Προς το περιεχόμενο

Προτεινομενες αγορες σε ssd

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη ειμαστε πολλοι που ψαχνομαστε για ssd,μηπως να συντηρουσαμε ενα θρεντακι με προτεινομενα μοντελα και μαγαζια ανα κατηγορια μεγεθους και προσανατολισμο (επιδοσεις,vfm)?

Δημοσ.
Ακόμα ψάχνεσαι ρε; :D

δεν ξερω πως κρατιεμαι τοσο καιρο,βασικα μολις ελυσα το προβλημα με το pc,εβγαλα την vga και ολα δουλευουν ρολοι,οποτε ειμαι στην τσιτα για ssd αλλα διαβαζω οτι πρεπει να περιμενουμε τους G3 της intel που σκανε οπου ναναι και δεν αγοραζω για να δω τι θα γινει στην αγορα

ontopic bench επιδοσεων anandtech

http://www.anandtech.com/bench/SSD/65?i=128.137.152.149.196.151.138.140.194.139.131.126.201.125.133.195.127.141.130.155.135.150.132.129.136.153.148.134.154.182

Δημοσ.

Εγω παντως θα στον Corsair F120GB , στα 214ε, τον 5ο που βλεπεις στο benchmark.

Εκει εχω καταληξει.Αν πω οτι θα περιμενω κατι καλυτερο,θα βγει,μετα θα περιμενω κατι καλυτεροτερο και θα μεινω με τον βελοσι...

Δημοσ.

Ακριβως,χτες που ημουν ετοιμος να παραγγειλω, ο εν λογω δισκος ειχε 250ε και σημερα ως δια μαγειας 214.

Εναρμονιζονται προφανως στις παγκοσμιες/ευρωπαικες τιμες, με καποιο λαγκ φυσικα...

Παντως αν εννοεις οτι αλλαζουν σε θεματα τεχνολογιας, τοτε δε θα παρεις ποτέ κατι και δεν θα το ευχαριστηθεις.

Αν εισαι ανθρωπος των benches τότε είσαι "αρρωστος".

Εγω κατεληξα σ'αυτον που προφανως θαναι πολυ πιο γρηγορος απο τον βελοσι που χω, και δε με νοιαζουν ουτε σκορ ταχυτητας ουτε τιποτε.

Ειναι απο τους κορυφαιους σε αυτα τα χρηματα,χωρητικότητα, μιας και θεωρω πως 60GB ειναι λιγα.

Ειχα και ραπτορ 74ρη και ξερω...δε λεει να σαι απο πανω του μη τυχον και εγκαταστησεις κανα γκειμ παραπανω.

Δημοσ.
Ακριβως,χτες που ημουν ετοιμος να παραγγειλω, ο εν λογω δισκος ειχε 250ε και σημερα ως δια μαγειας 214.

Εναρμονιζονται προφανως στις παγκοσμιες/ευρωπαικες τιμες, με καποιο λαγκ φυσικα...

Παντως αν εννοεις οτι αλλαζουν σε θεματα τεχνολογιας, τοτε δε θα παρεις ποτέ κατι και δεν θα το ευχαριστηθεις.

Αν εισαι ανθρωπος των benches τότε είσαι "αρρωστος".

Εγω κατεληξα σ'αυτον που προφανως θαναι πολυ πιο γρηγορος απο τον βελοσι που χω, και δε με νοιαζουν ουτε σκορ ταχυτητας ουτε τιποτε.

Ειναι απο τους κορυφαιους σε αυτα τα χρηματα,χωρητικότητα, μιας και θεωρω πως 60GB ειναι λιγα.

Ειχα και ραπτορ 74ρη και ξερω...δε λεει να σαι απο πανω του μη τυχον και εγκαταστησεις κανα γκειμ παραπανω.

καμια σχεση με benches απλα η αγορα των ssd αυτο τον καιρο ειναι σε φαση αναπροσαρμογης τιμων και διαθεσης νεων γενιων (g3 ιντελ πχ) οποτε πιστευω οτι η σοφη κινηση αυτη την περιοδο ειναι να περιμενουμε λιιιγο (1-2 μηνες)

Δημοσ.

και εγω ψηνομαι για ssd. το θελω για λαπτοπ και εναν για το desktop στην δουλεια. χωρητικοτητα γυρω στα 100 γιγα. κοιταω για sandforce vertex II η force 120.

οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης

α)γιατι ο 100ρης δισκος ειναι πιο ακριβος απο τον 120αρη - (σε διαφορα μαγαζι και για ocz)

β) πως και ο anand βγαζει καλυτερο τον ιντελ που ειναι και 3-4 φορες πιο ακριβος

γ) αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξύ corsair και οcz

• Moderators
Δημοσ.

Εγω ημουν σε Crucial C300 64GB. Μαγευτικο read, write της πλακας ομως, IOPS ισαξια με Vertex2/Force.

Επειτα ειδα Force 60. Ιδιος με Vertex2, αλλα η OCZ βγαζει συχνοτερα Updates.

Μετα ειδα κατι σε μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Postville G2 80GB. Τραγικα write, κακα IOPS.

Τελικα παραγγειλα Force 80GB πριν λιγο :P

Και του χρονου που θα ρθει η νεα φουρνια μετατιθεται στο λαπτοπ και παιρνω αλλον για το desk :-)

Νομιζω οτι 80GB/180€ ειναι η χρυση τομη χωρο/λεφτα αυτη την εποχη. Τα 200+ μου φαινονται "καπως", ενω και λιγοτερα απο 80GB μου φαινονται λιγακι στενάχωρα, ενω κατω απο 60 παμε σε καταστασεις στριμοκωλίασης :P

btw μου στειλαν απαντητικο απο ισοπ οτι δεν θα φερουν αμεσα Force/Vertex2 60ρηδες. Ε κι εγω παραγγειλα απο πλαισιο! Που καμια ορεξη δεν ειχα η αληθεια ειναι, αλλα τυχαινει να ειναι το φθηνοτερο που εχει Force80. http://www.skroutz.gr/s/281123/Corsair-Force-Series-80GB-SSD.html?keyphrase=Corsair+Force+Series+80GB

Μillion, αν δεν εχεις θεμα με +25 ευρα, παρτον 80ρη. Ιδιος με Vertex2 σε επιδοσεις/controller, αλλα 20 GB κανουν τη διαφορά!

(Του χρονου τετοια εποχη θα παιρνεις ~200GB στην τιμη που θα παρουμε εμεις τους 80ρηδες, αλλα δε βαριεσαι :P)

Δημοσ.

η προσφορα που εβγαλε το πλαισιο ειναι καλη. για τον 120 αρη το αμαζον τον εχει 205 ευρω κοντά στο ψυχολογικο σου οριο. απο οτι καταλαβαινω στους ssd παντα λιγο μεγαλυτερο βοηθάει στις επιδόσεις.

Δημοσ.

η προσφορα που εβγαλε το πλαισιο ειναι καλη. για τον 120 αρη το αμαζον τον εχει 205 ευρω κοντά στο ψυχολογικο σου οριο. απο οτι καταλαβαινω στους ssd παντα λιγο μεγαλυτερο βοηθάει στις επιδόσεις.

εν τελει, παρηγγειλα προχθες τον Corsair F120 στα 214ε απο visionstudio.Αν και ειδα ζεστο ζεστο τον F80 στο πλαισιο,αλλα για 30ε ειπα να περιμενω και παω στα +40GB.

Υ.Γ. μια επισημανση μονο για το κατάστημα.Δυστυχώς δεν περνανε για καποιο λογο πιστωτικες Citibank κι ετσι αναγκαστηκα να πληρωσω ολο το ποσο.Σιτ χαπενς!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...