MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Το Μακ θα το βάλω χειροκίνητα; Πώς θα βρω αυτό που θα εκπέμπει Αφού δεν θα δίνει ssid Με survey σου εμφανιζει ολα τα δικτυα (ακομα και αυτα που δεν εκπεμπουν SSID) και σου δειχνει μονο τις MAC τους και το signal τους. Πατας πανω connect και εισαι οκ. Αν τυχον χρειαστεις και την mac για σιγουρια απλα την τραβας μια φωτο με το κινητο να υπαρχει σε ετοιμοτητα πριν πατησεις connect. 1
kemosabe Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Άρα Έτσι θα τη βλέπουν κι άλλοι. Τρόπος να μην φαίνεται καθόλου;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Άρα Έτσι θα τη βλέπουν κι άλλοι. Τρόπος να μην φαίνεται καθόλου; To 99% των Η/Υ, κινητων, tablets κλπ δεν θα βλεπει τιποτα, διοτι πολυ απλα τα συνηθισμενα λογισμικα δεν εμφανιζουν τα δικτυα χωρις SSID. Αν σε ενδιαφερει να μην εμφανιζεται ουτε στο 1% (πχ καποιο AP σαν το 5210 που εμφανιζει μονο την mac address) τοτε δεν εχω δοκιμασει αν γινεται. 1
katsikhs Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα και από εμένα. Είχα ξαναρωτήσει στο συγκεκριμένο θέμα, σχετικά με το setup μου το οποίο είναι ως εξής: LAN(192.168.2.x)<---------(Modem/Router 192.168.2.2)--------->(TP-Link LAN 192.168.2.254 & WAN 192.168.1.144)------>router dd-wrt(192.168.1.1)------->IP Camera (192.168.1.100) Το θέμα μου είναι το εξής: Προκειμένου να έχω πρόσβαση στην IP camera, ο μόνος τρόπος να πετύχω ασύρματο link ήταν η παραπάνω συνδεσμολογία. Πλέον όμως, ή το TPLink ή το router με dd-wrt βλέπουν το "απέναντι" δίκτυο σαν WAN και έτσι η camera δεν έχει πρόσβαση στο internet (θα με βόλευε για απευθείς alerts από την κάμερα). Έχω δοκιμάσει port forward και dmz, αλλά δεν καταφέρνω τίποτα. Σημειωτέον ότι το modem/router και το dd-wrt έχουν routing rules για να "φτάσω" μέχρι την κάμερα. Καμία ιδέα;
Dimitris24sta23 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά και γενικά με αυτού του τύπου. Θέλω να πάρω σήμα από δημόσιο wifi ελεύθερο και να το επανεκπέμπσω στο πατρικό μου και στα τριγύρω σπίτια (χωριό). Με το λάπτοπ μου στο μπαλκόνι πιάνω 2-3 γραμμές wifi από το δήμο. Μέσα στο σπίτι τίποτα. Η γειτονιά μου δεν έχει καθόλου Internet. Μόνο dial up :S Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορώ με αυτή και μόνο τη συσκευή να κάνω τη δουλειά μου? Δηλαδή να πιάσω το σήμα και να το επανεκπέμπσω στη γειτονιά? Πήρα τηλέφωνο σε κάποια καταστήματα και ρώτησα για το http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/2.4-ghz/ubiquiti-nslm2-nanostation-loco2-mimo-airmax.html Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα πρέπει να έχω 2 τέτοια για να κάνω αυτό που θέλω. Το ένα να το δουλεύω σαν client για να λαμβάνω το σήμα και με ethernet θα στέλνω το σήμα στο δεύτερο που θα το εκπέμπει. Δεν μπορεί το ένα να λαμβάνει και να εκπέμπει ταυτόχρονα? Ο τύπος που ρώτησα μου είπε πως αν κάνω κάτι τέτοιο δεν θα παίξει σωστά, θα έχει θόρυβο κλπ. Επίσης λέει ότι αυτά είναι ιδανικά για να συνδέσεις 2 σημεία σαν Link δηλαδή. Ρώτησα σε 2 καταστήματα και μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ότι δεν μπορεί να κάνει repeat. Η απόσταση που θέλω να εκπέμπσω είναι γύρω στα 200-300 μέτρα. Το TP-Link κάνει τα ίδια με το UBIQUITI? Ποιό με βολεύει καλύτερα λέτε για τη δουλειά που θέλω? Ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχουμε!
katsikhs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το συγκεκριμένο μηχάνημα αλλά και γενικά με αυτού του τύπου. Θέλω να πάρω σήμα από δημόσιο wifi ελεύθερο και να το επανεκπέμπσω στο πατρικό μου και στα τριγύρω σπίτια (χωριό). Με το λάπτοπ μου στο μπαλκόνι πιάνω 2-3 γραμμές wifi από το δήμο. Μέσα στο σπίτι τίποτα. Η γειτονιά μου δεν έχει καθόλου Internet. Μόνο dial up :S Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορώ με αυτή και μόνο τη συσκευή να κάνω τη δουλειά μου? Δηλαδή να πιάσω το σήμα και να το επανεκπέμπσω στη γειτονιά? Πήρα τηλέφωνο σε κάποια καταστήματα και ρώτησα για το http://linkshop.gr/shop/wi-fi/outdoor/2.4-ghz/ubiquiti-nslm2-nanostation-loco2-mimo-airmax.html Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα πρέπει να έχω 2 τέτοια για να κάνω αυτό που θέλω. Το ένα να το δουλεύω σαν client για να λαμβάνω το σήμα και με ethernet θα στέλνω το σήμα στο δεύτερο που θα το εκπέμπει. Δεν μπορεί το ένα να λαμβάνει και να εκπέμπει ταυτόχρονα? Ο τύπος που ρώτησα μου είπε πως αν κάνω κάτι τέτοιο δεν θα παίξει σωστά, θα έχει θόρυβο κλπ. Επίσης λέει ότι αυτά είναι ιδανικά για να συνδέσεις 2 σημεία σαν Link δηλαδή. Ρώτησα σε 2 καταστήματα και μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ότι δεν μπορεί να κάνει repeat. Η απόσταση που θέλω να εκπέμπσω είναι γύρω στα 200-300 μέτρα. Το TP-Link κάνει τα ίδια με το UBIQUITI? Ποιό με βολεύει καλύτερα λέτε για τη δουλειά που θέλω? Ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχουμε! Επειδή είναι κατευθυντικό, εαν το έχεις σαν client, θα εκπεμπεις παλι στη μεριά που λαμβάνεις, αν δεν κάνω λάθος. Μπορείς βέβαια να το έχεις client με "πλατη" στο δικτυο που λαμβάνεις, αλλά δεν ξέρω τι λήψη θα έχεις τότε. Οπότε προκειμένου να εκπέμψεις καλό σήμα, υποθέτω ότι ναι, θα χρειαστείς 2. (Η ένα άλλο AP σαν client και ενα TPLINK)
kemosabe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνώ με τον απο πάνω και με τον τύπο στο κατάστημα. Ακόμα και αν πάρεις το 5210 και το βάλεις σε universal repeater πάλι θα στέλνεις το σήμα στην ίδια κατεύθυνση από εκεί που το λαμβάνεις. Το καλύτερο για μένα είναι να πάρεις ένα 5210 h nanostation σε client και να το συνδυάσεις με ένα picostation με πανκατευθυντικη εμβέλεια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Θες: 1. Ενα 5210 για να λαμβανει το σημα (client), οπως και να χει. 2. Και ενα ακομα AP που θα παιρνει με καλωδιο απο το 5210 και θα εκπεμπει εκ νεου (ΑP). Εδω, αναλογως τη μορφολογια της γειτονιας σου, απο που προς τα που θες να στειλεις κλπ, διαλεγεις αναμεσα σε κατευθυντικο AP (αλλο ενα 5210) ή omni το οποιο θα πρεπει να ειναι εξωτερικου χωρου (το λεω γιατι το 95% των AP που εχουν omni κεραια, ειναι εσωτερικου χωρου). Εγω οπως και να εχει θα εκανα τα παντα για να βαλω 2 χ 5210 γιατι η διαφορα ισχυος με το omni AP ειναι τεραστια με το που απομακρυνθεις ελαχιστα μετρα απο το AP. Kι επειδη λες και για σπιτια -αρα και εμποδια-, ενας λογος παραπανω.
Dimitris24sta23 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. kemosabe αυτή τη λύση κοιτούσα κι εγώ αλλά πάει ακριβά φίλε. Θα πάρω ένα 5210 και αν χρειαστεί και δεύτερο τότε βλέπω. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πιανω καλό σήμα και χωρίς το πάνελ να βλέπει την πηγή. Δεν θα είναι εντελώς πλάτη αλλά 100 μοίρες περίπου. Επίσης είμαι στην άκρη του οικισμού οπότε δεν θέλω να εκπέμπσω 360 μοίρες. Οπως είδα το λοβογράφημα πιστεύω θα με καλύψει. Και πάλι ευχαριστώ παιδιά
Dimitris24sta23 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Γειά σας και πάλι Πήρα τελικά το 5210 και από το απόγευμα πειραματίζομαι χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Προσπαθώ να το συνδέσω με διάφορους τρόπους. Αρχικά ως repeater. Συνδέθηκα στο wifi του σπιτιού μου (linksys WAG200G ανοιχτό) To linksys έχει ip 192.168.1.1 οπότε έβαλα το 5210 στο 192.168.2.1 Επειδή σαν repeater έχει το ίδιο SSID δεν μπορώ να δω σε ποιό συνδέομαι (πχ με το κινητό), στο linksys η στο 5210 και δοκίμασα να το κάνω access point ωστε να πάρει SSID που θα του ορίσω εγώ. Και ωραία το βλέπω μιά χαρά αλλά: 1ον Το σήμα είναι πολύ ασθενές σε σημείο να έχω 3 γραμμές στο 1,5 μέτρο και αν αλλάξω δωμάτιο 1. Ξέρω ότι είναι για εξωτερική χρήση αλλά απλά πειράματα κάνω να δω πως δουλεύει. Το έβαλα στο παράθυρο και κατέβηκα στο δρόμο με το κινητό να δω και πιό πέρα. 1-2 γραμμές στα 30 μέτρα που το linksys από το ίδιο σημείο πιάνει και αυτό το ίδιο σε αυτή την απόσταση, καμία διαφορά. Δοκιμασα να του αλλάξω το Distance settings σε διάφορες τιμές. Δεν πρόσεξα διαφορά. Όταν το άλλαξα σε indoor παρατήρησα μια βελτίωση μέσα στο σπίτι αλλά και πάλι όχι τραγικά πράγματα. 2ον Μία είναι ορατό την άλλη δεν είναι. Άλλες φορές το πιάνω με το κινητό άλλες όχι. Το 5210 το έχω συνδεδεμένο με το λάπτοπ με ethernet το οποίο παίρνει σήμα από το wifi και υποτίθεται το στέλνω στο 5210 (σαν AP) και ενώ δίνει wifi δεν έχει internet. Γενικά δεν είμαι άσχετος με τα PC. Προγραμματιστής είμαι αλλά στα δίκτυα πάσχω. Τελικά αυτό το πράγμα κάνει για hotspot ή είναι μόνο για ζεύξεις αυτό δεν έχω καταλάβει. Άν μπορεί κάποιος ας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ και πάλι.
kemosabe Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Το 5210 το έχω εδώ και καιρό και γενικά μπορώ να πω πως αν θέλει δουλεύει, αν δεν θέλει δεν.... Αν θέλεις να το έχεις σαν repeater θα το βάλεις σαν universal repeater απλά ξέρω πως σε αυτό το mode υποστηρίζουν μόνο wep. Για hotspot δεν κάνει γιατί δεν είναι omni. Τώρα αν εσύ θες να το χρησιμοποιήσεις έτσι φρόντισε να είναι σε horizontal και όχι vertical Στο 2ο τώρα. Για να στείλει ίντερνετ πρέπει να το έχεις συνδεδεμένο πάνω στο ρουτερ. Όχι στο λάπτοπ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Τώρα αν εσύ θες να το χρησιμοποιήσεις έτσι φρόντισε να είναι σε horizontal και όχι verticalΓιατι αυτο? @Dimitris, περιγραφονται αναλυτικα τα βηματα που πρεπει να κανεις στο ποστ #7 στην πρωτη σελιδα του thread
kemosabe Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Εφόσον θέλει να το χρησιμοποιήσει σαν hot spot πιστεύω πως έτσι θα έχει μεγαλύτερο εύρος για να εξυπηρετήσει περισσότερους χρήστες. Γενικά vertical είναι καλύτερα, και εγώ vertical το έχω.
Dimitris24sta23 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 @MiDi_MiLiZ με βάση αυτά έκανα ότι έκανα. Ευχαριστώ φίλε. Απλά ρε παιδιά όταν ακούς κάτι βαρύγδουπα specs του τύπου 15km range και μετά το βάζεις και μέσα στο ίδιο δωμάτιο δεν πιάνει μπόμπα, ε είναι ξενέρωμα. Ξαναλέω στα δίκτυα δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά πόσο λάθος να το έχω κάνει setup? Επίσης κάτι που δεν έχω καταλάβει. Άν συνδέσεις εξωτερική κεραία στο 5210 η εσωτερική απενεργοποιείται? Καλό δεν θα ήταν να μπορείς να ορίσεις ποιά από τις 2 θα δέχεται και ποιά θα στέλνει? Π.χ. σε repeater mode να έχει σαν client την εσωτερική και να εκπέμπει από την εξωτερική. Καλά δεν θα ήταν?
Dimitris24sta23 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Ά και κάτι άλλο. MiDi_MiLiZ διάβασα ένα post σου που λες ότι υπάρχει επιλογή High Power Mode την οποία εγώ δεν την είδα πουθενά. Γενικά η επιλογή Power δεν υπάρχει. Ψάχνοντας στο net είδα ότι τη βγάζει στο basic settings. Λες να μη μου τη βγάζει επειδή επέλεξα Ελλάδα σαν χώρα ή μήπως δεν υπάρχει κάτω από τις επιλογές AP / Repeater? Σε ένα βίντεο που είδα ένας τύπος από το Πακιστάν του το έδειχνε κανονικά. Μήπως γι' αυτό έχει αδύναμο σήμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα