poscaman Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνω να μην κατεβαζουν!επισης συμφωνω να το κλειδωνουν αν τους εκμεταλευονται.!στις μερες που ζουμε ομως δεν εχουν ολοι να πληρωνουν,αλλα και καποιοι το χρειαζοντε μιας και ειναι ξενοι.οσο για τους 2 βλακες που λεμε αυτο ειναι καθαρα θεμα παιδιας!τωρα για το φιλο μας ενα θα παω.αν γνωριζει σε τι γειτονια μενει δεν ειναι απαραιτητο να το κλειδωσει.ισως καποιος το χρειαστει.αν ομως δει πως του κλεβουν το bandwith τοτε ας το κλειδωσει απλα τα πραματα.οταν παω αθηνα μενω αιγαλεω,εκει ειναι ολο φοιτητες στην πλειοψηφια τους δεν εχουν φραγκο και γνωριζω αρκετους .ψαχνουν τα καυμενα μπας και ειναι κανενα ανοιχτο να κανουν τις εργασιες τους.ομολωγω πως εκει που φτασαμε ,φτασαμε επειδη δεν σεβομαστε τιποτα.! Sorry, οπως θα ακουστεί, αλλά από αυτό και το προηγούμενο σου ποστ, κρίνω ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα στο θέμα....
The_Judas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνω να μην κατεβαζουν!επισης συμφωνω να το κλειδωνουν αν τους εκμεταλευονται.!στις μερες που ζουμε ομως δεν εχουν ολοι να πληρωνουν,αλλα και καποιοι το χρειαζοντε μιας και ειναι ξενοι.οσο για τους 2 βλακες που λεμε αυτο ειναι καθαρα θεμα παιδιας!τωρα για το φιλο μας ενα θα παω.αν γνωριζει σε τι γειτονια μενει δεν ειναι απαραιτητο να το κλειδωσει.ισως καποιος το χρειαστει.αν ομως δει πως του κλεβουν το bandwith τοτε ας το κλειδωσει απλα τα πραματα.οταν παω αθηνα μενω αιγαλεω,εκει ειναι ολο φοιτητες στην πλειοψηφια τους δεν εχουν φραγκο και γνωριζω αρκετους .ψαχνουν τα καυμενα μπας και ειναι κανενα ανοιχτο να κανουν τις εργασιες τους.ομολωγω πως εκει που φτασαμε ,φτασαμε επειδη δεν σεβομαστε τιποτα.! Αν ο γείτονας σου κατεβάζει παιδική πορνογραφία... μετά εσένα θα κυνηγάει η δίωξη και δεν θα μπορείς να αποδείξεις τίποτα γιατί την δική σου διεύθυνση ip θα έχουν. Εφόσον όπως λες δεν υπάρχει φράγκο... μπορεί διάφοροι να θέλουν να κλέψουν κωδικούς από e-banking ή διάφορα άλλα στοιχεία σου για κάθε χρήση. Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι κανέναν την σημερινή εποχή. Καλημέρα, Θέλω να έχω ασύρματο δίκτυο στο σπίτι για πρόσβαση στο ιντερνετ. Δεν έχω πρόβλημα να μπαίνουν και οι γείτονες αρκεί να μην μου τρώνε όλο το bandwidth όταν είμαστε μέσα ταυτόχρονα. (φαντάζομαι θα υπάρχει πρόγραμμα που το ρυθμίζει αυτό) 1)Τώρα, έχω ακούσει για sniffers κλπ που υποκλέπτουν δεδομένα που στέλνεις/λαμβάνεις και πες ότι το ρισκάρω αυτό. Αυτό που δε θέλω όμως είναι στον υπολογιστή που θα συνδέω στο ιντερνετ (στον οποίο θα κάνω πες πολύ συντηρητικό και "ασφαλές" σερφάρισμα/χρήση) να μπορέσει κάποιος με το καλημέρα (με το που συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο δηλαδή) και χωρίς εγώ να έχω κάνει καμιά πατάτα (πχ να τρέξω κάποιο πρόγραμμα που θα μου στείλει) να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία στον σκληρό. Είναι δυνατόν αυτό; Για τους sniffers βάζεις το comodo firewall και ενεργοποιείς protect arp cache. Επίσης θα βάλεις μαζι με το firewall και ένα antivirus για να είσαι πιο ασφαλής οσον αφορά ιούς-trojan. Οσον αφορά τα υπόλοιπα, είναι δύσκολο να ρυθμίσεις και να μοιράσεις το bandwidth. Εκτός και αν θέλεις να στήσεις proxy server για να εξυπηρετείς τους γείτονες σου. Άλλη λύση είναι να ψάξεις τις επιλογές του ρούτερ σου μήπως και μπορείς να κάνεις τίποτα από εκεί (ανάλογα με το router- κοιτάς στο μενού QOS).
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 απλα το qos δεν ειναι ανα ip συνηθως αλλα ανα port Η πρωτοκολλο.οποτε παλι δεν μπορει να κανει πολλα.αν ο αλλος εχει απειρα connections ανοιχτα με κανα p2p και qos να βαλει δεν θα σωθει ακριβως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.