kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Σκεφτομαι να προβώ στην αγορα ,(ναι καποιοι τα αγοραζουν κιολας!) του ανωθεν λειτουργικου. Θα έχω καποιο προβλημα με διαφορες εφαρμογές? γνωρίζει κανείς στα σίγουρα? Επειδή το πισι θα ειναι και δουλειάς,δεν μπορώ να ρισκάρω να μην λειτουργουν προγράμματα που χρειάζομαι. Πχ autocad. Παραθεστε μου τις αποψεις σας. Υ.Γ. για να προλάβω τυχόν ερωτησεις του τυπου "γιατι να βαλεις 64μπιτα" θα απαντησω με το εξης...ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ το μηχανημα.:confused:
forgotten Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 καταρχας ισως αντιμετωπισεις καποια προβληματα με αρχαια 32 bit προγραμματα και portable apps προσωπικα εγω χρησιμοποιω vmware με win xp για τα προαναφερθεντα καθοτι δεν τιθεται θεμα αδυναμιας υπολογιστη i5 μπορεις να τα αγορασεις κατε εμε ειναι αρκετα χρηστικα αν και σε μενα ηρθαν δωρο με το laptop
Dark_son20 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 το autocad μέχρι πριν 3 μήνες τουλάχιστον δεν δούλευε σε win 7 64 δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι EDIT οκ το 2010 εχει 64 έκδοση πια έκδοση έχεις?
stefoss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δύο προγράμματα που χρησιμοποιώ και έχουν σοβαρό πρόβλημα, σε σημείο να σκέφτομαι να βάλω 32bit, είναι το: το Autocad 2007 (crashαρει σε τυχαίες στιγμές) και το Borland C++ (βγαζει "παλαβά" μηνύματα και κολλάει σε τυχαίες στιγμές κι αυτό).
kanesaxo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ωχ... δεν τα βάζω με τιποτε τοτε. Δε μπορώ να μπω σε τετοια διαδικασία εφοσον το Autocad δεν δουλευει ή εστω υπολειτουργει. Εχω το 07, δηλ αυτο δουλευω.Λιγο που ειδα το 10, δε την παλευω μου φαινεται καπως. Οπως και με το Office 10. Οπότε με βλέπω να μένω με τα 32μπιτα
parsifal Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Αν αυτό που ρωτάς είναι «προκαλεί η 64μπιτη έκδοση των Windows 7 προβλήματα συμβατότητας σε σχέση με την 32μπιτη;», πολύ κακώς άνοιξες αυτό το θέμα. Υπάρχει ήδη σχετικό sticky thread στην ενότητα Windows. Ή μήπως ρωτάς από την άποψη «έχουν τα 7 γενικώς προβλήματα συμβατότητας σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις Windows»;
random Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Πιο έγκυρες πληροφορίες θα βρεις σε ενα εξιδεικευμένο φόρουμ για χρήστες autocad, (και λοιπόν εφαρμογών που σ'ενδιαφέρουν), παρά σε εδώ που συζητάμε γενικώς για τα windows *any, καποιοι (οχι πολλοί ακόμα) χρησιμοποιούν και τα 64, ενώ ελάχιστοι ξέρουν πολλά για το συνδιασμό Autocad+64.
TheELF Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Πιο έγκυρες πληροφορίες θα βρεις σε ενα εξιδεικευμένο φόρουμ για χρήστες autocad, (και λοιπόν εφαρμογών που σ'ενδιαφέρουν), παρά σε εδώ που συζητάμε γενικώς για τα windows *any, καποιοι (οχι πολλοί ακόμα) χρησιμοποιούν και τα 64, ενώ ελάχιστοι ξέρουν πολλά για το συνδιασμό Autocad+64. Θέλω να γίνει poll εδώ και τώρα.
kanesaxo Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Χμμ ισως ο τιτλος να μην ηταν και πολύ σωστός,αλλα ηθελα κάτι γενικό. Αν νομιζετε πως ειναι λάθος,τοτε ας το σβησουμε και ας συνεχισουμε τη συζήτηση στο θεμα win 64bit. Μιας και το φορουμ, ειναι γενικό, δεν αποκλειεται να υπαρχουν κι ανθρωποι εδω που να χρησιμοποιουν autocad και win32/64bit. Δεν ειναι δα και κανα προγραμμα γενετικών υπολογισμών... Εχω λοιπον μια αποψη που αναφερει πως στα 64μπιτ το autocad κρασάρει ενιοτε,αλλςο κανεις να συνδράμει?
kfyros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Οι 32 bit εφαρμογές λειτουργούν απροβλημάτιστα στα win 64bit εφόσον δεν μιλάνε με hardware drivers απευθείας αλλά χρησιμοποιούν το api των windows (πρέπει να είναι και κακογραμμένες για να κάνουν το πρώτο). 16bit εφαρμογές τις ξεχνάτε τελείως. Το ίδιο και 32bit drivers (δεν λειτουργούν σε καμία περίπτωση). Υπάρχουν περιπτώσεις που μια εφαρμογή παρόλο που είναι 32μπιτη , έχει και 16bit βιβλιοθήκες - Installers κλπ. οπότε δεν θα δουλεύει σωστά ή καθόλου. Επίσης κάποιες εφαρμογές μπορεί να εγκαθιστούν και virtual ή software drivers για τη λειτουργία τους , πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν (είπαμε 32bit drivers δεν παίζουν στα 64μπιτα). Γενικά τα 64μπιτα λειτουργικά στο ΜΟΝΟ πράγμα που έχουν μεγάλη διαφορά με τα 32bit είναι στη μνήμη που μπορούν να σηκώσουν (απεριόριστη πρακτικά όσο είναι και το μέγιστο ενός 64bit αριθμού), και στο I/O λόγω του διπλασιασμού των δεδομένων που μεταφέρονται στα διάφορα υποσυστήματα σε ένα κύκλο ρολογιού. Αυτό είναι χρήσιμο στις περιπτώσεις που θέλουμε να σηκώσουμε πάνω από 4gbytes RAM, και σε περιπτώσεις που έχουμε εξαιρετικό workload κυρίως σε όγκο δεδομένων (memory- IO intensive) και όχι τόσο σε επεξεργαστική ισχύ (cpu intensive). Μέχρι 4gb RAM τα σηκώνουν και οι 32μπιτες εκδόσεις των win7. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση μνήμης πάνω από 4gb μπορούμε να βάλουμε λειτουργικό server που την υποστηρίζει μέσω του PAE (physical address extension). Παίζει HP server μια χαρά σε πελάτη με 16gb ram με την 32bit έκδοση του win2003 server. Επίσης, λόγω της 64bit δομής , το σύστημα κατά κανόνα αναλώνει αρκετά περισσότερους πόρους (μνήμη κυρίως) από την αντίστοιχη έκδοση 32bit στο ίδιο μηχάνημα. Έτσι , προσοχή, τα 64bit δεν είναι πανάκεια. Και ειδικά σε παλιότερες εκδόσεις εφαρμογών δεν συνίστανται. Ούτε βοηθάνε πάντα. Θα πρέπει να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά σε σχέση με τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιούμε. Επίσης, ΜΑΚΡΙΑ από το office 2010 64bit αν έχουμε 32bit addons σε word-excel κλπ., ή θέλουμε να συγχρονίζουμε το outlook με winmobile κινητό μέσω του WMDC. Δεν δουλεύει τίποτα από αυτά. Ακόμα και η ίδια η microsoft δεν υποστηρίζει τα προϊόντα της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.