Προς το περιεχόμενο

wi-fi: Αποτροπή υποκλοπής δεδομένων από τον σκληρό

iznotak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θέλω να έχω ασύρματο δίκτυο στο σπίτι για πρόσβαση στο ιντερνετ. Δεν έχω πρόβλημα να μπαίνουν και οι γείτονες αρκεί να μην μου τρώνε όλο το bandwidth όταν είμαστε μέσα ταυτόχρονα. (φαντάζομαι θα υπάρχει πρόγραμμα που το ρυθμίζει αυτό)

1)Τώρα, έχω ακούσει για sniffers κλπ που υποκλέπτουν δεδομένα που στέλνεις/λαμβάνεις και πες ότι το ρισκάρω αυτό. Αυτό που δε θέλω όμως είναι στον υπολογιστή που θα συνδέω στο ιντερνετ (στον οποίο θα κάνω πες πολύ συντηρητικό και "ασφαλές" σερφάρισμα/χρήση) να μπορέσει κάποιος με το καλημέρα (με το που συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο δηλαδή) και χωρίς εγώ να έχω κάνει καμιά πατάτα (πχ να τρέξω κάποιο πρόγραμμα που θα μου στείλει) να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία στον σκληρό. Είναι δυνατόν αυτό;

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ρουτερ σου να εχει ap isolation για να μην μπορει κανειςμε τιποτα να συνδεθει.να σου στειλει κατι στο δικτυο δυσκολο.αν ειναι να σου στειλει κατι θα μπορουσε να το κανε και ας μην ηταν στο δικτυο.

Δημοσ.
δεν νομιζω οτι ρουτερ σου να εχει ap isolation για να μην μπορει κανειςμε τιποτα να συνδεθει.να σου στειλει κατι στο δικτυο δυσκολο.αν ειναι να σου στειλει κατι θα μπορουσε να το κανε και ας μην ηταν στο δικτυο.

Ναι αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάνω μια καλή χρήση από άποψη ασφάλειας μπορεί αυτός να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία μου μόνο και μόνο επειδή είμαστε στο δίκτυο;

Router έχω το Baudtec που δίνει ο ΟΤΕ.

Δημοσ.

λιγα ρουτερ δινουν Ip isolation.στα windows πχ οριζεις διαφορα πραγματα ειτε ειναι xp ειτε ειναι vista.Οποτε οτι ειναι το ιδιο δικτυο δεν σημαινει οτι θα εχει προσβαση και στο Pc σου.αν πχ εσυ εχεις password στα account σου κτλ δεν θα μπορει.

Δημοσ.

νομίζω ότι αν είσαι στο ίδιο δίκτυο μπορούν να σου πάρουν τους κωδικούς από σελίδες

με το ettercap έχω ακούσει ότι γίνεται,αλλά δε το έχω δοκιμάσει

Δημοσ.

τιποτα δεν κανουν.ολοι οπως κι εγω,δηλαδη οσοι ειμαστε επισκεπτες καπου σε καποια πολη η απλα δεν εχουμε να πληρωσουμε για δικο μας νετ ψαχνουμε δυκτια για να σερφαρουμε,να δουμε τα ε μαιλ μας, να κουβεντιασουμε κατλ.τωρα κατι παπαριες που λενε πως κλεβουν τα αρχεια και λοιπα αυτα ειναι ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ!!!!!και ιδιαιτερα μου τι δινουν αυτοι που προτρεπουν οσους εχουν wifi να το κλειδωσουν η να αλαξουν το εργοστασιακο κλειδι!εγω τους θεωρω καραγκιοζηδες,λες και ειναι βαλμενοι απο τις εταιρειες να το κανουν αυτο για να πουλανε συνδεσεις.οποιος κλεβει σημα συνηθως το κανει ΄'ΦΡΟΝΗΜΑ' με ολη τι σημασια της λεξης προσπαθει να μην τον καταλαβεις γιατι αν αλαξεις το κλειδι δεν θα μιλισει με την κοπελα του,δεν θα διαβασει τα μαιλ του κτλ.αφηστε να παρουν οσοι εχουν αναγκη λοιπον και ξεχαστε οσους λενε αυτες τις βλακειες.ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΣ!!!

ΥΓ.τα ειπα και ησυχασα μου την εδωσε αγρια καποιος που μεσω ενος blog με μεγαλη επισκεψιμοτητα καλουσε οσους ειχαν wifi να το κλειδωσουν,και καλα η φοιτητρια απο το διπλανο διαμερισμα ειναι χακερ και θα κλεψει δεδομενα ΕΛΕΟΣ!!!!

Δημοσ.

ΘΑ ΣΥμφωνησω και διαφωνησω μαζι σου για τους παρακατω λογους.ειμαι και εγω της αποψης αφησε το ανοιχτο να δανειστει και ο γειτονας αλλα και εγω το κλειδωνα σε ολους οπου πηγαινα για εγκατασταση για τον παρακατω λογο.αναμεσα στα 10 ατομα που θα δανειστουν απλα intenet για κατι απλο θα υπαρχουν οι 2 καραγκιοζηδες και ο ενας smart ass.οι 2 καραγκιοζηδες νομιζουν οτι ο αλλος που το αφησε ανοιχτο δεν ξερει τιποτα και πιταρουν την γραμμη κατεβαζοντας και ανεβαζοντας αβερτα και ο smart ass θα ειναι ο ηλιθιος που θα κλειδωσει το δικτυο θα το κανει reset στα default η στην χειροτερη αν και πολυ σπανια καποιος να κανει κατι Illegal μεσα απο την συνδεση σου.σπανιο μεν αλλα αμα βρεθεις μπλεγμενος αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.ειναι το κλασσικο πραγματα.για τους 2 βλακες την πληρωνει ολος ο κοσμος.και να το πω και με αλλο παραδειγμα .σε μια αλυσιδα καταστηματων που ειχε τυχει να παω ειχαν ιντερνετ κανονικα.ενας βλακας απο ολους μπηκε σε xxx και κατεβασε οτι κατεβασε και εκανε το Pc ερειπιο και την πληρωσαν ολοι.το ιδιο με το wifi.για να γλυτωσεις απο τον εναν ηλιθιο το κλειδωνεις.

Δημοσ.

αντιλαμβάνεσαι όταν κλέβεις το ασύρματο από κάποιον είναι παράνομο. και δανεισμό να τον πεις πάλι παράνομο είναι εκτός και αν έχεις συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη. εμένα που δε με ενδιαφέρει καθόλου ούτε να σπάσω δίκτυα ούτε να το παίξω χακερ, μου πήρα 5 λεπτά για να βρω πως γίνεται. επομένως έστω ότι 1 στις 1000 ο διπλανός σου μπορεί να εκμεταλλευτεί με κακόβολου σκοπό το ξεκλείδωτο ασύρματο σου γιατί να μην προσπαθήσει να προστατευτεί? μην πάμε να κάνουμε μια παράνομη πράξη νόμιμη

Δημοσ.

το παρανομο ειναι το λιγοτερο.η βλακεια που μας δερνει να μας δινουν κατι δωρεαν και εμεις να του αλλαζουμε τα φωτα ειναι το θεμα.

Δημοσ.

Συμφωνω να μην κατεβαζουν!επισης συμφωνω να το κλειδωνουν αν τους εκμεταλευονται.!στις μερες που ζουμε ομως δεν εχουν ολοι να πληρωνουν,αλλα και καποιοι το χρειαζοντε μιας και ειναι ξενοι.οσο για τους 2 βλακες που λεμε αυτο ειναι καθαρα θεμα παιδιας!τωρα για το φιλο μας ενα θα παω.αν γνωριζει σε τι γειτονια μενει δεν ειναι απαραιτητο να το κλειδωσει.ισως καποιος το χρειαστει.αν ομως δει πως του κλεβουν το bandwith τοτε ας το κλειδωσει απλα τα πραματα.οταν παω αθηνα μενω αιγαλεω,εκει ειναι ολο φοιτητες στην πλειοψηφια τους δεν εχουν φραγκο και γνωριζω αρκετους .ψαχνουν τα καυμενα μπας και ειναι κανενα ανοιχτο να κανουν τις εργασιες τους.ομολωγω πως εκει που φτασαμε ,φτασαμε επειδη δεν σεβομαστε τιποτα.!

Δημοσ.

Κοιτάξτε όπως εμένα μου αρέσει και με βολεύει αφάνταστα να έχω πρόσβαση με τον φορητό όταν πάω κάπου και ξενερώνω όταν όλα είναι κλειδωμένα, έτσι πιστεύω πάει και από την άλλη μεριά. Εγώ ρωτάω μόνο από θέμα ασφάλειας, το αν είναι ηθικά σωστό να μοιράζομαι την σύνδεση μου το έχω λύσει. Και πες ότι ρισκάρω, για το άλλο θέμα που λέτε δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω πχ 70% ταχύτητα εγώ και 30% οι υπόλοιποι και μόνο όταν δεν μπαίνω εγώ να έχουν 100% οι άλλοι;

Δημοσ.

απο θεμα ασφαλειας δυσκολο να μπει καποιος και οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν τιποτα.αν το ρουτερ εχει ap isolation ειναι καλη φαση αλλα σπανια εχει.για την ταχυτητα ελαχιστα ρουτερ εχουν management ανα Interface κτλ οποτε το ξεχνας και αυτο.μονο qos μπαινει που σιγα την βλακεια.οσο για τους φοιτητες οχι οτι εχω κατι μαζι τους αλλα για να πουμε και την αληθεια οι καημενοι που λες που πραγματι δεν εχουν λεφτα για Internet και θελουν ειναι 5-10 στα 1000.οι αλλοι ποθ δεν θελουν να πληρωσουν τα 30 ευρω για το ιντερνετ ειναι τα ατομα που καπνιζουν καθε μερα θα βγουν καθε μερα για καφε κτλ.απλα ο ελληνας δεν ξερει που δινει τα λεφτα.δεν θα δωσει 10 ευρω να παρει κατι βασικο αλλα θα δινει 5 ευρω την ημερα να παει για καφε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...