Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εφόσον θέλει να το χρησιμοποιήσει σαν hot spot πιστεύω πως έτσι θα έχει μεγαλύτερο εύρος για να εξυπηρετήσει περισσότερους χρήστες. Γενικά vertical είναι καλύτερα, και εγώ vertical το έχω.

Δεν ειναι καποιο απτα 2 καλυτερο ή χειροτερο. Εχουν ιδιες ιδιοτητες. Το ρυθμιζεις αποκλειστικα με βαση 2 παραγοντες:

1. Σε ποιο απτα 2 δεχεσαι λιγοτερες παρεμβολες (ασταθμητος παραγοντας που καθοριζεται βαση περιοχης)

2. Τι πολικοτητα δουλευει η κεραια ληψης. Στις omni κεραιες ληψης δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καθόλου...

Όταν μπήκα πρώτη φορά στο admin μου ζήτησε να δηλώσω σε ποιά χώρα είμαι.

Τώρα όταν μπάινω στο basic settings δεν μου εμφανίζει ούτε το region ούτε το Power.

Θα το κάνω ένα reset να το ξανακάνω απ την αρχή.

Φοβάμαι πως έχει άλλο firmware...

Ευχαριστώ για τον κόπο σου

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ με βάση αυτά έκανα ότι έκανα. Ευχαριστώ φίλε.

Απλά ρε παιδιά όταν ακούς κάτι βαρύγδουπα specs του τύπου 15km range και μετά το βάζεις και μέσα στο ίδιο δωμάτιο δεν πιάνει μπόμπα, ε είναι ξενέρωμα.

Ξαναλέω στα δίκτυα δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά πόσο λάθος να το έχω κάνει setup?

Επίσης κάτι που δεν έχω καταλάβει.

Άν συνδέσεις εξωτερική κεραία στο 5210 η εσωτερική απενεργοποιείται? Καλό δεν θα ήταν να μπορείς να ορίσεις ποιά από τις 2 θα δέχεται και ποιά θα στέλνει?

Π.χ. σε repeater mode να έχει σαν client την εσωτερική και να εκπέμπει από την εξωτερική.

Καλά δεν θα ήταν? :P

Τα 15km range αφορουν το point-to-point link  για 2 σημεια με οπτικη επαφη και με ενα 5210 σε καθε σημειο να κοιτα το αλλο!

Αν συνδεσεις εξωτερικη κεραια μπορεις μεσα απτα μενου να επιλεγεις με ποια θα λειτουργεις ανα πασα στιγμη. Γνωμη μου μην επιχειρησεις, δεν αξιζει, εκτος αν εχεις σκοπο να βαλεις καμια παραβολικη, τυπου grid ή πιατο.

Το παραδειγμα με το repeater mode που λες δεν ειναι τοσο απλο οσο το σκεφτεσαι. Ουσιαστικα ειναι σαν να ζητας να εχει ενσωματωμενο 2ο AP μεσα. Σκεψου το εξης απλο για να καταλαβεις γιατι δε συμβαινει αυτο που θες: Το 5210 (οπως και καθε AP και καθε router και καθε wifi συσκευη) εχει ενα κυκλωμα ενισχυσης πριν στειλει το σημα στην κεραια για εκπομπη (η ληψη). Καθε φορα αυτο το κυκλωμα ενισχυσης μπορει να λειτουργει μονο για 1 κεραια. Για να το κανει ταυτοχρονα και για 2η θα ηθελε 2ο κυκλωμα ενισχυσης και παει λεγοντας.

Τελος, αυτο με το high power mode δε στο εμφανιζει επειδη μαλλον εχεις λαθος operation mode επιλεγμενο. Εισαι βεβαιος οτι το εχεις σαν AP Client Router στο Operation Mode και σαν Client στο wireless mode?

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ έχεις απόλυτο δίκιο.

Όπως και στα εσωτερικά AP ακόμα και μερικά που έχουν 2 και 3 κεραίες, όλες κάνουν και τις 2 δουλειές.

Γενικά το να κάνεις λήψη και εκπομπή ταυτόχρονα και από την ίδια κεραία δεν είναι σωστό.

@MiDi_MiLiZ

Εδώ ο φίλος Μπάμπης τσεκάρει το AP σκέτο (0:55) μετά πατάει "Wireless" και του το δείχνει κανονικά.

Δεν είναι σε AP Client Router.

http://www.youtube.com/watch?v=Nz6800lydas

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ

Εδώ ο φίλος Μπάμπης τσεκάρει το AP σκέτο (0:55) μετά πατάει "Wireless" και του το δείχνει κανονικά.

Δεν είναι σε AP Client Router.

http://www.youtube.com/watch?v=Nz6800lydas

Nαι οκ, αλλα αν θυμαμαι καλα με την επιλογη repeater σου εμφανιζει πολυ λιγοτερες επιλογες. Γιαυτο βαλτο στα 2 mode που σου ειπα και ξανατσεκαρε αν λειπουν αυτες οι επιλογες.

Θέλω να το συνδέσω με ρούτερ και να διανέμω στο σπίτι μου το δωρεάν νετ του δήμου.

Αυτό όμως κάθε 2 ή 3 ώρες αποσυνδέεται.

Θα υπάρχει πρόβλημα;;

Τι εννοεις αποσυνδεεται καθε 2-3 ωρες? Πως και γιατι?

Δημοσ.

Eπελεξε Greece γιατι σου δινει αλλα 2 καναλια ειτε σε ληψη ειτε σε εκπομπη (12+13).

Δεν μπορώ είναι καρφωτό το Region. Δεν έχει dropdown όπως σε σας.

Τουλάχιστον έχει το Power.

Τι να πω δεν ξέρω...

Πάντως τώρα με το power στο max δοκίμασα να κάνω repeat το wifi μου και μπόμπαρε.

Έφυγα στα 180 μέτρα και έπιανα με το κινητό έως ότου μπήκαν αρκετά εμπόδια.

Χωρίς εμπόδιο 250-300 πιστεύω τα έχει.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Nαι οκ, αλλα αν θυμαμαι καλα με την επιλογη repeater σου εμφανιζει πολυ λιγοτερες επιλογες. Γιαυτο βαλτο στα 2 mode που σου ειπα και ξανατσεκαρε αν λειπουν αυτες οι επιλογες.

Τι εννοεις αποσυνδεεται καθε 2-3 ωρες? Πως και γιατι?

Θέλω να πω πως έτσι το έχει ο δήμος Αγιάς. Για να μην κατεβάζει κάποιος αρχεία και ρίχνει την ταχύτητα. 

Δημοσ.

Δεν μπορώ είναι καρφωτό το Region. Δεν έχει dropdown όπως σε σας.

Τουλάχιστον έχει το Power.

Τι να πω δεν ξέρω...

Δοκιμασε να μπεις στο interface απο αλλον Βrowser ή υπολογιστη.

Δημοσ.

Θέλω να πω πως έτσι το έχει ο δήμος Αγιάς. Για να μην κατεβάζει κάποιος αρχεία και ρίχνει την ταχύτητα. 

Νομίζω πως μπορούσαν να το κάνουν και χωρίς να το κάνουν έτσι.

Πρέπει να γίνεται στο rooter τους από το QoS.

Βάζεις Limit στο download των clients.

Δημοσ.

Οκ αν ειναι ενα απλο disconnect στο οποιο εσυ δε χρειαζεται να κανεις καποια διαδικασια επανασυνδεσης, τοτε το 5210 θα ξανασυνδεθει μονο του οταν θα ειναι εφικτο.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις και τη λειτουργια "Ping Watch Dog" στο υπομενου του System. Κανει restart το 5210 αν αποτυχει να παρει X απαντησεις απο ping σε καποια IP.

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ μιά τελευταία ερώτηση, γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ στο admin του 5210 χωρίς ethernet?

Υπάρχει τρόπος να μπαίνω από το wifi όπως και στο rooter μου?

Φαντάζει λίγο δύσκολο να ανεβαίνω στην ταράτσα αν θέλω να κάνω κάποια ρύθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...