Προς το περιεχόμενο

Dell ή Nec

r3ptile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα αγοράσω μια νέα οθόνη την εβδομάδα που μας έρχεται, αλλά δυσκολεύομαι να διαλέξω...

θα ήθελα μια 24άρα ή 23άρα για επαγγελματική χρήση (αρχιτεκτονιό σχεδιασμό, 3d render κτλ)

έχω δει άπειρα reviews τις τελυταίες μέρες, ο καθένας κόβει τον 'χαλβά στα μέτρα του' οπότε θα ήθελα μια extra γνώνη...

το budget είναι μέχρι 400 ευρώ και οι υποψήφιες είναι (όχι TN panel):

Dell UltraSharp U2311H =240e

NEC MultiSync EA231WMi = 374e

NEC MultiSync EA241WM =410e

η πρώτη είναι από τις αγαπημένες του forum και έχει καλή τιμούλα αλλά με αυτά που ακούγονται (για pixel, color bleeding , καλώδια τροφοδοσίας κτλ) έχω ξενερώσει ... θα μου πείτε μικρό το κακό, αλλά εγώ χαλιέμαι

η δεύτερη έχει 14ms response time(!!!) αλλά σε όλα τα reviews αποθεώνεται, αν και το 14 σαν νούμερο μου φαίνεται μεγάλο, από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν αφού δεν θα παίζω καθόλου παιχνίδια δεν θα έχω θέμα(?) με goshting ή κάτι άλλο

οπότε προς το παρών μάλλον για την NEC MultiSync EA241WM με κόβω...

εσείς τι λέτε ? έχουμε τίποτα εναλλακτικές ?

θένξ!

Δημοσ.

μαν πανε στην dell εμενα τπτ απο ολα αυτα δν μου ετυχε....αλλα και παλι εγγυηση υπαρχει και για καλωδιο σιγα βρισκεις....οι αλλες μου φενονται αρκετα ακριβες...(γνωμη μου)

Δημοσ.

Εγώ θα αγόραζα την Dell. Είναι δοκιμασμένη και την προτείνουν πολλοί μέσα σε αυτούς και εγώ που έχω μια (την 2410). Οσο για pixel, color bleeding εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Καλώδιο τροφοδοσίας δεν είχε ούτε ο σταθερός Dell που έχω.

Δημοσ.

Color bleeding = backlight bleeding να υποθεσω οτι εννοεις? Αυτο υπαρχει σε αρκετα IPS panels. Aπλα ισως σε 1 σημειο να φαινεται λες και υπαρχει μια λαμπα απο πισω, αλλα αυτο ειναι διακριτο μονο σε υπερβολικο σκουρο φοντο σε εκεινο το σημειο, βασικα μαυρο. Αλλους τους ενοχλει, αλλους οχι.

Καμμενα pixel. Εμενα δεν εχει η u2311h, αλλα και να ειχε who cares. Εγγυηση. Οκ θα μου πεις γιατι να μπλεκεις? Αλλα ευτυχως υπαρχει επαγγελματικη αντιμετωπιση απτην dell στο aftersales.

Καλωδιο τροφοδοσιας. Ας ειναι καλη η οθονη κι ας μην εχει καλωδιο τροφοδοσιας. Λαθος του εργοστασιου που σε μερικες ξεχναει να βαζει, εμενα παντως κι απο αυτο ειχε. Και να μην εχει, ειτε πας και ζητας ενα, ειτε βαζεις καποιο που σου περισευει (εχω καμποσα τετοια), ειτε αγοραζεις. Οτι σε διευκολυνει, παντως δεν ειναι δα και κανενα τρομερο προβλημα, ξεπερνιεται ευκολα.

Δεν ξερω τι ρολο βαρανε οι NEC γιατι δε το χω ψαξει. Στην 2311 βαζω 9/10. Και αναλογιζομενος το κοστος της 11/10.

Δημοσ.

Δυστυχως Ελλαδα λιγες καλες οθονες εισαγονται. Μονο tn panels βρισκεις απεριοριστα...

Δες και σε αυτα τα 2 site μηπως εχει πληροφοριες που σε ενδιαφερουν (τσεκαρε και για τις NEC ισως να υπαρχει review).

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

Δημοσ.

πήρα την Dell τελικά, άριστες εντυπώσεις!!!

και αντί για το ποντίκι που δίνουν δώρο, ζήτησα τα ηχεία που μπαίνουν κάτω από την οθόνη και μου τα έδωσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα (ευγενικότατοι) τα οποία έχω συνδέσει και είναι μια χαρά ! για τις δικές μου ανάγκες είναι οκ ! (καθάρισε και το γραφείο μου από τα καλώδια)!

---------- Προσθήκη στις 15:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:15 ----------

για να πειράξω τα χρώματα τι κάνω ? είδα ένα φίλο που έλεγε σε άλλο post

ότι έκανε αυτά που λέει ο τύπος σε αυτό το link:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737

δηλαδή :

Brightness: 30

Contrast: 75

Input Color Format: RGB

Mode Selection: Graphics

Sharpness: 50

Dynamic Contrast: Off

Response time: Overdrive

RGB: Custom

• R: 99

• G: 95

• B: 98

αυτό έχετε κάνει και εσείς ?

Δημοσ.

και εγώ αυτά έβαλα, thanks!

αν και μου φαίνεται ότι τα χρώματα τείνουν προς το μπλε (μπορεί να είναι και ιδέα μου)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...