dermitzos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Με ένα γρήγορο search ΠΡΟΣΕΧΕ! ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι-ποια ακριβώς από τα παρακάτω ισχυρίζεσαι:1. Μόνο η υπέρυθρη ακτινοβολία "κόβει" 2. Η ορατή ακτινοβολία δεν κόβει. 3. Στα πράσινα laser αν αφαιρέσεις την υπέρυθρη η ορατή έχει τόσο λίγη ισχύ που δεν μπορεί να "κόψει" 4. Στο κόκκινο αν βάλεις φίλτρο δε θα μπορούν να κόψουν διότι το κόκκινο που έχουν δεν καίει αλλά μόνο η υπέρυθρη που βγάζουν. Η μήπως κάτι άλλο; αμα εκοβε το ορατο φως τωρα θα ειμασταν ολοι φετες. ο ανθρωπος ξερει 5 πραματα φυσικη, μαλακιες δεν σου λεει. ---------- Προσθήκη στις 21:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:52 ---------- Με ένα γρήγορο searchΠΡΟΣΕΧΕ! ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! ααααχ αν ηταν να φτιαχνουμε λειζερ σπιτι θα ειχαν φαληρισει πολλες εταιριες. μην ξαναποσταρεις τετοια λινκς ειναι για γελια και για κλαματα μαζι. αυτο το πραμα που περιγραφει δεν προκεται να δουλεψει ποτε για να μην αναφερω οτι παιζει να εχει το μεγεθος ντουλαπας και τροφοδοσια κατευθειαν απο στηλο υψηλης τασης της δεη
Ather Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Τα μικροκύματα δεν καίνε καθώς τα κινητά λειτουργούν σε αυτές τις συχνότητες άρα θα είχαμε γίνει τοστιέρες. Επίσης αν ήταν να φτιάχνουμε και φαγητά στα σπίτι θα είχαν φαλιρίσει πολλές ταβέρνες. EOF
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Τα μικροκύματα δεν καίνε καθώς τα κινητά λειτουργούν σε αυτές τις συχνότητες άρα θα είχαμε γίνει τοστιέρες. Επίσης αν ήταν να φτιάχνουμε και φαγητά στα σπίτι θα είχαν φαλιρίσει πολλές ταβέρνες. EOF απο φυσικη ξερεις τπτ; απο μηχανικη; οι υπερερυθρες και τα μικροκυματα δεν ειναι το ιδιο πραμα κι ουτε μιλαμε για την ιδια ενταση και ισχυ
VonLoutsos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Αγόρι σου ξαναλέω ότι αν βάλεις φίλτρο να κόβεις τις υπέρυθρες, το λέιζερ δε θα κόβει. Τα καλύτερα λέιζερ κοπής είναι τα υπέρυθρα. Νιοδίου και διοξειδίου του άνθρακα. Το ότι κάποια λέιζερ έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν ταυτόχρονα δε σημαίνει ότι το μήκος κύματος το "κοκκινο" είναι αυτό που καίει την ύλη. Την ύλη την καίνε είτε με UV είτε με IR. Πάρε ΑΥΤΟ το πράσινο λέιζερ του τύπου στο βίντεο, και κοπάνα του φίλτρο υπερύθρων μπροστά, δε πρόκειται να σκάσει ούτε μπαλόνι θεωρητικά. Αν θες μπες στη βικιπαίδεια και γράψε, laser types. Λογικά θα τα έχει συνοπτικά. Είναι γεγονός πως τα πράσινα λειζερ το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος τους το έχουν σε υπέρυθρη ακτινοβολία...και μόνο ένα μικρό κομμάτι πάει στο πράσινο χρώμα, και για αυτό τα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα... ---------- Προσθήκη στις 01:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:16 ---------- Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι-ποια ακριβώς από τα παρακάτω ισχυρίζεσαι:1. Μόνο η υπέρυθρη ακτινοβολία "κόβει" 2. Η ορατή ακτινοβολία δεν κόβει. 3. Στα πράσινα laser αν αφαιρέσεις την υπέρυθρη η ορατή έχει τόσο λίγη ισχύ που δεν μπορεί να "κόψει" 4. Στο κόκκινο αν βάλεις φίλτρο δε θα μπορούν να κόψουν διότι το κόκκινο που έχουν δεν καίει αλλά μόνο η υπέρυθρη που βγάζουν. Η μήπως κάτι άλλο; Η ορατή ακτινοβολία δε μπορεί να διεγείρει ένα ηλεκτρόνιο, φαντάσου λοιπόν αν μπορεί να κόψει το οτιδήποτε...
firewalker Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Η ορατή ακτινοβολία δε μπορεί να διεγείρει ένα ηλεκτρόνιο, φαντάσου λοιπόν αν μπορεί να κόψει το οτιδήποτε... The primary mechanism for the absorption of visible light photons is the elevation οf electrοns tο higher energy levels. There are many available states, so visible light is absorbed strongly. With a strong light source, red light can be transmitted through the hand or a fold of skin, showing that the red end of the spectrum is not absοrbed as strongly as the violet end. (Ελληνικά, και άλλα Ελληνικά)
AiWaaa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να μου πει καποιος αν ξερει πως μπορω να κατασκευασω ενα τετοιο http://www.youtube.com/watch?v=IaAiYIYXbIA&feature=related τι υλικα θα χρειαστουν και ποσο κοστιζουν.ευχαριστω εκ των πρωτερων may the force be with you Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish
VonLoutsos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 The primary mechanism for the absorption of visible light photons is the elevation οf electrοns tο higher energy levels. There are many available states, so visible light is absorbed strongly. With a strong light source, red light can be transmitted through the hand or a fold of skin, showing that the red end of the spectrum is not absοrbed as strongly as the violet end. (Ελληνικά, και άλλα Ελληνικά) Όπως αναφέρεις και εσύ...με ισχυρή πηγή φωτός ( και το ισχυρή πηγή φωτός πάντα πάει σε σχέση με τι ισχυρή ). Τα συγκεκριμένα laser στα οποία αναφέρεται ο topic-starter ούτε δεν έχουν και τεράστια ισχύ ούτε, είναι παλμικά για να πεις οτι την ισχύ που έχουν την αποδίδουν σε λίγο χρόνο ( τάξεως fs - ns ). Άρα δεν πιστεύω οτι μπορεί να παράγει φαινόμενα αυθόρμητης απορρόφησης - εκπομπής ή ακόμα και εξαναγκασμένης εκπομπής.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω πως κάνετε λάθος. Εγώ νομίζω πως όλοι έχουμε δίκιο.
firewalker Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Εγώ νομίζω πως όλοι έχουμε δίκιο. Το έθεσες πολύ καλύτερα.
evabb Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ξεκουράζω την περίπτωση μου. επισης κξηξηκξηγκξηγ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.