atssssss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας, έχω το Sony Vaio VGN-FS215B και θα ήθελα να τον αναβαθμίσω λίγο... Έχει 512 mb ram (2x256 pc2700,333) και σκεφτόμουν να πάρω 2 kingston 1gb που κάνουν 45 ευρώ η μία... Επίσης θέλω να του βάλω Windows 7, απλά επειδή δεν έχει και τόσο δυνατό επεξεργαστή (1,73 Pentium M) σκεφτόμουνα να βάλω τα Starter N... Αξίζει να τα βάλω πάνω; Από το netbook έχω τις καλύτερες των απόψεων... Απλά έχω ένα θέμα με το συγκεκριμένο laptop... Στα κανονικά μου pc, όπως και στο netbook κάνω κανονικό format και με το cd βάζω τα Windows κλπ... Εδώ που έχει το Recovery από μόνους του πως το κάνω; Να κάνω κανονικά format στο σκληρό που έχει το λειτουργίκο και να αγνοήσω τα άλλα; Επίσης αν χρειαστώ κάτι από τον Recovery δίσκο πως θα μπορώ να έχω πρόσβαση; Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί νωρίτερα η παραπάνω ερώτηση.... PS: Είδα στο site της Sony αυτό: Memory * Memory Speed (MHz)333.0 * Memory TypeDDR SDRAM PC2700 * Max. Memory (MB)1024.0 * Memory Size (MB)512.0 Υπάρχει περίπτωση να ισχύει και να μην δέχεται PC2700 1gb?
panos2000gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ανεξάρτητα με το τι λέει η SONY το λαπτοπ μπορεί να δεχτεί μέχρι 2GB RAM. Το ζήτημα είναι το κατά πόσο θα είναι εύκολα προσβάσιμα και τα 2 dim από το κάτω καπάκι. (από όσο μπορώ να θυμηθώ είναι). Για το θέμα του recovery τα πράγματα είναι απλά. Αν έχεις δημιουργήσει σωστά τα recovery dvd μέσα από το πρόγραμμα που έχει η sony στον υπολογιστή σου, τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να κρατήσεις το partition του recovery. Αν πάλι θέλεις να το κρατήσεις κανένα πρόβλημα και πάλι...μπορείς να αφήσεις το partition recovery χωρίς αν επηρεάζει καθόλου τον υπολογιστή σου. Windows 7 θα σηκώνει άνετα. Η γνώμη μου είναι να βάλεις οποιαδήποτε έκδοση πάνω από τα starter. Αν δεις ότι δεν σε ικανοποιεί η ταχύτητα δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το aero περιβάλλον. Επίσης λόγω παλαιότητας του συστήματος και κάποιων παραξενιών της sony υπάρχει ενδεχόμενο να παιδευτείς με ορισμένους drivers/utilities. Την αναβάθμιση σε μνήμη επιβάλλεται να την κάνεις όποιο λειτουργικό και αν επιλέξεις. Θα ανασάνει το σύστημα σου. Υ.Γ: Το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ οθόνη.
atssssss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Όντως η οθόνη είναι πολύ καλή... Μόλις έβαλα τα 2 gb και τα αναγνωρίζει μία χαρά... Απλά φοβάμαι λίγο τα 7αριά μήπως σέρνεται αν βάλω ultimate 32bit.... Με τα starter n στο netbook είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...
panos2000gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Όντως η οθόνη είναι πολύ καλή...Μόλις έβαλα τα 2 gb και τα αναγνωρίζει μία χαρά... Απλά φοβάμαι λίγο τα 7αριά μήπως σέρνεται αν βάλω ultimate 32bit.... Με τα starter n στο netbook είμαι απόλυτα ικανοποιημένος... Δεν είναι θέμα έκδοσης των Windows αλλά το κατά πόσο θα έχεις ενεργοποιημένο το aero ή όχι. Τα Windows 7 starter έχουν απενεργοποιημένο το aero χωρίς δυνατότητα επιλογής γιατί απευθύνονται σε πολύ αδύναμα μηχανήματα. Η γνώμη μου είναι να αποφύγεις τα ελεεινά Starter...να σκεφτείς ότι θέλεις τρίτα προγράμματα ακόμη και για να αλλάξεις το Wallpaper. ΝΑΙ δεν μπορείς να αλλάξεις wallpaper στα Starter όσο παράδοξο και αν ακούγεται!!!!!!
stefoss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Επίσης θέλω να του βάλω Windows 7, απλά επειδή δεν έχει και τόσο δυνατό επεξεργαστή (1,73 Pentium M) σκεφτόμουνα να βάλω τα Starter N... Ο επεξεργαστής είναι αξιοπρεπής. Η κάρτα γραφικών σου λογικά θα είναι ο αδύναμος κρίκος Τι κάρτα έχεις?
atssssss Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Η κάρτα γραφικών όντως είναι πολύ αδύναμος κρίκος... VGA Intel 915GM Graphics 128MB (shared). ---------- Προσθήκη στις 22:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:08 ---------- Εντωμεταξύ το drive του πόσο μπορεί να μου σπάσει τα νεύρα; Έχω γράψει 3-4 dvd... Κάτω από 4χ δεν γράφει και δεν τα διαβάζει το drive σωστά... Γκκκρρρρρ
panos2000gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Η κάρτα γραφικών όντως είναι πολύ αδύναμος κρίκος...VGA Intel 915GM Graphics 128MB (shared). Εντωμεταξύ το drive του πόσο μπορεί να μου σπάσει τα νεύρα; Έχω γράψει 3-4 dvd... Κάτω από 4χ δεν γράφει και δεν τα διαβάζει το drive σωστά... Γκκκρρρρρ Το dvdrw αλλάζει έυκολα αλλά δε νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να ρίξεις άλλα χρήματα στο λατποπ σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αντικαταστήσεις κάποια στιγμή με κάτι νεότερο.
stefoss Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Το dvdrw αλλάζει έυκολα αλλά δε νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να ρίξεις άλλα χρήματα στο λατποπ σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αντικαταστήσεις κάποια στιγμή με κάτι νεότερο. Συμφωνώ. Ήδη έδωσες αρκετά για τις μνήμες και η κάρτα γραφικών που έχει είναι για κλάματα (την έχω και γω). Κράτα το με ΧΡ και όσο πάει.
ss13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 atssssss , βάλε τα win 7 ultimate 32 bit , θα τα τρέχει άνετα με 2 gb ram !!
atssssss Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Τελικά βρήκα τρόπο και έβαλα τα windows 7 ultimate 32, κρατώντας κάθετα τον υπολογιστή..... Το μόνο πράγμα που δεν βρίσκει στο device manager είναι αυτό: Mass Storage Controller αν και λειτουργούν κανονικά τα Usb όταν τα βάζω πάνω... Ήχο αν και έχει βάλει (High Definition Audio Device) δεν έχω ακόμα ---------- Προσθήκη στις 16:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:31 ---------- Έβγαλα άκρη... Της Texas Instrument μου έβγαλε driver όταν το έβαλα να ψάξει στους drivers των Xp... Και στον ήχο βρήκε την Realtek, αλλά κάθε φορά που ανοίγει το pc μου βγάζει πρόβλημα συμβατότητας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.