Luxx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Γιατι μερικα εχουν μονο το καλωδιο Usb, και αλλα εχουν επιπλεον και τα πρασινα,κοκκινα καλωδια; Και πως γινεται η συνδεση των τελευταιων; Αν εχεις και ηχεια;
venumis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Στα ακουστικά που βλέπεις τα πράσινα και κόκκινα jack είναι γιατί : Το πράσινο jack το συνδέεις στην έξοδο της κάρτας ήχου σου για να εχεις ήχο στα ακουστικά. Το κόκκινο(ροζ) Jack μπαίνει στην είσοδο μικροφώνου της κάρτας ήχου, ωστε να έχεις μικρόφωνο.. Αν εχεις κάποιο πάνελ στο κουτί σου που να σου δίνει στην πρόσοψη για ακουστικά και μικρόφωνο εχει καλός αν οχι υπάρχουν προσόψεις που προσαρμόζονται στις μπροστινές θέσεις των drive 5,25' και εκτος απο τα jack μπορεί να εχουν κάποιες usb θύρες, για μνήμες κτλ.. Εννοείται οτι ολα αυτα συνδέονται με την μητρική σου *Τα ακουστικά που έχουν και USB ή μόνο USB αν τα συνδέσεις μέσο usb λειτουργούν σαν ξεχωριστό hardware σαν να εχεις δλδ ακόμα μια κάρτα ήχου στο pc σου, σε αυτη την περίπτωση δεν εχεις καθόλου ηχητικό σήμα προς τα ηχεία σου.. Ανάλογα με το τι εχεις ορίσει απο τα properties του ήχου λειτουργούν είτε αυτόματα με το που θα τα κουμπώσεις στην usb είτε τα επιλέγεις εσυ.. Στην περίπτωση που έχουν και τα αναλογικά jack ισχύει οτι έγραψα στην αρχή !
Luxx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ωραιος. Εχω συνδεσει και το usb και τα jack, και τωρα ο ηχος βγαινει και απο τα ηχεια και απο τα ακουστικα, ταυτοχρονα. Πειραζει; Δε μπορω να καταλαβω ομως γιατι δε λειτουργει το μικροφωνο. Καμμια ιδεα;
jakegate7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 αν δε κάνω λάθος θα έχεις ή με τα jack ή με το usb
venumis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ωραιος. Εχω συνδεσει και το usb και τα jack, και τωρα ο ηχος βγαινει και απο τα ηχεια και απο τα ακουστικα, ταυτοχρονα. Πειραζει; Δε μπορω να καταλαβω ομως γιατι δε λειτουργει το μικροφωνο. Καμμια ιδεα; Απο την στιγμή που ακούς και απο τα ηχεία αυτο σημαίνει οτι τα ακουστικά λειτουργούν απο την αναλογική πηγή, μέσο των jack.. Την usb και να την βγάλεις δεν θα αλλάξει κάτι.. Δεξί κλικ στο ηχειάκι που είναι κάτω στο tray και όρισε την ιδια συσκευη για playback & recording devices.. Οπως πολύ σωστά γράφει και ο jake πιο πάνω ή με τον εναν τρόπο θα τα δουλεύεις ή με τον άλλον..Αν τα εχεις πάνω και τα καρφάκια και την usb δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά θα δουλεύουν με τον τρόπο που θα επιλέγεις εσυ.. Αν κάνεις τις αλλαγές και τρέχεις κάποια εφαρμογή oπου απο αυτη περιμένεις ηχητικό αποτέλεσμα (windows media player, winamp, games κτλ) θα πρέπει να την κλείσεις και μετά να την ανοίξεις ξανά για να πάρει τα νεα settings.. Επαναλαμβάνω οτι τα ακουστικά με usb είναι ξεχωριστό hardware, αν τα δουλεύεις ομως με τα αναλογικά καρφάκια των 2,5mm τότε παίρνουν σήμα (ρευμα) απο την κάρτα ηχου..
Luxx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Οκ, το καταλαβα. Δε μπορω ομως να δουλεψω το μικροφωνο. Μου εχει σπασει τα νευρα.
venumis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Σε τι λειτουργικό είσαι ? Ανοιξε πχ το Skype ή το Live messenger και στα properties που εχουν για τον ηχο κάνε ενα τεστάκι !! Με ποιον τρόπο καταλαβαίνεις οτι δεν λειτουργεί ? (Δεν είναι τόσο χαζή η ερώτηση μου, πίστεψε με ) 1) Αν είσαι σε windows 7 (το ιδιο είναι και στα Vista)πας στο tray και κάνεις δεξί κλικ στο ηχειάκι και κλικάρεις Recording devices ! 2) Οταν ανοίξει η καρτέλα πας στο αναλογικό μικρόφωνο (λογικά realtek θα έχεις) και μετά αφου κλικάρεις μια φορά επιλέγεις properties 3)Τσέκαρε στην καρτέλα αν τα levels είναι ανεβασμένα
Luxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Ξερω απο υπολογιστες. Στον υπολογιστη του πατερα μου εχει windows xp. Φανταζομαι οτι πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα με την θυρα ή με τον υπολογιστη. Ειναι 5ετιας+. Στην ηχογραφηση των windows ειχα παει και δε ηχογραφουσε κατι. Επισης και με usb που το ειχα συνδεδεμενο, απο τις ρυθμισεις του ηχου, μου εβγαζε μονο την soundblaster 24bit και δε μπορουσα να επιλεξω τα ακουστικα ξεχωριστα.
jakegate7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 στην δεύτερη εικόνα που δείχνει ο venumis έχεις ορίσει το μικρόφωνο ως προεπιλεγμένη συσκευή? αν δε σου εμφανίζει το μικρόφωνο πάτα δεξί κλικ show disabled devices-μήπως για κάποιο λόγο έχει απενεργοποιηθεί.
venumis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Ξερω απο υπολογιστες. Στον υπολογιστη του πατερα μου εχει windows xp. Φανταζομαι οτι πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα με την θυρα ή με τον υπολογιστη. Ειναι 5ετιας+. Στην ηχογραφηση των windows ειχα παει και δε ηχογραφουσε κατι. Επισης και με usb που το ειχα συνδεδεμενο, απο τις ρυθμισεις του ηχου, μου εβγαζε μονο την soundblaster 24bit και δε μπορουσα να επιλεξω τα ακουστικα ξεχωριστα. Δεν μπορώ να ξέρω τι ξέρει ο καθένας, οτι εχω γράψει ως τώρα δεν το κάνω για να υπονοήσω οτι δεν ξέρεις.. Λοιπών για να δούμε.. Αν τα βάζεις απο τις υποδοχές στην πρόσοψη του κουτιού σιγουρέψου οτι τα καλωδιάκια είναι σωστά συνδεδεμένα με την μητρική στην κάρτα του ήχου, Επίσης κάτι εγραψες για sound blaster, ειναι σε pci η κάρτα ή είναι onboard ? Φαντάζομαι ομως εχεις δοκιμάσεις και στις εισόδους/εξόδους στην πίσω πλευρα ! Αν δεν κάνω λάθος τα ακουστικά USB θέλουν USB 2.0, υποστιρίζει USB 2.0 η μητρική σου? Οταν βάζεις τα ακουστικά μέσο USB σου βγάζει παραθυράκι "found new hardware" και κάνει την εγκατάσταση των απαιτούμενων οδηγών ?
Luxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Σωστος, δε το ειχα σκεφτει. Δε νομιζω να εχει usb 2.0 και ουτε μου εβγαλε καποιο παραθυρο για software. Οποτε μονο με αναλογικα παιζουμε. Εχει 2 υποδοχες για ηχο. Και onboard η μητρικη και ξεχωριστη καρτα ηχου. Δοκιμασα και στα 2, αλλα παλι τιποτα με το μικροφωνο. Παλαιοτερα, ενα αλλο μικροφωνο λειτουργουσε παντως. Τωρα δε ξερω τι παιζει με αυτο. Θα το δοκιμασω αυτο με το recording που λεει στην 2η εικονα, γιατι δε θυμαμαι να το κοιταξα. Θα ξαναπαω Θεσσαλονικη σε 1 εβδομαδα, οποτε και θα σας ενημερωσω με το τι εγινε τελικα. Ευχαριστω για την βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.