Προς το περιεχόμενο

Νεα ΜΒ pro, πότε θα κυκλοφορήσουν;;

neosmacuser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 17'' με τον 2,3 Ghz i7 - 8 GB Ram - 256 gb SSD τι αυτονομια μπορει να εχει αναλογιζομενος οτι ο SSD εχει μικροτερη καταναλωση ?

ξερει καποιος κατι ?

Αξιζει να παρω με SSD εξαρχης ή να το παρω με κανονικο HDD και να το αλλαξω πιο μετα ?

Μιας και δεν εχω ασχοληθει καθολου με ssd δεν ξερω αν αξιζει ...

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

θα μου το στείλει ένας θείος. απλά έλεγα μήπως μπορέσω να κανω κάτι για να μήν πληρώσω τελωνείο. αμα το έβαζε σε άλλο κουτι ισως? ή το πολύ πολύ θα του πώ να περμένει και επειδή κάνει συχνά ταξίδια αυτός μόλις έρθει ευρώπη να μου το στείλει απο κάποια ευρωπαική χώρα :/ γμτ...

αμα τελικά περάσει τελωνείο πόσο λέτε να πληρώσω?

Στην θέση σου θα περίμενα να το πάρω από Ελλάδα ή κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν πρόκειται να περάσει από τελωνείο ακόμη και σε 10 κουτιά να το βάλουν. Θα ρισκάρεις με τα ταχυδρομεία, θα μπλέξεις με τα τελωνεία, θα έχεις τροφοδοτικό με αντάπτορα και θα το πληρώσεις ακριβώς όσο θα κοστίζει στην Ελλάδα και πιθανόν ακόμη ακριβότερο.

Δημοσ.

chang dis aut

benchmarks.png

Μπράβο τρεκουαρτίστα!!! Πολύ ωραίο ποστ που λύνει πολλές από τις απορίες άλλων σε πολλά άλλα forums. Όχι σαν κάτι καμένους εδώ μέσα που θα μας φάνε άλλες 50 σελίδες του thread να μας ρωτάνε για το τελωνείο!!! Έλεος πια!!!! Ας φτιαχτεί επιτέλους ένα thread που να λέγεται "τελωνείο" να μη μας πρήζουν στα offtopic...

Επί του θέματος τώρα οι μετρήσεις είναι εντυπωσιακές... Δεν περίμενα το τσιπάκι της intel να είναι πιο γρήγορο από τις 320Μ!!! Αυτό φαντάζομαι λύνει τα χέρια σε πολλούς που είχαν ενδιασμούς με την απουσία της nvidia από το παιχνίδι. Επίσης ξέρω ότι τα intel είναι και optimized για τα παιχνίδια της blizzard.

Από κει και μετά οι νέες cpus είναι powerhouses! Κάποιος αγοράζει τώρα επεξεργαστές ισάξιους ή και καλύτερους από τους arrandale στα μισά λεφτά!!!

Δημοσ.

Παντως κοιτωντας το update των macbook pro με πιο ωριμη ματια μετα απο μια μερα και βλεπωντας οτι πολλοι ειναι απογοητευμενοι λογω οτι δεν εγινε redesign, αφαιρεση dvd κλπ, καταληγουμε στο προφανες:

Τα macbook pros ειναι για Pros,κοινως για επαγγελματιες.

Τα λεει πολυ ωραια το παρακατω αρθρο:

Why the New MacBook Pros Aren’t For Most People

Γιατι ενας επαγγελματιας θα εχει ενθουσιαστει που απο τη μια γενια στην αλλη , το macbook pro 15/17" εχει διπλασια επεξεργαστικη ισχυ με τετραπυρηνο ταχυτατο επεξεργαστη και ταχυτατη καρτα γραφικων ati 6750m που ειναι 50+% πιο γρηγορη απο την προηγουμενη nVidia 330m.

(Μονη παραφωνια ειναι το entry level 15" με την ati 6490 που λογικα ειναι πιο αργη απο την nVidia 330m που φοραγε το entry level προηγουμενης γενιας)

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ UPDATE ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ.

Αντιστοιχα και το macbook pro 13" απεκτησε επεξεργαστη που ειναι σχεδον 2 φορες πιο γρηγορος απο τον προηγουμενο core 2 duo που φοραγε το macbook pro 13" του 2010. Οι επιδοσεις στα γραφικα εδω παρεμειναν σχεδον ιδιες, ισως και λιγο χαμηλοτερες απο οτι με την nVidia 320m που φοραγε το προηγουμενο macbook pro 13". Αυτο ειναι λιγο μια μικρη απογοητευση για αυτους που ενδιαφερονται για παιχνιδια ή επαγγελματικες 3d εφαρμογες.

Για τους επαγγελματιες λοιπον που η επεξεργαστικη ισχυς ειναι πολυ σημαντικη για να βγαζουν δουλεια, το νεο update τους ηρθε γαντι, ειδικα αν σκεφτουμε και το thunderbolt που θα ειναι οτι πρεπει για επαγγελματιες που ασχολουνται με video/audio editing.

Τους επαγγελματιες τους ενδιαφερει πρωτιστως οι επιδοσεις και να βγαζουν δουλεια, οχι αν εγινε redesign και αν βγηκε ή οχι το dvd.

Επισης με το update των macbook pro 15/17" ικανοποιηθηκαν και αυτοι που ενδιαφερονται για επιδοσεις σε παιχνιδια κατι στο οποιο χωλαιναν τα προηγουμενα macbook pros.

Θα μου πειτε οτι υπαρχουν και οι υπολοιποι που ενδιαφερονται για λεπτο redesign , αφαιρεση του dvd κλπ. Ε, για αυτους υπαρχει το macbook air 13" !! Το μονο αρνητικο οτι βγαινει μεχρι 13" και οχι μεγαλυτερο.

Οπως και να εχει για αυτους που δεν τους ενδιαφερει τοσο η επεξεργαστικη ισχυς που προσφερουν τα καινουρια macbook pros, ενα macbook air 13" θα ειναι πιο γρηγορο για τις δουλειες(απλες, καθημερινες, office productivity) που το θελουν ελεω ssd.

Δημοσ.

haHa αν και πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την ανάλυσή σου τούτη τη φορά. Όσον αφορά για το 320Μ πιστεύεις ότι είναι καλύτερο του intel 3000; Αν κοιτάξεις πιο πάνω ο tr3quartista παραθέτει κάτι συγκριτικά benchmarks που εμένα με άφησαν άφωνο... εκεί φαίνεται το 3000 να είναι καλύτερο, κάτι που δυσκολεύομαι να πιστέψω για να είμαι ειλικρινής!

Δημοσ.

haHa αν και πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την ανάλυσή σου τούτη τη φορά. Όσον αφορά για το 320Μ πιστεύεις ότι είναι καλύτερο του intel 3000; Αν κοιτάξεις πιο πάνω ο tr3quartista παραθέτει κάτι συγκριτικά benchmarks που εμένα με άφησαν άφωνο... εκεί φαίνεται το 3000 να είναι καλύτερο, κάτι που δυσκολεύομαι να πιστέψω για να είμαι ειλικρινής!

Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι οι διαφορές στην απόδοση είναι πολύ μικρές και κατά την γνώμη μου δεν είναι παρατηρήσιμες. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για κάποια σπουδαία αναβάθμιση στον τομέα των γραφικών για το καινούργιο MBP 13. Η Intel πρέπει να είναι ελάχιστα καλύτερη, αν και είναι αστείο να μιλάμε για gaming σε τέτοια επίπεδα καρτών. Για τις υπόλοιπες εργασίες πιστεύω ότι είναι μια χαρά και οι δύο κάρτες.

Όσο αφορά το Notebookcheck οι μετρήσεις του είναι ενδεικτικές, άλλα όχι και πάντα αξιόπιστες. Για παράδειγμα πολλά laptop τα μετράνε στην default ανάλυση 1280χ1024 (σε εξωτερικά μονιτορ), ενώ κάποια άλλα σε 1280χ800. Επίσης ένα θεματάκι πρέπει να έχουν και με τους drivers γιατί σε ίδιο μηχάνημα με αυτό που τέσταραν έβγαζα 700marks περισσότερα.

Δημοσ.

Εγώ πάλι γιατί βλέπω και πάλι τον χρυσό mac κανόνα "αγορά ανά 2 (ή στην περίπτωση των desktop/laptop, περισσότερα) update" ;

όποιος είχε το προηγούμενο δεν "αξίζει" να πάρει αυτό, αντίθετα όσο πίσω πάμε τόσο πιο πολλές αφορμές βρίσκει αυτός που θέλει να αγοράσει.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον haHa με την σημείωση ότι έτσι όπως έχει "καταντήσει" το απλό macbook κανείς που θέλει να πάρει φορητό Mac δεν σκέφτεται σοβαρά να το αγοράσει οπότε αν δεν του κάνει το πολύ φορητό air δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει στα pro (με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος, χαρακτηριστικά κλπ κλπ)

Δημοσ.

Οπως και να εχει για αυτους που δεν τους ενδιαφερει τοσο η επεξεργαστικη ισχυς που προσφερουν τα καινουρια macbook pros, ενα macbook air 13" θα ειναι πιο γρηγορο για τις δουλειες(απλες, καθημερινες, office productivity) που το θελουν ελεω ssd.

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος για να κινηθεί κάποιος προς το Macbook Air.

Το τεράστιο μειονεκτήματα των Air είναι ότι δεν επιδέχονται καμίας απολύτως αναβάθμισης από τον χρήστη. Αναγκαστικά λοιπόν και για να είμαστε καλυμμένοι για το μέλλον θα κινηθούμε στην αγορά του μοντέλου με τα 4GB RAM και τον 128αρι SSD. Μιλάμε για ένα κόστος περίπου 1600 ευρώ αν σε αυτή την αγορά συμπεριλάβουμε και ένα εξωτερικό SuperDrive και φυσικά το το κόστος αυτό εκτοξεύεται αν προτιμήσουμε το μοντέλο με τα 256GB SSD.

Δώσαμε λοιπόν 1600 ευρώ για ένα μηχάνημα που έχει:

- χειρότερο επεξεργαστή από το MBP (ακόμη και του 2009)

- μικρότερη αυτονομία σε μπαταρία

- περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο καθώς δεν μπαίνει 2ος σκληρός, ούτε αναβαθμίζεται ο ήδη υπάρχον SSD

- μέτρια θερμική συμπεριφορά στις απαιτητικές εφαρμογές λόγω των περιορισμένων διαστάσεων που έχει το σασί

- χειρότερα ηχεία (λόγω έλλειψης του woofer)

- απλό πληκτρολόγιο (μη φωτιζόμενο)

Να υπενθυμίσω ΞΑΝΑ ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν διορθώνεται, δεν αλλάζει, δεν αναβαθμίζεται. Ούτε μπαταρία, ούτε σκληρός, ούτε πληκτρολόγιο κτλ κτλ

Τι κερδίσαμε τώρα:

- Κάποια γραμμάρια σε βάρος

- Μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης (προσωπικά ελάχιστα με αφορά στις 13.3" και πολύ περισσότερο ελλείψει dpi adjust στο MACOS)

Αξίζει τον κόπο λοιπόν? Νομίζω πως ΟΧΙ και δεν είναι τυχαίο ότι από τον 1ο μήνα κυκλοφορίας του MBA, γέμισε ο τόπος με αγγελίες κατόχων AIR (ειδικά εκδόσεων με 2GB RAM) που βιάστηκαν να το αποκτήσουν χωρίς να ζυγίσουν καλά τις ανάγκες τους.

Το Macbook Pro είναι καλοκατασκευασμένο (πιο στιβαρό από τo AIR και είναι λογικό αυτό), έχει πολύ καλές διαστάσεις (πότε δεν ένιωσα την ανάγκη για κάτι μικρότερο ή ελαφρύτερο), μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και μπαταρία, αλλά το βασικότερο... είναι πλήρως αναβαθμίσιμο:

- Θέλεις να βγάλεις το superdrive...; πανεύκολο!

- Θέλεις να βάλεις 2 SSD...;το κάνεις! (και φυσικά βάζεις γρηγορότερους από του Air)

- Θέλεις 1 SSD και ένα τεράστιο σκληρό;...JUST DO IT!

- Σου χάλασε η μπαταρία...ένα μήνυμα στον κινέζο απο τo ebay και έφτασε.

- Θέλεις 8GB RAM...? piece of cake!

κτλ κτλ

Βλέπουμε λοιπόν ότι ποτέ δεν έχεις το άγχος του περιορισμού που σου δημιουργεί το AIR. Όπως είπα και σε παλαιότερο μήνυμα μου με μια αναβάθμιση της τάξεως των 300-350 ευρώ "μετατρέπεις" το MACBOOK PRO σε "πύραυλο" με έναν πολύ γρήγορο SSD, έναν τεράστιο σκληρό 750GB και ένα εξωτερικό supedrive.

Προσωπικά πραγματοποίησα χτες το παραπάνω upgrade (Intel 160GB SSD X-25G2+WD 750GB) και είμαι κατενθουσιασμένος από το μηχάνημα και τις επιδόσεις του (boot time 17sec...internet ready). Περισσότερες εντυπώσεις σε νεότερο μήνυμα μου.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα, αλλά συμφωνώ. Δεν είδαμε αλλαγές στο σασί, αλλά το hardware είναι απίστευτα πιο γρήγορο από τα υπάρχοντα mbp, όπως δείχνουν κάποιες μετρήσεις που κυκλοφόρησαν και εδώ... H 6750M και οι τετραπύρηνοι σε συνδιασμό με το thunderbolt τα σπάνε! Αισθάνομαι περίεργα που τα τωρινά 13άρια είναι εφάμιλλα με το 17άρι μου με arrandale στα 2,66 και 330Μ GT nvidia. Tα τωρινά μοντέλα έχουν διπλασιάσει τις επιδόσεις, ενώ και τα γραφικά φαίνεται να ανεβαίνουν έως και 3 φορές!!! Διάβαζα σε ένα άλλο forum ότι η 6750 στο starcraft 2 βγάζει 40 fps με full graphics, κάτι που για τα δεδομένα των mbp ακούγεται εξωπραγματικό! Βέβαια και η τιμή τιμή δεν έχει!!!

Δεν κανω πλακα το εννοω

Ειπαμε το σωστο να λεγεται

Βεβαια προτείνω λιγη υπομονη απο ολους μεχρι να στρώσει σαν τεχνολογια να βγουν τα τυχών θέματα με τους sandybridge θερμοκρασιες κλπ και μετα αγοράστε.

Δημοσ.

Η intel 3000 ειναι χειροτερη απο την nVidia 320m. Μην κοιτατε τις επιδοσεις στο 3dmark, που ειναι λιγο αποστειρωμενο και οχι real life. Κοιταξτε τις επιδοσεις σε παιχνιδια οπου υστερει.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ουτε η apple στη σελιδα της δεν εχει πινακακι για επιδοσεις στα γραφικα του mbp13 και του entry level 15, παρα μονο του δυνατου mbp15 και 17 που εχουν την ati 6750.

Το καλο με την intel ειναι οτι απιστευτα γρηγορη στο video encoding, πχ για να μετατρεψεις ενα 1080p video σε format και αναλυση για να το παιζει το iphone.

Βεβαια για να εκμεταλλευτεις αυτην την δυνατοτητα του hardware της intel θελεις windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...