Προς το περιεχόμενο

Personal Site 101: Πως ξεκινάει κανείς...

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ας υποθεσουμε οτι μιλαμε σε εντελως ασχετο τυπο (οχι πως δεν ειμαι, ειμαι) που ξεκιναει με την απλη αλλα κατα βαθος πολυπλοκη φραση

"Θελω να φτιαξω ενα δικο μου σαιτ"

Ποια θα ηταν τα πρωτα βηματα που θα του προτεινατε?

Ξερω τι περιπου θελω και ΔΕΝ θελω να ειναι blog, δεν θελω να φτιαξω το επομενο troktiko ουτε ενα μερος που θα λεω τι εφαγα το μεσημερι

Απο το τοπικ για τα Blogs, βρηκα κατι που - προφανως επειδη ειναι ο Σταθης και εχει ασχοληθει ισως παραειναι καλο για αρχαριο - ταιριαζει σε αυτο που ειχα κατα νου

http://www.skylos.gr/index.cfm

ΥΓ. Η θεματολογια ειναι ασχετη, η δομη μου αρεσει, αφου δεν θελω ουτε blog, ουτε φορουμ να φτιαξω

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πας εδώ και μαθαίνεις και εγώ άσχετος είμαι αλλά κούτσου-κούτσου έκανα μια σελιδούλα έτσι για πλάκα,για να δω πως γίνεται δηλαδή.

http://www.w3schools.com/

Αν νομίζεις ότι θα είναι ποιο εύκολα μπορείς να ψάξεις και για free template,έτοιμη σελίδα δηλαδή στην οποία αλλάζεις ότι θες.

Έπειτα πας και γράφεις free host στο google και διαλέγεις,εγώ στην τύχη διάλεξα την 110mb.com αν και είναι λίγο αργή για να παίζω λιγάκι καλά είναι.

Δημοσ.

Θέλεις όντως να το φτιάξεις μόνος σου ή να στο φτιάξει κάποιος που ξέρει και απλά θέλεις κάποια γενικά guide lines, ιδέες για να τα δώσεις στον κατασκευαστή;

Δημοσ.

Θέλεις όντως να το φτιάξεις μόνος σου ή να στο φτιάξει κάποιος που ξέρει και απλά θέλεις κάποια γενικά guide lines, ιδέες για να τα δώσεις στον κατασκευαστή;

θελω να μαθω να το φτιαχνω αρχικα, να το ανεβασω μονος μου και στη συνεχεια, εφοσον ευδοκιμησουν καποιες συζητησεις με γνωστους για κατι που συζηταμε να μην ειμαι ασχετος με το αντικειμενο

Να στο πω πιο απλα, θελω "να μπορω να κανω το μικρο σερβις στο αμαξι μου αρχικα και οταν ερθει η ωρα για το μεγαλο, να μην με κοροιδεψει ο μαστορας"

Απλα ηθελα να κανω σαφες οτι ΔΕΝ μιλαω για μπλογκ και ΔΕΝ μιλαω για φορουμ

Δημοσ.

Ψάξε σε Joomla μεριά . Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται και μπορεί να γίνει από Smart μέχρι Ferrari !!! Αυτό εδώ e-bride.gr το έκανα για μια φίλη σε Joomla

Αρχικά το στείνεις με XAMMP στο υπολογιστή σου και μετά το ανεβάζεις.

Extra πληροφορίες εδώ forum.joomla.gr αλλά και ότι άλλο θέλεις ( free hosting κτλπ ) εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Πας εδώ και μαθαίνεις και εγώ άσχετος είμαι αλλά κούτσου-κούτσου έκανα μια σελιδούλα έτσι για πλάκα,για να δω πως γίνεται δηλαδή.

http://www.w3schools.com/

Καλο φαινεται, απο προσωπικη εμπειρια εχεις καμια προταση με ποια γλωσσα να αρχισω να μαθαινω?

Δημοσ.

Ψάξε σε Joomla μεριά . Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται και μπορεί να γίνει από Smart μέχρι Ferrari !!! Αυτό εδώ e-bride.gr το έκανα για μια φίλη σε Joomla

Αρχικά το στείνεις με XAMMP στο υπολογιστή σου και μετά το ανεβάζεις.

Extra πληροφορίες εδώ forum.joomla.gr αλλά και ότι άλλο θέλεις ( free hosting κτλπ ) εδώ είμαστε.

Μαρεσει το site σου, εχεις καποιο site με οδηγιες για αρχαριους σε joomla?

Δημοσ.

Καλο φαινεται, απο προσωπικη εμπειρια εχεις καμια προταση με ποια γλωσσα να αρχισω να μαθαινω?

Από την μικρή μου εμπειρία κατάλαβα ότι μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα μόνο με HTML + CSS,που ουσιαστικά και το CSS HTML είναι και έχει απλά όλες της ρυθμίσεις,σε ξεχωριστώ αρχείο,για το πως θα φαίνεται η σελίδα .

Αν πάρουμε την σελίδα του χάρου/γλάρου το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις σε html,από ότι ξέρω,είναι τα πλαίσια με της εναλλασσόμενες εικόνες,εκεί θες μάλλον λίγο java.

Όλα τα άλλα που κυκλοφορούν είναι για πολύ προχωρημένα πράγματα όπως βάσεις δεδομένον(χρήστες) ή ασφαλείς πληρωμές και λοιπά.

Για το joomla πρέπει να στίσεις εικονικό server στον pc σου και δεν συμμαζεύεται,πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις για να μην χάσεις την μπάλα καλό είναι αλλά για αρχάριο το καλλίτερο είναι Notepad αντιγράφεις τα παραδείγματα αποθηκεύεις σαν HTML και τα τρέχεις κατευθείαν με τον browser σου,μόλις αποκτήσεις μια κάποια εμπειρία πας και σε joomla και όπου αλλού θες.

Δημοσ.

Από την μικρή μου εμπειρία κατάλαβα ότι μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα μόνο με HTML + CSS,που ουσιαστικά και το CSS HTML είναι και έχει απλά όλες της ρυθμίσεις,σε ξεχωριστώ αρχείο,για το πως θα φαίνεται η σελίδα .

Αν πάρουμε την σελίδα του χάρου/γλάρου το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις σε html,από ότι ξέρω,είναι τα πλαίσια με της εναλλασσόμενες εικόνες,εκεί θες μάλλον λίγο java.

Όλα τα άλλα που κυκλοφορούν είναι για πολύ προχωρημένα πράγματα όπως βάσεις δεδομένον(χρήστες) ή ασφαλείς πληρωμές και λοιπά.

Για το joomla πρέπει να στίσεις εικονικό server στον pc σου και δεν συμμαζεύεται,πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις για να μην χάσεις την μπάλα καλό είναι αλλά για αρχάριο το καλλίτερο είναι Notepad αντιγράφεις τα παραδείγματα αποθηκεύεις σαν HTML και τα τρέχεις κατευθείαν με τον browser σου,μόλις αποκτήσεις μια κάποια εμπειρία πας και σε joomla και όπου αλλού θες.

Wow... Easy there mate, ας μην βιαζόμαστε και ας εξηγήσουμε τα βασικά λίγο αναλυτικότερα:

Πρώτο σημείο που θα σταθώ είναι ότι το CSS δεν είναι καθόλου HTML... Η HTML είναι γλώσσα σήμανσης όπως φανερώνει και το όνομά της (Hyper Text Markup Language), ενώ το CSS είναι γλώσσα μορφοποίησης. Αυτό, εν ολίγοις, σημαίνει πώς η HTML ορίζει το περιεχόμενό της σελίδας σου, ενώ το CSS θα αναλάβει να το μορφοποιήσει (δίνοντας χρώματα, σχήματα, κάδρα, τύπους γραμματοσειράς κλπ).

Ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί κάποιος τί σημαίνει το παραπάνω είναι ο εξής:

HTML κώδικας:

>
<h1>Αυτή είναι μια επικεφαλίδα</h1>
<p>Αυτή είναι μια παράγραφος</p>

Η HTML δηλαδή όρισε πως η πρώτη γραμμή είναι μια κύρια επικεφαλίδα (<h1>...</h1>), ενώ η δεύτερη μια παράγραφος (<p>...</p>). Το πώς θα φαίνεται η επικεφαλίδα όμως είναι δουλειά του CSS:

>
h1 {
font-size: 1.5em;
color: #666666;
}

Εδώ το CSS λέει ότι η επικεφαλίδα θα είναι μιάμιση φορά (1.5em = 150%) το μέγεθος του κανονικού μου κειμένου (το em είναι μέτρηση μεγέθους γραμματοσειράς) και θα έχει γκρί (το #666666 είναι το hexademical ενός από τα άπειρα γκρι που υπάρχουν) χρώμα.

Δεύτερο σημείο: Άλλο η Java και άλλο η JavaScript. Το μόνο κοινό τους σημείο (η λέξη Java στο όνομά τους) προέρχεται από την προσπάθεια της δεύτερης να πάρει δόξα μέσα από το -ήδη φτασμένο τότε- όνομα της πρώτης. Από εκεί και πέρα, η JavaScript είναι το εργαλείο που θα αναλάβει να δώσει την συμπεριφορά στη σελίδα σου. Δηλαδή θα αναλάβει να πετάξει ένα μήνυμα όταν ο χρήστης κάνει κλικ κάπου, θα εμφανίσει ένα υπομενού όταν κάνει hover σε κάποιο κουμπί του navigation κλπ.

Τρίτον: Βάσεις δεδομένων. Κακώς ταυτίστηκαν με τους χρήστες. Για να έχεις χρήστες μάλλον (όχι απαραίτητα) θα χρειαστείς μια βάση δεδομένων, αλλά υπάρχουν άλλοι πολύ σημαντικότεροι λόγοι για να την χρησιμοποιήσεις (από προϊόντα ενός καταστήματος μέχρι και καταχωρήσεις αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τα σπίτια σε ένα μεσιτικό site). Μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες για βάσεις δεδομένων, και δωρεάν, είναι η MySQL.

Τέταρτον (αναφέρομαι στον Κέιζερ): Εφόσον το θέλεις σαν εγκυκλοπεδική γνώση, μην ασχοληθείς αρχικά με CMS (πχ Joomla, Drupal κλπ). Το θέμα είναι να καταλάβεις τα διαδικαστικά του Web Development, και όχι να στήσεις ένα λειτουργικό site.

Πέμπτον: Server side γλώσσα. Για να μιλήσεις για ένα υποτυπωδώς σοβαρό site χρειάζεσαι μια server side γλώσσα (php, ASP κλπ). Αυτή είναι μια γλώσσα που θα τρέχει στον server και θα επιστρέφει στον browser του χρήστη το custom περιεχόμενο που θέλει ο τελευταίος. Δηλαδή, στο ινσόμνια έχεις δηλώσει ένα username. Όταν κάνεις login, ο browser σου στέλνει στον σέρβερ το αίτημα να φέρει πίσω όλες τις πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο όνομά σου (πχ τα pm σου). Η συνομιλία είναι κάπως έτσι:

>
KaiserSoze's browser: Γεια σου σέρβερ του ινσόμνια, είμαι ο ΚέιζερΣόζε και θέλω τα pm μου...
Insomnia's server: Οκ, βλέπω ότι ο κωδικός σου είναι εντάξει, μισό λεπτό...
Insomnia's server στην MySQL: Έι, ψιτ, θέλω τα pm του KaiserSoze
MySQL: Οκ, πάρτα.
Insomnia's server: Έι, browser του Κάιζερ, έχεις 2 καινούργια pm...

Ο τρόπος να ζητήσει το ινσόμνια από τη βάση δεδομένων (MySQL) τα όποια στοιχεία, αλλά και να καταχωρήσει καινούργια, ή να διαγράψει κάποια άλλα γίνεται μέσω της server side γλώσσας (στην περίπτωση του ινσόμνια, της PHP όπως προδίδει και το url).

Οπότε, συνοψίζοντας, αν θέλεις να μάθεις 2-3 πράγματα για να μπορείς να μιλάς τεκμηριωμένα σε συζητήσεις που αφορούν στο web development, αλλά και να στήνεις σελίδες που θα καλύψουν σχεδόν όλες σου τις απαιτήσεις και ανησυχίες, πιάσε με τη σειρά και διάβασε με τη σειρά:

- HTML

Θα πρέπει να την παίζεις στα δάχτυλα. Είναι πανεύκολη και η σωστή HTML είναι το 70% ενός σωστού και bugless site.

- CSS

Είναι εξίσου εύκολο με την HTML. Αν έχεις δείκτη iq πάνω από 4, θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς δουλεύει αμέσως. Από την άλλη, σύντομα θα αντιληφθείς πως οι developers των browsers μάλλον δεν διαθέτουν αυτήν την τιμή iq οι ίδιοι, και θα χρειαστούν μπόλικα ugly hacks και ηλίθια κόλπα για να φαίνεται παντού (δηλαδή σε όλους τους διαδεδομένους browsers) το site σου σωστά. Ας πούμε ότι μπορείς να μάθεις να χρησιμοποιείς το CSS από τη zero day, αλλά ποτέ δεν θα το μάθεις 100%... :P Την δουλειά σου πάντως θα την κάνεις.

- PHP

Η πρώτη σχετικά σοβαρή γλώσσα που θα μάθεις. Χαρακτηρίζεται quick 'n' dirty, και για να λερώσεις τα χέρια σου, θα πρέπει να διαβάσεις κάποια θεωρητικά πράγματα και να τα χωνέψεις καλά πρώτα. Έχει άπειρες δυνατότητες, και πρακτικά δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι ξεμπέρδεψες. Αφού, λοιπόν, μετά την πρώτη εβδομάδα με HTML/CSS θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά τα απλά πράγματα, ξεκινάς να μελετάς την PHP. Το καλύτερο σημείο να ξεκινήσεις να μαθαίνεις PHP, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το w3schools που θα σου προτείνουν πολλοί, αλλά το ίδιο το documentation της php.

- MySQL

PHP χωρίς MySQL είναι σάντουιτς χωρίς τυρί. Ή αλλιώς, αν δεν έχεις δυναμικό* περιεχόμενο να δείξεις, γιατί να μπλεχτείς με την php ευθύς εξαρχής (καλά υπάρχουν λόγοι αλλά δεν είναι της παρούσης); Μια βάση δεδομένων είναι ένα σύνολο πινάκων με ταξινομιμένο περιεχόμενο. Ουάου. Πολύ απλά φαντάσου μια βάση δεδομένων ως εξής:

>
+-------------------------------------------+
|                   users                   |
+------+---------------+--------------------+
|  id  |  username     |  password          |
|  1   |  KaiserSoze   |  *********         |
|  2   |  thanocaster  |  ***********       |

+------------------------------------------------------------------+
|                             pms                                  |
+------+-----------+-----------+-----------------------------------+
|  id  |  user_id  |  from_id  |  message                          |
|  1   |     1     |     2     |  fer'ta lefta                     |
|  2   |     2     |     1     |  pws kserw oti egine i douleia?   |
|  3   |     1     |     2     |  den to ksereis. fer'ta           |
|  4   |     2     |     1     |  kala. apo avrio                  |

Αυτή είναι η βάση δεδομένων του insomnia, που είμαστε εμείς οι 2 χρήστες (πίνακας users), και ο χρήστης με id=1 είσαι εσύ, ενώ ο χρήστης με id=2 είμαι εγώ. Ο δεύτερος πίνακας είναι ο πίνακας που αποθηκεύτηκε η χθεσινή συνομιλίας μας μέσω pm. Πρώτα εγώ (from_id = 2) σου έστειλα το μήνυμα "fer'ta lefta" (σε σένα γιατί user_id = 1). Μετά εύλογα αναρρωτήθηκες πώς ξέρεις ότι η δουλειά έγινε, και υπεροπτικά σου απάντησα ότι δεν το ξέρεις και απαίτησα τα λεφτά. Τέλος, επειδή σου άρεσε το επιθετικό μου ύφος, δεσμεύτηκες να μου τα δώσεις, όταν παράλληλα έλεγες στο δεξί σου χέρι να με καθαρίσει. Όπως καταλαβαίνεις, χωρίς τη MySQL θα ήταν αδύνατο να μπορείς να πάρεις τα pm σου, όπως και χωρίς τη χρήση της php (υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά η ουσία είναι πως χρειάζεσαι server side γλώσσα και βάση δεδομένων).

- JavaScript

Η... μαγεία. Η javascript όσο κακό όνομα απέκτησε τη δεκαετία του '90, λόγω των υπερβολικών αλλά και καρακιτσάτων εφαρμογών της, τόσο απαραίτητη έχει γίνει σήμερα για ένα site που θέλει να μην είναι επιεικώς βαρετό. Ό,τι βλέπεις να εμφανίζεται, να συρρικνώνεται, να αναδύεται κλπ είναι κατά πάσα πιθανότητα υλοποιημένο με JavaScript. Προσωπικά, ενθαρρύνω τη χρήση κάποιου framework** (jQuery για την ακρίβεια), λόγω του καθαρότερου τρόπου γραφής, καθώς θεωρώ την καθαρή JavaScript ως την πιο τσαπατσούλικη γλώσσα του διαδικτύου.

Τελικά, πιστεύω πως αν ασχοληθείς κανα δυο ωρίτσες τη μέρα με αυτά με τη σειρά που τα έγραψα (το μόνο override που επιτρέπεται είναι η εκμάθηση της JavaScript σε οποιοδήποτε βήμα μετά την CSS), σε κάνα δυο μήνες θα είσαι σε θέση να κάνεις κάποια πράγματα που θα σε μπολιάσουν με την καύλα του web development. Καλού κακού, άρχισε να ξεσκονίζεις και το photoshop ή όποιο άλλο πρόγραμμα γραφικών έχεις και θα δεις ότι θα γίνεις μόνιμος θαμώνας σε αυτήν την κατηγορία του φόρουμ... ;)

*δυναμικό = Είναι το site του οποίου τα δεδομένα δεν είναι συγκεκριμένα, αλλά αλλάζουν ανάλογα με τις τιμές κάποιων παραμέτρων. Για παράδειγμα, εκεί που το παλιό ινσόμνια έλεγε κάποτε "Έχετε συνδεθεί ως KaiserSoze", στον κώδικά του δεν έγραφε KaizerSoze, αλλά κάτι τέτοιο "Έχετε συνδεθεί ως <μεταβλητή_ονόματος_χρήστη>". Και έτσι κάθε χρήστης έβλεπε το δικό του username. Αντίθετο του δυναμικού site, είναι το στατικό site.

**framework = Είναι η δουλειά κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν τη σύνταξη μιας γλώσσας ώστε να γίνει πιο εύκολη στη χρήση, αλλά και πιο όμορφη στο μάτι (συνήθως). Για παράδειγμα, εκεί που στην JavaScript θα έγραφες:

>
window.getElementById("something").style.background = "#ffffff"

Με τη jQuery (ένα από τα δημοφιλέστερα frameworks της JavaScript) θα γράψεις ισοδύναμα:

>
$("#something).css("background", "#ffffff")

ΥΓ> Καταρχάς, θέλω να τονίσω πως δεν γίνομαι επιθετικός προς τον φίλο TheELF στα πρώτα σημεία του μηνύματός μου, απλά θεωρώ ως σημαντικές ανακρίβειες κάποια από τα γραφόμενα του. Κανείς δεν γεννήθηκε με τη γνώση στο κεφάλι του, και σκοπός μου είναι να τον διορθώσω καλοπροαίρετα.

ΥΓ2> Γαμώτο... Πότε πρόλαβε και έγινε αυτό το σεντόνι... :(

Δημοσ.

haha obssesion αλά wall of text.

Εγώ πάλι πιστεύω πως είναι καλύτερα να αρχίσει με HTML μετά CSS και στην συνέχεια Javascript αντί PHP.

Τουλάχιστον τα αρχικά στάδια του JS για να δει πως δουλεύουν σε στατικό site.

Δημοσ.

Ωραίος ο thanos.. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. (μη σου πώ να γίνει sticky ή να μπεί μαζί με τα άλλα "ξεκινώντας στο web developing.." κτλ anyway..

Μόνη ένσταση (και παράκληση).. Ξέχνα οποιοδήποτε hack για να παίζει σωστά σε όλους. Χρησιμοποίησε (τήρησε) τα standards html και css (xhtml 1.0 strict ή/και html5 και css 2.0/3.0). Μόνο έτσι θα ασκηθεί "πίεση" στους browser developers να φτιάχνουν συμβατούς browsers.

Δημοσ.

Thano σε ευχαριστω πολυ, πραγματικα απο το πρωτο μισο του ποστ πο διαβασα (ειμαι στη δουλεια και θα διαβασω το υπολοιπο αργοτερα) καταλαβα πολυ καλα καποια πραγματα, μαρεσει οταν μου λενε με πρακτικα παραδειγματα τι εννοουν

Απλα, μεχρι να διαβασω και το υπολοιπο, μια σημειωση

ΔΕΝ το θελω "εγκυκλοπεδικα", θελω να στησω ενα πραγματικο site. Απλα σκοπευω να συζητησω με ενα γνωστο μια ιδεα και αυτος ισως να ειναι πιο expert και να το κατεχει καλυτερα αν το site παρει πιο 'εξελιγμενη μορφη'. Απλα επειδη δεν ξερω τι θα γινει, επειδη δεν ξερω πως θα παει το θεμα, θα ηθελα να στησω ενα πραγματικο site αρχικα

Δημοσ.

Thano σε ευχαριστω πολυ, πραγματικα απο το πρωτο μισο του ποστ πο διαβασα (ειμαι στη δουλεια και θα διαβασω το υπολοιπο αργοτερα) καταλαβα πολυ καλα καποια πραγματα, μαρεσει οταν μου λενε με πρακτικα παραδειγματα τι εννοουν

Απλα, μεχρι να διαβασω και το υπολοιπο, μια σημειωση

ΔΕΝ το θελω "εγκυκλοπεδικα", θελω να στησω ενα πραγματικο site. Απλα σκοπευω να συζητησω με ενα γνωστο μια ιδεα και αυτος ισως να ειναι πιο expert και να το κατεχει καλυτερα αν το site παρει πιο 'εξελιγμενη μορφη'. Απλα επειδη δεν ξερω τι θα γινει, επειδη δεν ξερω πως θα παει το θεμα, θα ηθελα να στησω ενα πραγματικο site αρχικα

[...]

Το θέμα είναι να καταλάβεις τα διαδικαστικά του Web Development, και όχι να στήσεις ένα λειτουργικό site.

[...]

[...][...][...][...][...][...][...][...][...][...][...][...][...][...][...][...] :P :P :P

Με αυτήν την πρόταση εννοούσα πως πέρα από το να φτιάξεις το site, θα πρέπει και να καταλάβεις τις βασικές αρχές του Web Development, όχι απλά να πάρεις έτοιμα scripts και modules και να τα ράψεις μεταξύ τους. Όπως πχ θα μπορούσες να κατεβάσεις ένα έτοιμο template και να έχεις site σε 5 δευτερόλεπτα, αλλά μετά ό,τι ήξερες πριν για τη δημιουργία ενός site θα ήξερες και μετά. ;)

[...]

Μόνη ένσταση (και παράκληση).. Ξέχνα οποιοδήποτε hack για να παίζει σωστά σε όλους. Χρησιμοποίησε (τήρησε) τα standards html και css (xhtml 1.0 strict ή/και html5 και css 2.0/3.0). Μόνο έτσι θα ασκηθεί "πίεση" στους browser developers να φτιάχνουν συμβατούς browsers.

Πολύ σωστή παρατήρηση, αλλά θεωρώ πως είναι ένα συμπέρασμα που πρέπει να βγάζει ο καθένας μόνος του. Διότι πρέπει να έχει το δικαίωμα ο καθένας να κρίνει κατά πόσο είναι "δικαίωμα" του κάθε browser να γράφει τα διεθνή web standards στα @@ του κάνοντας τα δικά του, αλλά και το πόσο ζωτικό είναι να παίζει το site του σε κάθε πιθανό και απίθανο browser.

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...