Sadako Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Το λοιπόν.. Έρχονται γιορτές (έπεσαν και κάτι φραγκάκια από το στοίχημα ), οπότε το πήρα απόφαση να αλλάξω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οθόνη. Το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μεταφράζεται στο ότι έχω σαν κύριο μόνιτορ ακόμα μια 19άρα Samsung CRT 10ετίας. Με δεδομένα ότι κάθομαι ΠΟΛΛΕΣ ώρες καθημερινά μπροστά στο pc (ειδικά τους τελευταίους μήνες, χτυπάω χαλαρά κάτι 14ωρα κάθε μέρα), και η χρήση του pc είναι κατά σειρά προτεραιότητας AutoCAD, 3D Studio Max, επεξεργασία φωτογραφιών, internet browsing, ταινίες, ebook reading και ένα 5-10% gaming, αναζητώ μια "κατάλληλη" οθόνη.. Έχω παρακολουθήσει το section με τις οθόνες αρκετά, σαν πρώτη επιλογή μάλλον έχω την "πολυδιαφημισμένη" Dell U2410. Κι αυτό γιατί οι μεγαλύτερες με ips panel είναι ακόμα πολύ ακριβές (ίσως και overkill για την χρήση που θέλω), ενώ μιας και όπως καταλαβαίνει κανείς η οθόνη θα κρατήσει για αρκετά χρόνια, μια μικρότερη θα γίνει μάλλον πολύ σύντομα "ξεπερασμένη".. Εάν όντως μετά και το τελικό ψάξιμο καταλήξω στην U2410, ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που την πήραν σχετικά πρόσφατα, αν συμφέρει να την πάρω από εδώ ή από εξωτερικό.. Στο skroutz την βγάζει γύρω στα 500 ευρώ (το e-shop έχω στο μυαλό μου, αφού το πιο φθηνό στην λίστα είναι όπως λέει μόνο για Αττική και εγώ είμαι Θεσσαλονίκη). Αν κάποιος την πήρε από εξωτερικό, μπορεί να μου πει τι ακριβώς παίζει με τελωνεία (έξτρα έξοδα γενικά) καθώς και με εγγύηση; Με εξυπηρετεί 100% η ελληνική αντιπροσωπεία, έτσι; Επίσης, ήθελα να μάθω τι παίζει με τις διάφορες revisions και ποια είναι η τελευταία.. Αν θελήσω να κοιτάξω και αλλού, έχει κανείς να προτείνει κάποιο ανταγωνιστικό μοντέλο; Για να είμαι ειλικρινής, κρατάω και μια λοξή ματιά προς το 23άρι μοντέλο πάλι της dell που είναι σχεδόν στην μισή τιμή και δεν ξέρω αν αξίζει για μια ίντσα την διπλάσια τιμή.. ΥΓ. Το PC που θα την "υποστηρίξει" είναι ένα i7-860 με μια HD5770, που έχει πάνω της και μια παλιά 15άρα tft σαν 2η οθόνη.. ΥΓ2. Μπορεί να ανάφερα κατευθείαν το ακριβό IPS μοντέλο, αλλά θα έλεγα ψέματα αν δεν ανέφερα τις κάποιες αμφιβολίες που έχω ακόμα για το αν θα καταλάβαινα σημαντική διαφορά σε σχέση με κάποιο "καλό" tn-panel, σε σχέση με την διαφορά τιμής. Και το κακό είναι πως σε κάποια καταστήματα που έχω πάει, δεν έχω δει στημένη κάποια οθόνη με ips panel για να κρίνω με τα ίδια μου τα μάτια την διαφορά.. Μιλάω για κάποιο κατάστημα Θεσσαλονίκη. Αν γνωρίζει κανείς κάποιο και μπορεί να μου πει που θα μπορούσα να πάω και να δω από κοντά, θα με βοηθούσε.. Ευχαριστώ..
geovala Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ απο το Eshop Θεσσαλονίκη την πήρα και ενώ έλεγε κατόπιν παραγγελίας, σε μία μέρα παρέλαβα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Καλημερα. Εφοσον μιλας για πολυωρη χρηση και εφοσον η χρηση θα ειναι με σειρα προτεραιοτητας AutoCAD, 3D Studio Max, επεξεργασία φωτογραφιών, internet browsing, ταινίες, ebook reading και ένα 5-10% gaming τοτε ξεχνας τα tn panels για τους 7 λογους που εχω σε bold. To καλυτερο και ακριβοτερο tn panel θα ειναι αισθητα χειροτερο σε ολες τις κατηγοριες που σε αφορουν, απο το χειροτερο IPS panel. Αντε στο χρονο αποκρισης στα games να ειναι λιγο γρηγοροτερο το tn-panel αλλα οχι αισθητα. Επισης, αν τυχον περασεις απο καταστημα με στημενες οθονες διπλα διπλα, μην βιαστεις να κρινεις την ποιοτητα των IPS, συνηθως καμια οθονη δεν ειναι καλιμπραρισμενη, αρα αυτο που θα δεις δε θα ειναι ποια οθονη αποδιδει καλυτερα, αλλα ποια εχει τα πιο βολικα default settings απτο εργοστασιο, για το περιβαλλον του συγκεκριμενου μαγαζιου (φωτισμο/ηλιο κλπ). Αρα αποκλειουμε την περιπτωση tn. Μετα. Η dell u2410 σε συγκριση με την dell u2311 δεν διαφερουν μονο στην 1 ιντσα. Η 2410 φοραει ποιοτικοτερο ips panel, ή 2311 φοραει ενα απλο ips μειωμενου μπατζετ. Επισης η 2410 ειναι 1900χ1200, ενω η 2311 1920χ1080. Θεωρω οτι και η 2311 θα σε βολεψει εαν θες να πας σε καποιο μονιτορ μειωμενου μπατζετ, εκτος αν αναζητας την τελειοτητα στις χρησεις που κανεις, οπως και την μεγαλυτερη αναλυση, αρα το 24ρι ειναι πιο ωριμη επιλογη. Περα απο τις dell υπαρχουν κι αλλες εταιρειες με VA-IPS panels στα λεφτα της 2410, αρα καλο ειναι να περιμενεις και καποιες προτασεις ακομα, αν και θεωρω οτι για σενα ειναι μονοδρομος το IPS. Για να σε βοηθησω εαν εχεις ορεξη να διαβασεις 2410: http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1259151406 2311: http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737
Sadako Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Καλώς, πείστηκα να αποκλείσω 100% το tn και να πάω σε ips.. Ακόμα βέβαια δεν ξέρω αν αξίζει την διπλάσια τιμή η u2410 σε σχέση με την u2311.. Σε άλλο φόρουμ μου πρότειναν και αυτή σαν εναλλακτική επιλογή: Hewlett Packard ZR24w http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10629 Την γνωρίζει κανείς;
Sadako Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Τελικά έγινε παραγγελία της Dell U2410.. Με γειά μου
WiseGuy Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Τελικά έγινε παραγγελία της Dell U2410.. Με γειά μου Καλορίζικο το εργαλείο! Dell, όνομα και πράμα...
Heatspreader Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Καλημερα.Εφοσον μιλας για πολυωρη χρηση και εφοσον η χρηση θα ειναι με σειρα προτεραιοτητας τοτε ξεχνας τα tn panels για τους 7 λογους που εχω σε bold.To καλυτερο και ακριβοτερο tn panel θα ειναι αισθητα χειροτερο σε ολες τις κατηγοριες που σε αφορουν, απο το χειροτερο IPS panel. Αντε στο χρονο αποκρισης στα games να ειναι λιγο γρηγοροτερο το tn-panel αλλα οχι αισθητα. Επισης, αν τυχον περασεις απο καταστημα με στημενες οθονες διπλα διπλα, μην βιαστεις να κρινεις την ποιοτητα των IPS, συνηθως καμια οθονη δεν ειναι καλιμπραρισμενη, αρα αυτο που θα δεις δε θα ειναι ποια οθονη αποδιδει καλυτερα, αλλα ποια εχει τα πιο βολικα default settings απτο εργοστασιο, για το περιβαλλον του συγκεκριμενου μαγαζιου (φωτισμο/ηλιο κλπ). Αρα αποκλειουμε την περιπτωση tn. Μετα. Η dell u2410 σε συγκριση με την dell u2311 δεν διαφερουν μονο στην 1 ιντσα. Η 2410 φοραει ποιοτικοτερο ips panel, ή 2311 φοραει ενα απλο ips μειωμενου μπατζετ. Επισης η 2410 ειναι 1900χ1200, ενω η 2311 1920χ1080.Θεωρω οτι και η 2311 θα σε βολεψει εαν θες να πας σε καποιο μονιτορ μειωμενου μπατζετ, εκτος αν αναζητας την τελειοτητα στις χρησεις που κανεις, οπως και την μεγαλυτερη αναλυση, αρα το 24ρι ειναι πιο ωριμη επιλογη. Περα απο τις dell υπαρχουν κι αλλες εταιρειες με VA-IPS panels στα λεφτα της 2410, αρα καλο ειναι να περιμενεις και καποιες προτασεις ακομα, αν και θεωρω οτι για σενα ειναι μονοδρομος το IPS.Για να σε βοηθησω εαν εχεις ορεξη να διαβασεις2410: http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=12591514062311: http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737 Τελικά εσύ είσαι πολύ καλομαθημένος! Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις καλά σε TN Panel είσαι να ασχοληθείς με φωτογραφία. Αυτό λόγω κακής πιστότητας χρωμάτων. Για Internet, μην τρελαθούμε, είναι υπέρ αρκετό ένα TN panel! Βασικό όμως να έχει οπωσδήποτε DVI ή HDMI είσοδο και αντίθεση λιγότερο από 1000! Για να μην παρεξηγηθώ σίγουρα είναι καλύτερο το IPS από ένα ΤΝ σε όλους τους τομείς (η απόκριση πλέον έχει πέσει σε πολύ χαμηλούς χρόνους), απλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Επίσης δείτε μία EIZO με TΝ panel και δείτε και μία με IPS... Τελικά έγινε παραγγελία της Dell U2410..Με γειά μου Αυτή τι IPS έχει? Γνωρίζεις?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 h-ips έχει η 24αρα της Dell... ακόμα και Eizo με TN Panel δεν φτάνει τα IPS, άσε που δεν αξίζει με τπτ τόσα χρήματα
Sadako Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Ήρθε παιδιά η οθόνη, μια χαρά.. Έφαγα μια ξενέρα στην αρχή, γιατί νόμιζα πως εντόπισα κανα 2 dead pixels, αλλά τελικά ήταν σκόνη από το προστατευτικό.. :D Πείτε μου κανέναν άλλο τρόπο να την τεστάρω, για dead pixels, tinting κλπ.. Και κάτι άλλο.. Επειδή δεν έχω πρότερη εμπειρία από καλές LCD οθόνες, 2 ακόμα απορίες: 1. Χρειάζεται αλήθεια να περάσω τους drivers από το CD που ήρθε μαζί με την οθόνη; Γιατί μια χαρά μου την αναγνώρισαν τα 7 σαν DELL u2410 από μόνα τους.. 2. Αυτές τις οθόνες με τι είναι καλύτερο να τις καθαρίζουμε; Στεγνό πανάκι;
kazantzidis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10629 Αυτή είναι καλή οθόνη για τα λεφτά της; Θα δω διαφορά απο TN Panel ?
Sadako Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Θα σου απαντήσω εγώ, γιατί ήταν μέσα στις επιλογές μου.. Χωρίς να την έχω δει από κοντά, απο τα reviews και τα forums, γενικά διάβασα καλά σχόλια. Μόνο κάποιοι είχαν ένα θέμα με glowing. Απο TN panel ΣΑΦΩΣ και θα δεις διαφορά..
kazantzidis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Με το glowing τί ακριβώς εννοεις; Επίσης απο service η HP λέει τίποτα στην Ελλαδα ή μαπα το καρπούζι ... ;
Sadako Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Cc1Jqx_6ih0 Από service δεν έχω ιδέα τι λέει η HP, απλά εγώ προτίμησα να πάω με την σιγουριά (τουλάχιστον από όσα είχα διαβάσει) της DELL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.