Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ μιά τελευταία ερώτηση, γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ στο admin του 5210 χωρίς ethernet?

Υπάρχει τρόπος να μπαίνω από το wifi όπως και στο rooter μου?

Φαντάζει λίγο δύσκολο να ανεβαίνω στην ταράτσα αν θέλω να κάνω κάποια ρύθμιση.

Πρεπει να κατεβασεις cat5 απο την ταρατσα στο σπιτι σου. Το οποιο cat5, κανονικα θα ενωσεις στο poe και απο εκει θα παιρνεις ενα ακομα cat5 απο την LAN εξοδο του poe και θα το βαζεις στον υπολογιστη σου ή σε ρουτερ.

Απο που του δινεις ρευμα? Εχεις πριζα στην ταρατσα?

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πρεπει να κατεβασεις cat5 απο την ταρατσα στο σπιτι σου. Το οποιο cat5, κανονικα θα ενωσεις στο poe και απο εκει θα παιρνεις ενα ακομα cat5 απο την LAN εξοδο του poe και θα το βαζεις στον υπολογιστη σου ή σε ρουτερ.

Απο που του δινεις ρευμα? Εχεις πριζα στην ταρατσα?

Ναι θα παίρνω ρεύμα από τον ηλιακό...

Είπα να μη μπλέξω με μακρια καλώδια κλπ.

Μάλλον θα κατεβάσω το POE κατω δεν γίνεται αλλιώς.

Για να ανέβω ταράτσα βάζω σιδερένια σκάλα. :) Είναι μονοκατοικία.

Δημοσ.

Δεν λειτουργεί μόνο με το καλώδιο ethernet. 

Θέλει και τροφοδοσία;

Μεσω του καλωδιου ethernet παιρνει και ρευμα (απο το poe) ......

Το λεει αναλυτικοτατα το παλικαρι ......

Δημοσ.

Σε ευθεία γραμμή είμαι στα 1500 μέτρα περίπου και έχω και οπτική επαφή με την κεραία του δήμου.

Πιστεύω πως είναι μικρή απόσταση και δεν θα έχω θέμα.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει και σε μεγαλύτερες αποστάσεις για λήψη σήματος;;

Δημοσ.

Παίζουν και άλλα ρόλο αλλά αν είναι 1500 μετρά ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ δεν θα έχεις πρόβλημα
ισως και με το λαπτοπ σκέτο η με κάποια άλλη συσκευή με wifi αν δοκιμάσεις
θα μπορείς να τα δεις το δίκτυο του δήμου που λες αλλά δεν θα μπορείς να συνδεθείς

Δημοσ.

Για μένα μην το πάρεις. Μου έχει βγάλει την πίστη. Πάρε καλύτερα αυτό http://computers.xpatit.gr/172-Outdoor-Wireless-LAN/1441-Ubiquiti-NSLM2-NanoStation-Loco2-MIMO-AIRMAX.html Ναι μεν έχει μικρότερη κεραία αλλά είναι πολύ καλύτερο. Αν θες σώνει και καλά να πάρεις το 5210 θα την κάνεις την δουλεια σου αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να βρεις στο δρόμο.

Δημοσ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΤP-LINK TL-W5210G, KAΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΥΚΤΥΑ, ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΑΣΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30 ΔΥΚΤΥΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΩ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ 32 dB ΚΑΙ 100% ΣΗΜΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΡ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗ ΤΙΣ W5210 KAI ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΡC ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δημοσ.

Κοιτάξτε το δοκίμασα πριν 1.5 χρόνο και έπιανε το σήμα του δήμου και ήταν οκ. Επίσης το πήρε ένας γνωστός μου και το έχει στην ταράτσα και λειτουργεί μια χαρά.

Απλά ήθελα και από εσάς μια γνώμη.

Ίδια τιμή έχει και το άλλο που μου προτείνεις φίλε μου.

Θα το βάλω να δουλέψει με ROUTER TP-LINK και έλεγα να έπαιρνα κεραία tp-link.

Και το δύο της tp-link είναι;;;

Δείτε αυτό.

http://www.tplink.gr/product.php?id_product=34

Στη σελίδα της tp-link τα βρίσκω και τα δύο.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι ένα τσακ από το να ρίξω βενζίνη στο 5210 και να του ανάψω φωτιά.

Πραγματικά είναι το πιο αψυχολόγητο μηχάνημα που έχω πάρει ποτέ.

Παρακαλώ αν μπορεί να καταλάβει κάποιος κάτι από τα παρακάτω ας με βοηθήσει.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα το 5210 και το τέσταρα στο σπίτι μου στην Αθήνα με το wifi του σπιτιού μου.

Βασικά προσπάθησα να κάνω repeat το wifi μου και τα κατάφερα.

Τώρα έχω φέρει το 5210 στο χωριό μου που εδώ σκοπεύω να το εγκαταστήσω μόνιμα.

Το λοιπόν πάω να συνδεθώ στο ελέυθερο wifi του δήμου.

Το βρίσκω και πατάω connect. Σαν universal repeater.

Οκ συνδέεται, το σήμα είναι πάνω από 35 db και όλα καλά.

Πάω με το laptop ή κινητό ή tablet να συνδεθώ, κατεβάζει μισή σελίδα και μετά μπετό.

Καμιά φορά κατεβαζει 2 ή 3 σελίδες. Αλλά το πολύ σε 15 δευτερόλεπτα σταματάνε τα πάντα.

Εκτός από αυτό, ο browser αρνείται να μπει και στο admin του 5210 κάνοντας loading για πάντα.

Οι ενδείξεις πάνω στο 5210 δείχνουν οκ. Όλα τα λαμπάκια όπως και πριν.

Ο μόνος τρόπος είναι να το βγάλω από την πρίζα και να το ξαναβάλω. Ως δια μαγείας στο επόμενο refresh φορτώνει το admin.

Έχω δεί οτι το rooter του δήμου είναι στο  192.168.2.1 και είναι ένα zxv10 w300 του ΟΤΕ. Σε αυτή την ip βλέπω το admin του.

Το 5210 το έχω στο http://192.168.1.254/ όπως ήταν στο default, αλλά του έχω αλλάξει πολλές φορές την ip μήπως κάνει confict

αλλά σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο κάνει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο free δίκτυο εδώ να συνδεθώ για να καταλάβω αν φταίει το συγκεκριμένο.

Όταν το βάζω σαν client όπως το έχω αυτή τη στιγμή και γράφω αυτό το post, το internet παίζει μιά χαρά.

Δοκίμασα και σαν repeater και σαν universal, αλλά τίποτα.

Το DHCP το έχω απενεργοποιημένο στο 5210.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω

Έχει τύχει σε κανένα να κατεβάζει μια σελίδα και μετά να κολλάει και να θέλει reboot?

Τι μπορεί να το προκαλεί αυτό?

Για να το κάνει αυτό μόνο σε repeat πάει να πει ότι κάποιο conflict κάνει με το rooter του δήμου και βαράει μπιέλα.

Πως να το κάνω troubleshoot αυτο το πράγμα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τέτοια διαβάζω και με βλέπω να παίρνω το ubiquiti.

Ίσως να έτυχε σε προβληματικό μηχάνημα.

Είναι αυτό που λέμε πάντα: Έλα μωρέ πόσο χάλια μπορεί να είναι?

Και όταν αρχίζουν τα προβλήματά λες: Μα αφου το ήξερα ο Μ@λ. γιατί το πήρα?

Όπου και να διάβαζα για το συγκεκριμένο πάντου λέγανε για conflicts και το rooter πρέπει να έιναι έτσι και το άλλο να είναι αλλιώς και δεν παίζει με την τάδε μάρκα κλπ.

Ε καλά να πάθω.

Επειδή κι εγώ για ubiquiti πήγαινα με χάλαγε το ότι έπρεπε να πάρω 2 συσκευές, μία να κάνει τον client και μία  το AP.

Αλλά επειδή πήγαινε ένα κατοστάρικο προτίμησα το 5210 που υποτίθεται τα κάνει και τα 2.

Ε λοιπόν καλύτερα να έδινα 100 παρά να πετάξω 50.

Δημοσ.

Eπειδη πολλα διαβαζω στις τελευταιες σελιδες, χωρις να αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα εδω μεσα (δε θελω κανεις να το παρει προσωπικα συνεπως) θα πω το εξης:

Εχει διαφορα το να μην ξερεις να το σεταρεις ή εστω να ειναι δυσκολο στο σεταρισμα του, απο το να ειναι  προβληματικη η συσκευη.

Για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους λοιπον, τα μειονεκτηματα του 5210 για τις δουλειες που προοριζεται να κανει ειναι τα εξης 2:

1. Σε λειτουργια repeater δεν δουλευει με wpa/wpa2 encryption, αλλα αυτο το γραφει και στο manual, δεν προκειται περι δυσλειτουργιας ή προβληματος λοιπον.

2. Σε λειτουργια client παρουσιαζει δυσλειτουργιες με τα thomson οταν αυτα χρησιμοποιουν wpa/wpa2 encryption.

Το γεγονος οτι τα μενου του ειναι καπως μπερδεμενα για τον αρχαριο χρηστη, ενω και οι εφαρμογες που οι περισσοτεροι εδω μεσα επιχειρειτε δεν ειναι ευκολα υλοποιησιμες για αρχαριους σε δικτυα, δεν σημαινει οτι το 5210 δεν ειναι καλο. Υπαρχουν 13-14 σελιδες οδηγιων μονο στο παρον τοπικ, conflict δεν γινονται ποτε και πουθενα με κανενα ρουτερ αν συνδεετε σωστα τα καλωδια και σεταρετε σωστα τοσο το ρουτερ οσο και το 5210 και τελος αν θεωρειτε οτι αγοραζοντας καποιο AP (και κανοντας τα ιδια λαθη, που θα τα κανετε) οτι θα σας δουλεψει, τοτε εχετε λαθος. Παλι τα ιδια προβληματα θα εχετε και ο λογος δεν θα ειναι το ubiquiti/linksys/netgear/cisco αλλα το οτι θα κανετε τα ιδια λαθη στις παραμετροποιησεις οχι μονο του AP αλλα ολου του δικτυου. Αν βρειτε παντως "plug n play AP" σε οτι πιθανη λειτουργια κι αν το βαλεις, οτι τιμη κι αν εχει, θελω να μου πειτε μαρκα και μοντελο, ειμαι ο πρωτος αμεσα ενδιαφερομενος για αγορα του!

Επισης, αν υποθεσουμε οτι τελικα ειναι ΣΥΣΚΕΥΗ αυτη που φταιει ειναι αξιο αποριας πως σε δικτυα που εμπλεκονται απο 3 εως 6-7 δικτυακες συσκευες, συμπαιρενουμε οτι το προβλημα ειναι το 5210...

Το συγκεκριμενο μηχανακι με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε περιπτωσεις που δεν φανταζεστε, εχει εξαιρετικο value for money και επισης ειναι σιδεροκεφαλο (δεν χαλαει σαν hardware). Και οχι, ουτε μετοχες στην tp-link εχω, ουτε δουλευω για αυτην, αντιθετως εχω αρκετα ραμματα για την γουνα τους, απο οσα χρονια ασχολουμαι με δικτυα wifi ή μη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...