kemosabe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 SOS Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα το καλώδια αν είναι μεγαλύτερο των 5 μέτρων; Χρησιμοποιώ ένα που είναι 7,5 μέτρα και μου κάνει κάτι χαζά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι, ενα τυπικο cat5 δεν εχει προβλημα στο poe για αποστασεις εως και 40-50 μετρων. Οποτε στα 7,5 μετρα κατι αλλο φταιει. Ειτε δεν εχει πρεσαριστει καλα το καλωδιο, ειτε ειναι τελειως της πλακας σαν υλικο, ειτε εχει φθορες. Αλλα, τι χαζα εννοεις?
barca10 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 SOS Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα το καλώδια αν είναι μεγαλύτερο των 5 μέτρων; Χρησιμοποιώ ένα που είναι 7,5 μέτρα και μου κάνει κάτι χαζά. rj 45 έχω ενώσει και 2 δεκάμετρα χωρίς πρόβλημα. Πιστεύω πως εξαρτάται και από την ποιότητα του καλωδίου. 1
kemosabe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Κάπου είχε πάρει το μέτι μου σε ένα φορουμ πως το συγκεκριμένο έχει τέτοια θέματα αλλά δεν θυμάμαι που. Να σου πω. Ενώ όλη μέρα δούλευε κανονικά, πρίν από κανα 2ωρο σταμάτησε να δίνει σήμα. Κοίταξα το πανελάκι από πίσω (ευτυχώς δεν το έβαλα ακόμη στον ιστό) και είδα πως το λαν ήταν σβηστό. Μόλις έβαλα άλλο καλώδιο 3ων μέτρων δούλεψε κανονικά. Τώρα ψάχνω να βρω που το είχα διαβάσει αυτό.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Κάπου είχε πάρει το μέτι μου σε ένα φορουμ πως το συγκεκριμένο έχει τέτοια θέματα αλλά δεν θυμάμαι που. Να σου πω. Ενώ όλη μέρα δούλευε κανονικά, πρίν από κανα 2ωρο σταμάτησε να δίνει σήμα. Κοίταξα το πανελάκι από πίσω (ευτυχώς δεν το έβαλα ακόμη στον ιστό) και είδα πως το λαν ήταν σβηστό. Μόλις έβαλα άλλο καλώδιο 3ων μέτρων δούλεψε κανονικά. Τώρα ψάχνω να βρω που το είχα διαβάσει αυτό. Oταν λες το συγκεκριμενο, εννοεις το καλωδιο? Οταν λες σταματησε να δινει σημα, εννοεις οτι το pc δεν εχει ιντερνετ, η δεν πιανει ουτε IP καν? Τελος αν τα LED του 5210 παραμενουν ανοιχτα την ωρα που εχεις προβλημα, παει να πει οτι ρευμα παει απροβληματιστα (αρα δεν το επηρεαζει το μηκος του καλωδιου). 1
kemosabe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Το συγκεκριμένο εννοώ το 5210. Κάποιοι είχαν αναφέρει πως είχαν θέμα όταν το POE UTP καλώδιο ήταν πολύ μακρύ. Στην περίπτωσή μου τώρα. Το 5210 φαινόταν να παίρνει κανονικά ρεύμα. Ήταν αναμένα το power και τα φώτα που λένε πόσο δυνατό είναι το σήμα. Το Lan ήταν σβηστό. Αλλάζω το καλώδιο του Λαν με άλλο και δεν γίνεται τίποτα. Μόλις κατέβασα την κεραία και έβαλα μικρότερο καλώδιο το πρόβλημα λύθηκε. Γιατί ντέ; Είναι μάπα το καλώδιο;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Το συγκεκριμένο εννοώ το 5210. Κάποιοι είχαν αναφέρει πως είχαν θέμα όταν το POE UTP καλώδιο ήταν πολύ μακρύ. Στην περίπτωσή μου τώρα. Το 5210 φαινόταν να παίρνει κανονικά ρεύμα. Ήταν αναμένα το power και τα φώτα που λένε πόσο δυνατό είναι το σήμα. Το Lan ήταν σβηστό. Αλλάζω το καλώδιο του Λαν με άλλο και δεν γίνεται τίποτα. Μόλις κατέβασα την κεραία και έβαλα μικρότερο καλώδιο το πρόβλημα λύθηκε. Γιατί ντέ; Είναι μάπα το καλώδιο; Ε ναι και δεν φταιει το 5210 σε αυτο αλλα οι προδιαγραφες του UTP. Aλλα μιλαμε για αρκετα μακρυ καλωδιο, ανω των 40μετρων τουλαχιστον. Στο δικο σου πιθανως να μην ειναι καλοπρεσαρισμενα τα καλωδια του data ή να εχει προβλημα μιας απαρχης το utp που συνδεει poe με 5210. Δοκιμασε ενα αλλο καλωδιο. 1
kemosabe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2012 Με άλλα καλώδια δουλεύει. Και με αυτό δούλευε μέχρι πριν από κανα 3ωρο. Τι να πω. Καινούργιο καλώδιο. 5 ευρω το είχα πάρει. cat5e premium line γράφει επάνω. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όταν το συνδέω ανάβει το power αλλά όχι και το Lan. Εδώ αναφέρεται το πρόβλημα με τα μεγάλα καλώδια που σας έλεγα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν ειναι προβλημα. Ειναι τεχνικη προδιογραφη του cat5 οτι μπορει να υποστηριξει αξιοπιστα poe μεχρι 30 μετρα, ενιοτε και 40-50 (αναλογως την ποιοτητα του) και ο λογος δεν ειναι αλλος απο το οτι ενα cat5 εχει πολυ λεπτα καλωδιακα μεσα, ως εκ τουτου σε μεγαλες αποστασεις τα 12v που θελει το 5210 εξασθενουν. Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το δικο σου προβλημα. 1
kemosabe Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχουν άλλα καλώδια που να κάνουν καλύτερη δουλειά; Τι κατηγορίες υπάρχουν; Υποστηρίζουν όλες POE? Αφού και άλλος είχε πρόβλημα με μακρύ καλώδιο. Τι να πω. Έχω ένα μετασχηματιστή με μεταβλητά V στο σπίτι στα 1,5Α. Ο μετασχηματιστής του 5210 είναι 12V 1Α. Λέω να δοκιμάσω με τον μετασχηματιστή που έχω να δώσω περισσότερο ρεύμα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχουν άλλα καλώδια που να κάνουν καλύτερη δουλειά; Τι κατηγορίες υπάρχουν; Υποστηρίζουν όλες POE? Αφού και άλλος είχε πρόβλημα με μακρύ καλώδιο. Τι να πω. Έχω ένα μετασχηματιστή με μεταβλητά V στο σπίτι στα 1,5Α. Ο μετασχηματιστής του 5210 είναι 12V 1Α. Λέω να δοκιμάσω με τον μετασχηματιστή που έχω να δώσω περισσότερο ρεύμα. Στην περιπτωση σου των 5μετρων μηκος δεν τιθεται ζητημα να προκαλειται απωλεια στο καλωδιο παρα μονο αν δεν εχουν πρεσαριστει σωστα τα βυσματα η εχει καποια φθορα εσωτερικα. Ο αλλος που εχει μακρυ καλωδιο αποτι ειδα μιλαγε για ανω των 30μετρων. Με το μετασχηματιστη δε θα κερδισεις τιποτα, μαλιστα αν στειλεις παραπανω volt μπορει να καψεις το poe η το panel η και τα 2. Γιαυτο αστον καλυτερα, δεν ειναι θεμα μετασχηματιστη, πιθανως απλα να φταιει το συγκεκριμενο 5μετρο καλωδιο. Βαλε ενα αλλο, και δουλεψε με το αλλο. Ολα τα cat5 υποστηριζουν poe.
ralloss Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 MiDi_MiLiZ Καταρχήν φίλε,δεν είπα ότι με έχετε βάλει όλοι στη μέση και με σκοπό να με κοροιδέψετε, σε σένα το είπα εννοώντας βέβαια,όχι ότι το κάνεις εσκεμμένα γιατί δεν έχεις τι άλλο να κάνεις..προς θεού.. αλλά εννοώντας ότι δεν έχεις καταλάβει το πρόβλημά μου.... Δε μπορώ να καταλάβω την επιμονή σου να με βγάλεις επιθετικό και χαζό ντε και καλά.. Σου εξήγησα αναλυτικά για ποιο λόγο σχημάτισα αυτή την εντύπωση για την αρχική εγκατάσταση.. 1) με επιβεβαίωσε τεχνικός μεγάλης αλυσίδας 2) με επιβεβαίωσε και η πρώτη απάντηση που πήρα εδώ 3) δεν αμφισβήτησε κανείς την πρώτη απάντηση που μου δώθηκε 4) για ποιο λόγο να μου φαίνεται παράλογο,εφόσον δεν έχω ξαναδουλέψει με τέτοιο μηχάνημα? Αφού λοιπόν τα παραπάνω σου φαίνονται ράδιο αρβύλα και αυθαίρετο συμπέρασμα και είμαι χαζός, παρέθεσε μου σε παρακαλώ που αναφέρθηκε στη συζήτηση ότι ΔΕΝ χρειάζεται ενσύρματη σύνδεση για την αρχική εγκατάσταση client router/router παρόλο που το ρώτησα τόσες φορές.. Όχι τίποτα άλλο,αλλά για να έχει και νόημα το "Bingo, αυτο λεμε οσοι μπηκαμε στη διαδικασια να σε βοηθησουμε και μας κατακρινεις για την προσπαθεια μας, αρνουμενος πεισματικα να καταλαβεις ακριβως αυτο που εγραψες τωρα. Για νιοστη φορα. Ναι, γινεται. Στο λεμε ωρες/μερες τωρα, αν ειχες την καλη διαθεση να καταλαβεις οτι κανεις δε σε δουλευει δε θα υπηρχε θεμα. " Αν άφηνες λίγο στην άκρη την ειρωνεία, ίσως να καταλάβαινες πιο νωρίς τι εννοούσα όπως έκανα κι εγώ που το είδα λίγο απ τη δική σου σκοπιά και είδα τι δεν κολλούσε.. kemosabe "Αν είναι ξεκλείδωτο φυσικά και γίνεται. Και εγώ από το δίκτυο του δήμου είμαι συνδεδεμένος με client mode. " Αυτή ήταν η απάντηση που ήθελα,ίσως αν την έπαιρνα πιο νωρίς να είχαν αποφευχθεί τόσα ανούσια posts.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
kemosabe Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά μετά από πολλές δοκιμές το πόρισμα στην περίπτωση μου είναι πως το καλώδιο είναι dead. Περίεργο πάντως μέχρι χτες δούλευε κανονικά.
barca10 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά μετά από πολλές δοκιμές το πόρισμα στην περίπτωση μου είναι πως το καλώδιο είναι dead. Περίεργο πάντως μέχρι χτες δούλευε κανονικά. Συμβαίνουν αυτά στα κακής ποιότητας καλώδια.
kemosabe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μια ερώτηση τελευταία. Επειδή πρέπει να φτιάξω μόνος μου καλώδιο για POE, η συνδεσμολογία πρέπει να είναι straight ή cross?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα