Προς το περιεχόμενο

Νέο μυθιστόρημα . Τίτλος "1803"

newbook

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

20 Νοέμβρη 2010.

ΕΚΔΟΤΗΣ NEWBOOK .

kakaraki , ευχαριστώ για τα λόγια σου .

Αγαπητοί φίλοι ,

επισυνάπτω τις δύο πρώτες σελίδες του του μυθιστορήματος "1803" , που έχω γράψει και θέλω να σας τις προσφέρω για να τις διαβάσετε και να περάσετε καλά (έστω και για λίγο) , επίσης θέλω να σας αφιερώσω τα παρακάτω λόγια ,

""Είναι που ήρθαν ξαφνικά , τα λόγια τους τα δυνατά

η γρηγοράδα , η ορμή τους , με έκαναν δική τους .

Το πάθος της μιλιά τους ... , το βρήκα στο "μπλα-μπλά" τους .

Κοίτα καιρό που διάλεξε , ο χάρος να με πάρει ,

ίσως , να είναι το insomnia που τον έκανε να blog-άρει .

( τα λέει η καρδιά μου )

Δημοσ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 , ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ , ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ "1803" . ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ . Λονδίνο . Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Κέρτις κατευθύνεται με τον υπόγειο στα κεντρικά γραφεία της νομικής εταιρίας που εργάζεται , για να παρευρεθεί στην συνάντηση των μελών της διοίκησης . Έχει ειδοποιηθεί να λάβει μέρος με συστημένη επιστολή σταλμένη στο σπίτι του , πράγμα παράδοξο και πρωτοφανές στα πέντε χρόνια που δουλεύει σε αυτή την εταιρία . Συνήθως η ειδοποίηση είναι προσωπική από τον ίδιο τον διευθυντή του τομέα υποθέσεων , ακόμη και για τις πιο σημαντικές υποθέσεις που του έχουν δοθεί . Στην σκέψη του στριφογυρίζει ο προβληματισμός για να βρει τον λόγο που έκανε την εταιρία να του στείλει συστημένη επιστολή , ενώ βρίσκεται στοιβαγμένος μέσα στο βαγόνι του υπογείου σιδηρόδρομου .

<< Ίσως να έχουν αποφασίσει να με "σουτάρουν . Όμως δεν έχω δώσει την παραμικρή αφορμή για να μου το κάνουν αυτό . Όλες οι υποθέσεις που έχω χειριστεί , κατέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα . Περικοπές προσωπικού . Ίσως αυτός ο λόγος να … . Μα εάν ισχύει αυτό , πέρυσι η εταιρία εμφάνισε εξαιρετικά κέρδη . Δεν ξέρω , δεν πιστεύω στην περίπτωση της περικοπής προσωπικού . Κάτι άλλο είναι που τους κάνει να με καλούν με επιστολή και όχι μέσω του διευθυντή μου >> .

newbook .

Δημοσ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 , ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ , ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ "1803" . ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ . Λονδίνο .

newbook .

Αν θυμάμαι καλά κάπου είχες πει ότι είναι θρίλλερ μυστηρίου.(?) Με ιντρίγκαρε αυτό. Αν όμως είναι δικαστικό δράμα τότε δεν έχω γνώμη μιας και είναι τελείως εκτός των δυνατοτήτων της κρίσης μου (και του γούστου μου). Πάντως φάνηκε σκοτεινό, αν και λίγο γενικό(generic) μιας και δεν κατάλαβα τι θέλεις να περάσεις, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς. (Θέλω να) πιστεύω ότι θα έχει μέσα συνωμοσίες, εμπλοκή αστυνομίας, μηχανορραφίες, δολοφονίες, υπόπτους ή άλλα τέτοια καλούδια πλοκής .

Επίσης, δεν ξέρω αλλά η μισή παράγραφος ήταν σε τρίτο πρόσωπο και η άλλη 2η μισή σε πρώτο πρόσωπο. Μέχρι το ..."σουτάρουν" φαίνεται ωραίο αλλά μετά αρχίζει να γίνεται πιο μη-πιστευτό σαν αφήγηση. Γενικά νομίζω οι μεγάλοι "εσωτερικοί" διαλόγοι πειράζουν τον μέσο αναγνώστη( ή μόνο εμένα; ) μιας και δεν θέλει να του πεις πως νιώθει ο πρωταγωνιστής, αλλά να του το δείξεις μέσα από τον λόγο σου και οι πράξεις του πρωταγωνιστή να δικαιολογούν τις σκέψεις - ανησυχίες του... Αλλά τα πιο πολλά απ'αυτά τα ξέρεις ήδη, πάντως φάνηκε ενδιαφέρον θα έλεγα σαν πρώτη εικόνα.

Ήταν λίγο flat και θα το ήθελα πιο δυνατό είναι η αλήθεια, γιατί οι πρώτες σελίδες είναι πάρα πολύ σημαντικές για τον αναγνώστη. Αμα δεν τον πείσεις ως εκεί, την έχασες την παρτίδα. Όμως, θα ήταν ωραίο να δούμε πώς θα εξελιχθεί και κάθε βέβαιη κρίση -ακόμα- είναι άτοπη.

Τέλος,

Το "1803" (θα ήθελες να αναφέρεις; ) τι συμβολίζει ;

(κάπως) offtopic:

Θα ήταν ωραίο να υπήρχε ένα τέτοιο πολύ παρόμοιο τόπικ όπου ο καθένας θα μπορούσε να βάλει μια-δυο παραγράφους από κάτι που έχει γράψει, είτε κάτι σε μυθιστόρημα είτε ως "κατάθεση ψυχής" οτιδήποτε τελοσπάντων που πιστεύει ότι θα έχει ανταπόκριση ή απλά ως τρόπο για να ζητήσει μια άλλη δεύτερη γνώμη...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την πρόταση του copy-paste , αλλά επειδή είμαι αγράματος στα Αγγλικά και επειδή προσπαθώ να μάθω τι μου γίνεται στους υπολογιστές , μάθε με τι εννοείς για να ξεστραβωθώ . Ευχαριστώ .

---------- Προσθήκη στις 07:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:57 ----------

Εχω μπερδέψει τα μπούτια μου , με την μεταφορά .

---------- Προσθήκη στις 08:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:03 ----------

[φίλοι επανήλθα ! . Εχω κάποια προβλήματα με την μεταφορά των σελίδων του θρίλερ και προσπαθώ να τα λύσω . Βλέπε άσχετος . ]

[ Ακούστε τι έπαθα και εκτέθηκα . Πρώτα μου μπήκε η ιδέα να σας παρουσιάσω το μυθιστόρημα μου και μετά βρέθηκα αντιμέτωπος με την πραγματικότητα των προβλημάτων μου , από την έλλειψη γνώσεων στο άθλημα του ίντερνετ . Συγνώμη για το φάουλ . Προσπαθώ να διορθωθώ .

Επίσης θέλω να πω , ότι δεν το έχω γράψει σε σημειωματάριο , αλλά το μικρό μέγεθος μου προέκυψε από την έλλειψη γνώσεων για την μεταφορά . Μπορεί να γράφω , αλλά δεν είμαι γνώστης των ηλεκτρονικών ... . Σόρρυ ]

[ Για το θέμα τι σημαίνει ο τίτλος "1803" του μυθιστορηματός μου ]

Σε αυτό το μυθιστόρημα που δημοσιοποιώ στο ινσόμνια , προβληματίζομαι για το αν πρέπει να το εξηγήσω . Ο λόγος είναι μήπως χαλάσω το ενδιαφέρον όσων το διαβάσουν (μόλις καταφέρω να το ανεβάσω) . Επειδή δεν θέλω να αποφύγω , πρέπει να απαντήσω (και εύχομαι να μην σας χαλάσω το ενδιαφέρον) και θα πω ότι είναι έτος και κρύβει την ψυχή του κειμένου .

Για το μήνυμα σχετικά με το πρέκουελ του 1984 , ομολογώ δεν την κατάλαβα . Περιμένω κάποια διευκρίνηση .

Το έκανα ζιπ και προσπαθώ να το στείλω στο μπλά-μπλά . Αναλόγως το ενδιαφέρον σας , θα συνεχίσω την εμφάνισή του η θα το σταματήσω .

Δεν έχω όνειρο να πάρω Πούλιτζερ ( Δεν το αποκλείω ) , μα βρίσκω ονειρικό το γράψιμο . <<Εμείς τι φταίμε ; >>, ίσως θα μου πείτε . Εντάξει βρε παιδιά , δεν ζήτησα τίποτα από κάποια τσέπη . Λίγη , ελάχιστη διασκέδαση προσφέρω .

Επεται εμφάνιση του μυθιστορήματος "1803" που έχω γράψει (κάποια στιγμή) .

Δημοσ.
20 Νοέμβρη 2010.

ΕΚΔΟΤΗΣ NEWBOOK .

Αγαπητοί φίλοι ,

επισυνάπτω τις δύο πρώτες σελίδες του του μυθιστορήματος "1803" , που έχω γράψει και θέλω να σας τις προσφέρω για να τις διαβάσετε και να περάσετε καλά (έστω και για λίγο) , επίσης θέλω να σας αφιερώσω τα παρακάτω λόγια ,

( τα λέει η καρδιά μου )[/υπάρχει παρακάτω , συνημένο , ευχαριστώ]

---------- Προσθήκη στις 10:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:07 ----------

20 Νοέμβρη 2010.

ΕΚΔΟΤΗΣ NEWBOOK .

kakaraki ' date=' ευχαριστώ για τα λόγια σου .

Αγαπητοί φίλοι ,

( τα λέει η καρδιά μου )

( το κείμενο υπάρχει παρακάτω , συνημένο , ευχαριστώ']

[τα κατάφεραααααααα !. Όποια ψυχή το θέλει , το διαβάζει . Αφιερωμένο στους φίλους και τις φίλες του μπλά-μπλά . ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ]

Δημοσ.

Sorry φιλαράκι, για το αρχείο που έβαλες τώρα δεν ξέρω να σου πω αν είναι εντάξει. Σχετικά με αυτό που με ρώτησες copy-paste είναι η αντιγραφή-επικόλληση που λέμε. Καλημέρα!

Δημοσ.
20 Νοέμβρη 2010.

ΕΚΔΟΤΗΣ NEWBOOK .

Αγαπητοί φίλοι ,

( τα λέει η καρδιά μου )

[ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ]

Δημοσ.

Γεια σου newbook. Διαβασα το αποσπασμα σου και μου αρεσε αρκετα! Εννοειται πως θελω να διαβασω και τη συνεχεια. Ελπιζω να την ποσταρεις. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...