Προς το περιεχόμενο

Διανομή για παμπάλαιο Thinkpad για χρήση openoffice

iznotak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν παλίο φορητό IBM Thinkpad Pentium II στα 300 MHz με 128 MB RAM και 4.1 GB HDD. Τώρα έχω Windows ΧΡ pro SP3 αλλά στο MS office σέρνεται. . Σκέφτομαι να βάλω linux σαν πιο ελαφριά λύση και για να πειραματιστώ με το λειτουργικό.

Δεν θα είναι στο Διαδίκτυο (δεν έχει ethernet έχει μόνο μια usb 1.1 :P), από προγράμματα με ενδιαφέρουν μόνο τα openoffice (σκέφτομαι να βάλω τα 1.0 που απαιτούν 64 MB RAM). ΑΝ παρέχεται και δυνατότητα κρυπτογράφησης σε όλο τον δίσκο καλώς αλλιώς θα βολευτώ με το truecrypt για συγκεκριμμένα αρχεία. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην καθυστερεί να τρέξει στα βασικά και μου σπάει τα νεύρα :D

Το τεστ http://www.zegeniestudios.net/ldc/ μου έβγαλε 100% OpenSuSE.

Ερωτώ λοιπόν.. Ποιά διανομή να επιλέξω και μήπως να πάω σε πιο παλιά έκδοση πχ OpenSuSE του 2000; Κάπου είχα δει κάτι mini linux που όλο το λειτουργικό χωράει σε φλασακι 128mb. Με αυτό εγκατεστημένο στον σκληρό λογικά δε θα πηγαίνει σφαίρα ο υπολογιστής μου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

κανουμε και ενα search.

Δες την υπογραφη μου.

Project-Linux και παλιο hardware

Βαζεις μονο Χ και office.Ουτε ηχο ουτε τιποτα.

Θα εισαι αρχοντας.

κανουμε και ενα search.

Δες την υπογραφη μου.

Project-Linux και παλιο hardware

Βαζεις μονο Χ και office.Ουτε ηχο ουτε τιποτα.

Θα εισαι αρχοντας.

Έκανα αρκετό στο γούγλη. Συο ινσόμνια δε μπορώ λόγω captcha να κάνω πολλές αναζητήσεις για το πώς θα έχει εκφράσει κάποιος στα ελληνικά ή και ελληνικά με αγγλικά το θέμα. Δεν είναι αδύνατο, είναι όμως δύσκολο.

Θα δοκιμάσω αυτό που λες, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σου να φτιάξεις τον οδηγό. Και εγώ που νόμιζα ότι θα άκουγα κανά mp3 στον vlc παράλληλα.. Ας είναι καλά το τρανζιστοράκι λοιπόν..

αα τοτε ριξε και alsa δεν υπαρχει προβλημα..απλα μην το πολυ φορτωνεις..δηλαδη οχι 40 προγραμματα ανοιχτα...lol

προτιμησε moc σε κονσολα για τα mp3 σου.

Αλλα εχουμε ενα μικροοο προβλημα...δεν εχεις internet στο laptop..(η εχεις?)

captcha πως σου βγαινει στο insomnia αφου εχεις account?:fear:

αα τοτε ριξε και alsa δεν υπαρχει προβλημα..απλα μην το πολυ φορτωνεις..δηλαδη οχι 40 προγραμματα ανοιχτα...lol

προτιμησε moc σε κονσολα για τα mp3 σου.

Αλλα εχουμε ενα μικροοο προβλημα...δεν εχεις internet στο laptop..(η εχεις?)

captcha πως σου βγαινει στο insomnia αφου εχεις account?:fear:

Όχι μόνο openoffice και mp3 θα παίζει παράλληλα..

Τώρα δε μου βγάζει έχεις δίκιο. Ίσως άλλες φορές που κάνω αναζήτηση να μην είμαι logged-in. Όπως και να χει δεν είναι εύκολο (κατά την γνώμη μου πάντα) να βρεις απάντηση για το συγκεκριμμένο θέμα και με τις παραμέτρους που ζήτησα με search.

Ιντερνετ πρέπει να έχω για να κατεβάζω patches και components προγραμμάτων; Δεν γίνεται να τα κατεβάζω στον επιτραπέζιο και με φλασακι να τα περνάω στον φορητό; Δεν θέλω να μπω σε έξοδα αγοράς pci ethernet..

Σε κονσόλα δεν έχω πρόβλημα να δουλεύω αλλά φαντάζομαι θα είναι παλούκι η ανακατάταξη τραγουδιών στην playlist χωρίς ποντίκι.. Όπως και να έχει βλέποντας και κάνοντας δε μπορούμε να τα έχουμε κι όλα..

Για κρυπτογράφηση του σκληρού προσφέρει κάτι η διανομή που προτείνεις;

κατι τετοιο?

http://packages.debian.org/unstable/admin/cryptsetup

sorry δεν εχω ασχοληθει ποτε με κρυπτογράφηση του δισκου

Απλώς θέλω κλείνοντας τον υπολογιστή να αισθάνομαι μια ασφάλεια ότι τα αρχεία μου (πχ ημερολόγιο στο excel) είναι κάπως ασφαλή. Δεν ξέρω αν ισχύει στο λινουξ με τα δικαιώματα rwx αλλά στα windows αν βγάλεις τον σκληρό και τον βάλεις σαν εξωτερικό παρακάμπτεις την ασφάλεια που έχει ο φάκελος "τα έγγραφα μου" όταν έχεις βάλει κωδικό για το login για πλάκα..

Θα το κοιτάξω το πρόγραμμα σε ευχαριστώ :)

Απλώς θέλω κλείνοντας τον υπολογιστή να αισθάνομαι μια ασφάλεια ότι τα αρχεία μου (πχ ημερολόγιο στο excel) είναι κάπως ασφαλή. Δεν ξέρω αν ισχύει στο λινουξ με τα δικαιώματα rwx αλλά στα windows αν βγάλεις τον σκληρό και τον βάλεις σαν εξωτερικό παρακάμπτεις την ασφάλεια που έχει ο φάκελος "τα έγγραφα μου" όταν έχεις βάλει κωδικό για το login για πλάκα..

Θα το κοιτάξω το πρόγραμμα σε ευχαριστώ :)

ναι ισχυει με τα δικαιωματα..αν ορισεις read write σε κανεναν αλλον ακτος απο σενα.

Τι αναγκες εχεις απο το office? Το openoffice ειναι γενικα βαρυ, οποτε αν θες κατι μονο για word και excel, πηγαινε σε abiword και gnumeric αντιστοιχα.

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να κρατάω σημειώσεις/ημερολόγιο (όχι όμως σε σκέτο notepad θέλω να μπορώ να κάνω bold, italic και μεγαλύτερα γράμματα και highlight/χρωματισμό) και στο excel να βάζω πχ τα έξοδα μου /το βάρος μου /τις μέρες που κάνω προπόνηση και να βγάζω γραφικές παραστάσεις των τιμών τους στην διάρκεια του χρόνου..

Αν υπάρχει εξιδικευμένο προγραμματάκι, κάτι σαν σουίτα ημερολογίου για λίνουξ που να τα κάνει όλα αυτά αυτοματοποιημένα ακόμα καλύτερα.. (και για windows αν έχεις κάποιο υπόψιν πες)

Κι εγω θα πω να πας προς Gnome Office (Abi, gnumeric), χωρις φυσικα το υπολοιπο gnome.

Ισως και κατι wiki-based να σε βολεψει για τις σημειωσεις σου, εναν browser θα χρειαζεσαι μονο. TiddlyWiki 'η Zim για παραδειγμα. Βεβαια για λογιστικα φυλλα, δεν γνωριζω.

+1 στα abiword+gnumeric για τις ανάγκες σου.

δε χρειάζεται να κρυπτογραφήσεις όλο το δίσκο: μπορείς να κρυπτογραφείς μόνον

ένα φάκελο με τα "πολύτιμα". (π.χ. με openssl)

αφού δεν έχεις internet, προτείνω κάποιο από τα παρακάτω:

(έχουν abi + gnumeric + παίζουν μουσική με κάποιον media player + πολλά άλλα)

puppy linux

macpup

antix

βιντεάκια: (ναι ξέρω: ο sneekylinux έχει περίεργα wallpapers.:P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...