Προς το περιεχόμενο

Τα windows 7 "εκμεταλλεύονται" τον εξωτερικό?

aliv3soul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα μήπως υπάρχει ήδη τόπικ, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Έχω πάντα συνδεδεμένο στο pc έναν εξωτερικό Book WD και από τότε που έβαλα τα 7, παρατηρώ ότι σε διάφορες φάσεις και σε συγκεκριμένα πράγματα που φυσιολογικά δεν έχουν να κάνουν με τον εξωτερικό, όπως πχ άδειασμα κάδου ανακύκλωσης, ξεκινάει να φορτώνει ο σκληρός, όπως όταν ξεκινάω να ψάξω κάποιο αρχείο που έχω σ' αυτόν, και, ας πούμε, για το παράδειγμα με τον κάδο ανακύκλωσης, με το που πάρει τις στροφές του ο εξωτερικός, τότε αρχίζει τη διαδικασία αδειάσματος.

Χρησιμοποιούν προσωρινά χώρο από τον εξωτερικό τα 7? Και αν ναι, μπορώ να το σταματήσω? Γιατί είναι εκνευριστικό κάθε φορά για ασήμαντα πράγματα να περιμένω τον εξωτερικό να φορτώσει..

Δημοσ.

Ο κάδος ανακύκλωσης είναι ένα ενιαίο πρόγραμμα.που σου δίνει την δυνατότητα να ανακτήσεις αρχεία τα οποία διέγραψες από οποιοδήποτε δίσκο,αυτό γίνεται δεσμεύοντας κάποιο χώρο στον κάθε δίσκο,εσύ τώρα αν ανοίγεις τον κάδο ανακύκλωσης ανοίγεις όλες αυτές της περιοχές,για να μην ξεκινάει ο εξωτερικώς λοιπών πρέπει να απενεργοποιήσεις την δυνατότητα του κάδου ανακύκλωσης για τον εξωτερικό δίσκο,αυτό θα το κάνεις με δεξή click πάνω στον κάδο ανακύκλωσης,επιλέγεις τον εν λόγο δίσκο και την επιλογή Να μην μετακινούνται......

ΠΡΟΣΟΧΉ ΌΤΙ ΔΙΑΓΡΆΦΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΊΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ.

Δημοσ.
Ο κάδος ανακύκλωσης είναι ένα ενιαίο πρόγραμμα.που σου δίνει την δυνατότητα να ανακτήσεις αρχεία τα οποία διέγραψες από οποιοδήποτε δίσκο,αυτό γίνεται δεσμεύοντας κάποιο χώρο στον κάθε δίσκο,εσύ τώρα αν ανοίγεις τον κάδο ανακύκλωσης ανοίγεις όλες αυτές της περιοχές,για να μην ξεκινάει ο εξωτερικώς λοιπών πρέπει να απενεργοποιήσεις την δυνατότητα του κάδου ανακύκλωσης για τον εξωτερικό δίσκο,αυτό θα το κάνεις με δεξή click πάνω στον κάδο ανακύκλωσης,επιλέγεις τον εν λόγο δίσκο και την επιλογή Να μην μετακινούνται......

ΠΡΟΣΟΧΉ ΌΤΙ ΔΙΑΓΡΆΦΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΊΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ.

Σωστός ;)

Tα μάτια μου >.<

Δημοσ.

Nαι, το κατάλαβα αυτό.. απλά τον κάδο ανακύκλωσης τον ανέφερα ως παράδειγμα. Το κάνει και με άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, αν θυμάμαι καλά, όταν πάω να ανοίξω καάτι σχετικό με πληροφορίες συστήματος, reliabilty history και τέτοια.

Δημοσ.
Δεν το'πιασα το χιούμορ (αν τέτοιο ήταν)

Έγραψα κάτι λάθος(χοντρά);

Χιούμορ δεν ήταν :) Στα bold αναφέρομαι :-)

Δημοσ.
Nαι, το κατάλαβα αυτό.. απλά τον κάδο ανακύκλωσης τον ανέφερα ως παράδειγμα. Το κάνει και με άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, αν θυμάμαι καλά, όταν πάω να ανοίξω καάτι σχετικό με πληροφορίες συστήματος, reliabilty history και τέτοια.

Από την στιγμή που ο εξωτερικός σου είναι μέρος του συστήματός σου τι περίμενες;

Βγάζε τον από το USB πριν κάνεις οτιδήποτε σχετικό με το σύστημά σου,εγκεκριμένη λύση.

Δημοσ.

E καλά δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ μέρος του συστήματος ο εξωτερικός από τη στιγμή που έχει απλά διάφορα αρχεία μέσα και τίποτ' άλλο.

+ Στα vista δεν φόρτωνε, ο ίδιος εξωτερικός, ούτε καν στο άδειασμα του κάδου.

Και αυτό με το βάλε-βγάλε δε βολεύει γιατί τον συνδέω στις θύρες της μητρικής, πίσω. Άσε που έχω όλη τη μουσική στον εξωτερικό..

Τέλος πάντων, ευχαριστώ, πιο πολύ σαν απορία το είχα, και σε περίπτωση που μπορούσα να το περιορίσω, να το έκανα..

:-)

Δημοσ.
E καλά δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ μέρος του συστήματος ο εξωτερικός από τη στιγμή που έχει απλά διάφορα αρχεία μέσα και τίποτ' άλλο.

Και αυτό με το βάλε-βγάλε δε βολεύει γιατί τον συνδέω στις θύρες της μητρικής, πίσω. Άσε που έχω όλη τη μουσική στον εξωτερικό..

Τέλος πάντων, ευχαριστώ, πιο πολύ σαν απορία το είχα, και σε περίπτωση που μπορούσα να το περιορίσω, να το έκανα..

:-)

Άσε,από την στιγμή που βγάζει γράμμα δίσκου τελείωσε,όλα τα εργαλεία του συστήματος που έχουν σχέση με σκληρούς δίσκους θα πιάνουν και σε αυτόν.

Δημοσ.
από τότε που έβαλα τα 7, παρατηρώ ότι σε πράγματα που φυσιολογικά δεν έχουν να κάνουν με τον εξωτερικό, όπως πχ άδειασμα κάδου ανακύκλωσης, ξεκινάει να φορτώνει ο σκληρός

όπως όταν ξεκινάω να ψάξω κάποιο αρχείο που έχω σ' αυτόν, και, ας πούμε, για το παράδειγμα με τον κάδο ανακύκλωσης, με το που πάρει τις στροφές του ο εξωτερικός, τότε αρχίζει τη διαδικασία αδειάσματος

το εξήγησε ο theelf αλλά σύμφωνα με τα τελευταία post που έκανες δεν είμαι σίγουρος πως το πιασες το νόημα

ο φάκελος του κάδου, λειτουργεί σαν φάκελος - συντόμευση / shortcut για όλους τους αντίστοιχους φακέλους, όλων των δίσκων που είναι συνδεδεμένοι

(*αν δεν ξέρεις τι είναι το shortcut διάβασε τη σημείωση πατώντας εκεί που λέει 'εμφάνιση')

επομένως κάθε φορά που ανοίγεις τον κάδο ανακύκλωσης του συστήματος, αυτός ανοίγει στον εξωτερικό τον/τους αντίστοιχους φακέλους, ακριβώς σαν να πήγαινες στον εξωτερικό και πάταγες εσύ να ανοίξει ένας φάκελος

αν ο δίσκος κοιμάται, τότε ο κάδος τον περιμένει να ξυπνήσει

δεν είναι κάποια διεργασία των windows δλδ, είναι ένα απλό άνοιγμα φακέλου το οποίο για να γίνει πρέπει να είναι ενεργός ο δίσκος προφανώς

αυτό που λες για τα vista θα το ελέγξω (δεν είμαι μπροστά σε vista τώρα) αλλά είναι πιθανόν απλώς να μην το παρατήρησες γιατί δεν έτυχε να κάνεις αυτές τις δουλειές με απενεργοποιημένο το δίσκο, οπότε δεν θα είδες και καθυστέρηση

πάντως δεν είναι 'καινούρια λειτουργία' γιατί πρώτον συμβαίνει από πάντα (και σε xp κλπ) και δεύτερον δεν είναι ξεχωριστή λειτουργία, απλά κοιτάει τους φακέλους

*σημείωση για το shortcut

τα shortcut είναι μικρά αρχειάκια, 'είδωλα' πραγματικών αρχείων/φακέλων

τα πιο συνηθισμένα είναι αυτά που βγαίνουν στο desktop ή στο start menu μετά την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος

αυτά δεν κάνουν τπτ άλλο παρά να ενεργοποιούν πραγματικά αρχεία/φακέλους τα που αντιπροσωπεύουν

ο λόγος ύπαρξής τους λοιπόν, είναι η θέση

τα πραγματικά αρχεία μπορεί να βρίσκονται κάπου, ενώ τα shortcut κάπου αλλού και μπορούν να κάνουν λειτουργίες χωρίς να πιάνουν επιπλέον χώρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...