Προς το περιεχόμενο

Νεα ΜΒ pro, πότε θα κυκλοφορήσουν;;

neosmacuser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Α ρε κυκλους που κανει η ζωη.

Το 2001 ειχα ενα λαπτοπ που ειχε μονο cd player. Πηγα τοτε και αγορασα usb cd recorder.

Τα επομενα laptop μου ειχαν ενσωματωμενα dvd recorder.

Και ερχομαστε στο 2011, που ακουγεται(δεν θελω να το πιστεψω βεβαια), οτι θα το βγαλουν.

Και εγω, οπως το 2001, θα πρεπει να παω να ξανααγορασω εξωτερικο dvd recorder.

Δηλαδη, τι να πω!

Δημοσ.

Τελικα μαλλον καταληγουμε οτι δεν θα εχει dvd drive?

Οποιοδηποτε εξωτερικο dvd drive θα λειτουργει κανονικα με το mac ή χρειαζεται να προσεξω κατι κατα την αγορα;

Δημοσ.

Ενδιαφερον αρθρο.

Τελικα ομως τι θα ειναι το mbp διχως το drive, ενα air απλα με περισσοτερες ιντσες, αντε και λιγο υψηλοτερο χρονισμο;

Ολοκληρωμενο υπολογιστη θελουμε, οχι netbook!

Παντως ο περισσοτερος κοσμος στα σχολια, σε αυτο το αρθρο, φωναζει οτι ακομη ειναι αναγκαιο το dvd drive.

Παντως περα απο το lightpeak, θα εχει usb2 θυρες, σωστα;

Δημοσ.

Άποψη μου είναι οτι τα dvd δέ θα πεθάνουν..τουλάχιστον στα επόμενα 10 χρόνια.

Είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται ευρέως και έχει μεγάλη χρηστικότητα.Εγω στο mbp μου θα ζούσα χωρίς drive(μονο και μόνο επειδή έχω και ενα εξωτερικό)

(ισα ισα σκέφτομαι να το βγάλω και να βάλω δεύτερο σκληρό δίσκο-δλδ SSD στη θέση που έχω τώρα σκληρό και σκληρό-κανα 500αρι-στη θέση του drive για data)

Αλλά εγώ είμαι εγώ(εξυπνάδα εεεε) και γενικά η χρήση του pro θα αλλοιωθεί όταν φύγει το dvd drive..οπότε για γενικό σκοπό πρέπει να μείνει το dvd drive. :)

Δημοσ.

Πάντως, όσοι θέλετε μπορείτε να το διώξετε από τώρα:

http://eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/DDAMBS0GB/

Η συγκεκριμένη λύση σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε το DVD σε ορισμένα μοντέλα macbook (pro) με δεύτερο σκληρό/SSD. Έτσι μπορείτε να κάνετε και τον συνδυασμό ενός μικρού τάχιστου SSD για boot και ενός μεγάλου σκληρού για data.

Δημοσ.

Που? σου ειναι αναγκαιο το dvd χωρις να υπαρχει εναλλακτικη για να καταλαβω δλδ....!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δεν εχω καμια διαθεση να αντικαταστησω ολο τον εξοπλισμο και τον τροπο που δουλευω επειδη η apple γουσταρει να καταργησει το drive!

- rip dvd movies

- rip cd audio

- write cd mp3 για αυτοκινητο

- γραψιμο apps σε αλλους

- τεραστια βιβλιοθηκη ετων σε dvd (και ειναι και λογοι ασφαλειας, καποια και σε dvd και σε σκληρο), προγραμματα, φωτο, κλπ

Γενικα το usb δισκακι, δεν ειναι 'αναλωσιμο'. Δεν μπορω να το 'χαρισω' σε καποιον, ουτε φυσικα να του δωσω usb disk και μετα να εχω το αγχος αν θα το παρω πισω.

Δεν μπορω να πεταξω το πανακριβο επιτραπεζιο dvd recorder μου(πριν λιγα χρονια αγορασμενο) επειδη δεν εχει θυρα usb για να βλεπω ταινιες που εχω στον υπολογιστη.

Δεν μπορω να αλλαξω το cd player του αυτοκινητου μου με αλλο με usb γιατι ειναι ενσωματωμενο στην κονσολα!

Δεν θα καθισω να περασω 100αδες dvd ετων σε σκληρο, just in case που καποτε τα χρειαστω. Αστα εκει σε dvd κι αν χρειαστουν τα βλεπω.

Και μην πει κανεις για αποστολη με Μail γιατι το προγραμματα εκατονταδων mb δεν αποστελλονται με mail πχ. στην ξαδερφη μου που μολις περασε φοιτητρια στο πολυτεχνειο και θελει πχ. το autocad.

Νομιζω δεν εχει νοημα να γραφω για τη χρησιμοτητα του dvd drive.

Δεν ειναι σαν τη δισκετα που 'ψοφησε'.

Ναι καποια στιγμη θα φυγει, αλλα ειναι πολυ νωρις.

Αν ηθελα air ή netbook ολα θα ηταν ok.

Αλλα να δινεις διχιλιαρο μινιμουμ και να παιρνεις μηχανημα διχως dvd drive, ειναι too much ξεφτιλα, αποψη μου.

Μου θυμιζει το παραμυθι με τον βασιλια που ηταν γυμνος και ομως νομιζε οτι φορα την πιο ωραια στολη και καμαρωνε...

Δημοσ.

Αν και χρησιμοποιω το DVD μια φορα τον μηνα το πολυ , πιστευω και εγω οτι ειναι πολυ νωρις για να καταργηθουν απο τα pro.

Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτερες δραστηριοτητες που κανεις με το dvd-r , οπως περιεγραψε και ο φιλος πανω , ειναι παρανομες και καπου εκει υποψιαζομαι θα πατησει η apple.

Δημοσ.

εγώ θεωρώ ότι ένα εξωτερικό dvd rec είναι απαραίτητο,το έχω στο ράφι κ με το καλώδιο usb είναι πανέτοιμο για όλα (για το netbook,pc,laptop) καμιά φορά προτιμούσα να συνδέσω με το usb στο λαπτοπ το εξωτερικό παρά να ανοίξω του λαπτοπ το πλαινό dvd rec, ίσως γιατί δεν είχα χώρο να ανοίξει το πλαινό(και είναι γενικά πιο δύσχρηστο βγάλε βάλε,ζεσταίνεται κ πολύ κάνει κ θόρυβο), ίσως γιατί το lg το εξωτερικό αντιγραφικό μου φαίνεται πιο γρήγορο από του sony vaio κτλ.

με αυτή τη λογική θα προτιμούσα να μην έχω κ καθόλου στο λαπτοπ για να κερδίσω στο design βλέπε macbook air κ απλά να το συνδέεω με το εξωτερικό. Κ μην μου πείτε ότι αυτά τα cd/dvd που καίτε τα καίτε εκτός σπιτιού. και εγώ έχω φωτό+διάφορα σε dvd backup αλλά όλα αυτά τα διαχειρίζομαι καλύτερα μέσω του εξωτερικού +το ότι αν σου μπλοκάρει κάνα cd ή σπάσει μέσα στο λαπτοπ τρέχα γύρευε, ή αν χαλάσει από την τρελή χρήση. ενώ με το εξωτερικό ότι κ να γίνει το λαπτοπ μένει ανέπαφο.

μη μου πει κανείς ότι αν είναι εκτός σπιτιού κουβαλάει dvd αντί για φλασάκι ή δίσκο εξωτερικό για να πάρει "κατι" από κάποιον άλλο γιατί θα τρελαθώ κουκουρούκου. δεν πιστεύω ότι υπάρχει άτομο που κουβαλάει το λάπτοπ μαζί του κ δεν έχει φλασάκι στην τσάντα του τουλάχιστον 1gb.

Δημοσ.

Και μην πει κανεις για αποστολη με Μail γιατι το προγραμματα εκατονταδων mb δεν αποστελλονται με mail πχ. στην ξαδερφη μου που μολις περασε φοιτητρια στο πολυτεχνειο και θελει πχ. το autocad.

όσο για τα προγράμματα κ οτιδήποτε θέλω να δώσω σε κάποιον, προτιμώ να του στείλω το λινκ του torrent ή να το ανεβάσω στο rapidshare παρά να μπω στη διαδικασία ταχυδρομίου, καψίματος δισκακίου. άσε που καλό είναι να μην καλομαθαίνεις τους άλλους και να ψάχνουν κ λίγο να βρίσκουν μόνοι τους :P

Δημοσ.

ολα αυτα τα κανεις με USB !! :blink:

Ούτε και μένα με χάλασε αυτό, έχω να χρησιμοποιήσω cd/dvd rom χρόνια τώρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...