Προς το περιεχόμενο

ταινίες divx-dolby surround ?????????????

pete666

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ταινίες divx όπου ο ήχος είναι σε μορφή στέρεο. Μήπως υπάρχει κανένας τρόπος η πρόγραμμα προκείμενου να ακούγονται οι ταινίες σε μορφή dolby surround

Δημοσ.

pete666 τι ακριβώς θες να κάνεις;

Το Dolby Surround είναι 4 συχνότητες συμπιεσμένες σε 2 κανάλια. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω διαφορά από Stereo σε Dolby Surround.

Αυτό που νομίζω πως θες είναι Dolby Digital 5.1 κανάλια ήχος στο DivX σου και φυσικά είναι εφικτό.

Απλά είτε από το SmartRipper είτε από το DVD2Avi θα κάνεις extract το AC3 αρχείο μέσα από τα VOB του DVD και αυτός είναι ο ατόφιος ήχος του DVD.

Μετά αφού κάνεις encode το video σου μπορείς να κάνεις το Multiplex με το AviMux για να μην ταλαιπωρείσαι με interleave values.

Αν πάλι το AC3 αρχείο σου φαίνεται μεγάλο μπορείς να κάνεις transcode σε χαμηλότερο bitrate ή ακόμα και με HeadAC3He να κάνεις το AC3 5-κάναλο OGG και να το πορσθέσεις στο AVI σου με το OggMux. Εκεί πρόσεχε γιατί θα πάρεις ένα αρχείο OGM που θα περιέχει τα πάντα (εικόνα, ήχο, ακόμα και υπότιτλους) και θα πρέπει να εγκαταστήσεις τα DirectShow φίλτρα για αναπαραγωγή OGM.

Τέλος DivX με AC3 μπορείς να παιξεις σε οποιοδήποτε ηχοσύστημα ακόμα κι αν δεν υποστηρίζει 5.1 ήχο (απλά ο ήχος θα γίνει αυτόματα downmixed σε 2 κανάλια). Για το decode του AC3 εγκατέστησε το AC3Filter.

Για αναπαραγωγή AVI με ήχο Ogg 5.1 θες όπως σου είπα τα φίλτρα directshow και για να ακούσεις 5.1 πρέπει να εγκαταστήσεις το ChannelDownmixer.ax και να έχεις και κάρτα ήχου που υποστηρίζει εσωτερικά 5 κανάλια (όχι μέσω SPDIF).

Αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...