aghsilaos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Έχοντας μόλις πάρει το δίπλωμα MOTO, έφτασε η ώρα να αγοράσω μηχανάκι, οπότε θα χρειαστώ βοήθεια για την ορθή επιλογή του. Σε τι κατηγορία (παπί ή σκούτερ) μου προτείνετε να εστιάσω; Έχετε κάποιο μοντέλο υπόψιν σας; Κριτήρια αποτελούν η εμφάνιση, η ασφάλεια και το κόστος συντήρησης. Τέλος, να σημειωθεί ότι για οικονομικούς λόγους σκέφτομαι να διαλέξω μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugata Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Μεταχειρισμένο, και σκούτερ, προσωπική μου γνώμη καλύτερα όχι. Μεταχειρισμένο και παπί, ναι. Yamaha, Kawasaki, Honda, Suzuki. Κοίτα παλιά μοντέλα παπιών. (2007-2009) Δες ποιο σου αρέσει εμφανισιακά. Και μετά άνοιξε τις αγγελίες. Για κόστος δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος σύγκρισης μεταξύ τους. Όλα είναι καλά, έχουν χαμηλό κόστος, δεν καίνε πολύ, και η ασφάλεια είναι η αναμενόμενη για παπί με μικρό δισκόφρενο μπροστα, ταμπούρο πίσω. Υ.Γ. κοίτα εδώ , μια λίγο παλιότερη συζήτηση, που θα σε βοηθήσει αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilsmile Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 παρε μια Vespa ! ααχ παντα ηθελα μια vespa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goodMan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Πανω απο 50 αρακι μην παρεις.ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ σοβαρα.( Οχι πως με το πενηνταρακι δεν κινδυνευεις αλλα δεν μπορει να τρεξει ετσι κι αλλιως οποτε σε προστατευει και το ιδιο ). Αυτο το εχω εδω και 4 χρονια και μονο βενζινη βαζω 5 ευρω καθε 2 - 3 εβδομαδες και τα service καθε χρονο η αναλογα με τα χιλιομετρα.. Φιλος μου με R1 επεσε μια κυριακη πριν τον αγωνα που ειχαμε και σκοτωθηκε και δυο ξαδερφια μου ο ενας σε κωμα για 2 εβδομαδες αλλα την "πηδηξε" και ο αλλος την "πηδηξε" επισης με σοβαρους τραυματισμους και σπασιμο ποδιου. Απο εκει και περα ενας συμφητητης μπορει να γλυτωσε τον θανατο αλλα καταστραφηκε το σωμα του.( Κουτσαινει σημαδια παντου κ.τ.λ ) ΤΙ θυμηθηκα βραδιατικα!!!! σκεψου το καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Πανω απο 50 αρακι μην παρεις.ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ σοβαρα.( Οχι πως με το πενηνταρακι δεν κινδυνευεις αλλα δεν μπορει να τρεξει ετσι κι αλλιως οποτε σε προστατευει και το ιδιο ). Σκατά σε προστατεύει: ανύπαρκτα φρένα, διάμετρος τροχού που τείνει σε DVD, ανύπαρκτη ανάρτηση. Και με 50 km/h να πηγαίνεις μια χαρά μπορεί να γίνει η ζημιά... και μάντεψε, τόσα τα πιάνει ένα 50cc άνετα. Αν ο φίλος σου δεν είχε μυαλό στο καύκαλο και άνοιξε τέρμα το γκάζι της R1 κακώς είχε τέτοια μηχανή. With great power comes great responsibility, όπως λέει και το ρητό. Το ότι εκείνος έφαγε τα μούτρα του δεν κάνει τη μηχανή ανασφαλή αλλά αυτόν άμυαλο. Sorry κιόλας που μιλάω έτσι για κάποιον νεκρό αλλά έτσι είναι. Ή νομίζεις πως όταν πηγαίνεις με φυσιολογική ταχύτητα (< 100 km/h) είσαι πιο ασφαλής με το παπί από ότι με μια μεγάλη μηχανή; Από εκεί και έπειτα... άμα θέλεις να δεις πόσα βγάζει η R1 με τελευταία σχέση και τις στροφές στο κόκκινο, ελεύθερα: δικό σου το κεφάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mika Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 η συμβουλη του goodman ειναι απο τις χειροτερες συμβουλες που εχω ακουσει ποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Λογικά πήρες το Α1 ετσι; Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με καποιο είτε παπί, [πχ daytona sprinter που το βρισκεις καινουριο] ειτε με καποιο σκουτερ αλλα με μεγάλες ρόδες [πχ kymco city]. Ξέρω πως δε προτεινω honda και λοιπες γνώστες μάρκες,αν ψάξεις ομως μπορεις να βρείς ευκαιριες σε μεταχειρισμενα. ΤΟ σημαντικότερο είναι να σκέφτεσαι,πως είσαι σε μια σκάλα,θα ανεβαινεις τα σκαλοπάτια σιγά σιγα. Οι μηχανές σκοτώνουνε ακομα και αμα τις βγάλεις απ το σταντ και σηκωνσεις τα δυο σου πόδια [που λεει ό λογος] εδω και με ποδήλατο πέφταμε μικροί και είχαμε καποιες σημαντικές εκδορές/γρατσουνιες/πόνους στα κοκκαλα..! Γενικά,τείνω να πιστέψω πως τελικά, δε σκοτώνουν τόσο οι μηχανές αλλα οι αναβάτες τους. Επίσης δε σκοτώνουν μόνο οι μηχανές αλλα και τα αυτοκίνητα,ειτε τρέχοντας υπερβολικά,είτε αφαιρώντας καποιου αλλου τη ζωη που κ αυτο ειναι χειρότερο. Αν εσυ προσωπικά αισθάνεσαι για οποιοδηποτε λόγους πως το 50ρι σε βολευει για αρχή,πάρε ένα 50ρι! Αλλά καλυτερα εστω να πάρεις,κατα τη γνώμη μου ενα εστω 100ρι,ώστε σιγα σιγα να μάθεις και αργότερα παιρνεις ενα πιο ποιοτικό! Σκεψου στη τιμή ενα κράνος με μια xyz ποιοτητα, και ενα μπουφανάκι [οχι το πιο κορυφαιο,πιστευω με 100ευρω να κανεις τη δουλεια σου]. Μη ξεχνας πως η μηχανη θελει παραπάνω σεβασμό απο το αυτοκινητο και μερικά λάθη δε τα συχωρει,αυτο μου το χουν πει φιλοι μου μηχανόβιοι,εγω σαν οδηγος αυτοκινητου προσπαθω να προστατεύω οσο μπορω τους δικυκλους και 4τροχους συνοδηγους και συνχειριστές του δρόμου ,that's all ! συγνωμη για την,...εκθεση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 η συμβουλη του goodman ειναι απο τις χειροτερες συμβουλες που εχω ακουσει ποτε. γιατι? ψεμματα ειναι οτι τα 50αρια εχουν ανυπαρκτη ενεργητικη ασφαλεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aghsilaos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Πανω απο 50 αρακι μην παρεις.ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ σοβαρα.( Οχι πως με το πενηνταρακι δεν κινδυνευεις αλλα δεν μπορει να τρεξει ετσι κι αλλιως οποτε σε προστατευει και το ιδιο ). Αυτο το εχω εδω και 4 χρονια και μονο βενζινη βαζω 5 ευρω καθε 2 - 3 εβδομαδες και τα service καθε χρονο η αναλογα με τα χιλιομετρα.. Φιλος μου με R1 επεσε μια κυριακη πριν τον αγωνα που ειχαμε και σκοτωθηκε και δυο ξαδερφια μου ο ενας σε κωμα για 2 εβδομαδες αλλα την "πηδηξε" και ο αλλος την "πηδηξε" επισης με σοβαρους τραυματισμους και σπασιμο ποδιου. Απο εκει και περα ενας συμφητητης μπορει να γλυτωσε τον θανατο αλλα καταστραφηκε το σωμα του.( Κουτσαινει σημαδια παντου κ.τ.λ ) ΤΙ θυμηθηκα βραδιατικα!!!! σκεψου το καλα Δεν είμαι ολωσδιόλου αρχάριος. Αντιθέτως, έχω αρκετή εμπειρία από μηχανάκι, ώστε να πάρω 50άρι για πρώτη φορά. Εκτός τούτου, θα απαιτηθεί ούτως ή άλλως παραπάνω κυβικών, καθώς έχω σκοπό να οδηγώ σε λεωφόρους. Και όσον αφορά τον κίνδυνο ατυχήματος, είμαι ήδη παθών. Έχω γλιστρήσει σε μία κακοτράχαλη στροφή με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν βαθιές εκδορές στα χέρια μου, απ' τις οποίες έχουν μείνει σημάδια. Απ' το πάθημά μου έχω αν μη τι άλλο διδαχθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbras Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δεν διδαχθηκες τιποτα μαλλον για να ξαναθες μηχανη. Καλη τυχη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Αυτή η πικρίλα και μαυρίλα που βγάζουν μερικοί, είναι απίστευτη ώρες ώρες. Τεσπα... Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ποιό πρακτικά είναι τα scooter. Και ειδικά αυτά με τους μεγάλους τροχούς. Είναι όμορφα, άνετα και σε προστατεύουν πολύ καλύτεα απο τα τερτίπια του καιρού (πχ βροχή) σε σχέση με τα παπάκια. Επειδή κι εγώ 16 χρονών, πηγαινα στο σχολείο ανεβαίνωντας όλη την Κιφισίας καθημερινά για 2χρόνια, το scooterάκι (αν και με μικρούς τροχούς) με είχε βολέψει απίστευτα! Τώρα πλέον 30άρης, με ένα Sh150 κάνω τις καθημερινές μου δουλειές ανετότατα μέσα στο χάος της Αθήνας. Ξεκίνα λοιπόν με το 50αράκι το δίχρονο (δυστηχώς - γιατί το 4χρονο παραείναι ψόφιο), με τα χαρτιά σου όλα, κράνος-μπουφάν-γάντια και κάνεις υπομονή μέχρι τα 18 να πάρεις κάτι μεγαλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ξεκίνα λοιπόν με το 50αράκι το δίχρονο (δυστηχώς - γιατί το 4χρονο παραείναι ψόφιο), με τα χαρτιά σου όλα, κράνος-μπουφάν-γάντια και κάνεις υπομονή μέχρι τα 18 να πάρεις κάτι μεγαλύτερο. Βρε ενήλικας είναι ο άνθρωπος. Το Α1 έβγαλε λέει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 @ Haldol Για δείξε μου που το λέει ο ίδιος, γιατί εγώ δεν το βρίσκω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Έχεις δίκιο, soz. Δεν λέει κάτι τέτοιο. Από την άλλη ο τρόπος που γράφει δεν μου θυμίζει ανήλικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
goodMan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Σκατά σε προστατεύει: ανύπαρκτα φρένα, διάμετρος τροχού που τείνει σε DVD, ανύπαρκτη ανάρτηση. Και με 50 km/h να πηγαίνεις μια χαρά μπορεί να γίνει η ζημιά... και μάντεψε, τόσα τα πιάνει ένα 50cc άνετα. Αν ο φίλος σου δεν είχε μυαλό στο καύκαλο και άνοιξε τέρμα το γκάζι της R1 κακώς είχε τέτοια μηχανή. With great power comes great responsibility, όπως λέει και το ρητό. Το ότι εκείνος έφαγε τα μούτρα του δεν κάνει τη μηχανή ανασφαλή αλλά αυτόν άμυαλο. Sorry κιόλας που μιλάω έτσι για κάποιον νεκρό αλλά έτσι είναι. Ή νομίζεις πως όταν πηγαίνεις με φυσιολογική ταχύτητα (< 100 km/h) είσαι πιο ασφαλής με το παπί από ότι με μια μεγάλη μηχανή; Από εκεί και έπειτα... άμα θέλεις να δεις πόσα βγάζει η R1 με τελευταία σχέση και τις στροφές στο κόκκινο, ελεύθερα: δικό σου το κεφάλι. ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ !!! Νομιζω πως ειναι καλυτερα να πεις οτι εισαι ναυλωμενος με τις μηχανες και οχι να μιλας ετσι απαξιωτικα και χωριατικα. Αναρωτιεμαι αν καταλαβες τι εγραψα πραγματικα. Για να εξηγηθω εγραψα οτι μεχρι 50cc ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ (οχι πως με το 50ρακι δεν κινδυνευεις αλλα σε προστατευει το οτι δεν μπορει να τρεξει και οχι αν εχει φρενα DVD και διαφορα αλλα που εγραψες ( τωρα αν πεσεις με μεγιστη ταχυτητα 50 - 60χιλ οι πιθανοτητες να παθεις κατι αρκετα σοβαρο ειναι σαφεστατα μικροτερες απο το να πεσεις με την R1 και να χτυπησεις σοβαρα η να την κανεις για αλλο πλανητη ( γιατι απλουστατα σχεδον ποτε δεν θα εχεις ταχυτητα 50-60 χιλ αλλα 100 και βαααααααααααααλλλλλλλλλεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ) .... WAKE UP !!! ) Τωρα απο την αλλη που λες για το φιλαρακι μου πραγματι ο ανθρωπος ηταν ναυλωμενος με τις μεγαλες μηχανες αλλα αλλο ειναι το θεμα το ποσο μυαλο ειχε στο καυκαλο και αλλο αν εισαι ασφαλης σε μια μηχανη με τοσα αλογα που τα 50 τα πιανει γρηγορα. Πλακα μου κανεις βρε φιλε ποιος λογικος ανθρωπος ( εννοω τον μη ναυλωμενο με τις μηχανες ) θα αγοραζε R1 για να πηγαινει στο super market πας καλα ? Ολοι την αγοραζουν για την ταχυτητα και την ομορφια της και μονο( και αλλοι για να το παιζουν μαγκες εξω απο τα cafe ). υ.γ ριξε μια ματια για το σκουτερακι που αναφερομαι στον συνδεσμο μου παραπανω και μετα πες μου αν πιανει >60χιλιομετρων ταχυτητα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.