Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν έδινα στατική διεύθυνση από το router, τι θα πείραζα στο 5210?

1. Στο wan να επέλεγα static και να συμπλήρωνα IP και SUB,

2. To DHCP θα παρέμενε enabled?

Δημοσ.

Μην ταλαιπωρεισαι αδικα. Το θεμα του WPA thomson<-->5210 δεν λυνεται με κανεναν τροπο -περα απο το να αλλαξεις encryption στο thomson-, ειναι καθαρη ασυμβατοτητα.

Eνας αλλος τροπος ειναι να αγορασεις AP απο αλλο κατασκευαστη και να το συνδεσεις πανω στο thomson με ethernet και το 5210 να επικοινωνει με αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα ήταν πιο οικονομικό αν αντικαθιστούσα το thomson με ένα άλλο router?

Σχετικά με τα if...

"Αν έδινα στατική διεύθυνση από το router, τι θα πείραζα στο 5210?

2. To DHCP θα παρέμενε enabled? "

Δημοσ.

Δεν θα ήταν πιο οικονομικό αν αντικαθιστούσα το thomson με ένα άλλο router?

Και πιο πρακτικο. Βεβαια το πιο οικονομικο και πρακτικο θα ηταν να ειχε αποφευχθει η αγορα του 5210 εφοσον μιλαμε για wpa σε thomson.

Σχετικά με τα if...

"Αν έδινα στατική διεύθυνση από το router, τι θα πείραζα στο 5210?

2. To DHCP θα παρέμενε enabled? "

1. Aπτο thomson -απο τα ολιγα που γνωριζω- νομιζω οτι δεν μπορεις να ορισεις στατικη IP ανα συσκευη. Το αντιστροφο ναι. Δηλαδη οριζεις μια στατικη WAN IP (με τα υπολοιπα απαραιτητα subnet mask/gateway/dns) στο 5210 και αυτη καταχωρειται στο thomson. Φυσικα, δεν κερδιζεις κατι ως προς το προβλημα που εχεις, οπως προανεφερα.

2. Δεν επηρεαζεται σε κατι το DHCP του thomson, αν μπουνε συσκευες με στατικες IP πανω του.

• Like 1
Δημοσ.

Για χαρά και από έμενα θέλω να μεταφέρω και εγω internet σε μια απόσταση 500 μέτρα περίπου έχω 2 w5210g το ένα θα το συνδέσω ως AP στο router του adsl μέσω καλωδίου lan το δεύτερο σκέφτομαι να το συνδέσω ως Repeater για να αποφύγω καλωδιώσεις και ξετρυπήματα στο σπίτι αλλά για να καλύψω και κάποια ενδιάμεσα σημεία . Στις δοκιμές που έκανα δεν μπορούσα να έχω στα Wireless Security

WPA/WPA2 ή WPA-PSK/WPA2-PSK αλλά μονάχα WEP ή χωρίς κλείδωμα . Κάνω κάτι λάθος ή υποστηρίζει μόνο WEP σε Repeater.

Δημοσ.

Γεια σας και από μένα από Κύπρο

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο σχετικά με το wa5210g.

Τι γίνεται σε περίπτωση που το σήμα του WISP είναι πολύ αδύνατο; Το μηχάνημα αυτό σε WISP client router mode θα ενισχύσει το σήμα ή απλώς θα το προωθήσει στο router ως έχει;

Δημοσ.

Απλά θα το προωθήσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ---> ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ 5210 Καλύψτε την τρύπα από το κλιπάκι του 5210 γιατί μόλις το άνοιξα είχε μέσα ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Δημοσ.

Απορία....Θέλω να τοποθετήσω ένα δεύτερο 5210 στο σπίτι ενός φίλου. Φυσικά εκείνο θα μπει σε AP router mode. Σωστά; Θα είναι συνδεδεμένο στο ρούτερ του φίλου μου. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής. Από την στιγμή που θα κάνω την σύνδεση μεταξύ των 2 συσκευών δεν θέλω το 5210 να είναι ορατό στους άλλους. Αν απενεργοποιήσω το ssid broadcast, θα φαίνεται κατι ή θα είναι αόρατο;

post-218326-0-01665400-1355418335_thumb.jpg

Δημοσ.

Απορία....Θέλω να τοποθετήσω ένα δεύτερο 5210 στο σπίτι ενός φίλου. Φυσικά εκείνο θα μπει σε AP router mode. Σωστά; Θα είναι συνδεδεμένο στο ρούτερ του φίλου μου. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής. Από την στιγμή που θα κάνω την σύνδεση μεταξύ των 2 συσκευών δεν θέλω το 5210 να είναι ορατό στους άλλους. Αν απενεργοποιήσω το ssid broadcast, θα φαίνεται κατι ή θα είναι αόρατο;

post-218326-0-01665400-1355418335_thumb.jpg

To ΑP που θα "στελνει" θα ειναι ρυθμισμενο σαν AP στο Operation Mode και σαν AP στο Wireless Mode. Επισης ξετικαρεις το "Enable SSID Broadcast".

Τo AP που θα λαμβανει και θα ειναι σε Client Mode θα επιλεξεις να κανει connect σε ΜΑC και οχι σε SSID. (Στο πεδιο που τικαρεις το Client, απο κατω εχει αυτες τις 2 επιλογες, εσυ επιλεγεις το Mac of AP και μετα κανεις Survey και Connect".

Τα υπολοιπα οπως ακριβως τα ξερεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...