεται Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ και καθαρίζει με την γριά.

Ποσοστό επιτυχίας : σε 10-15 χρόνια έξω με καλή διαγωγή.

Παιδιά πήρα την τηλεόραση και με εσωτερική κεραία πιάνω τα @@ μου και τα κουνάω πέρα δώθε...

Από τα ψηφιακά πιάνω 2 και από αναλογικά όλα με χιόνια....

Της το λέω της σπιτονοικοκυράς και μου λέει δεν γίνεται να βάλουμε εξωτερική κεραία πάνω στην ταράτσα γιατί έχει κάνει μόνωση και δεν γίνεται και μπλα μπλα μπλα...

Προσφέρθηκα να αγοράσω κεραία και να την βάλω έξω στο μπαλκόνι αλλά από την άλλη δεν δέχεται να κάνω τρύπα στον τοίχο για να περάσω τα καλώδια..

Τελικά, το κατάλαβε και αυτή ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και ζητάω να δω τηλεόραση και θα έρθει τεχνικός να δει τι παίζει και να μας πει..

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

...το πιο σημαντικό το ξέχασες όμως : ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΑΔΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗ ΡΗΜΑΔΑ; ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ;

...ταινίες τις κατεβάζεις.

...σειρές επίσης τις κατεβάζεις ή τις βλέπεις και Youtube, λίγες ώρες μετά την προβολή τους (και για την ακρίβεια όποτε εσύ θέλεις και σε βολεύει)

Αθλητικά μια απ' τα ίδια, συν το ότι παίζει και live streaming σχεδόν για τα πάντα.

Το Ράδιο Αρβύλα το βλέπεις απ' το live web tv του Αντένα, ο Σκάης έχει επίσης live web tv, και υπάρχει και σχεδόν μόνιμο στριμάρισμα του Άλφα 

Tζάμπα χαλιέσαι τελικά με τη σπιτονοικοκυρά σου. 

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...