Προς το περιεχόμενο

Δεν μπαίνει στα xp μετά από...

scullyist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τα φώτα σας, αν και για την ώρα δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες μιας που ούτε εγώ ξέρω τι έγινε/γίνεται ακριβώς. Long story short, φίλος πήγε να συνδεθεί σε wifi του ξενοδοχείου και προσπαθώντας να βάλει password και τα συναφή, δεν ξέρω ακριβώς τι πήγε και πείραξε το θηρίο στις ρυθμίσεις, αλλά μου λέει ότι δεν μπορεί να μπει ξανά στα xp μετά από αυτό. Ξεκινάει, του βγάζει το μενού με τα safe mode, αλλά δεν μπαίνει ούτε με safe, ξανακάνει boot. Tου είπα και δοκίμασε το "last known good configuration/recent settings that worked" με την σκέψη ότι, ό,τι κι αν πείραξε και πιθανόν του έκανε conflict, θα γυρνούσε στο προηγούμενο στάδιο αλλά μου λέει πάλι το ίδιο κάνει, ξεκινάει από την αρχή το bootάρισμα και δεν μπαίνει.

Μέχρι να γυρίσει και να το πιάσω στα χέρια μου το μηχανάκι, ρωτάω μήπως υπάρχει κάτι άλλο απλό που μου διαφεύγει τώρα, να του πω να δοκιμάσει εκεί.

Όταν μου το φέρει, σκέφτομαι κανένα repair των xp με το cd τους σε πρώτη φάση. Βασικά δεν πρέπει να χαθούν τελευταία αρχεία -δουλειάς- που είχε σώσει μέσα, οπότε φορμάτ και restore point (αν το έχει κάνει ποτέ, δεν έχω ιδέα αλλά χλωμό το κόβω) μάλλον μένουν ως ύστατες επιλογές.

Thoughts?

Thx.

Δημοσ.

η σίγουρη λύση είναι :

όταν στο φέρει βρες ένα μηχάνημα με εγκατεστημένα τα windows xp PRO.. προσοχή: να είναι τα PRO!..

πάρε το δίσκο του φίλου σου και σύνδεσέ τον στο παραπάνω μηχάνημα ως slave..

έπειτα με δεξί κλικ στο my documents κτλ του slave δισκου θα εμφανίζει μια επιλογή "take ownership" ή κάτι τέτοιο..

δεν το θυμάμαι καλά αλλά θα μπορείς να πάρεις αντίγραφο των αρχείων που θεωρητικά μάλλον θα είναι οι δουλειές σωσμένες.. σε οποιοδήποτε άλλο folder θα μπορείς να τα πάρεις και χωρίς "ownership" ΄..

σύνδεσέ το με το καλό και μετά googlare λίγο τα παραπάνω.. το είχα κάνει παλιά μετά από συμβουλή φίλου τεχνικού και δούλεψε.

Δημοσ.
Παιδιά τα φώτα σας, αν και για την ώρα δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες μιας που ούτε εγώ ξέρω τι έγινε/γίνεται ακριβώς. Long story short, φίλος πήγε να συνδεθεί σε wifi του ξενοδοχείου και προσπαθώντας να βάλει password και τα συναφή, δεν ξέρω ακριβώς τι πήγε και πείραξε το θηρίο στις ρυθμίσεις, αλλά μου λέει ότι δεν μπορεί να μπει ξανά στα xp μετά από αυτό. Ξεκινάει, του βγάζει το μενού με τα safe mode, αλλά δεν μπαίνει ούτε με safe, ξανακάνει boot. Tου είπα και δοκίμασε το "last known good configuration/recent settings that worked" με την σκέψη ότι, ό,τι κι αν πείραξε και πιθανόν του έκανε conflict, θα γυρνούσε στο προηγούμενο στάδιο αλλά μου λέει πάλι το ίδιο κάνει, ξεκινάει από την αρχή το bootάρισμα και δεν μπαίνει.

Μέχρι να γυρίσει και να το πιάσω στα χέρια μου το μηχανάκι, ρωτάω μήπως υπάρχει κάτι άλλο απλό που μου διαφεύγει τώρα, να του πω να δοκιμάσει εκεί.

Όταν μου το φέρει, σκέφτομαι κανένα repair των xp με το cd τους σε πρώτη φάση. Βασικά δεν πρέπει να χαθούν τελευταία αρχεία -δουλειάς- που είχε σώσει μέσα, οπότε φορμάτ και restore point (αν το έχει κάνει ποτέ, δεν έχω ιδέα αλλά χλωμό το κόβω) μάλλον μένουν ως ύστατες επιλογές.

Thoughts?

Thx.

Πριν κάνεις το repair όπως λές bootare με ενα live cd και πάρε back up απο τα αρχεία που θες.. Καλή τύχη με τα win :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ Κώστα, σκέφτηκα σε κάποια φάση ότι στην τελική βγάζω τον σκληρό και τον συνδέω αλλού αλλά μου διαφεύγουν οι λεπτομέρειες, δεν ήξερα π.χ. ότι πρέπει να είναι μόνο σε pro.

Pro έχω στο κακόμοιρο το desktop μου, αλλά -αν καταλήξω εκεί- πως συνδέω δίσκο του λάπτοπ -2,5ριδες κουβαλάνε μέσα?- με τις ide συνδέσεις του απαρχαιωμένου desktop? Θα χρειαστεί υποθέτω καλώδιο να γυρνάει σε ide την σύνδεση? Αν και δεν ξέρω ακόμη καν αν το λάπτοπ έχει sata -or what-δίσκο επάνω, είναι μηχάνημα 3-4ετίας.

Επίσης έχω κουτί από εξωτερικό 2,5ρη, αν του λαπτοπ ειναι 2,5ρης και συμβατός στην σύνδεση του, δεν παίζει να τον βάλω στο κουτί με την usb σύνδεση και να τον δω ως εξωτερικό στο xp pro/desktop ή σε vista/λαπτοπ?

Η' λέω γενικά μλκς? LOL

---------- Προσθήκη στις 03:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:15 ----------

Πριν κάνεις το repair όπως λές bootare με ενα live cd και πάρε back up απο τα αρχεία που θες.. Καλή τύχη με τα win :)

Χεχε, γεια σου ρε Linuxa :-D Will do! Θα ενημερώσω τη Δευτέρα που θα το λάβω τι απ'όλα -και αν- δούλεψε, ευχαριστώ για τα tips παιδιά.

ΥΓ: λάθος εντύπωση έχω ότι το repair ΔΕΝ σβήνει αρχεία, παρά μόνο διορθώνει τα αρχεία συστήματος?

Δημοσ.
Ευχαριστώ Κώστα, σκέφτηκα σε κάποια φάση ότι στην τελική βγάζω τον σκληρό και τον συνδέω αλλού αλλά μου διαφεύγουν οι λεπτομέρειες, δεν ήξερα π.χ. ότι πρέπει να είναι μόνο σε pro.

Pro έχω στο κακόμοιρο το desktop μου, αλλά -αν καταλήξω εκεί- πως συνδέω δίσκο του λάπτοπ -2,5ριδες κουβαλάνε μέσα?- με τις ide συνδέσεις του απαρχαιωμένου desktop? Θα χρειαστεί υποθέτω καλώδιο να γυρνάει σε ide την σύνδεση? Αν και δεν ξέρω ακόμη καν αν το λάπτοπ έχει sata -or what-δίσκο επάνω, είναι μηχάνημα 3-4ετίας.

Επίσης έχω κουτί από εξωτερικό 2,5ρη, αν του λαπτοπ ειναι 2,5ρης και συμβατός στην σύνδεση του, δεν παίζει να τον βάλω στο κουτί με την usb σύνδεση και να τον δω ως εξωτερικό στο xp pro/desktop ή σε vista/λαπτοπ?

Για να μην έχεις κατά καιρούς θέματα (αν ασχολείσαι με τεχνικά ζητήματα) πώς να συνδέεις διαφόρων ειδών δίσκους μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο που συνδέει τα πάντα με usb σε οποιοδήποτε μηχάνημα:

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=ide+cable+for+ide+sata+2.5+3.5&_sacat=See-All-Categories

Για το repair δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω κάνει ποτέ...

Δημοσ.
Για να μην έχεις κατά καιρούς θέματα (αν ασχολείσαι με τεχνικά ζητήματα) πώς να συνδέεις διαφόρων ειδών δίσκους μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο που συνδέει τα πάντα με usb σε οποιοδήποτε μηχάνημα:

Τα κάνει όλα και συμφέρει. Μια χαρά, θα το τιμήσω, thanks :-)

Δημοσ.

Η' λέω γενικά μλκς? LOL

---------- Προσθήκη στις 03:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:15 ----------

Χεχε, γεια σου ρε Linuxa :-D Will do! Θα ενημερώσω τη Δευτέρα που θα το λάβω τι απ'όλα -και αν- δούλεψε, ευχαριστώ για τα tips παιδιά.

ΥΓ: λάθος εντύπωση έχω ότι το repair ΔΕΝ σβήνει αρχεία, παρά μόνο διορθώνει τα αρχεία συστήματος?

Δεν σβήνει αρχεία..(συνήθως). Windows είναι όμως κάτι μπορεί να πάει στραβά.. Για καλο και για κακό κάνε ενα back-up :-D

Δημοσ.

Eσένα τελικά διάβολε σου πάει γάντι το avatar. Πρόσεχε πόσο προσπαθείς να με τρομάξεις, θα πάω να βγάλω τα μοναδικά linux που έβαλα ποτέ σε μηχανάκι μου :P

Δημοσ.
Eσένα τελικά διάβολε σου πάει γάντι το avatar :P

Ύδρωσα μέχρι να το τακτοποιήσω στην θέση του.. Μα δεν φταίω εγώ.. Καλά χρυσά τα windows(λέμε τώρα) για gaming.. Για όλα τα άλλα πιγκουινάκια :-D

Οχι μη.. Θα σε εκδικιθεί ο πιγκουίνος μετά.. απανωτά BSOD :P

Δημοσ.

Αν μπορούσαν τα πιγκουινάκια να με καλύψουν πλήρως και επαγγελματικά από εφαρμογές, καλά θα ήταν, θα τα ασπαζόμουν πλήρως. Μέχρι τότε, τζάμπα και που τα έβαλα, κάθονται απλά δυστυχώς. Anyway, thx για τις συμβουλές, η μέρα της κρίσης :P tomorrow.

Δημοσ.
Αν μπορούσαν τα πιγκουινάκια να με καλύψουν πλήρως και επαγγελματικά από εφαρμογές, καλά θα ήταν, θα τα ασπαζόμουν πλήρως. Μέχρι τότε, τζάμπα και που τα έβαλα, κάθονται απλά δυστυχώς. Anyway, thx για τις συμβουλές, η μέρα της κρίσης :P tomorrow.

Ξέρω ξέρω.. Mαρκετινγκ φίλε μου :-D Καλη σου τύχη τύχη θέλεις απαραίτητα(ΣΦΑ) :P

Δημοσ.

Εν ολίγοις... ο δίσκος ήταν, αλλά 'Νενικήκαμεν!'.

Εν πολλοίς...αφού πρώτα με τυράννησα για ώρες φτιάχνοντας/δοκιμάζοντας livecd και liveusb (κέρδος, οι νέες γνώσεις) και τίποτα δεν έπιανε, λέω οκ δεν πάει άλλο, εγχείρηση. Ευτυχώς ήταν συμβατός και τον σύνδεσα στο desktop (τον έβαλα σε κουτάκι usb που είχα από εξωτερικό 2,5άρι). Με ξανατυράννησε μέχρι να τον δει κι αφού τον είδε πάγωναν τα πάντα και δεν άνοιγε (και πλέον δεν υπήρχε αμφιβολία τι έφταιγε), μέχρι που μου πέταξε το μήνυμα "not accessible/error performing image operation". Η λύση το checkdisκ των windows, το οποίο του πήρε καμιά ώρα αλλά του έστρωσε χαρακτήρα μια και καλή, συνήλθε πλήρως, πίσω στη θέση του και όλα μια χαρά.

Η απορία που έχω μόνο τώρα, είναι: αν και όλα φαίνονται οκ, πόσο τον εμπιστευόμαστε τον δίσκο από δω και πέρα? Το checkdisk *διορθώνει* ότι στραβό/bad sectors βρίσκει (του βρήκε 4), ή απλά τα απομονώνει? Προσωπικά άμα ξεκινήσει δίσκος να έχει bad sectors , δεν μου εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη, περιμένω πότε θα ξαναρχίσει τα προβλήματα και θα αυξηθούν τα b.s. ή θα χαθεί μια και καλή (αν και ένας που είχα με την ίδια κατάσταση, 1 χρόνο μετά συνεχίζει μια χαρά ακάθεκτος, μην τον ματιάξω).

Δημοσ.

Τσέκαρε ποιος είναι ο δίσκος (μάρκα και μοντέλο) και κατέβασε το αντίστοιχο διαγνωστικό utility που θα βρεις στο site του κατασκευαστή του.

Για το πόσο μπορείς να εμπιστευθείς ένα δίσκο δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση.

Ή μάλλον υπάρχει: Δεν εμπιστευόμαστε γενικά ποτέ δίσκους, σημαντικά αρχεία => συχνό backup.

Δημοσ.

Μωρέ το ξέρω ότι γενικά έτσι πάει και προσωπικά ακολουθώ πάντα το συχνό back up, αλλά εδώ είναι πιο συγκεκριμένη η φάση όταν πλέον εμφανίζονται τα πρώτα bad sectors και λογικά μόνο κατηφόρα από δω και πέρα, κι επειδή δεν ξέρω αν θα πάει ένα μήνα ή ένα χρόνο πλέον, έδωσα συμβουλή για καθημερινό backup των πολύ σημαντικών αρχείων για να μην τα κλαίει κάποια στιγμή που θα τα τεζάρει ανεπιστρεπτί. Πολλοί βέβαια πρέπει να καούν για να βάλουν μυαλό και να μην βαριούνται να μπαίνουν στη διαδικασία του συχνού backup, για να δούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...