Προς το περιεχόμενο

Site (Οι απόψεις - τα σχόλια σας)

PRE04139

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Insomniacs... εδώ και 2 χρόνια έχω κατασκευάσει το παρακάτω site για τον τοπο μου, από τοτε έχει υποστεί αρκετες αναβαθμίσεις και εχουν λυθει αρκετα προβληματα που υπηρχαν. Επειδη δεν είμαι επαγγελματίας και έχω λίγες γνωσεις web desing θα ήθελα οι έμπειροι να επισκευθουν την σελίδα και να μου επισημάνουν τα σημαντικά τουλαχιστον προβλήματα ώστε να διορθωθουν!

www.akraifnia-polis.gr

Η index σελίδα είναι html με 3 div ένα top (εκει σκεφτομαι να μπεί ένα slideshow με εικονες τη περιοχης) και αλλα 2 από κατω το αριστερό έχει το μενου και το δεξι έχει ενα iframe που εμφανίζονται τα links που βρίσκονται αριστερα. Οι υπόλοιπες σελίδες είναι htm.

Τα 2 σημαντικότερα προβλήματα που έχω εντοπίσει είναι:

1) Στις μηχανες αναζητησης πολλές φορές εμφανίζονται μονο τα υποσέλιδα χωρίς την index και έτσι η πλοηγηση στην σελίδα ειναι αδύνατη.

2) Η σελίδα δεν εμφανίζεται το ίδιο καλα σε όλες τις οθονες υπολογιστων (δεν προσαρμόζεται) και εμφανίζονται μπάρες ή εμφανίζεται το ένα div κατω από το άλλο. Υπάρχει καποιο προγραμμα με cookies ή κάποιες στανταρ διαστασεις που ''χωράνε'' σε όλες τις οθόνες ωστε να πετύχω το επιθυμυτο;

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτετε, κάθε σχολιο επιθυμητο.

Δημοσ.

Για το δεύτερο.

Η σελίδα έχει μπόλικο κακογραμμένο κώδικα, και έχει tables. Τα tables, θεωρούνται ξεπερασμένα, λόγω του ότι δεν εμφανίζονται σωστά σε όλους τους browsers. Προσπάθησε να καθαρίσεις τον κώδικα, και να γράψεις σωστή html, πέτα τα tables, και μάθε σωτή διαχείριση divs (με float κλπ)

Παράτησε το dreamweaver, ή όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς και γράψτην στο χέρι. Έτσι θα μάθεις αφενός, αφετέρου θα έχει σωστό αποτέλεσμα.

Τέλος, (ή μάλλον για αρχή), διόρθωσε το link για to Untitled_1.css.

Και το ευαγγέλιο της HTML

Δημοσ.

Ευχαριστώ poscaman για τις παρατηρήσεις σου, χρησιμοποιώ το expression web για την σχεδίαση. Εχεις υπ' οψη σου κανένα καλό βιβλιο (ελληνικά) για σχεδιαση ιστοσελίδων, είτε e-book είτε κανονικο μιας για να σχεδιασω html απο το μηδεν μου είναι αδυνατο με τις γνωσεις που εχω τωρα.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου είδους θέματα, ποτέ δεν έχω ασχοληθεί στα Ελληνικά. Αυτό που σου έγραψα πιο πάνω είναι και το καλύτερο κατά την γνώμη μου, και σε πάει βήμα-βήμα σε όλο και πιο πολύπλοκα πράγματα, έχει παραδείγματα που τα βλέπεις live, και γενικά μπορείς να επιλέξεις εσύ τί θέλεις να μάθεις και τί όχι. Το αρνητικό του είναι ότι είναι στα Αγγλικά.

Για ελληνικά, δεν γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο, νομίζω όμως ότι οι γνωστοί εκδοτικοί οίκοι για θέματα υπολογιστών (Γκιούρδας, Κλειδάριθμος κλπ) θα έχουν σίγουρα κάποιο, και καλό. Για κάτι πιο συγκεκριμένο, ας περιμένουμε να ποστάρει κάποιος άλλος.

Δημοσ.

Όντως το link που έδωσες φαινεται να τα έχει οργανωμενα και αναλυτικά, πιστευω θα με βοηθήσει, αν βρω και κατι στα ελληνικα ακόμη καλύτερα, οπως και να 'χει ευχαριστώ.

Δημοσ.
Τι encoding έχεις; Αν ΄πατήσω το sitemap βλέπω τα πάντα γραμμένα σε μια γλώσσα που...δεν γνωρίζω :P ;)

Το encoding της σελιδας είναι unicode (UTF-8), το site map το εφτιαξα σε ενα site free αλλά τα βγαζει ''κινεζικα'', ειναι για αντικατασταση σιγουρα. Ψαχνω να βρω κατι καλυτερο, αν έχεις να προτεινεις για site map κατι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...