Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τίποτα δεν έχω. Οι γραμμές του ΟΤΕ δεν υποστηρίζουν καν ίντερνετ. Μονο dialup παιζει εδω και το δημοτικό wifi που υπάρχει στο χωριο. Γιαυτό και δεν έχω rooter σπιτι.

Θα ψάξω για ένα κάλο AP να το κάνω όπως πρέπει.

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τίποτα δεν έχω. Οι γραμμές του ΟΤΕ δεν υποστηρίζουν καν ίντερνετ. Μονο dialup παιζει εδω και το δημοτικό wifi που υπάρχει στο χωριο. Γιαυτό και δεν έχω rooter σπιτι.

Θα ψάξω για ένα κάλο AP να το κάνω όπως πρέπει.

Μπορεις να αγορασεις ενα AP η ενα router οτι βρεις πιο φθηνα (ή παρε κανενα παρατημενο απο κανα φιλο σου).

Βαζοντας το 5210 σαν client, στελνεις το καλωδιο στο AP/router και εκπεμπει ασυρματα το δικτυο του δημου μεσα στο σπιτι σου.

Κοστος, ουτε 20-30 ευρω, ισως και τσαμπα αν βρεις καποιο παρατημενο ρουτερ απο κανα φιλο σου.

Δεν υπαρχει κανενας λογος απτη στιγμη που εχεις ηδη το 5210 να ψαχτεις για λυσεις τυπου repeater που εχουν ενα σωρο μειονεκτηματα.

Δημοσ.

Μπορεις να αγορασεις ενα AP η ενα router οτι βρεις πιο φθηνα (ή παρε κανενα παρατημενο απο κανα φιλο σου).

Βαζοντας το 5210 σαν client, στελνεις το καλωδιο στο AP/router και εκπεμπει ασυρματα το δικτυο του δημου μεσα στο σπιτι σου.

Κοστος, ουτε 20-30 ευρω, ισως και τσαμπα αν βρεις καποιο παρατημενο ρουτερ απο κανα φιλο σου.

Δεν υπαρχει κανενας λογος απτη στιγμη που εχεις ηδη το 5210 να ψαχτεις για λυσεις τυπου repeater που εχουν ενα σωρο μειονεκτηματα.

Επειδή θέλω να δώσω και σε γειτονικά σπίτια (Συγγενείς-φίλους) θα κοιτάξω για εξωτερικό AP βάζοντας σαν client πάνω του το 5210.

Σχετικά με ένα post που έκανες 2 σελίδες πριν (δεν το είχα δει) και αναφερόσουν στο ότι δεν φταίνε τα μηχανήματα αλλά οι άνθρωποι που τα χειρίζονται, έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν και απόλυτο.

Καμιά φορά και τα μηχανήματα δεν συμπεριφέρονται πάντα το ίδιο.

Συγκεκριμένα το 5210 χωρίς να πειράζω απολύτως τίποτα και καμία ρύθμιση, άλλες φορές έπαιζε άλλες όχι. Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Επίσης έχοντας και μια σχέση με προγραμματισμό μπορώ να σου πω πως ένα πρόγραμμα μπορεί να είναι καλογραμμένο ή κακογραμμένο. Mπορεί και τα 2 να κάνουν τη δουλειά αλλά αυτό που θα έχει τα λιγότερα bugs ή θα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τα errors και τα conflicts σίγουρα θα θεωρείται καλύτερο και πιο εύκολο.

Αυτού του είδους τα μηχανήματα δεν βασίζονται μόνο στο hardware αλλά και στο software.

Και πάλι δεν διαφωνώ μαζί σου στο ότι φταίω εγώ και όχι το μηχάνημα απλά κάποια είναι "user friendly" και "easy to setup" και άλλα όχι.

Δημοσ.

Επειδή θέλω να δώσω και σε γειτονικά σπίτια (Συγγενείς-φίλους) θα κοιτάξω για εξωτερικό AP βάζοντας σαν client πάνω του το 5210.

Σχετικά με ένα post που έκανες 2 σελίδες πριν (δεν το είχα δει) και αναφερόσουν στο ότι δεν φταίνε τα μηχανήματα αλλά οι άνθρωποι που τα χειρίζονται, έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν και απόλυτο.

Καμιά φορά και τα μηχανήματα δεν συμπεριφέρονται πάντα το ίδιο.

Συγκεκριμένα το 5210 χωρίς να πειράζω απολύτως τίποτα και καμία ρύθμιση, άλλες φορές έπαιζε άλλες όχι. Αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Επίσης έχοντας και μια σχέση με προγραμματισμό μπορώ να σου πω πως ένα πρόγραμμα μπορεί να είναι καλογραμμένο ή κακογραμμένο. Mπορεί και τα 2 να κάνουν τη δουλειά αλλά αυτό που θα έχει τα λιγότερα bugs ή θα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα τα errors και τα conflicts σίγουρα θα θεωρείται καλύτερο και πιο εύκολο.

Αυτού του είδους τα μηχανήματα δεν βασίζονται μόνο στο hardware αλλά και στο software.

Και πάλι δεν διαφωνώ μαζί σου στο ότι φταίω εγώ και όχι το μηχάνημα απλά κάποια είναι "user friendly" και "easy to setup" και άλλα όχι.

Δεν απευθυνθηκα σε σενα προσωπικα, ειναι κι αλλοι που κατα καιρους κατηγορουν ευκολα ενα μηχανημα χωρις να φταιει καν το μηχανημα.

Περαν τουτου τωρα, επι του πρακτεου: Αν θες να δινεις και αλλου, θες 2ο AP εξαρχης. Θα δουλευει σαν client το 5210 και σαν AP το νεο AP που θα αγορασεις. Θα ηταν πολυ σοβαρο το προβλημα αν ειχες σκοπο να τροφοδοτησεις 2-3 σπιτια με ενα και μονο (κατευθυντικο) repeater που αναγκαστικα θα εβλεπε προς την κεραια του δημου και μονον.

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα,,,, πηρα και εγω αυτην την κεραια και με εχει σκασει.... δε μπορω να μπω ουτε στο μοντεμ που το εχω στο 1 μετρο,,, διαβασα οδηγιες εκανα τα παντα αλλα επεσα σε βραχο. Ο τεχνικος απ την εταιρια που το πηρα μονο μου δε μ εβρισε οταν του ζητησα οδηγιες... μπορει καποιος αν μου πει αν κανω κατι λαθος? θελω να το βαλω απευθειας στον υπολογιστη... ποιες ρυθμισεις να εχω τσεκαρισμενες??  να το βαλω AP  η client?

τι σημαινουν ap. και client?

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα,,,, πηρα και εγω αυτην την κεραια και με εχει σκασει.... δε μπορω να μπω ουτε στο μοντεμ που το εχω στο 1 μετρο,,, διαβασα οδηγιες εκανα τα παντα αλλα επεσα σε βραχο. Ο τεχνικος απ την εταιρια που το πηρα μονο μου δε μ εβρισε οταν του ζητησα οδηγιες... μπορει καποιος αν μου πει αν κανω κατι λαθος? θελω να το βαλω απευθειας στον υπολογιστη... ποιες ρυθμισεις να εχω τσεκαρισμενες??  να το βαλω AP  η client?

τι σημαινουν ap. και client?

Αν θες να το βάλεις σαν κεραία απευθείας στο pc τότε θα το συνδέσεις σαν client.

Θα ψάξεις τα υπάρχοντα δίκτυα και θα κάνεις connect σε αυτο που θες. Αν δεν έχει password το αφήνεις έτσι και θα παίξει αλλιώς πρέπει να βάλεις τοn κωδικό του δικτύου.

Για πιό αναλυτικά δες εδώ:

https://www.discomp.cz/img.asp?attid=69085

Δημοσ.

ενα που δε μπορω να καταλαβω ειναι τι βαζουμε στην ip του υπολογιστη αυτοματη η 192.168.1.xxx ,,, στο dns βαζουμε κατι? Επισης μερικοι λενε οτι δεν μπαινει σε modem tohmson speedtouch την πατησα?

στις ρυθμισεις να το βαλω 1ap client router  2ap router 3ap?

Δημοσ.

ενα που δε μπορω να καταλαβω ειναι τι βαζουμε στην ip του υπολογιστη αυτοματη η 192.168.1.xxx ,,, στο dns βαζουμε κατι? Επισης μερικοι λενε οτι δεν μπαινει σε modem tohmson speedtouch την πατησα?

στις ρυθμισεις να το βαλω 1ap client router  2ap router 3ap?

Δημοσ.

κανεις καμια ιδεα?

post #7 στο παρον τοπικ, χωρις να χρειαζεται να ασχοληθεις με τα Ε και ΣΤ και με την διορθωση οτι το βημα που αναφερεται σε WPA/PSK αφορα μονο την περιπτωση που το root router ειναι thomson.

Δημοσ.

Παιδιά έχετε υπόψιν πως για να δει ο υπολογιστής το 5210 εφόσον συνδεθεί μέσω Ethernet πρέπει να βάλεις και καρφωτες ιπ. Το 5210 συνδέεται στο 192 168 1 254

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδιά εχω το 5210 και ειμαι συνδεμενωσ σε connx kai ολα ειναι μια χαρα σε AP mode, πρσπαθω να συωδεθω σε netfaster και τζιφοσ τι δεν παι καλα ? τι πρεπει να αλαξω στησ ρηθμησεισ .

Επεξ/σία από sevilis
Δημοσ.

Για να το συνδέσω με καλώδιο να βάλω το απλό με γκρι χρώμα ή να βάλω το ενισχυμένο με μαύρο χρώμα για προστασία από τον ήλιο και τη βροχή;

Εσείς με απλό καλώδιο το συνδέσατε;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...