JIMBOAthens Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι παρέλαβες προϊόν από Pix-Pro χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό AΦΜ και χωρίς να τους έχεις στείλει για έγκριση αντίγραφο του βιβλίου εξόδων σου και έναρξης δραστηριότητας? Αν η απάντησή σου στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική, ε λοιπόν ναι εγώ προσωπικά σε αμφισβητώ και σε προκαλώ δημόσια να το αποδείξεις... P.S.: Εκτός και αν τα έχεις μπερδέψει λίγο και παρέλαβες από το κανονικό Pixmania...
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Παιδια για να γλυτώσεις το ΦΠΑ,απο ενδοκοινοτική συναλλαγη εξωτερικου, πρεπει να το αγορασεις ως εμπορευμα και οταν το πουλησεις να ενσωματωσεις κι αποδωσεις το ελληνικό ΦΠΑ. Τι μας ενδιαφέρει αν κάποιος το αγόρασε για τη παρτη του? δεν πάει να πεί οτι μπορουμε να το κάνουμε ολοι. Δηλ που κι εγω λογω δουλειας κοβω οτι παιρνω για τον υπολογιστή τιμολογιο και συμψηφιζω το ΦΠΑ, πρεπει να πω οτι τα αγοράζω χωρις ΦΠΑ? (που αυτο κάνω,αλλα δεν ειναι τπτ νεο,ουτε ειμαι ο μονος). Να αγόρασε λοιπον ο φιλος μας, οντας μη επαγγελματιας κατι διχως φπα, εμενα μου φαινεται παραξενο... Και για παράδειγμα, αγορασαμε 3 εξατμισεις στο ονομα φιλου μηχανικου σαν εμπορευμα για το μαγαζι του.Τις οποιες τοποθετησαμε στα αυτοκινητα μας χωρις ουσιαστικά να γινει πωληση.Για να γλυτωσουμε το ΦΠΑ. Ομως αυτο για το μηχανικό μας είναι παραβαση,μιας και πρεπει σε ελεγχο του ΣΔΟΕ να παρουσιασει το εμπορευμα του...
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Παιδια για να γλυτώσεις το ΦΠΑ,απο ενδοκοινοτική συναλλαγη εξωτερικου, πρεπει να το αγορασεις ως εμπορευμα και οταν το πουλησεις να ενσωματωσεις κι αποδωσεις το ελληνικό ΦΠΑ. Και για παράδειγμα, αγορασαμε 3 εξατμισεις στο ονομα φιλου μηχανικου σαν εμπορευμα για το μαγαζι του.Τις οποιες τοποθετησαμε στα αυτοκινητα μας χωρις ουσιαστικά να γινει πωληση.Για να γλυτωσουμε το ΦΠΑ. Ομως αυτο για το μηχανικό μας είναι παραβαση,μιας και πρεπει σε ελεγχο του ΣΔΟΕ να παρουσιασει το εμπορευμα του... Aκριβώς έτσι!
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Ή στην τελική για να μην ιντερνετομαλώνουμε τσάμπα, εγω προτίθεμα να δωσω στον φιλτατο 162.52ε και ένα 10ρικο να πιει ενα ποτο και να μου φέρει εναν δίσκο και δε με ενδιαφέρει σε πιανού το ονομα θα κοπει...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Εαν γινεται, κι εγω μεσα. Αλλα χλωμον.
beez Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 με αυτά που γράφετε νιώθω πως δεν υπάρχω...! ψέματα λέω οτι έχω αγοράσει πριν μια βδομάδα την κάρτα γραφικών και έδωσα 175 ευρώ (χωρίς φπα, με τα μεταφορικά παρακαλώ) για να προκαλέσω εντυπώσεις (να ψάξετε τα ποστ μου)... άλλα ρωτάω και αλλού καταλήγουμε... όποιος δυσπιστεί να μην ασχοληθεί... όποιος θέλει να "προστατέψει" τα "καημένα" παιδάκια που παρακολουθούν τα θέματα αυτά, να αποδείξει πρώτα αυτός οτι γράφω ό,τι να' ναι και να μην γράφει ό,τι θυμικά του κατεβαίνουν στο μυαλό του... όποιος γουστάρει μπαίνει, ψάχνει και βρίσκει (μου είναι παντελώς αδιάφορο να σας παρουσιάζω αποδείξεις καθότι μη υποχρεωμένος για αυτό)... οπότε καλύτερα να διαγράψει κάποιος υπεύθυνος αυτό το θέμα μιας και δεν είσαστε άνθρωποι για συζητήσεις. θα ελεγα να εισαι πιο προσεκτικός με πραγματα που δεν γνωρίζεις για να μην βρεθείς σε μπλεξιματα αργότερα. δεν νοειτε πώληση μεσα στην ευρωπαική ένωση σε τελικό χρήστη χωρίς φπα. τωρα αν το πιξμανια εχει κανει πατατιά θα χρειαστεί να καλύψει εκεινο την διαφορά του φπά η να την ζητήσει απο εσένα. σου ζητήθηκε καπου να βάλεις το αΦΜ σου?
Navu Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Καρατσεκαρισμένα όλα αυτά που ειπώθηκαν για το ΦΠΑ. Πράγματι μπορείς να αγοράσεις πράγματα και να μην καταβάλεις το ΦΠΑ εκεί, αλλά τα στοιχεία προωθούνται στις ελληνικές αρχές και αν κάποια στιγμή γίνει έλεγχος (it's a wild world out there!), τρως καμπάνα πολλαπλάσιας αξίας. Είναι κοινές/γνωστές πρακτικές αυτές... 214€ έχει από Vision Studio και έχεις και την εγγύησή σου. Προς τι η αγωνία? http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21069&cat=6
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 με αυτά που γράφετε νιώθω πως δεν υπάρχω...! ψέματα λέω οτι έχω αγοράσει πριν μια βδομάδα την κάρτα γραφικών και έδωσα 175 ευρώ (χωρίς φπα, με τα μεταφορικά παρακαλώ) για να προκαλέσω εντυπώσεις (να ψάξετε τα ποστ μου)... άλλα ρωτάω και αλλού καταλήγουμε... όποιος δυσπιστεί να μην ασχοληθεί... όποιος θέλει να "προστατέψει" τα "καημένα" παιδάκια που παρακολουθούν τα θέματα αυτά, να αποδείξει πρώτα αυτός οτι γράφω ό,τι να' ναι και να μην γράφει ό,τι θυμικά του κατεβαίνουν στο μυαλό του... όποιος γουστάρει μπαίνει, ψάχνει και βρίσκει (μου είναι παντελώς αδιάφορο να σας παρουσιάζω αποδείξεις καθότι μη υποχρεωμένος για αυτό)... οπότε καλύτερα να διαγράψει κάποιος υπεύθυνος αυτό το θέμα μιας και δεν είσαστε άνθρωποι για συζητήσεις. Εγω ειμαι ασχετος απο αυτα. Αλλα αυτο το ποστ δε μπορω να πω οτι με επεισε οτι δεν πληρωνεις ΦΠΑ αγοραζοντας απο εξωτερικο. Πολυ πιο λογικα επιχειρηματα εχουν οσοι διαφωνουν μαζι σου απο τα "δεν ειστε ανθρωποι για συζητησεις", "σιγα μη σας δειξω αποδειξη", "οποιος γουσταρει ψαχνει". Παρεπιπτοντως αν γινοταν ο Ελληνας να αγοραζει απο Γερμανια χωρις ΦΠΑ, και ο Γερμανος απο Αγγλια χωρις ΦΠΑ, ε τοτε κανεις εντος Ε.Ε. δε θα αγοραζε απο μαγαζις της χωρας του. Ολοι μαζικες παραγγελιες απεξω -για να γλυτωνουμε και τα συνεχη εξοδα αποστολης- και πιασαμε τον παπα απο τα... Μα καλα, να μην το εχει παρει κανεις χαμπαρι τοσο καιρο? Κοροιδα ειναι ολοι? Καρατσεκαρισμένα όλα αυτά που ειπώθηκαν για το ΦΠΑ. Πράγματι μπορείς να αγοράσεις πράγματα και να μην καταβάλεις το ΦΠΑ εκεί, αλλά τα στοιχεία προωθούνται στις ελληνικές αρχές και αν κάποια στιγμή γίνει έλεγχος (it's a wild world out there!), τρως καμπάνα πολλαπλάσιας αξίας. Είναι κοινές/γνωστές πρακτικές αυτές... 214€ έχει από Vision Studio και έχεις και την εγγύησή σου. Προς τι η αγωνία? http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21069&cat=6 Αλλο το ebay που αγοραζεις απο ιδιωτη, αλλο το τελωνειο για ενα δεμα εκτος ΕΕ και αλλο το pixmania εντος ΕΕ που ειναι καταστημα και παρουσιαζει στην εφορια καταστασεις με τα προιοντα και την κινηση τους. Δεν μπορει να αποκρυψει καποιο προιον που εχει αγορασει απο τον εμπορο και το εχει πουλησει. Γιαυτο κι οταν πας σε ενα συνεργειο αυτοκινητων πχ, σου λεει μπορω να μη σου κοψω αποδειξη για την εργασια για να γλυτωσεις ΦΠΑ, αλλα δεν μπορω για τα ανταλλακτικα να κανω το ιδιο. Ειναι μετρημενα τα προιοντα και πρεπει να παρουσιασει αποδειξεις/τιμολογια για 1-1 απο αυτα στην εφορια. Το ιδιο συμβαινει και με τα καταστηματα ηλεκτρονικων ειδων. Το pixmania σε καθε περιπτωση σου κοβει αποδειξη (ΦΠΑ). Αρα, ειτε χρεωνεται το ιδιο τον ΦΠΑ, ειτε τον χρεωνει στον πελατη. Αν βρειτε μαγαζι που να χρεωνεται τον ΦΠΑ για χαρη των πελατων του ενημερωστε με.
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Oπως προανεφερα, εγω τραιναρω την αγορα του SSD δισκου μου, για να αγοράσω απο τον φιλτατο. Ας μαζευτούμε οσοι ειμαστε να του δωσουμε χρηματα να μας τους φέρει. 214ε βλέπω...επεσε η τιμή του ή κάνω λαθος? απο αμερική κοστιζει περιπου 175 ευρω + τα μεταφορικά αν εχεις κάποιον να στον στειλει σα δώρο. Οπότε τα 214ε ειναι καλή τιμη για ελλάδα. Αν ειχε παρομοια τιμή και στον Corsair θα τον αγοραζα απο κει.
barman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 παιδια Ερωτηση : Εαν κανω αγορα απο το http://www.ebay.gr εχω φορους Η οχι ;;
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 παιδια Ερωτηση : Εαν κανω αγορα απο το http://www.ebay.gr εχω φορους Η οχι ;; Eφοσον ειναι απο ευρωπαικη ενωση, οχι (διαβασε ομως μηπως "παιζει" τπτ περι ΦΠΑ,αν και δεν νομιζω). Αν ειναι απο αμερική ναι εχει τελωνειο. Βρηκα εναν τετοιο δισκο που μιλάμε, προς 162κατι ευρώ, στην πορτογαλία,αλλά εχει εξτρεμιστικά αρκετά μεταφορικα, σχεδον 30ε. Y.G. ασχετο-σχετικο...υπάρχουν τεστς ή καποιο τοπικ εδω περι hybrid SSD/HDD ? βλεπω ενα 500ρη σαμσουνγκ στα 120ε.
barman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Eφοσον ειναι απο ευρωπαικη ενωση, οχι (διαβασε ομως μηπως "παιζει" τπτ περι ΦΠΑ,αν και δεν νομιζω). Αν ειναι απο αμερική ναι εχει τελωνειο. Βρηκα εναν τετοιο δισκο που μιλάμε, προς 162κατι ευρώ, στην πορτογαλία,αλλά εχει εξτρεμιστικά αρκετά μεταφορικα, σχεδον 30ε. Σε ευχαριστω. Μαλλον συμφερει μονο αγγλια-γερμανια.
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Επειδή εχω κάνει παμπολλες αγορές απο εξωτερικο,πραγματικά δεν βγαζω ακρη με το πως χρεωνουν μεταφορικα. Πάντως απο γερμανια ειναι πολύ φθηνά.Σκεψου μου ηρθε εξατμιση σε δυο κομματια,τερας το κουτι/βαρος και μεταφορικα 35ε. Σε 5 μέρες. Απο αγγλια παλι, 4 λαστιχα αυτοκινητου,με μεταφορικη,6-7 μερες, περιπου 45ε μεταφορικα. Οι γαλλοι παλι, χρεωνουν παπάδες, για μικρά δέματα,αλλα αν παρεις ολοκληρη παλετα (δε μιλαμε για ιδιωτη) ανεξαρτητως βαρους, πληρωνεις μολις 150ε. Το πιο καλο ειναι καποια ακρη σε αμερικη,να το αγοραζει αυτος/η και να στο στελνει ως δωρο.Με την εγγυηση δεξερω τι γινεται ομως.
barman Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Απο οτι καταλαβα το εφτιαξες τουμπανο το Σαξο !! Ωραιος. Εγω δεν εχω κανει ακομα αγορα απο εξω αλλα βρηκα κατι πραγματακια για Amiga απο Γερμανια οποτε θα το τολμησω και βλεπουμε !
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 xaxaxa,παλιες καλές εποχές.Εφτασε σε σημείο να γινει Α/6 μιας και προοριζοταν για αγωνιστικο, αλλα ελεω κρισης το παράτησα το σπορ. Στο θεμα μας παλι καρντασι (σημερα εχει και ψητο γαυρο ελπιζω) απο οποιον ειναι να αγορασεις κατι, ρωτησε τους μεσω μαιλ να σου πουν ποσο ακριβώς ειναι τα μεταφορικά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Ολοι οι πωλητές,ειτε ιδιωτες ειτε καταστηματα πάντοτε παρεχουν τετοιες πληροφοριες ειτε απο παλιοτερες πωλησεις ειτε απο τιμολογιο που εχουν στα χερια τους απο μεταφορικες,κουριερ,ταχυδρομεία που συνεργάζονται. Παντως ολοι θελουν καταθεση σε τραπεζα ή paypal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.