Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαι το Seat και το Ford είναι μια χαρά αλλα άμα παρεις LADA  ( σε τιμή κιολας όχι ανάλογη του LADA ) και μετά λες τι φταίει, φταίς εσύ που πήρες LADA.

Άδικα χάνεις χρόνο, πονοκεφαλιάζεις υποστηρίζοντας κάτι που δεν αξίζει. Άμα πας σε κάποιο άλλο αξιόπιστο προϊόν τελειώνουν τα προβλήματα σου αυτοματος

Eγώ απλός το λέω για το καλο του TP για να γλιτώσει από τα προβλήματα και για να μάθουν και επομενοι που ίσως ήθελαν να πάρουν TP-Link.  Tώρα δικά σας τα λεφτά, δικό σας και ο χρόνος τον διαθέτετε όπως θέλετε.

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Eπειδη λογω επαγγελματικης ιδιοτητας εχω δουλεψει πολυ τα tp-link (χωρις να ειναι επιλογη μου-εμενα οποτε με παιρνει παω σε ubnt), σε διαβεβαιω πως τα συγκεκριμενα 5210 ειναι μια χαρα μηχανηματα για τη δουλεια που κανουν. Δεν εχουν το super OS, αλλα σαν hardware ειναι αξιοπρεπεστατα, αποδιδουν και βγαζουν τα λεφτα τους.

Για το ιδιο πραγμα σε διαβεβαιω και για τα 7510 που ελεγες σε αλλο παιδι σε αλλο τοπικ οτι δε θα δουλεψουν. Εγω εχω link με 2 χ 7510 για επαγγελματικη χρηση και τη δουλεια τους την κανουν αψεγαδιαστα εδω και 1 χρονο.

Εχω στησει και links με nanostations m5 και m5 loco, εχω στησει και links με dish και feeder, και γενικα κρινω οτι τα tplink ειναι πολυ πισω σε θεμα software , ακομα πιο πισω σε θεμα poe (ακου κει 12V στο poe) αλλα σαν hardware ειναι καλα, στιβαρα και σιδεροκεφαλα μηχανηματα. Αν καποιος ειναι κατοχος 5210, δεν υπαρχει λογος να παει σε αλλο AP, παρα μονο αν εχει το προβλημα που εχω αναφερι στο τοπικ αυτο με WPA<-->thomson.

Αλλα επειδη σε αυτο το τοπικ το 95% των προβληματων που εχουν αναφερθει (επειδη ειμαι ο κυριος συμμετεχων) ειναι απο αγνοια-λαθη των χρηστων κι οχι επειδη φταιει το 5210, σε διαβεβαιω οτι οι ιδιοι χρηστες θα ειχαν παρομοιου τυπου προβληματα (ισως και περισσοτερα) με το airOS. Γιαυτο λεω οτι ειναι καπως ατοπο το point να λεμε "ε πηρες tp-link, ε τραβα παρε ubiquiti να βρεις την υγεια σου" οταν το προβλημα τελικα ειναι πως ο αλλος ξεχασε στατικες IP στο pc του...

Δημοσ.

Το 5210 κανει κανει καπου 45 euro to Bullet 35 euro  ( Τιμές skroutz ) και έχει N-Type για να βάλεις σοβαρή κεραία.και παίρνει και OpenWRT

ετσι δεν υπάρχει λόγος να πας σε TP-Link.

Δημοσ.

Οκ, ειμαστε οφφτοπικ :)

FYI και Ν-type εχει και το 5210 σε περιπτωση που δεν βολευουν οι 2 ενσωματωμενες κεραιες του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

biomecanoid:Μπορεις πολυ απλα να αγορασεις κατι αλλο διαφορετικο απο το 5210 εφοσον δεν σου αρεσει,δεν σε υποχρεωνει κανεις να το παρεις με το ζορι.Το να προσπαθεις να βγαλεις καλυτερο(δεν λεω οτι δεν ειναι και δεν με νοιαζει και ιδιαιτερα) ενα αλλο προιον,δεν νομιζω οτι ωφελει πουθενα.

MiDi-MiLIiZ:Τελικα δουλεψε.Ενα hard reset ηθελε.Απλα χθες εβρεχε και δεν μπορουσα να ανεβω να το κανω και ειπα να ρωτησω μπας και μου διαφευγει τπτ μιας και τα δυκτιακα δεν ειναι και το δυνατο μου σημειο.Σε ευχαριστω για τον χρονο σου.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ'αρχήν καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τις πληροφορίες που προσφέρετε.

Θέλω να μεταφέρω internet από ένα μαγαζί,που έχει σύνδεση,σε ένα σπίτι σε απόσταση 400μ με οπτική επαφή.Αγόρασα 2 TL-WA5210G και θεώρησα ορθό αυτό που θα συνδέσω στο μαγαζί να είναι operation mode:AP client router και αυτό που θα συνδέσω στο σπίτι να είναι operation mode:AP router.Μάλλον(!!!) έκανα λάθος γιατί όταν πήγα να διαμορφώσω το operation mode:AP client router,στο μαγαζί,στην επιλογή WAN Connection Type έβαλα PPPoE αλλά δεν μπορούσα να εισάγω τον κωδικό.Όποιος μπορεί ας δώσει ένα χέρι βοηθείας...

Σημείωση:Οι πελάτες του καταστήματος πρέπει να συνδέονται στο ρούτερ και ο φίλος μου μέσω των TL-WA5210G.Επίσης,στο σπίτι θα χρησιμοποιήσω ένα ρουτερ για να διανέμω το internet μέσα στο σπίτι 

Επεξ/σία από elfen
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να ρωτησω και εγω την απορια μου σχετικα με το 5210!

μετα απο πολυ διαβασμα καταφερα να συνδεθω και εγω σε ενα δικτυο αλλα που ειναι το περιεργο?

οταν βαζω αυτοματη αποδοση ιπ στον υπολογιστη εχω ιντερνετ αλλα δεν μπαινω στο 5210 ενω οταν βαλω καρφωτη ιπ στον υπολογιστη δεν εχω ιντερνετ!

τι μπορει να θελει?

Δημοσ.

το internet είναι σε προφανώς σε άλλο subnet και το TP Llink σε άλλο

μα και το 5210 και ο υπολογιστης ειναι σε 255,255,255,0 

τι αλλο μπορω να αλλαξω?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καταρχήν χαιρετώ την παρέα.

Είμαι κάτοχος ενός nanostation2 εδώ και περίπου 2,5 χρόνια, από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι πολύ σταθερό και σχετικά εύκολο στη χρήση του μέσω του AirOs λειτουργικού του.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η ανάγκη να προσθέσω μια ομοίου τύπου συσκευή στη συλλογή μου, για να καλύψω μια δευτερεύουσα ανάγκη μου. Επέλεξα λόγω χαμηλότερου κόστους να πάρω ένα wa5210g.

Σπατάλησα πολλές ώρες για να μπορέσω να συνδεθώ, και τελικά το κατάφερα σ' ένα μόνο δίκτυο.

Ένα βασικό πρόβλημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να συνδεθεί σε routers Thompson με ασφάλεια WPA2 (γνωστό πρόβλημα από προηγούμενα posts).

Πέραν όμως του γνωστού προβλήματος, η συσκευή (με σωστές ρυθμίσεις) δεν συνδεόταν ούτε σε δίκτυα που κανονικά θα έπρεπε να συνδεθεί.

Διαβάζοντας διάφορα ξένα forums για μια πιθανή λύση στο παραπάνω πρόβλημα, έπεσα στο http://wa5210g.blogspot.ru/ που έναντι ενός μικρού κόστους (10$), μου έστειλε κωδικούς για την χρήση ενός προγράμματος που έχει κατασκευάσει, το οποίο αλλάζει το λειτουργικό του tplink στο λειτουργικό του nanostation2 (AirOs).

Έκτοτε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Η συσκευή συνδέεται παντού, είναι σταθερή, και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι οριακά καλύτερη από το nanostation2.

Τα πλεονεκτήματά της είναι τα εξής:

1. 12dbi απολαβή κεραίας του wa5210g έναντι 10dbi του nanostation2.

2. Built in αντικεραυνική προστασία έναντι απουσίας προστασίας.

Επίσης, λόγω του AirOs επωφελούμαι τόσο από το εκτεταμένο φάσμα συχνοτήτων όσο και από το επίπεδο των καναλιών σε 5, 10 και 20 MHz.

Επιπρόσθετα, αν η συσκευή τελικά αλλάξει λειτουργικό και δουλέψει με AirOs, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Τα μειονεκτήματα είναι τα εξής:

1. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσετε να την επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάστασή της (λειτουργικό της tplink).

2. Δεν θα δουλέψει η οριζόντια πόλωση στη κεραία.

3. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε σε καλύτερη έκδοση το firmaware του AirOs, από αυτό που θα εγκατασταθεί.

Κάθε επέμβαση όμως τέτοιου τύπου έχει και τα ρίσκα της. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη η συσκευή του να μην λειτουργήσει ξανά, ή να καταστεί μόνιμα ελαττωματική.

Δεδομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων που σας ανέφερα, εγώ πήρα τα ρίσκα μου, και τώρα λειτουργώ την συσκευή μου με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

* Το ακριβές συνολικό κόστος ανήλθε στα 17,93 ευρώ (μέσω MoneyBookers με τραπεζικό έμβασμα), και ο διαχειριστής μου έκανε δώρο (από μόνος του), την δυνατότητα χρησιμοποίησης του προγράμματος για 2 φορές. Νομίζω ότι υπάρχει και η επιλογή απευθείας χρήσης της κάρτας μέσω MoneyBokers, αλλά επειδή ήθελα να το αποφύγω, προτίμησα το τραπεζικό έμβασμα εν γνώση του επιπλέον κόστους (από τα 17,93 ευρώ τα 10,20 ήταν τα έξοδα εμβάσματος).

* Βιντεάκι με την παραπάνω διαδικασία: http://www.youtube.com/watch?v=a94qv8tCJP0

(το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί στο βιντεάκι για την μετατροπή είναι λίγο προγενέστερο από αυτό που τελικά χρησιμοποίησα εγώ. Λογικά έχουν γίνει κάποιες μικρές βελτιώσεις από τη χρονική στιγμή που ανέβηκε το βίντεο μέχρι σήμερα).

* Forum για τους κατέχοντες τη γλώσσα: http://www.lan23.ru/forum/showthread.php?t=8581

Με το post αυτό ευελπιστώ ότι θα βοηθήσω κάποιους από το forum να χρησιμοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τη συσκευή τους, κοινοποιώντας μια λύση που βρήκα για μένα.

Καλή επιτυχία σε όσους πάρουν το ρίσκο.

Δημοσ.

Το καλύτερο Firmware / λειτουργικό για Access Points, Routers, Modems είναι το DD-WRT που είναι στην ουσία Linux kai μικρος αδερφος του Open-WRT   πρέπει να φροντίζετε να παίρνετε συσκευές συμβατές με DD-WRT έτσι δεν θα πληρώνεται άδικα για λειτουργικό για την συσκευή σας αφού το DD-WRT σαν Linux είναι free

Δημοσ.

Για την δικη σου περίπτωση θέλει activation ναι δοκίμασε να δεις άμα είναι compatible με OpenWRT

τα πιο πολλά είναι free

Eγώ έχω 6 netgear wg602 με DD-WRT μέχρι και overclock κάνουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...