Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κατάλαβα σωστά η Νο2 και Νο3 είναι αναμεταδότες της Νο1.

Οι συσκευές που θέλουν να συνδεθούν ασύρματα σε μία από αυτές, βρίσκονται εντός του τόξου 60° που κοιτούν οι κεραίες;

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η Νο2 αναμεταδιδει την Νο1 και η Νο3 αναμεταδιδει την Νο2....ναι όλα εντός του τόξου 60..το πρόβλημα δεν ειναι με την κάλυψη αλλά με τα ΙΡ......η Νο1 λειτουργεί σαν access point και οι άλλες δυο σαν repeater. Αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο η Νο2 και η Νο3 δεν δίνουν ΙΡ. Πρεπει σε κάποια κεραία να ενεργοποιησω το DHCP???

Αν η Νο1 δουλεύει σαν AP Router και όχι σαν απλά σαν ΑP θα αλλάξει κάτι με τα ΙΡ στα repeater????

Δημοσ.

Υποψιάζομαι πρόβλημα με τις διευθύνσεις των 3 κεραιών.

Έχουν από την εταιρεία και οι 3 την ίδια και κανονικά πρέπει να τις αλλάξεις ώστε να μην υπάρχει διένεξη.

Αν δεν φτιάξει, μπορείς να δοκιμάσεις με τον DHCP ανοικτό και στις 3, αλλά σε ορισμένη περιοχή καθεμία στο ίδιο εύρος.

Σημείωση: Κάθε φορά που κάνουμε αναμετάδοση, υποδιπλασιάζεται η ταχύτητα.

Δηλαδή οι ασύρματες συσκευές που θα συνδέονται στη Νο2 κεραία θα έχουν το 1/2 της κανονικής ταχύτητας και αυτών που θα συνδέονται στη Νο3 θα έχουν το 1/4.

Δημοσ.

Εχω αλλαξει το IP τους...η καθεμια εχει διαφορετικο  IP.

Δεν θα εχει προβλημα αν ολες οι κεραιες εχουν το DHCP ενεργοποιημενο???

οταν λες "σε ορισμένη περιοχή καθεμία στο ίδιο εύρος" πως ακριβρως το εννοεις? δλδ ολες πχ να ξεκινουν απο 192.168.1.1 εως 192.168.1.100?? ή η καθεμια να εχει ξεχωριστο ευρος?? μπορεις να δωσεις ενα παραδειγμα??

Δημοσ.

Αν τώρα ο αρχικός router που δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει διεύθυνση 192.168.1.1, τότε ενεργοποιείς σε όλες τις συσκευές τον DHCP server και τις διευθύνσεις όπως το παρακάτω παράδειγμα:

α. Αρχικός Router: Διεύθυνση 192.168.1.1, με DHCP Pool 192.168.1.51-100.

β. Access Point No1: Σταθερή διεύθυνση 192.168.1.101, με DHCP Pool 192.168.1.102-150.

γ. Access Point No2: Σταθερή διεύθυνση 192.168.1.151, με DHCP Pool 192.168.1.152-200.

δ. Access Point No3: Σταθερή διεύθυνση 192.168.1.201, με DHCP Pool 192.168.1.202-250.

Με τον τρόπο αυτό έχουν καθένας συγκεκριμένη περιοχή (192.168.1.ΧΧΧ) απόδοσης διευθύνσεων στο ίδιο εύρος (192.168.1.ΧΧΧ), οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει διένεξη.

Επιπλέον πέραν των 4 σταθερών διευθύνσεων που έχουν οι παραπάνω συσκευές, περισσεύουν και κάποιες (192.168.1.2-50 και 192.168.1.251-254) για απόδοση ως σταθερές, αν και όπου χρειαστεί.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω...εισαι ιδιαιτερα κατατοπιστικος!!!!

Ηδη εχω δοκιμασει να ενεργοποιησω το DHCP μονο στο Access Point (Νο1 κεραια) με εύρος 192.168.10.100-199 και με την Νο1 και Νο2(repeater) με σταθερες 192.168.10.11 και 192.168.10.12 αντιστοιχα και δουλευει!!!! (την Νο3 την απενεργοποιησα προσωρινα)

Μολις δοκιμασω κ την Νο3 στο δικτυο θα ενημερωσω

Δημοσ.

ΟΚ, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα και με το 3ο ενεργοποιημένο.

Κάποιο κόλλημα τραβάει το TL-WA5210G και θέλει αυτό το κόλπο με την ενεργοποίηση και κατάλληλη ρύθμιση του DHCP.

Απ' ότι φαίνεται στην περίπτωσή σου το κόλλημα ήταν μόνο στην 1η συσκευή που είχε ρόλο ΑΡ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Kαλησπερα παιδιά.Ξέρει κανεις αν στην νέα εκδοση TL-WA7210N ,λύνονται οοολα αυτα τα προβληματα του 5210?Το χρειαζομαι για να πιασω καποια γειτονικα δικτυα καποιων φιλων μου ,σε client mode με wpa encryption και για thomson.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά

Μια ερώτηση : Εχω και γω το AP 5210 TP-LINK και ποιάνω καποιο ελευθερο ασυρματο δικτυο αλλα με 6 db. Αν βάλω κατευθυντική κεραία θα το ποιάσω με σήμα τέτοιο ωστε να δουλέψει ?

Δημοσ.

Ίσως να μην καταφέρεις τίποτα τι ιδιαίτερο ακόμα και με την κατευθυντικη γιατί το -6 σημαίνει ότι κάποιες φορές είναι -10 αλλά κάποιες θα είναι -1

Δοκίμασε να σηκώσεις/αλλάξεις θέση και να κεντράρεις καλύτερα το 5210 και αν καταφέρεις κάτι καλύτερο μετά σκέψου ξανά για κατευθυντικη

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά

Μια ερώτηση : Εχω και γω το AP 5210 TP-LINK και ποιάνω καποιο ελευθερο ασυρματο δικτυο αλλα με 6 db. Αν βάλω κατευθυντική κεραία θα το ποιάσω με σήμα τέτοιο ωστε να δουλέψει ?

Και το 5210 κατευθυντική κεραία έχει, απλά με λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα εκπομπής.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην χαμηλή λήψη κάποιου σήματος;

α. Την έχεις τοποθετημένη σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

β. Κοιτά προς την θέση που βρίσκεται το σημείο εκπομπής ή δεν γνωρίζεις που είναι αυτό;

γ. Το ΑΡ που εκπέμπει είναι εσωτερικό modem/router ή εξωτερικό ΑΡ;

δ. Πόση περίπου είναι η απόσταση με το σημείο εκπομπής και υπάρχει καλή οπτική επαφή ή όχι;

ε. Στο ίδιο κανάλι υπάρχουν και άλλες ασύρματες εκπομπές ίσης ή μεγαλύτερης ισχύος;

Δημοσ.

Και το 5210 κατευθυντική κεραία έχει, απλά με λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα εκπομπής.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην χαμηλή λήψη κάποιου σήματος;

α. Την έχεις τοποθετημένη σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

β. Κοιτά προς την θέση που βρίσκεται το σημείο εκπομπής ή δεν γνωρίζεις που είναι αυτό;

γ. Το ΑΡ που εκπέμπει είναι εσωτερικό modem/router ή εξωτερικό ΑΡ;

δ. Πόση περίπου είναι η απόσταση με το σημείο εκπομπής και υπάρχει καλή οπτική επαφή ή όχι;

ε. Στο ίδιο κανάλι υπάρχουν και άλλες ασύρματες εκπομπές ίσης ή μεγαλύτερης ισχύος;

α. Σε εξωτερικό χώρο πάνω σε κοντάρι σε ταράτσα

β. Κοιτάζει προς το σημέίο αλλα παρεμβάλονται άλλα σπιτια

γ Το AP που εκπέμπει είναι εσωτερικό μάλλον 

δ Η αποσταση δεν ειναι πάνω απο 100 μέτρα

ε Θα δω αλλα νομιζω εχει και αλλες εκπομπες

Δημοσ.

Θαύματα στην ασύρματη επικοινωνία δεν γίνονται.

Πως περιμένεις να συνδεθείς με την ασύρματη εκπομπή ενός εσωτερικού modem/router, με μικρή κεραία (αν έχει) που έχει να ξεπεράσει τα εμπόδια των τοίχων;

Και στη συνέχεια έχει και τα εμπόδια των άλλων οικοδομών.

Εδώ μέσα στο ίδιο σπίτι μερικές φορές δεν είναι δυνατόν, πόσο μάλλον με τα δικά σου δεδομένα.

Δημοσ.

Eχω κι'εγω 2 συσκευες σε εντελως ξεχωριστα γεωγραφικα μερη και συνδεομαι οπου θελω χωρις προβλημα.

Αφου κι'εμενα μου εσπασαν τα νευρα καταφερα και καταλαβα τι θελουν για να κανεις ληψη ακομη και αδυναμων σηματων.

Για την ιστορια συνδεομαι σε ενα δικτυο μολις 5db.

Δημοσ.

Για λυστε μου μια απορια,ενω συνδεομαι σε αρκετα ρουτερ που εχουν wpa/psk σε netfaster ενω δειχνει συνδεδεμενο δεν εχω ιντερνετ.

Η κρυπτογραφηση του netfaster φταιει ή κατι αλλο;

Η διευθυνση που εχω ορισει ειναι η 192.168.3.254 για αποφυγη conflict.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...