Προς το περιεχόμενο

Να πάω για SSD τώρα ?

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρίν από λίγο έλαβα e-mail προσφορών από Πλαίσιο και έχει τον Corsair Force Series 60GB στα 130Ε από 150.Αξίζει ? Από τον Μάιο σκέφτομαι να πάρω SSD και ήμουν 99% για Intel 80αρη αλλά το γεγoνός ότι θα βγούν νέοι Postville με έκανε να αναβάλω την αγορά.Αξίζει λέτε ο συγκεκριμένος ή να κάνω λίγο ακόμα υπομονή ?

Απο χωρητικότητα νομίζω για τo software που έχω + 1 game με καλύπτουν τα 60GB.

Δημοσ.

Οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί είναι και ακριβό και γιαυτό κανόνας στα PC είναι να ψάχνεις το "value for money" σε μια η δυο γενιές hardware πίσω...για μένα πάρε τωρα και δε θα το μετανιώσεις..είναι πολυ καλή αγορά οι SSD εστω και προηγούμενης γενιάς...

Δημοσ.

O postville θα σε υπερκλαυψει στις αναγκες σου. Οι g3 ουσιαστικα εχουν μεγαλυτερο seq write, κατι που ο μεσοες χρηστης δε θα αντιληφθει ποτε του. Με δεδομενη την τιμη/χωρητικοτητα του τον θεωρω μια ωριμη αγορα αυτην την περιοδο.

Εξισου καλες περιπτωσεις ειναι οι corsair force και ocz vertex 2. Ειναι και πιο γρηγοροι στο write.

Η αγορα ssd αυτην την περιοδο, ναι αξιζει.

Δημοσ.

Όταν άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά για ssd ήμουν διατεθιμένος να δώσω και 200 για τον Intel.Τώρα που έχει περάσει αρκετό διάστημα και εχουν βγεί νέα μοντέλα δεν θέλω να δώσω περισσότερα από 150 γιατί γνωρίζω πώς οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που σε κάποιο διαστημα με 100-150 ευρώ θα παίρνουμε 160GB ιδανικό μέγεθος για partition-OS.Αυτός ο πρώτος μου SSD αργότερα θα πάει στο 2ο PC.

Έχουμε λοιπόν:

Corsair Nova Series 64GB 115,25 ευρώ

Corsair Force Series 60GB 130 ευρώ

OCZ Vertex 2 SATA II 2.5" 60GB 155 ευρώ

:rolleyes:

• Moderators
Δημοσ.

Για δειτε κι αυτους:

http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=crucial+c300

SataIII -> 355MB/S read! :X

Κι εγω ακριβως το ιδιο σκεπτικο με τον Βασιλης07 εχω, αλλα μαλλον δεν θα αντισταθω μεχρι φλεβαρη για G3 intel... Φυσικα ο ssd δεν θα χαθει, θα παει στο δευτερο PC μετα ή στο λαπτοπ.

Δημοσ.

Απο τις 3 επιλογες θα επαιρνα τον force απλα γιατι ειναι γρηγοροτερος με καλυτερο controller απο τον nova.

Απο τον vertex2 δεν εχει ουσιαστικες διαφορες περαν της τιμης. Ιδιος controller, ιδια χωρητικοτητα.

Για δειτε κι αυτους:

http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=crucial+c300

SataIII -> 355MB/S read! :X

Κι εγω ακριβως το ιδιο σκεπτικο με τον Βασιλης07 εχω, αλλα μαλλον δεν θα αντισταθω μεχρι φλεβαρη για G3 intel... Φυσικα ο ssd δεν θα χαθει, θα παει στο δευτερο PC μετα ή στο λαπτοπ.

Αν βλεπω καλα λεει write speed 75mb/sec. Ειναι απαραδεκτο νουμερο, χαμηλοτερο και απο του postville. Oχι οτι θα επηρεασει ιδιαιτερα τις πραγματικες επιδοσεις του, αλλα wtf τι controller του βαλαν? Επισης sata2 interface, ενω το read speed του χρειαζεται sata3 για να επιτευχθει αν δεν απατωμαι!

Παντως γενικα αυτο που μας νοιαζει στους ssd ειναι το access time πρωτιστως και τα IOPS δευτερευοντως. Ειναι λαθος να κρινουμε με seq write speed και seq read speed τις επιδοσεις των ssd.

• Moderators
Δημοσ.

Αν βλεπω καλα λεει write speed 75mb/sec. Ειναι απαραδεκτο νουμερο, χαμηλοτερο και απο του postville. Oχι οτι θα επηρεασει ιδιαιτερα τις πραγματικες επιδοσεις του, αλλα wtf τι controller του βαλαν? Επισης sata2 interface, ενω το read speed του χρειαζεται sata3 για να επιτευχθει αν δεν απατωμαι!

Παντως γενικα αυτο που μας νοιαζει στους ssd ειναι το access time πρωτιστως και τα IOPS δευτερευοντως. Ειναι λαθος να κρινουμε με seq write speed και seq read speed τις επιδοσεις των ssd.

SataIII ειναι, αστους να λενε (δες στη Crucial). Γιαυτο και το 355 read.

Το 75 write αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο με τον 80ρη G2 intel. Και δεν προκειται να το καταλαβεις καπου. Ειπαμε η δυναμη του SSD ειναι τα IOPS και δευτερευόντως το read και τελευταιευόντως (:P) το write.

Φοραει Sandforce 2000 series controller. Οι Force/Vertex2 φορανε SF 1200.

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω καινουργιο υπολογιστη αξιζει να βαλω εναν ssd ειναι γρηγοροι σχετικα με τους αλλους sata?επισης σκεφτομαι να παρω εναν με 60ερυω ssd (60gb περιπου)και εναν εξωτερικο στα ιδια λεφτα με περισσοτερη χωρητικοτητα (sata ομως)

Δημοσ.
SataIII ειναι, αστους να λενε (δες στη Crucial). Γιαυτο και το 355 read.

Το 75 write αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο με τον 80ρη G2 intel. Και δεν προκειται να το καταλαβεις καπου. Ειπαμε η δυναμη του SSD ειναι τα IOPS και δευτερευόντως το read και τελευταιευόντως (:P) το write.

Φοραει Sandforce 2000 series controller. Οι Force/Vertex2 φορανε SF 1200.

Με 75Mb/sec στο write δεν υπάρχει περίπτωση να εχει sandforce2000 :lol: και οπως λεει και η εταιρία εχει Marvell controller;).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...