kemosabe Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα, Είμαι ένα τσακ από το να ρίξω βενζίνη στο 5210 και να του ανάψω φωτιά. Πραγματικά είναι το πιο αψυχολόγητο μηχάνημα που έχω πάρει ποτέ. Παρακαλώ αν μπορεί να καταλάβει κάποιος κάτι από τα παρακάτω ας με βοηθήσει. Πριν λίγες μέρες αγόρασα το 5210 και το τέσταρα στο σπίτι μου στην Αθήνα με το wifi του σπιτιού μου. Βασικά προσπάθησα να κάνω repeat το wifi μου και τα κατάφερα. Τώρα έχω φέρει το 5210 στο χωριό μου που εδώ σκοπεύω να το εγκαταστήσω μόνιμα. Το λοιπόν πάω να συνδεθώ στο ελέυθερο wifi του δήμου. Το βρίσκω και πατάω connect. Σαν universal repeater. Οκ συνδέεται, το σήμα είναι πάνω από 35 db και όλα καλά. Πάω με το laptop ή κινητό ή tablet να συνδεθώ, κατεβάζει μισή σελίδα και μετά μπετό. Καμιά φορά κατεβαζει 2 ή 3 σελίδες. Αλλά το πολύ σε 15 δευτερόλεπτα σταματάνε τα πάντα. Εκτός από αυτό, ο browser αρνείται να μπει και στο admin του 5210 κάνοντας loading για πάντα. Οι ενδείξεις πάνω στο 5210 δείχνουν οκ. Όλα τα λαμπάκια όπως και πριν. Ο μόνος τρόπος είναι να το βγάλω από την πρίζα και να το ξαναβάλω. Ως δια μαγείας στο επόμενο refresh φορτώνει το admin. Έχω δεί οτι το rooter του δήμου είναι στο 192.168.2.1 και είναι ένα zxv10 w300 του ΟΤΕ. Σε αυτή την ip βλέπω το admin του. Το 5210 το έχω στο http://192.168.1.254/ όπως ήταν στο default, αλλά του έχω αλλάξει πολλές φορές την ip μήπως κάνει confict αλλά σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο κάνει. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο free δίκτυο εδώ να συνδεθώ για να καταλάβω αν φταίει το συγκεκριμένο. Όταν το βάζω σαν client όπως το έχω αυτή τη στιγμή και γράφω αυτό το post, το internet παίζει μιά χαρά. Δοκίμασα και σαν repeater και σαν universal, αλλά τίποτα. Το DHCP το έχω απενεργοποιημένο στο 5210. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω Έχει τύχει σε κανένα να κατεβάζει μια σελίδα και μετά να κολλάει και να θέλει reboot? Τι μπορεί να το προκαλεί αυτό? Για να το κάνει αυτό μόνο σε repeat πάει να πει ότι κάποιο conflict κάνει με το rooter του δήμου και βαράει μπιέλα. Πως να το κάνω troubleshoot αυτο το πράγμα? Ευχαριστώ Τσέκαρε λίγο το καλώδιο. Αλλά πιστεύω πως κάτι λάθος θα κάνεις στις ρυθμίσεις. Πάλεψε το.
Dimitris24sta23 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Τσέκαρε λίγο το καλώδιο. Αλλά πιστεύω πως κάτι λάθος θα κάνεις στις ρυθμίσεις. Πάλεψε το. Δηλαδή τι να τσεκάρω στο καλώδιο? Ο υπολογιστής επικοινωνεί με το 5210. και τώρα που γράφω το έχω σαν client και δουλεύει. Οι ρυθμίσεις για το repeater είναι οι πιό απλές που υπάρχουν. ουσιαστικά κοίταξα η ip του 5210 να είναι διαφορετική από το rooter του δήμου. Ελέυθερο είναι οπότε δεν έχω επιλέξει encryption. DHCP disabled. Έ δεν έχει κάτι άλλο να ρυθμίσω. Το μόνο που δεν έχω πειράξει είναι κάτω από το LAN εκεί που βάζεις ip στο 5210 από κάτω έχει gateway και primary. Αυτά τα έχω αφήσει όπως είναι. 255.255.2550 και 0.0.0.0 αντίστοιχα. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι συνεχώς το rooter του δήμου αλλάζει συχνότητα. Μήπως φταίει αυτό? Γιατί όταν κάνω connect παίζει 10-15 δευτερόλεπτα και μετά κολλάει. Δεν ξέρω τι να πω
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημητρη εγω παντως δεν εχω καταλαβει ακομα τι θελεις τελικως να κανεις. Θες να το βαλεις σαν repeater ή σαν client. Αν θες να το βαλεις σαν repeater, τοτε δεν ειναι ιδιες οι οδηγιες που πρεπει να ακολουθησεις με αυτες του client. Αν παντως πηρες το 5210 για να το δουλεψεις σαν repeater τοτε φοβαμαι οτι δεν εκανες καλη επιλογη και θα πρεπει να πας στην περιπτωση να το βαλεις να δουλεψει σαν client και να βαλεις ενα router/ap πανω του για να κανει με καλωδιο κατι σαν το "repeat" που θες (αλλα πολυ καλυτερα).
telisgr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή τι να τσεκάρω στο καλώδιο? Ο υπολογιστής επικοινωνεί με το 5210. και τώρα που γράφω το έχω σαν client και δουλεύει. Οι ρυθμίσεις για το repeater είναι οι πιό απλές που υπάρχουν. ουσιαστικά κοίταξα η ip του 5210 να είναι διαφορετική από το rooter του δήμου. Ελέυθερο είναι οπότε δεν έχω επιλέξει encryption. DHCP disabled. Έ δεν έχει κάτι άλλο να ρυθμίσω. Το μόνο που δεν έχω πειράξει είναι κάτω από το LAN εκεί που βάζεις ip στο 5210 από κάτω έχει gateway και primary. Αυτά τα έχω αφήσει όπως είναι. 255.255.2550 και 0.0.0.0 αντίστοιχα. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι συνεχώς το rooter του δήμου αλλάζει συχνότητα. Μήπως φταίει αυτό? Γιατί όταν κάνω connect παίζει 10-15 δευτερόλεπτα και μετά κολλάει. Δεν ξέρω τι να πω Στην καρτελα Wireless -> Basic settings το εχεις στο chanell-> automatic; Μηπως φταιει αυτο;
Dimitris24sta23 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημητρη εγω παντως δεν εχω καταλαβει ακομα τι θελεις τελικως να κανεις. Θες να το βαλεις σαν repeater ή σαν client. Αν θες να το βαλεις σαν repeater, τοτε δεν ειναι ιδιες οι οδηγιες που πρεπει να ακολουθησεις με αυτες του client. Αν παντως πηρες το 5210 για να το δουλεψεις σαν repeater τοτε φοβαμαι οτι δεν εκανες καλη επιλογη και θα πρεπει να πας στην περιπτωση να το βαλεις να δουλεψει σαν client και να βαλεις ενα router/ap πανω του για να κανει με καλωδιο κατι σαν το "repeat" που θες (αλλα πολυ καλυτερα). Tο έχω πάρει για να το δουλέψω ως repeater αλλά στο συγκεκριμένο δίκτυο δεν παίζει. Δεν ξέρω γιατί. Πως πρέπει να σετάρω για να παίξει ως repeater? Τώρα κατεβάζει μια σελίδα και μετα κολλάει και θέλει reboot για να ξεκολλήσει. Γενικά σαν client δεν έχει πρόβλημα παίζει μιά χαρά αλλά εγώ το θέλω να κάνει repeat. Πολύ φοβάμαι πως η λύση του 2ου AP είναι μονόδρομος. Απλά είπα μπας και το γλυτώσω. Στο wifi μου στην Αθήνα παιζει τέλεια όμως και αυτό με τσαντίζει περισσότερο. Κάτι γίνεται με το wifi του δήμου αλλά δεν ξέρω τι. Στην καρτελα Wireless -> Basic settings το εχεις στο chanell-> automatic; Μηπως φταιει αυτο; Το έχω βάλει και σε σταθερό channel. Το ίδιο κάνει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Tο έχω πάρει για να το δουλέψω ως repeater αλλά στο συγκεκριμένο δίκτυο δεν παίζει. Δεν ξέρω γιατί. Πως πρέπει να σετάρω για να παίξει ως repeater? Τώρα κατεβάζει μια σελίδα και μετα κολλάει και θέλει reboot για να ξεκολλήσει. Γενικά σαν client δεν έχει πρόβλημα παίζει μιά χαρά αλλά εγώ το θέλω να κάνει repeat. Πολύ φοβάμαι πως η λύση του 2ου AP είναι μονόδρομος. Απλά είπα μπας και το γλυτώσω. Στο wifi μου στην Αθήνα παιζει τέλεια όμως και αυτό με τσαντίζει περισσότερο. Κάτι γίνεται με το wifi του δήμου αλλά δεν ξέρω τι. Το έχω βάλει και σε σταθερό channel. Το ίδιο κάνει. http://uk.tp-link.com/article/?id=348 Αναλυτικες οδηγιες για να το σεταρεις σαν repeater. Επισης διαλεξε καναλι ιδιο με αυτο του δικτυου που πας να ενωθεις Επισης, το router σου τι lan ip εχει;
giorgosneromiloi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Όταν θέλουμε να το έχουμε σαν δέκτη σήματος από wi fi ελεύθερο σε τι λειτουργία το βάζουμε;;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Όταν θέλουμε να το έχουμε σαν δέκτη σήματος από wi fi ελεύθερο σε τι λειτουργία το βάζουμε;; Ap client router και εχεις ιντερνετ στο καλωδιο απτην lan θυρα του poe
Dimitris24sta23 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 http://uk.tp-link.com/article/?id=348 Αναλυτικες οδηγιες για να το σεταρεις σαν repeater. Επισης διαλεξε καναλι ιδιο με αυτο του δικτυου που πας να ενωθεις Επισης, το router σου τι lan ip εχει; Αυτές τις οδηγίες έχω ακολουθήσει φίλε μου. Το rooter του δικτύου αλλάζει κανάλι κάθε 1 λεπτό... Φαίνεται στο status του admin. To LAN IP του 5210 είναι το default: 192.168.1.254 Βέβαια το έχω αλλάξει σε διάφορα άλλα μήπως κάνει conflict άλλα δεν είδα διαφορά.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Το lan ip πρεπει να το αλλαξεις βαση του root router στο οποιο συνδεεσαι γιαυτο σε ξαναρωταω ποια ειναι η ip του root router. Το ρουτερ απο και κλειεται να αλλαζει καναλι καθε λεπτο. Αν βλεπεις το 5210 να αλλαζει καναλι σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα σημαινει: Η οτι δεν εχει καλο σημα και αναζητα το δικτυο εκ νεου. Η οτι για καποιο λογο απορριπτει το μητρικο δικτυο τη συνδεση, με αποτελεσμα το 5210 να χανει τη συνδεση και να ψαχνει αλλαζοντας καναλια. Επιμενω παντως οτι το 5210 δεν ειναι καλη επιλογη για repeater λογω του οτι ειναι κατευθυντικη κεραια. Γιατι δεν το χρησιμοποιεις ως client αφου σου δουλευει; Α και ενα ερωτημα. Πως το χρησιμοποιεις το repeater αφου το ρυθμισεις; Με καλωδιο ´η ασυρματα απτον υπολογιστη σου;
Dimitris24sta23 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Το lan ip πρεπει να το αλλαξεις βαση του root router στο οποιο συνδεεσαι γιαυτο σε ξαναρωταω ποια ειναι η ip του root router. Το ρουτερ απο και κλειεται να αλλαζει καναλι καθε λεπτο. Αν βλεπεις το 5210 να αλλαζει καναλι σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα σημαινει: Η οτι δεν εχει καλο σημα και αναζητα το δικτυο εκ νεου. Η οτι για καποιο λογο απορριπτει το μητρικο δικτυο τη συνδεση, με αποτελεσμα το 5210 να χανει τη συνδεση και να ψαχνει αλλαζοντας καναλια. Επιμενω παντως οτι το 5210 δεν ειναι καλη επιλογη για repeater λογω του οτι ειναι κατευθυντικη κεραια. Γιατι δεν το χρησιμοποιεις ως client αφου σου δουλευει; Α και ενα ερωτημα. Πως το χρησιμοποιεις το repeater αφου το ρυθμισεις; Με καλωδιο ´η ασυρματα απτον υπολογιστη σου; Δείχνει από 25-35db σήμα καλά δεν είναι? Όταν συνδέομαι στο δίκτυο έτσι χύμα, με ipconfig δείχνει τα εξής: IP: 10.238.28.3 Mask: 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη πύλη: 10.238.28.1 Διακομιστής DHCP: 10.238.28.1 Είναι αυτά που παίρνω από το δίκτυο του δήμου. Και εδω http://192.168.2.1/ βλέπω το admin του. Το οποίο είναι ένα "ZXV10 W300" Δοκίμασα να βάλω στο LAN του 5210 192.168.2.254 όπως λένε και οι οδηγίες αλλά πάλι δεν παίζει. Μήπως πρέπει να βάλω κάτι από τα παραπάνω? Ασύρματα μπαίνω στο repeater. Εμφανίζεται στα δίκτυα wifi και κάνω connect. Κατεβάζει μισή σελίδα και τέλος. Σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.
giorgosneromiloi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Οι λειτουργίες AP & AP Router τι είναι;;;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δείχνει από 25-35db σήμα καλά δεν είναι? Όταν συνδέομαι στο δίκτυο έτσι χύμα, με ipconfig δείχνει τα εξής: IP: 10.238.28.3 Mask: 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη πύλη: 10.238.28.1 Διακομιστής DHCP: 10.238.28.1 Είναι αυτά που παίρνω από το δίκτυο του δήμου. Και εδω http://192.168.2.1/ βλέπω το admin του. Το οποίο είναι ένα "ZXV10 W300" Δοκίμασα να βάλω στο LAN του 5210 192.168.2.254 όπως λένε και οι οδηγίες αλλά πάλι δεν παίζει. Μήπως πρέπει να βάλω κάτι από τα παραπάνω? Ασύρματα μπαίνω στο repeater. Εμφανίζεται στα δίκτυα wifi και κάνω connect. Κατεβάζει μισή σελίδα και τέλος. Σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Οταν το σεταρεις σαν universal repeater δοκιμασε lan ip 10.238.28.250 με 255.255.255.0 subnet mask. Το σημα ειναι καλο. Αν δε σου δουλεψει, σεταρε το σαν client που ουτως η αλλως εχει πολλα πλεονεκτηματα εναντι του repeater
Dimitris24sta23 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Οταν το σεταρεις σαν universal repeater δοκιμασε lan ip 10.238.28.250 με 255.255.255.0 subnet mask. Το σημα ειναι καλο. Αν δε σου δουλεψει, σεταρε το σαν client που ουτως η αλλως εχει πολλα πλεονεκτηματα εναντι του repeater Δυστυχώς φίλε μου ούτε αυτό δούλεψε... Κάνει πάντα το ίδιο πράγμα, κατεβάζει μια σελίδα και μετά τέλος. Δεν μπορώ να το βάλω σαν client γιατί η αδερφή μου που μένει εδώ έχει tablet οπότε μόνο wifi βολεύει. Γι'αυτό έχω φαγωθεί να το βάλω σαν repeater. Σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2013 Δυστυχώς φίλε μου ούτε αυτό δούλεψε... Κάνει πάντα το ίδιο πράγμα, κατεβάζει μια σελίδα και μετά τέλος. Δεν μπορώ να το βάλω σαν client γιατί η αδερφή μου που μένει εδώ έχει tablet οπότε μόνο wifi βολεύει. Γι'αυτό έχω φαγωθεί να το βάλω σαν repeater. Σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως. Δεν εχεις ρουτερ στο σπιτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα