Προς το περιεχόμενο

Ατυχήματα σε ορυχεία

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω, τι σχέση έχουν οι Ιλουμινάτοι, τα ερπετοεδή και άλλα πολλά με μια έκρηξη μεθανίου που εκλύεται από γνωστό και χαρτογραφημένο ρήγμα;

Δημοσ.
Πολλά ατυχήματα σε διάφορες περιοχές του κόσμου συμβαίνουν τελευταία, τυχαίο δε νομίζω.

Κάποιοι τη γλυτώνουν πολλοί όμως όχι.

http://www.youtube.com/watch?v=4ne_u8y-2sI&feature=player_embedded#!

Ντάξει δεν πιστεύουμε ότι βλέπουμε. Το ότι λέει πράγματα που μπορεί να μην είχες σκεφτεί αλλά να βγάζουν νόημα δεν τα κάνουν αλήθειες.

Δημοσ.
Να ρωτήσω, τι σχέση έχουν οι Ιλουμινάτοι, τα ερπετοεδή και άλλα πολλά με μια έκρηξη μεθανίου που εκλύεται από γνωστό και χαρτογραφημένο ρήγμα;

Να κάτσεις να διαβάσεις (ή καλύτερα να δεις) Λιακόπουλο!!!

Πλάκα πλάκα,τώρα τελευταία δίνει ρεσιτάλ! Καταλαβαίνει πως βγάζει αρκετό γέλιο και το τραβάει από τα μαλιά!

• Super Moderators
Δημοσ.

Σου λείπει κάπου μια απόστροφος.

Πού το λέει αυτό; (όχι πως δεν το πιστεύω, απλά δεν αντέχω να το παρακολουθήσω όλο).

Πάντως, επειδή αναφερθήκαμε στον κύριο Λιακόπουλο:

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πώς του βγαίνει επιχειρηματικά αυτή η δουλειά, το κέρδος δηλαδή. Όσο φτηνό χαρτί και να έχει, όσο βολικό τιράζ, όσο και να τα γράφει στο πόδι, είναι πολλά βιβλία στα "πακέτα". Τρελή μπίζνα και του βγάζω το καπέλο.

Κάμερα σε μένα!

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πώς του βγαίνει επιχειρηματικά αυτή η δουλειά, το κέρδος δηλαδή. Όσο φτηνό χαρτί και να έχει, όσο βολικό τιράζ, όσο και να τα γράφει στο πόδι, είναι πολλά βιβλία στα "πακέτα". Τρελή μπίζνα και του βγάζω το καπέλο.

Κάμερα σε μένα!

Τυπώνει στη F.Y.R.O.M. με τα ποιο φτηνά υλικά. Στις μεταφορικές πάντως γίνεται χαμός.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ένα βιβλίο του που είχε πέσει στα χέρια μου (δε θυμάμαι ακριβώς τίτλο, κάτι με την Κοίλη Γη και τους Νεφελίμ) έχω την αίσθηση ήταν αξιοπρεπούς ποιότητας, αρκετά βαρύ χαρτί κτλ. Έχει περάσει καιρός, βέβαια, και μπορεί να κάνω λάθος.

Τέλος πάντων, εφόσον υπάρχει αγορά, καλά κάνει και την τροφοδοτεί κι από ό,τι βλέπω όταν του μένουν, τα κάνει "πακέτο" τα παλιά και τα δίνει σε πολύ χαμηλές τιμές, άρα σε αυτό τουλάχιστον έχει καλύτερα αντανακλαστικά από πολλούς αναγνωρισμένους εκδότες.

Δημοσ.

μπορεί να είναι παραμύθια ή όχι τα περί ερπετοειδών πάντως έχει παραγίνει αυτό με τα ατυχήματα το τελευταίο καιρό στα ορυχεία, η συχνότητα με την οποία συμβαίνουν με προβληματίζει αν σκεφτεί κανείς πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει και στα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων.

Το ότι τα αίτια των ατυχημάτων μπορούν να εξηγηθούν με τρόπο επιστημονικό δε μου λέει κάτι από τη στιγμή που υπάρχουν και τρόποι για δολοφονία που να δείχνουν ως αιτία θανάτου κάποια ασθένεια.

εντάξει φταίνε αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις (με σκοπό το κέρδος ή δεν ξέρω τι άλλο), και την πληρώνουν άλλοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι έχει "παραγίνει", τουλάχιστον με την έννοια του ανεξήγητου: ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους, επιχειρεί όλο και πιο παράτολμες κινήσεις, με λογική συνέπεια να αυξάνονται οι κίνδυνοι.

Το ορυχείο τη Νέα Ζηλανδία, λ.χ., αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων από την έναρξη της κατασκευής του ακόμη, ενώ το γεγονός ότι τέμνει γνωστό ρήγμα επηρεάζει το ζήτημα της ασφάλειας. Προκλήθηκε έκλυση ποσοτήτων μεθανίου από το ρήγμα (οι συγκεντρώσεις παραμένουν απαγορευτικές ως αυτή τη στιγμή, γι' αυτό και δεν έχουν μπει τα συνεργεία διάσωσης ακόμη) και προκλήθηκε έκρηξη.

Το ορυχείο στη Χιλή είχε δεχτεί πάμπολλες επικρίσεις για την ποιότητα κατασκευής και τα μέτρα ασφαλείας. Η Χιλή, εκτός των όποιων άλλων προβλημάτων έχει, βρίσκεται σε περιοχή με ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα. Το ορυχείο είχε πληγεί από τη δραστηριότητα αυτή, το επίπεδό του ήταν μέτριο και κάποια στιγμή κατέρρευσε ένα κομμάτι της κεντρικής στοάς.

Παλιότερα αλλά και σχετικά πρόσφατα, σημειώθηκαν δυστυχήματα σε Κινεζικά ορυχεία, τα οποία έχουν από τα χειρότερα επίπεδα ασφαλείας στον κόσμο, καθώς η χώρα αγωνίζεται να βρει ενέργεια για να τροφοδοτήσει τη ραγδαία ανάπτυξή της.

Επομένως, ενώ υπάρχουν πασίγνωστα προβλήματα και από αιώνες τεκμηριωμένα αίτια (σεισμική δραστηριότητα, λ.χ.) είναι μάλλον περίεργο να ξεφυτρώνουν ξαφνικά οι Πεφωτισμένοι.

Δηλαδή, είναι σαν να βλέπουμε έναν κεραυνό και να λέμε "πέρδεται ο Δίας".

Δημοσ.
Σου λείπει κάπου μια απόστροφος.

Πού το λέει αυτό; (όχι πως δεν το πιστεύω, απλά δεν αντέχω να το παρακολουθήσω όλο).

Πάντως, επειδή αναφερθήκαμε στον κύριο Λιακόπουλο:

Κάμερα σε μένα!

Ναι σχώρα με. Fuck's.

Στο 8:00.

Πράγματι είναι τρελή μπίζνα. Τυχαίνει να έχω καμια 20ρια βιβλία του. Είχαμε συνεργαστεί για κάτι τελείως άσχετο πρίν κάμποσα χρόνια και μαζί με την πληρωμή μου έφερε και ένα κιβώτιο βιβλία :P

Το χαρτί που χρησιμοποιεί σε αυτά που έχω τουλάχιστον είναι αρκετά καλής ποιότητας. Δεν ξέρω πόσων γραμμαρίων είναι αλλα είναι κ γυαλιστερό κ γενικά έχω δεί πολύ κατώτερη ποιότητα σε "εμπορικά" βιβλία.

Όσο κουλό κ αν ακούγεται έχω την εντύπωση οτι έχει και "δωρεές" απο αντίστοιχα πυροβολημένους ώστε να ερευνά επάνω στο θέμα...

Και αγνάντευε..

Δημοσ.
τα ατυχήματα στα ορυχεία πάντα υπήρχαν

το death toll μόνο στη κίνα είναι περί τις 20.000 το χρόνο

απλά τώρα είναι τις μόδας λόγο της Χιλής και τα ΜΜΕ τα δείχνουν

http://en.wikipedia.org/wiki/Mining_accident

http://en.wikipedia.org/wiki/Coal_mining

Αυτό ακριβώς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...