Τοξοβολος_UK Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 λίγο οφτοπικεπειδή δεν είμαι σχετικός πολύ με το θέμα, τι εννοείς ? μένουν σε χώρο του πανεπιστημίου τρώνε σε εστιατόρια μέσα κτλ και οπ'οτε αντισταθμίζεται η κατάσταση με την ελλάδα που μερικές πόλεις απλά αρμέγουν τους φοιτητές ? μεχρι το 2005 αυτο κ οχι σε μεγαλες πολεις της Βρετανιας...μπορει ομως να ηταν συγκρισιμο με το να σπουδαζεις σε ακριβη πολη στην Ελλαδα.Απο το 2005 κ μετα τα διδακτρα χτυπησαν πανω απο 3 χιλιαρικα το ετος κ βγαινει χαλαρα πολυ ακριβοτερα απο το να σπουδαζεις Αθηνα κ να νοικιαζεις στην Κηφισια.Παρολα αυτα επειδη νομιζω απαντες περνουν φοιτητικο δανειο εδω πλεον (εμεις δεν ειχαμε τετοια) τοτε την παλευεις ετσι...Παρολα αυτα με το που χτυπησεις πτυχιακι κ αρχισεις δουλεια ξεπληρωνεις το δανειακι αναγκαστικα..Φανταζομαι το ιδιο θα γινει κ τωρα,με την διαφορα οτι απο εκει που επρεπε να ξεπληρωνεις 10 χιλιαρικα δανειο τωρα θα βρεθεις στα 22 σου με χρεος 30 χιλιαρικα δανειο τουλαχιστον...
Toufas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Εγω οταν σπουδαζα ειχαμε πληρωμενα διδακτρα λογω ευρωπαικης ενωσης και οικονομικης καταστασης (που το πιο χαμηλο οριο εισοδηματος ηταν αρκετα υψηλο για τα ελληνικα δεδομενα)
siropio Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Τελικα εστειλα mail στο Manchester ενδεικτικα για να δω τι θα μου πουν. Τους εστειλα για MSc το αναφερω γιατι τα οικονομικα κανουν περισσοτερο απο παιδιοθεν. Μου ειπαν οτι το προγραμμα παραμενει στην τιμη που ειχε καπου 3750 λιρες το χρονο. Οι αυξησεις αναφερονται στα Προπτυχιακα απο οτι με ενημερωσαν σε ενα σεμιναριο για Μεταπτυχιακα. Aν και δεν αποκλειεται στο αμεσο μελλον να παρουν μπαλα και τα MSc (αυτο δικη μου γνωμη) Επισης δεν εχω παει εξω οποτε δε μπορω να ξερω με ακριβεια τα εξοδα που μπορουν να προκυψουν αλλα θα αναφερω τις εμπειριες μου και τις σκεψεις μου περι Μεταπτυχιακων εδω και στο εξωτερικο. Εγω ειμαι φοιτητης απο Επαρχια και μενω στον Πειραια οπου πληρωνω 1. ενοικιο = 350 euro --οποτε--> 4200 euro/ετος 2. τα Μεταπτυχιακα εδω εχουν 6000 euro και ειναι 2 ετη ΣΥΝΟΛΟ: 4200 + 4200 + 6000 = 14400 euro στα 2 χρονια Υποθετω οτι τα εξοδα ζωης βγαινουν τα ιδια με την Αγγλια πχ ΔΕΗ,Νερο,Internet,Φαι,Μεταφορες εσωτερικα κλπ Στην Αγγλια ειναι: 1. ενοικιο = 450 euro(με πολυμελη συγκατοικηση πεφτει και αλλο) --οποτε--> 5400 euro/ετος 2. Μεταπτυχιακο = 4000 λιρες = πες 5000 euro ΣΥΝΟΛΟ: 5400 + 5000 = 10400 euro σε 1 χρόνο Ολα αυτα απο τη σκοπια των οικονομικων παραγοντων μονο! 1. Πχ η ποιοτητα των Μεταπτυχιακων στον τομεα που θελω να σπουδασω ειναι πολυ χαμηλη εως και ανυπαρκτη.Αλλα οχι μονο στον τομεα μου αλλα και γενικα. Αν και υποστηριζω οτι εχουμε καλα προπτυχιακα προγραμματα αν σκεφτει κανεις την ανοργανωσια και το γενικο κλιμα που επικρατει στην Ελλαδα. 2. Υποτροφιες δινονται δυσκολα εδω 3. Εξω μπορει και να πληρωθεις και να βοηθηθεις μεσω του Πανεπιστημιου. Ολα αυτα απο τη μερια των Οικονομικων ξαναλεω... δλδ δεν αναφερω τομεις οπως το να δεις καινουργια πραγματα ή να μιλας με ξενους φοιτητες σε μια παγκοσμιοποιημενη εποχη. Οσο για την Αμερικη δε νομιζω οτι ειναι τοσο προσσιτη οσο λετε. Τα εξοδα εκει οταν εισαι μη Αμερικανος ειναι δυσκολα αυξανονται τρελα, ενδεικτικα αναφερω οτι στο MIT το οποιο ειναι ιδιωτικο βεβαια , μονο τα διδακτρα αγγιζουν τις 39000 $ νομιζω οσο και να κανει το ενοικιο και οτι αλλο δεν ειναι τοσο προσιτα οσο η Αγγλια που εμας μεχρι στιγμη μας συμφερει λογω της Ευρωπαικης Ενωσης. **Να επισημανω οτι ανεφερα ενα απο τα πιο ακριβα Πανεπιστημια της Αμερικης οποτε οσοι θελετε να πατε μην απογοητευεστε υπαρχουν και πιο φθηνα και κρατικα.
ToxotisUK Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Εγω οταν σπουδαζα ειχαμε πληρωμενα διδακτρα λογω ευρωπαικης ενωσης και οικονομικης καταστασης (που το πιο χαμηλο οριο εισοδηματος ηταν αρκετα υψηλο για τα ελληνικα δεδομενα) Ετσι ακριβως κ εγω...
petros123456789 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 δεν ισχυειουν ετσι ακριβως τα πραγματα,ειναι βεβαια κακο που θα τα τριπλασιασουν απο το 12 αλλα δεν θα τα κανουν 9000 σε ολα τα παν/στημια ,πολυ συγκεκριμμενα θα εχουν αυτες τις τιμες,μεσο ορο τα παν/στημια θα ειναι 5000,αλλοτε 7000 και πιο σπανια 9000 αλλα ουτως η αλλως αυτα θα τα παρεις με student loan και θα τα ξεχρεωσεις μολις αρχισεις και δουλευεις και βγαζεισ πανω απο 22,000 λιρες
isim Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Ετσι ακριβως κ εγω... Τα ιδια και εγω μαλλον ειμαστε σειρουλες
Alxnks Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 μια απο τα ιδια κι εγω σειρες! αν θυμαμαι καλα απο 1025 λιρες (για εκτος EU ηταν διπλασια) ξεκινησαν τα διδακτρα στο πρωτο ετος μου (1999) και επαιρναν καθε χρονο μια μικρη αυξηση. πως τον ελεγαν τον οργανισμο εκεινον που μας επιδοτουσε; dfee; dfea; καπως ετσι..καπου εχω ακομα ολα αυτα τα χαρτια σε καποιο κουτι. το μαστερ μου βεβαια τσιμπαγε λιγο, ειδικα για 2005, στα 6500 λιρια (για αγγλους και EU αυτο, για τους εκτος EU ηταν παλι τα διπλασια), αλλα ηταν επειδη ειναι σε ιατρικο κλαδο..τωρα μολις που το ειδα βεβαια ειναι στα 7900, οποτε παλι καλα να λεω!
Monkey D. Luffy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Alxnks, Dfes λεγόταν και με μια φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης της δικής σου ή των γονέων σου εαν δεν έκανες δική σου. Θυμάμαι πλήρωνες αρχικά προκαταβολικά και μετά σου επιστρέφανε τα λεφτά από το Πανεπιστημίο. Τουλάχιστον 2001 με 2004 που έκανα το προπτυχιακό. Επίσης το Dfes δεν ισχύει ώς Department of Education and Skills αλλά έχει μετονομαστεί σε Department of Education. Ο τριπλασιασμός θα ισχύσει μόνο για τα προπτυχιακά, αλλά δεν καταλαβαίνω τον φόβο σας, για αύξηση των μεταπτυχιακών επίσης. Ούτως ή άλλως κάποια είναι πολύ ακριβά και δεν εννοώ μόνο τα MBA. Παράδειγμα Royal Holloway MSc Information Security, θεωρείται έαν από τα καλύτερα προγράμματα £5,397. Δεύτερο παράδειγμα University of Essex MSc Accounting and Finance, γνωστό πρόγραμμα και προορισμός αρκετών Ελλήνων £7950. Οπότε κάποια μεταπτυχιακά είναι ήδη ακριβά και σε σύγκριση με την Ελλάδα, π.χ Πανεπιστήμιο Πειραιά μεταπτυχιακό σε Πληροφοριακά Συστήματα 5000 ευρώ.
Alxnks Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 εχεις εν μερει δικιο. dfes ηταν το μετεπειτα ονομα του, εγω το προλαβα και σαν dfee (υπαρχουν ακομα καποια καταλοιπα του αν ψαξεις στο google..κατι φορμες κτλ). υπηρχε παντως και επιλογη να μην πληρωσεις τιποτα στο uni (αρκει να εκανες την αιτηση στο dfee-dfes..το ιδιο ειναι) εγκαιρα. εβαζε το πανεπιστημιο την πληρωμη σου on hold και οταν σου ερχοταν η απαντηση, την πηγαινες στο uni και αναλογα πληρωνες/δεν πληρωνες η πληρωνες ενα μερος του ποσου. αν ομως δεν την εκανες εγκαιρα την αιτηση, πληρωνες στο uni κανονικα και αν μετα ηταν θετικη, τοτε στα επεστρεφαν
Mirlogria Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2011 Αγγλία λοιπόν τέλος από εδώ και στο εξής...κατά την άποψή μου,Γερμανία και Ιταλία αξίζει πλέον και οι περισσότεροι Έλληνες θα στραφούν προς τα εκεί... Btw πολύ κακή εξέλιξη για τις business που άνοιξαν εδώ τα Κολλέγια!
grimpr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Όσο περισσότερο τα ανεβάσουν τόσο το καλύτερο, μόνο euro κάλπικο να πηγαίνει πλέον στο κωλόνησο.
Alxnks Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Όσο περισσότερο τα ανεβάσουν τόσο το καλύτερο, μόνο euro κάλπικο να πηγαίνει πλέον στο κωλόνησο. σε παρακαλω...να το λες με την επισημη ονομασια που του διναμε οι εκει φοιτητες...gayonisi!
jimarass Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Όσο περισσότερο τα ανεβάσουν τόσο το καλύτερο, μόνο euro κάλπικο να πηγαίνει πλέον στο κωλόνησο. Αυτό μου ακούγεται λιγάκι σαν ζήλεια που μια μη τουριστική χώρα πέτυχε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς! Προσωπικά πήγα εκεί για ΜΑΣΤΕΡ επειδή το ελληνικό παν είναι ΓΤΠ και σε ένα χρόνο έμαθα πολλά περισσότερα απο ότι θα μαθαινα με τα 28 μαθήματα του ελληνικού μεταπτυχιακού. Αν και με δεχτηκαν στη Ελλάδα στη σχολή μου, μετά απο 5 χρόνια καταλήψεων, ανύπαρκτης βιβλιοθήκης και μη χαρακτηρίσω εκπαιδευτικούς, αποφάσισα να πληρώσω για να δω κατι διαφορετικό. Και δεν το μετανοιωσα. Μπήκα στην αγορά εργασίας νωρίτερα και αποσβεσα την επένδυση. Επίσης, το ότι περάσαμε στις πανελλήνιες ενώ κάποιοι με τα λεφτά του μπαμπά σπουδασανε χωρίς εισαγωγικές, άρα είναι και άχρηστοι, είναι καθαρό κόμπλεξ. Το τι σπουδάζεις έχει να κάνει με εσένα και σίγουρα οποίος πέρασε με την πρώτη στις πανελλήνιες δεν την έχει απαραιτήτως και μεγαλύτερη! Έχει να κάνει με τα προσόντα σου ώστε αύριο να Είσαι ανταγωνιστικός και καλύτερος επιχειρηματίας. Απλά η λογική του πέρασα και είμαι γαματος, γεννήθηκε λόγω του δημοσίου, και καλά έχω πιο ελληνικό πτυχείο, άρα να πάρω και μια θεσούλα. Με τα ευτυχώς νέα μέτρα, δημόσιο is dead, άρα ο καθένας θα πρέπει να δείξει τι αξίζει. Και ο πλούσιος , είτε πήγε Αγγλία, είτε πέρασε με την πρώτη, θα είναι μια ΧΑΡΑ. Επομένως αφήστε τη κλαψα να δουλέψουμε και γιατί όχι, ας κάνουμε ότι και η Αγγλία. Πανεπιστήμια το χειμώνα με θαλάσσιες αποδράσεις δε θα χαλούσε κανένα αλλοεθνη! Όσον αφορά το νησί, εγώ τουλάχιστον εκεί έζησα καλύτερες στιγμές σεβασμουνακι οργάνωσης απο ότι στη μπουρδελοχωρα.
nikos21aek Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 εγώ τουλάχιστον εκεί έζησα καλύτερες στιγμές σεβασμουνακι απο ότι στη μπουρδελοχωρα. wat?
Mirlogria Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Επίσης, το ότι περάσαμε στις πανελλήνιες ενώ κάποιοι με τα λεφτά του μπαμπά σπουδασανε χωρίς εισαγωγικές, άρα είναι και άχρηστοι, είναι καθαρό κόμπλεξ. Όπως επίσης το "όσοι δεν έγραψαν καλά και πέρασαν σε Τ.Ε.Ι. άρα είναι άχρηστοι και επιπλέον δεν δικαιούνται επαγγελματικά δικαιώματα" είναι ακόμη καθαρότερο κόμπλεξ,ψάχνεις λογική;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.