Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγγραφής σε δίσκου αρχείων μεγαλύτερων από 4.194.304 kb

cpatrika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

έχω ενα σκληρό δίκσκο maxtor 1tb συνδεδεμένο με usb σε ενα wdmedia player. Το wdmedia player είναι με την σειρά του συνδεδενένο στο οικιακό μου δίκτυο.

Από τον PC βλέπω κανονικά τον maxtor μέσο του δικτύου μου. Ποιό είναι το πρόβλημα?

όταν επιχειρώ να μεταφέρω κάποιο μεγάλο αρχείο πάνω από 4GB (πχ ένα mkv video file) από τον pc μου στον maxtor τότε μεταφέρονται μονάχα 4.194.304 kb με αποτέλεσμα μεγαλύτερα αρχεία να αντιγραφονται ελλειπώς και κατα συνέπεια κατεστραμμένα.

Ο maxtor ειναι διαμορφωμένος σε ntfs μορφή.

Τί μπορεί να φταίει???

Ευχαριστώ

Δημοσ.

μήπως δεν είναι ntfs o δίσκος; πολύ fat32 ακούγεται το σκηνικό...για σιγουρέψου.. Επίσης δες για κανένα firmware update για τον mp. Μήπως τον διαβάζεις σαν fat? Επίσης δες αν υπάρχει κάποια ρύθμιση στον mediaplayer που να ενεργοποιεί την εγγραφή μεγάλων αρχείων (ίσως για κάποιο λόγο δε σε αφήνει...)

Δημοσ.

Τρόπος μετατροπής ενός τόμου FAT ή FAT32 σε NTFS

Σημείωση Παρότι η πιθανότητα καταστροφής ή απώλειας δεδομένων στη διάρκεια της μετατροπής είναι ελάχιστη, συνιστάμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του τόμου που θέλετε να μετατρέψετε, πριν να ξεκινήσετε τη μετατροπή.

Για να μετατρέψετε έναν υπάρχοντα τόμο FAT ή FAT32 σε NTFS, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Όλα τα προγράμματα (All Programs), έπειτα στην επιλογή Βοηθήματα (Accessories) και τέλος κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών (Command Prompt).

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε το εξής, όπου γράμμα_μονάδας_δίσκου είναι η μονάδα δίσκου που θέλετε να μετατρέψετε:

convert γράμμα_μονάδας_δίσκου: /fs:ntfs

Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να μετατρέψετε τη μονάδα δίσκου E στο σύστημα NTFS:

convert e: /fs:ntfs

Σημείωση Εάν το λειτουργικό σύστημα βρίσκεται στη μονάδα δίσκου που μετατρέπετε, θα σας ζητηθεί να προγραμματίσετε την εργασία κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή, επειδή δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της μετατροπής κατά τη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος. Όταν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο κουμπί ΝΑΙ (YES).

3. Όταν εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ετικέτα τόμου της μονάδας δίσκου που μετατρέπετε και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER:

Το σύστημα αρχείων είναι τύπου FAT.

Πληκτρολογήστε την τρέχουσα ετικέτα τόμου για τη μονάδα δίσκου γράμμα_μονάδας_δίσκου

(The type of the file system is FAT.

Enter the currect volume label for drive drive letter)

4. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή σε NTFS, εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα λάθους στη γραμμή εντολών:

Η μετατροπή ολοκληρώθηκε

(Conversion complete)

5. Κλείστε τη γραμμή εντολών.

πηγή http://support.microsoft.com/kb/307881/el

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=3Cz7XZvFCwg]http://www.youtube.com/watch?v=3Cz7XZvFCwg[/ame]

Δημοσ.

Just for argument's sake, απ ό,τι θυμάμαι αν είχες FAT32 και πήγαινες να αντιγράψεις σ αυτόν >=4GB σου βγαζε ένα σφάλμα του στυλ "Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον δίσκο". Ο OP λέει πως δε γίνεται κάτι τέτοιο αλλά αντιγράφονται ακριβώς 4GB και τα υπόλοιπα γίνονται discard. Δε θυμάμαι καλά ή η συμπεριφορά αυτή εξαρτάται από κάποιον παράγοντα;

Αφού το λέτε θα δοκιμάσω να του κάνω format σε ntfs και θα σας πώ.

Δηλ. τελικά είναι FAT32;

Δημοσ.
Just for argument's sake, απ ό,τι θυμάμαι αν είχες FAT32 και πήγαινες να αντιγράψεις σ αυτόν >=4GB σου βγαζε ένα σφάλμα του στυλ "Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον δίσκο". Ο OP λέει πως δε γίνεται κάτι τέτοιο αλλά αντιγράφονται ακριβώς 4GB και τα υπόλοιπα γίνονται discard. Δε θυμάμαι καλά ή η συμπεριφορά αυτή εξαρτάται από κάποιον παράγοντα;

Eμένα πάντως πιο πολύ μου στραβόκατσε το "4+ GB MKV file".

Δημοσ.

Νομίζω ότι αν είσαι σε fat32 δεν σε αφήνει καθόλου να περάσεις αρχεία πάνω απο 4gb. Απότι κατάλαβα ξεκινάει να του τα περνάει αλλά είναι ελλιπής η μεταφορά. Οπότε μάλλον κάτι άλλο είναι.

Δημοσ.

Η σιγουριά μου ότι ο δίσκος ήταν σε ntfs με πρόδωσε... Ο δίσκος ήταν σε fat32...Είχατε δίκιο... Βέβαια κέρδισα πολύ χρόνο με την πρόταση του φίλου

LeoNaXe διότι θα έπρεπε να μεταφέρω 500 gb αρχείων σε άλλο δίσκο, να κάνω format σε ntfs και μετά ξανά πίσω. Ενώ τώρα μέσα σε 5 λεπτά με την εντολή

convert x: /fs:ntfs μετέτρεψα τον δίσκο από fat32 σε ntfs και όλα καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας

Δημοσ.

Ενώ τώρα μέσα σε 5 λεπτά με την εντολή

convert x: /fs:ntfs μετέτρεψα τον δίσκο από fat32 σε ntfs και όλα καλά.

Αυτό πάντως ήταν το εύκολο. Το δύσκολο είναι η μετάβαση από NTFS σε FAT32...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...