Προς το περιεχόμενο

Νεα ΜΒ pro, πότε θα κυκλοφορήσουν;;

neosmacuser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σας πω την αλήθεια δεν το πολιοΧρησημοποιω Άντε 1-2 φορές τον μήνα. Τώρα BLURAY κατεβαζω απο τον θείο οπότε Οκ. Ψηφίζω SSD! :)

Brainwashed!

Ο επομενος!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συζητησεις επι συζητησεων(πραγματικα!) εχουν γινει σε διαφορα φορουμ, αλλα και ιστοσελιδες εχουν φιλοξενησει εκτενη ρεπορταζ, περι της αναγκαιοτητας ή μη του dvd drive.

Πιστευω οτι οι χρηστες διχαζονται. Χονδρικα να πω, επειδη το εχω ψαξει το θεμα, οτι οι μισοι το θελουν , οι αλλοι μισοι οχι. Και η μια πλευρα εχει επιχειρηματα, και η αλλη ομως.

Πιστευω, οτι τελικα η apple πιθανως θα τους ικανοποιησει ολους, δηλαδη σε οσους το χρειαζονται θα μπορουν να το εχουν στο νεο τους mbp, ενω οσοι δεν το θελουν θα μπορουν στη θεση του να βαλουν κατι αλλο. built to order.

Δημοσ.

Εγω παντως θα ηθελα usb3.

Παιρνεις ενα mbp με την προοπτικη να το κρατησεις χρονια, τα λεφτα ειναι πολλα, μη γελιομαστε.

Ειναι κριμα να παρεις το 2011 mbp, και το 2012 που και το πιο φτηνιαρικο laptop θα χει usb3, εσυ να μην εχεις.

Και δεν ειναι απαντηση 'ετσι ειναι η τεχνολογια' γιατι εδω εχουμε να κανουμε και με εμμονές του τυπου lightpeak κλπ. Ξανα-μανα αλλαξτε @@@ες χρηστες ολο τον εξοπλισμο και την συνδεσμολογια τους.

Εδω στα κινητα συμφωνησαν να πανε ολοι σε φορτιστες τυπου mini-usb και οχι ο καθενας κατασκευαστης τον δικο του, κι εδω εχουμε για μια ακομη φορα τον πολεμο των standards...

Anyway, η apple εχει τα θετικα της , εχει και τα κολληματα της, το ξερουμε ολοι αυτο δυστυχως...

Εδω ολοκληρο firewire και ναι μεν επιασε αλλα μονο στην video/graphics αγορα δηλαδη οχι ολοσχερως (apple πατεντα για οσους δεν το ξερουν), κι αυτοι ξανα το βιολι βιολακι με lightpeak και light ...speed!

Εμεις οι χρηστες τι χρωσταμε ομως???

Δημοσ.

Το usb3 δεν είναι κάτι το τρομερό για να λέμε οτι η έλλειψη του είναι τεράστια..

usb2 είναι με μεγαλύτερες ταχύτητες..

Δλδ όποιος δεν έχει usb3 δε σημαίνει οτι δε θα μπορεί να βάλει usb συσκευές πάνω..

Δημοσ.

Εγω παντως θα ηθελα usb3.

Παιρνεις ενα mbp με την προοπτικη να το κρατησεις χρονια, τα λεφτα ειναι πολλα, μη γελιομαστε.

Ειναι κριμα να παρεις το 2011 mbp, και το 2012 που και το πιο φτηνιαρικο laptop θα χει usb3, εσυ να μην εχεις.

Και δεν ειναι απαντηση 'ετσι ειναι η τεχνολογια' γιατι εδω εχουμε να κανουμε και με εμμονές του τυπου lightpeak κλπ. Ξανα-μανα αλλαξτε @@@ες χρηστες ολο τον εξοπλισμο και την συνδεσμολογια τους.

Εδω στα κινητα συμφωνησαν να πανε ολοι σε φορτιστες τυπου mini-usb και οχι ο καθενας κατασκευαστης τον δικο του, κι εδω εχουμε για μια ακομη φορα τον πολεμο των standards...

Anyway, η apple εχει τα θετικα της , εχει και τα κολληματα της, το ξερουμε ολοι αυτο δυστυχως...

Εδω ολοκληρο firewire και ναι μεν επιασε αλλα μονο στην video/graphics αγορα δηλαδη οχι ολοσχερως (apple πατεντα για οσους δεν το ξερουν), κι αυτοι ξανα το βιολι βιολακι με lightpeak και light ...speed!

Εμεις οι χρηστες τι χρωσταμε ομως???

Τα παράπονα για το USB3 στην Intel που αν θυμάμαι καλά ακόμα δεν το υποστηρίζει.

Δημοσ.

Τα παράπονα για το USB3 στην Intel που αν θυμάμαι καλά ακόμα δεν το υποστηρίζει.

Ουτε το firewire το υποστηριζει η intel , αλλα υπαρχει στα macbook pro.

Ειναι γεγονος οτι ειναι κολλημενη η apple σε αυτα τα θεματα κ ενω εδω και 2 χρονια υπαρχουν ταχυτατα πρωτοκολλα μεταφορας (esata/usb3) εχει μεινει με firewire και usb 2.0.

Αντε τουλαχιστον να ερθει το lightpeak για να λυθουν τα χερια των χρηστων/επαγγελματιων που ταχυτατες μεταφορες. (συνηθως καταφευγαν σε αγορα esata expresscard)

Δημοσ.

Δεν νωμιζω Ούτε SSD θα βάλει λόγο ότι θα είναι πανάκριβα για να Έχει μεγάλο χορό. Αλλα μπορει να βάλει SSD εκδόσεις και HDD. Εγω προτιμώ 1 HDD για τα αρχεία και έναν SSD 40gb για τις λειτουργίες.

Η μπορούν να βάλουν τον SSD σε Chips όπως και με το Air.

Είμαι περίεργος να δω τι και πως θα τα βάλει πια αυτός ο Jobs.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μπηκαμε στην τελικη ευθεια :-D

νομίζω ότι με τα επίσημα ανακοινωθέντα προβλήματα των sandy bridge θα αργήσουν παραπάνω από το κανονικό

Δημοσ.

Βασικά αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν πολυχρησιμοποιούμε DVD Drive πλέον.

Ο μόνος λόγος για την ύπαρξή του είναι για το "αν χρειαστεί κάποια στιγμή, να το έχεις εύκαιρο".

Η ευκολία του να έχεις DVD μέσα στο MacBook Pro σου, σου δίνει το πλεονέκτημα οτι "είναι εκεί" (μέσα στο μηχάνημα) αν το χρειαστείς και δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί το External DVD (μπας και χρειαστεί).

Ουσιαστικά εκεί που μας είναι περισσότερο χρήσιμο το DVD είναι για την εγκατάσταση (install) του OS X μας μετά από format κλπ (πράγμα σχετικά σπάνιο) ή για να πραγματοποιήσουμε κάποιο special Check στο σύστημά μας ή στον HDD μας.

Αν βγει η apple και μας πει για παράδειγμα οτι "παιδιά, να ένα utility που σας επιτρέπει εύκολα να περνάτε (μετατρέπετε) το DVD του Snow Leopard και του iLife που ήδη έχετε, σε ένα USB Flash Drive (για να χρησιμοποιείτε αυτό αντί για το DVD σας). Τώρα μπορείτε να καταργήσετε το DVD Drive σας με περισσότερη ευκολία", οι περισσότεροι χρήστες δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα (εκτός από αυτούς που έχουν μόνο laptop, οπότε η Apple θα αποκτήσει και ένα extra εισόδημα από την αγορά των external DVD drives).

Εγώ για παράδειγμα, κάνω ένα Share το DVD του Mac Pro για το MBP μου (δεν έχω ακόμη MBP, υποθετικά μιλάω - αν είχα) και γλυτώνω για χρήση στο σπίτι την αγορά external DVD drive για το MBP.

Για να καταλάβετε, ήδη σκέφτομαι στον Mac Pro, να αγοράσω ένα External DVD Drive (όχι απαραιτήτως της Apple - αλλά ένα οποιοδήποτε με τιμή 20-50 ευρώ μέγιστο - έχουν πέσει αρκετά οι τιμές των external DVD Recorders) για να μπορώ να γράφω κανένα DVD αν χρειαστώ (δεν συμβαίνει συχνά αυτό βέβαια) και να χρησιμοποιήσω το SATA Slot του DVD για έναν επιπλέον HDD internal. ;-)

Ένα USB Flash Drive των 4-8 GB αποκτιέται σχετικά εύκολα (βρίσκεις και πολύ φθηνά με 10-25 ευρώ). Αν ένας φίλος θελήσει να σου κάνει copy κάποιο υλικό (πχ. φωτογραφίες ή Video ή οτιδήποτε), αν το υλικό αυτό ξεπερνάει τα 8 GB, συνήθως πας βόλτα σπίτι του ( ή έρχεται αυτός στο δικό σου) και φέρνει ή Laptop (μεταφορά δεδομένων μέσω WIFI) ή External USB HDD (ή αντιστρόφως πας εσύ στο σπίτι του με Laptop ή HDD).

Πιθανολογώ οτι τα MBP νέας γενιάς που θα βγούν, θα ακολουθήσουν το μοτίβο των MacBook Air (δηλαδή με SSD δίσκο) και την θέση του DVD θα καταλάβει extra μπαταρία και ίσως ένας 2nd HDD κανονικός. Οπότε έχεις και την Speed των SSD αλλά και την χωρητικότητα των HDD (κάνεις μία τράμπα, βγάζεις τον "μανίσιο" HDD πετάς μέσα έναν WD 750 GB (ή μεγαλύτερο αν βγεί και σε χαμηλές στροφές για τον θόρυβο και τη μπαταρία και για να έχει λιγότερες πιθανότητες να χαλάσει εύκολα) και είσαι αρχηγός. Έχεις και μεγάλη αυτονομία και μεγάλη χωρητικότητα και μεγάλο standby και μεγάλη ταχύτητα / πολύ γρήγορο Boot Time και Startup time γενικώς (λόγω SSD). Πετάς και ένα Copy / ISO όλων των προγραμμάτων και λοιπά που θέλεις να έχεις μαζί σου μέσα στον μεγάλο HDD σου να υπάρχει και είσαι κυριλέ. Και όταν έρθει κάποιος να σου πει οτι "δεν έχεις DVD drive στο Laptop σου - χαχαχαχα - και έσκασες και τόσα λεφτά" (και σε κοροϊδέψει οτι και καλά στο PC Laptop του έχει και USB 3 και μεγάλο HDD και είναι πιο γρήγορο, με μεγαλύτερη οθόνη κλπ, εσύ (και ο καθένας δηλαδή) που έχει αγοράσει MBP, απλώς δεν θα χρειάζεται καν να μπει στο "τριπάκι" να αντιπαρατεθεί μαζί του (μην το κάνουμε Flame, "ο νοών νοείτω"...!!! Όσοι έχουν Mac, ξέρουν τι εννοώ....!!!)

Ε, στην τελική αν καίγεσαι και τόσο για να έχεις DVD drive μέσα, μπαίνεις στον κόπο και στα έξοδα και παίρνεις ενα ρημάδι external να υπάρχει. (και εμένα σαν ιδέα με "φοβίζει" συναισθηματικά για λόγους πρακτικότητας να μην έχει μέσα το MBP ένα DVD drive να υπάρχει, αλλά η λογική μου μου λέει όλα τα παραπάνω).

Ίδωμεν λοιπόν τι θα γίνει στο μέλλον και τι αλλαγές θα κάνει η Apple στα MBP...!!! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...