siropio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ακουγονται πολλα για τον τριπλασιασμο των διδακτρων στα Πανεπιστημια της Αγγλιας. Γνωριζει καποιος κατι παραπανω. Παρακαλω μονο οσοι γνωριζουν αληθινα ας απαντησουν και οχι οτι ειδαν στην τηλεοραση οχι τιποτα αλλο αλλα με καιει το ζητημα Θα με ενδιεφερε ενα MSc στον τομεα της Πληροφορικης. Εκει μηπως δεν γινει αυτη η αυξηση?? Ισχυει καθολικα σε ολα Πανεπιστημια ή μπορουν να αντιταχθουν σε αυτο?
jpaokx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Γιατί δεν τους στέλνεις ένα e-mail να μαθεις? Συνηθως εχουν στα site τους για περισσοτερες λεπτομερειες. Επίσης, δες το open university στην αγγλια που είναι τελείως οικονομικό.
cb_papi Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέχρι τώρα υπήρχε όριο για τα ετήσια δίδακτρα μέχρι περίπου 3,900 Λίρες. Τώρα λαμβάνουν μέτρα για να καταργήσουν αυτό το όριο.
arxaggelos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 κανονικά αυτό δεν μας αφορά γιατί πρόκειται για άλλη χώρα. Προσωπικά δεν με πειράζει, γιατί ο κάθε στόκος με ελάχιστα φράγκα στην άκρη πάει Αγγλία και γυρίζει με «διδακτορικό» (για τα εισαγωγικά, ο νοών νοείτω). Αν πρόκειται να συνδυάσουν αυτήν την αύξηση με διαγωνισμούς για υποτροφίες, όπως στην Αμερική, πολύ καλά θα κάνουν. Και μην μου πει κάνεις ότι πάλι οι πλούσιοι στόκοι θα μπορούν να πηγαίνουν, γιατί έτσι κι αλλιώς όταν έχεις λεφτά μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα πιο εύκολα.
kage Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 η αγγλια κοστιζει(ή καλυτερα κοστιζε) οσο να σπουδαζεις σε οποιοδηποτε μερος εντος Ελλαδας αλλα εκτος τοπου διαμονης http://www.contra.gr/Life/News/296855.html http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8037:soaring-tuition-fees-in-england&catid=52:world&Itemid=79 <<Όπως ανακοίνωσε ο Γουίλετς στη Βουλή των Κοινοτήτων, τα δίδακτρα που χρεώνουν τα αγγλικά πανεπιστήμια για κάθε έτος σπουδών αυξάνονται από τις 3.290 λίρες στις 9.000>> Τον τριπλασιασμό του ανώτατου ορίου των προπτυχιακών διδάκτρων για Βρετανούς και Ευρωπαίους φοιτητές >>
arxaggelos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Τον τριπλασιασμό του ανώτατου ορίου των προπτυχιακών διδάκτρων για Βρετανούς και Ευρωπαίους φοιτητές ΟΚ, αλλά ακόμη κι αν είναι μόνο για προπτυχιακά η γνώμη μου δεν αλλάζει. Δυστυχώς στη δική μου δουλειά βλέπεις πολλούς "συναδέλφους" που θέλεις να τους χτυπήσεις κάτω αλύπητα σαν χταπόδια, αφού τους βάλεις να φάνε το "πτυχίο" τους πρώτα, οπότε είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας (πριν αρχίσει το ανελέητο flame). Όχι ότι από τα ελληνικά βγαίνουν καλύτεροι, αλλά τεσπα. Τουλάχιστον εδώ όσο περνάει από το χέρι μας προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.
katerina_a_86 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Ας τα τριπλασιάσουν και θα πάρουν 3 σίγουρα. Αν είναι να δώσω τόσα πάω usa να γουστάρω και περισσότερο.
ksanthos daimon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Γιατι ειναι ρε οι USA, μια μπιζνα τεράστια είναι. Οτι και η Αγγλία, μην τρώτε παραμύθι. Τα χάλια τα δικά μας φυσικα δεν είναι αλλά μην τους κάνουμε και τρομερούς,
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το θεμα.Εκεινη την μερα που εγινε ο πανικος στο Λονδινο ειχαν κλεισει ενα κομματι στο κεντρο κ δεν μπορουσα να μετακινηθω ευκολα.Στις ειδησεις παντως ειδα πως ειχε γινει πανικος κ μιλαμε για την μαζικοτερη διαδηλωση διαμαρτυριας που εχει δει ποτε η Βρετανια τις τελευταιες δεκαετιες. Να σκεφτει κανεις οτι επι εποχης που εκανα το bsc μου κ γενικα για ολους πριν το 2005 σπουδαζαμε με μολις 1175 λιρες το ετος ....Οταν εκανα πρωτο ετος νομιζω ηταν 1075 λιρες κ τωρα λενε για 9 χιλιαρικα!!Απιστευτη μπιζνα μιλαμε!Ο κοσμος εδω ειναι δικαιολογημενα εξαγριωμενος με αυτο το ζητημα!! Εαν περαστει αυτη η προταση τοτε μιλαμε οτι για να εισαι πτυχιουχος απο Βρετανικο Πανεπιστημιο θα πρεπει να πουλησεις σπιτι.Πλεον τα Βρετανικα πτυχια θα τα ψαχνουμε με το δικανο
hastalamuerte Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το θεμα.Εκεινη την μερα που εγινε ο πανικος στο Λονδινο ειχαν κλεισει ενα κομματι στο κεντρο κ δεν μπορουσα να μετακινηθω ευκολα.Στις ειδησεις παντως ειδα πως ειχε γινει πανικος κ μιλαμε για την μαζικοτερη διαδηλωση διαμαρτυριας που εχει δει ποτε η Βρετανια τις τελευταιες δεκαετιες. Να σκεφτει κανεις οτι επι εποχης που εκανα το bsc μου κ γενικα για ολους πριν το 2005 σπουδαζαμε με μολις 1175 λιρες το ετος ....Οταν εκανα πρωτο ετος νομιζω ηταν 1075 λιρες κ τωρα λενε για 9 χιλιαρικα!!Απιστευτη μπιζνα μιλαμε!Ο κοσμος εδω ειναι δικαιολογημενα εξαγριωμενος με αυτο το ζητημα!! Εαν περαστει αυτη η προταση τοτε μιλαμε οτι για να εισαι πτυχιουχος απο Βρετανικο Πανεπιστημιο θα πρεπει να πουλησεις σπιτι.Πλεον τα Βρετανικα πτυχια θα τα ψαχνουμε με το δικανο Αδερφέ επειδή λόγω εντοπιότητας φαίνεται να ξέρεις, πιστοποιείς και σύ αυτό που ειπώθηκε παραπάνω; Οτι δηλαδή αυτή η αύξηση αφορά μόνο τα προπτυχιακά και όχι τα μεταπτυχιακά;
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 λογικά θα πάρει η μπάλα και τα μεταπτυχιακα, δεν γινεται να ειναι τα προπτυχιακά φτηνοτερα απο τα μεταπτυχιακα...
arxaggelos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ας τα τριπλασιάσουν και θα πάρουν 3 σίγουρα.Αν είναι να δώσω τόσα πάω usa να γουστάρω και περισσότερο. Ναι, με 10000 ευρώ πας ΗΠΑ. Σίγουρα πράγματα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Αδερφέ επειδή λόγω εντοπιότητας φαίνεται να ξέρεις, πιστοποιείς και σύ αυτό που ειπώθηκε παραπάνω; Οτι δηλαδή αυτή η αύξηση αφορά μόνο τα προπτυχιακά και όχι τα μεταπτυχιακά; Για τα προπτυχιακα γινεται η κουβεντα.Επειδη ομως βρισκομαστε στην Βρετανια,ειναι επομενο πως τα μεταπτυχιακα θα εκτοξευτουν τρομερα εαν τα προπτυχιακα ειναι 9 χιλιαρικα.Υποθετω στην καλυτερη περιπτωση το φτηνοτερο μεταπτυχιακο θα ειναι 10 χιλιαρικα σε εθνικο επιπεδο....απλα υποθετω γνωριζοντας πως παει το συστημα κ ειδικα εδω η μεγαλη μπιζνα ειναι τα μαστερ που ερχεται κοσμος απο ολες τις φυλες του Ισραηλ για κανα χρονο ωστε να χτυπησει ενα μαστερακι απο Βρετανια
Mr.Hartnoll Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 η αγγλια κοστιζει(ή καλυτερα κοστιζε) οσο να σπουδαζεις σε οποιοδηποτε μερος εντος Ελλαδας αλλα εκτος τοπου διαμονης λίγο οφτοπικ επειδή δεν είμαι σχετικός πολύ με το θέμα, τι εννοείς ? μένουν σε χώρο του πανεπιστημίου τρώνε σε εστιατόρια μέσα κτλ και οπ'οτε αντισταθμίζεται η κατάσταση με την ελλάδα που μερικές πόλεις απλά αρμέγουν τους φοιτητές ? το συστημα...του Ισραηλ .. οι Εβραίοι φταίνε δηλαδή, στα λόγια μου έρχεσαι !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.