Hamurabi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδες. Λοιπον εγω ειμαι ελληνας και μενω Ελλαδα. Η αδερφη μου ειναι ελληνιδα αλλα μετακομιζει τωρα μονιμα στη Γερμανια. Αν αγορασει εκει αυτοκινητο...με γερμανικες πινακιδς φυσικα... δε μπορει να το φερει στην ελλαδα και να το εχει εδω; υπαρχει καποιο οριο ή κατι τετοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Εννοείς να γυρίσει τις πινακίδες του σε Ελληνικές, όπως θα ήταν αν το αγόραζε εδώ ή απλώς να το οδηγεί εδώ; Και τα δύο γίνονται, για το πρώτο όμως δεν γνωρίζω και πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrispen Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 για την πρώτη περίπτωση θα πρέπει αν δεν κάνω λάθος κάθε 6 μήνες να πηγαίνει Γερμανία και να φαίνεται αυτό στα χαρτιά του αμαξιού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Eν ολιγοις, θελω να εχω εγω το αμαξι εδω με γερμανικες πινακιδες. εχοντας γλυτωσει τον εκτελωνισμο. απλα να ειναι στο ονομα της αδερφης μου που θαναι μονιμος κατοικος γερμανιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Eν ολιγοις, θελω να εχω εγω το αμαξι εδω με γερμανικες πινακιδες. εχοντας γλυτωσει τον εκτελωνισμο. απλα να ειναι στο ονομα της αδερφης μου που θαναι μονιμος κατοικος γερμανιας. Για να το εχεις Ελλαδα με Γερμανικες πινακιδες, θα πρεπει το αμαξι να μενει 6μηνες το χρονο Γερμανια. Τους υπολοιπους 6 το φερνεις Ελλαδα και μετα ξανα Γερμανια κλπ. Αν θες να το κρατας παραπανω, τοτε Ελληνικες πινακιδες και τα σχετικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hamurabi Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Kαι πως φαινεται αν το αμαξι εχει παει ή οχι γερμανια μετα το 6μηνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Kαι πως φαινεται αν το αμαξι εχει παει ή οχι γερμανια μετα το 6μηνο; Θα εχεις χαρτια μαζι σου που αποδεικυουν-δικαιολογουν οτι το αμαξι βρισκεται εκει τουλαχιστον 6μηνες/χρονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 το θεμα δεν το γνωριζει κανεις σε φορουμς...τουλ.οχι καποιος που να το χει κανει. Αυτο συμβαινει κυριως γιατι δεν φαινετε πια οτι μπαινοβγαζεις το αυτοκινητο. φερτο αλλα να ξερεις οτι πρεπει να ασφαλιστει Γερμανια το αυτοκινητο!(δες τιμες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μεσα στην ευρωπαικη ενωση δεν ειναι δυνατον να ελεγχθει που ειναι για 6 μηνες Το προβλημα αν θα μενει εδω ειναι αν θα μπορει να πληρωσει τελη/ασφαλειες κτλ απο Γερμανια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
12mats Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Για να το εχεις Ελλαδα με Γερμανικες πινακιδες, θα πρεπει το αμαξι να μενει 6μηνες το χρονο Γερμανια. Τους υπολοιπους 6 το φερνεις Ελλαδα και μετα ξανα Γερμανια κλπ. Αν θες να το κρατας παραπανω, τοτε Ελληνικες πινακιδες και τα σχετικα. επειδη ενας γνωστος μου εχει αυτοκινητο με γερμανικες πινακιδες εδω στην αθηνα ακου τι γινεται αρχικα το αμαξι ασφαλειες κ.τ.λ. πρεπει να ειναι ολα απο γερμανια δηλαδη θα τα βγαζει η αδερφη σου και θα στα στελνει.αυτο που λετε οτι πρεπει να πηγαινει καθε 6 μηνες εινα σχετικο το μονο εγγραφο που σε κατοχυρωνει ειναι ενα εισητηριο πατρα-ιταλια που εχει τις πινακιδες του αυτοκινητου αλλα και παλι δεν σε ελεγχουν ποτε.το γνωστο μου εδω και 3 χρονια δεν του το εχουν ζητησει ποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyfra Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 ενα αυτοκινητο απο γερμανια οπελ ανταρα ντισελ 2000κυ.ποσο θα κοστισει στο τελωνειο με τιμολογειο 34500ευρω 1χρονο μεταχειρισμενο και 15000 χιλιομετρα/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris155 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Πάντως, αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα αν δεν σου ανήκει. Ακόμα και αν είσαι συγγενής πρώτου βαθμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Eν ολιγοις, θελω να εχω εγω το αμαξι εδω με γερμανικες πινακιδες. εχοντας γλυτωσει τον εκτελωνισμο. απλα να ειναι στο ονομα της αδερφης μου που θαναι μονιμος κατοικος γερμανιας. αυτό ΔΕΝ γίνεται. είναι παρανομο και εαν σε πιάσουν σου κάνουν το όχημα κατασχεση και πας δικαστηριο. Η αδερφη σου θα μπορουσε να το κάνει βγαίνοντας κάπου εκτος Ελλαδας με το όχημα μια φορά στο εξαμηνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitsikas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Χαμουραμπή παίρνετε 2 αυτοκίνητα. Έστω ένα golf και ένα astra. Για 6 μήνες θα έχει η αδελφή σου το golf στη Γερμανία και 6 εσύ το astra στην Ελλάδα. Μετά κάνεις ένα ταξιδάκι για ψώνια στην Γερμανία και καταβαίνεις με το golf στην Ελλάδα και η αδελφή μένει τώρα με το astra στην Γερμανία. Έτσι θα έχετε και οι 2 αυτοκίνητο όλο το χρόνο και στην Ελλάδα θα φαίνονται ότι μένουν μόνο για 6 μήνες το καθένα και όλα καλά. Θα κάνεις και τα ψώνια σου στη Γερμανία που είναι και φθηνά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα αλλά πιστεύω πρώτα θα πρέπει η αδερφή σου να ρωτήσει στην ασφαλιστική εταιρία αν επιτρέπετε να οδηγείς εσύ το όχημα στην Ελλάδα. Αυτό είναι υποχρεωτικό γιατί πάντα στις γερμανικές ασφάλειες δηλώνονται οι "ξένοι οδηγοί" εκτός του προσώπου που είναι δηλωμένο. Μετά δεν γνωρίζω αν επιτρέπετε από τους Ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση πες ότι πάει κάτι στραβά και γίνετε ατύχημα. Η γερμανική ασφάλεια ίσως (αν δεν επιτρέπετε) να μην πληρώσει και από την άλλη να έχει μπλεξίματα η αδερφή σου. Και να υποστείτε και οι 2 σας τι λέει και η ελληνική νομοθεσία. Υποθετικό σενάριο χωρίς να γνωρίζω........ mitsikas@ Αν η αδερφή του φίλου έχει 2 αμάξια στην κατοχή της ξέρεις πόσα θα δίνει στα ασφάλιστρα; Ειδικά αν είναι σαν νεος οδηγός;χεχεχε άστο καλύτερα.....πολλά τα λεφτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.