Προς το περιεχόμενο

θέμα με το ποσο αθορυβο μπορεί να γίνει λύσεις και τροφοδοτικό.

kebinB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το σύστημα που θα στηθεί θα είναι χακιντος γι αυτο χέρι στα main parts δεν μπορεί να μπει τοσο ευκολα.

έρχομαστε στο main part πόσο αθόρυβο μπορεί να γίνει. τι κουτί πρέπει να προτιμήσω, ανεμιστήρια κλπ, ψύκτρα επεξεργαστή κλπ.

το σύστημα ειναι:

Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box)

GIGABYTE GA-X58A-UD3R

Gigabyte GV-R577SO-1GD

Mushkin 6GB DDR3-1333 Ram Kit

corsair 850watt 150 ευρώ

Δημοσ.

υπαρχει ηδη καποιο κουτι?

Βεβαια το hardware που εχεις επιλεξει ,ειναι αρκετα ζεστο και λογικα θα χρειαστεις καποια ψυκτρα.(Η stock κανει αρκετο θορυβο,υποφερτο μεν,αλλα αν ψαχνεις αθορυβες λυσεις τοτε δεν κανει για σενα.)

Δημοσ.

Ωραία εισαγωγή θέματος.... ;)

Χάκιντος δεν κατανοώ τι θα πει (υποψιάζομαι βέβαια), αλλά μπορώ να δώσω μία κατάλληλη απάντηση αν κρίνω από τα parts που παραθέτεις στη συνέχεια.

Λοιπόν ο 920 για να μένει ήσυχος χωρίς να βράζει απαιτεί μία πολύ potent αερόψηκτρα (κάτι σε τερατώδη Noctua ή κάποιο απο τα αστέρια της Prolima) σε συνδυασμό φυσικά με αναλόγου επιπέδου ανεμιστήρα (NoiseBlocker/BeQuiet=best choises). Παίζει και για closed-ciruit υδρόψυξη (Η50 πχ), πάντα με αλλαγή του ανεμιστήρα βέβαια...

Η κάρτα γραφικών που επέλεξες δεν ξέρω τι διαθέτει από ψύξη, αλλά υπάρχουν ειδικές εκδόσεις με πολύ καλή εργοστασιακή ψύξη, ενώ υπάρχει και η λύση των after-market κουμπουριών με θεαματικά αποτελέσματα (πχ Prolima MK-13, για την οποία μπορώ να σου πω πολλά).

Το τροφοδοτικό είναι υπεράνω κριτικής, τουλάχιστον αναφορικά με το θόρυβο.

Στο θέμα του κουτιού δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πάντα χρησιμοποιούσα πολύ αντισυμβατικά κουτιά (κυρίως SSF και cubes που τους άλλαζα τα φώτα στις μοντίφες για να τα φέρω στα μέτρα μου), αλλά είναι δεδομένο ότι κάποιος άλλο συνφορουμίτης θα έχει μία καλή πρόταση!

Tέλος, αν δε φείδεσαι προσπαθειών και κόστους, παίζει και σενάριο για full custom watercooling...

Δημοσ.

σωστα τα λεει ο Navu.Να πω και γω ως κατοχος μιας 5770 (gigabyte) οτι κανει περισσοτερο θορυβο απο οσο εκανε η παλια μου 8800gts (g92).

εγω εχω ολα τα ανεμηστηρακια σε fan controller και ησυχαζω το συστημα (παρομοιο με του TS) οταν idlarei η οταν δεν εχει καποια απαιτητικη εργασια και εχω "καπως" ησυχο rig.

Σιγουρα η full custom υδροψυξη θα του δωσει λιγοτερο θορυβο?

Χωρις να ειμαι γνωστης στο θεμα,εχω ακουσει/διαβασει για θορυβους απο την αντλια και οπως ειναι λογικο,επειδη πανω στα ψυγεια παλι θα βαλεις ανεμηστηρες,λογικα θα εχεις παλι τον ιδιο θορυβο.

Δημοσ.

Φίλε ΠΑΟΚι τρελό (Ι Lav Salonica!),

η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μεταξύ μίας πραγματικά πάααααααααρα πολύ ήσυχης υδρόψυξης και μιάς άλλης με αντλία/αντλίες τέρατα και 4-5 120άρηδες ανεμιστήρες στις 1500-2000 σαλ (καμία επαφή με ησυχία δλδ) δεν είναι παρά ΤΟ ΠΟΛΥ 3-4 Κελσίου υπό φορτίο. Πραγματικά, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί πολλοί χρήστες στήνουν την υδρόψηξή τους με κάτι αντλίες-μπετονιέρες . . . :X :fear:

Μία Eheim/Watercool/Innovatek αντλία και ένα ψυγείο πχ 2χ140 με τους σχετικούς ανεμιστήρες μετά βίας ξεπερνά τα πραγματικά 20 dB σε συνδυασμό πάντα με εξαιρετικές επιδόσεις. Για επεξεργαστή και μία κάρτα αρκεί και περισσεύει!

Προσωπικά, συνεχίζω να είμαι fan της καλής αερόψυξης, κυρίως για λόγους ευκολίας συντήρησης και εγκατάστασης και ας απέχει από τις επιδόσεις μια καλής υδρόψυξης . . .

Δημοσ.

Λοιπόν. έχουμε και λέμε.

Ψύκτρα:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Cpu-Cooler-Armageddon-ARMAGEDDON.htm

Ανεμιστήρι πάνω στην ψύκτρα:

http://www.eworld.com.gr/front/details/847

Τώρα ψάχνομαι για κανένα ωραίο Minimal κουτί.

Τα περισσότερα κουτία είδα ότι παίρνουν 180MM ανεμιστήρια.

αλλά δεν μπορώ να βρώ στην αγωρά;

τι παίζει να βάλω κανένα αθόρυβο;

στην 5770 αργότερα θα παίξει κανένα passive.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος για την Armageddon;

Νομίζω πως η Megahalems είναι έστω και λίγο καλύτερη.

Σε όσα τεστ έχω δει, η Megahalems είναι όντως καλύτερη (αν και μικρότερη).

Δημοσ.

Βέβαια αν το θέμα είναι αποκλειστικά ο θόρυβος και θεωρείς ότι με τον 14άρη θα είναι καλύτερα, θεωρώ πως δε θα δεις διαφορές μεταξύ αθόρυβου 12άρη και 14άρη.

Δημοσ.

Βέβαια αν το θέμα είναι αποκλειστικά ο θόρυβος και θεωρείς ότι με τον 14άρη θα είναι καλύτερα, θεωρώ πως δε θα δεις διαφορές μεταξύ αθόρυβου 12άρη και 14άρη.

Και όντως υπάρχουν διαφορές.

http://extreme.pcgameshardware.de/luftkuehlung/110082-roundup-das-grosse-pcghx-luefter-roundup-2010-update-58x-120mm-140mm-luefter-im-test.html

Η Armageddon έχει ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τη Megahalems και υποτίθεται ότι άρρει και κάποιες ασυμβατότητες σε σχέση με slot μνήμης που βρίσκονται πολύ κοντά στην ψήκτρα, αλλά από την άλλη δημιουργεί νέα ζητήματα καθώς η ψήκτρα λόγω πλάτους πλέον βρίσκει σε διάφορα ψηκτικά σώματα περιμετρικά του σόκετ. Θέλει λίγο ψάξιμο πριν την αγορά...

Ρεζουμέ: αν το ζητούμενο είναι ο μικρότερος δυνατός θόρυβος, τότε η Armageddon is the case (με καλό 140άρη εννοείται), ΑΛΛΑ χρειάζεται λίγη προσοχή για collisions.

Δημοσ.

Και όντως υπάρχουν διαφορές.

http://extreme.pcgameshardware.de/luftkuehlung/110082-roundup-das-grosse-pcghx-luefter-roundup-2010-update-58x-120mm-140mm-luefter-im-test.html

Η Armageddon έχει ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τη Megahalems και υποτίθεται ότι άρρει και κάποιες ασυμβατότητες σε σχέση με slot μνήμης που βρίσκονται πολύ κοντά στην ψήκτρα, αλλά από την άλλη δημιουργεί νέα ζητήματα καθώς η ψήκτρα λόγω πλάτους πλέον βρίσκει σε διάφορα ψηκτικά σώματα περιμετρικά του σόκετ. Θέλει λίγο ψάξιμο πριν την αγορά...

Ρεζουμέ: αν το ζητούμενο είναι ο μικρότερος δυνατός θόρυβος, τότε η Armageddon is the case (με καλό 140άρη εννοείται), ΑΛΛΑ χρειάζεται λίγη προσοχή για collisions.

tτελικά θα καταλήξω στην μητρική Gigabyte P55M UD2

λές να έχω τπτ προβλήματα τη προτείνεις;

από κουτί διάλεξα

CoolerMaster CM 690

αν παίξω χωρίς έξτρα ανεμιστήρια λέτε πως θα έχω πρόβλημα;

Δημοσ.

Ε θα είναι περισσότερο ανεβασμένες όσο να 'ναι σε σχέση με το να είχες ροή αέρα, αλλά αν είναι ήδη χαμηλές, δε θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών θα σου πρότεινα την sapphire 5770 vapor-x . Πολύ πιο αποτελεσματική και αθόρυβη ψύξη από τις κλασικές . Ακόμη και κατά την διάρκεια gaming ακούγεται ελάχιστα. Επείσης για την μητρική έχω την gigabyte p55a-ud3 και την megahalems και δεν έχσω κανένα πρόβλημα.Απλά όταν θέλω να βάλω βγάλω μνήμη πρέπει να βγάζω την ανεμηστήρα απο πάνω. Πιο προβληματική θα θεωρούσα την armagedonκαθώς είναι πιο πλατιά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...