Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά εγω έχω το εξής πρόβλημα:

Ενώ όταν το συνδέω το tp link απευθείας με το pc μπορώ να μπώ απευθείας στο interface toy (αν δεν μπαίνει απευθείας βάζω καρφωτές ip 192.168,1,100 και 192,168,1,254 και μπαίνει).Ενώ με το που το συνδέω επάνω στο router δεν μπορώ να μπω με τπτ είτε με καρφωτές ip είτε με κενές.

Όποιος ξέρει τπτ ας με ενημερώσει αλλιώς θα πρήξω πάλι τον ΜiDi MiLiZ που τον ευχαριστώ πολύ!!!

• Απαντ. 396
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στον ρουτερ δωσε LAN IP κατι σε 192.168.1.1 ή 192.168.1.253 και κλειστου το dhcp.

Στη συνεχεια συνδεσε LAN εξοδο του 5210 σε LAN εισοδο του ρουτερ και λογικα θα εισαι οκ.

Ολα αυτα στην περιπτωση που το 5210 το εχεις ρυθμισμενο σε AP Client Router mode. Αν ισχυει κατι διαφορετικο διευκρινησε.

Δημοσ.

Γεια σας, είμαι νέος κάτοχος του TL-WA5210G και το πήρα για να συνδέω το ασύρματο internet του thomson του θείου μου, στο pc μου (απόσταση περίπου 80m από εμένα). Θα παρακαλούσα για τη βοήθειά σας γιατί έχω καταμπερδευτεί!!!

1.Χρειάζομαι οπωσδήποτε router για το 5210?

2.Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει πότε και με ποιόν εξοπλισμό κάνουμε τις διαφορετικές επιλογές στις ρυθμίσεις του TL-WA5210G?

Παραδείγματα:

α. internet->thomson wifi router->TL-WA5210G->ασύρματη κάρτα δικτύου->pc (με βολεύει περισσότερο, αυτό είναι το repeater?).

β. internet->thomson wifi router->TL-WA5210G->utp->pc

γ. internet->thomson wifi router->TL-WA5210G->utp->ενσύρματο router->utp->pc

δ. internet->thomson wifi router->TL-WA5210G->utp->ασύρματο router->pc

ε. internet->thomson wifi router->TL-WA5210G->ασύρματο router->pc

Ποιές ρυθμίσεις επιλέγουμε ανά περίπτωση? (ap, ap router, ap client router).

Ξέρω ότι σας ζητάω να κάνετε διδακτορικό. Θα βοηθηθούν όμως κι άλλοι νέοι. Και μία απλή απάντηση για το τι είναι βολικότερο να κάνω θα μου αρκούσε!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

1. Εξαρταται τι θες να κανεις αλλα η απαντηση ειναι οχι.

2.α. Γινεται μονο αν το μητρικο δικτυο (του thomson δηλαδη) ειναι σε WEP encryption. Δεν ενδεικνυται παντως. Αp-->universal repeater η ρυθμιση. Το ιδανικο σε αυτη την περιπτωση ειναι να βαλεις ρουτερ (η αλλο AP) μετα το 5210, βλεπε περιπτωσεις γ/δ/ε.

β. Αp client router + client

γ+δ+ε: ειναι το ιδιο. Κλεινεις DHCP στο ρουτερ, το βαζεις σε ιδιο ip range με το 5210 (πχ 192.168.1.253) και το 5210 το ρυθμιζεις ακριβως οπως στο Β. Ενωνεις LAN με LAN στις δυο συσκευες.

Σημειωσε οτι οπου ρουτερ μπορεις να βαλεις AP αν δε σε ενδιαφερει η ενσυρματη συνδεση ή switch αν δε σε ενδιαφερει να εχεις wifi. Αν θες και τα 2 τοτε το ρουτερ ειναι η απλουστερη λυση.

Δημοσ.

MiDi_MiLiZ σε ευχαριστώ! Η απάντησή σου ήταν άμεση και κατατοπιστική! Θα δοκιμάσω και θα σας πω. Θα με βόλευε το 2α αλλά θα αποφύγουμε το wep για τους γνωστούς λόγους, οπότε θα δοκιμάσω το 2β.

Δημοσ.

Το 2α υπαρχουν κι αλλοι λογοι για να το αποφυγεις, αλλα αφου αποφασισες ηδη να το αποφυγεις ας μην επεκταθουμε.

Δεν εχεις κανα ρουτερ, πχ απο μια παλια συνδεση ιντερνετ κλπ, πουθενα? Η εστω κανενα AP?

Οπως και να χει με 15-20 ευρω αγοραζεις ενα απλο wifi router ή ap -δεν χρειαζεσαι ακριβοτερο εξαλλου-.

Δημοσ.

Εχθές έκανα τις παρακάτω ρυθμίσεις και τα κατάφερα για λίγη ώρα και όλα ήταν καλά.

1. Το Thomson απέναντι είχε IP 192.168.1.254 όπως και το TPLink, οπότε μπήκα στο TPLink και του έδωσα την IP 192.168.1.253.
  2. Με την επιλογή Αp client router + client δεν κατάφερα κάτι (γιατί?) και το έκανα Ap + client.
  3. Έκανα survey, connect και πήγα στα security settings και δήλωσα το WPA-PSK κλπ + password.
  4. Εννοείται είχα GREECE και DHCP disabled.
  5. Πήγα ξανά στο pc και έβαλα αυτόματη IP γιατί αλλιώς δεν είχα internet.

Όλα δούλεψαν εντάξει, έκανα και ping το Thomson, έμπαινα και στο menu του, κομπλέ.

Όμως μετά, χωρίς λόγο η σύνδεση διακόπηκε και όσο κι αν ξανα προσπάθησα δεν τα κατάφερα. Έκανα reset, έκανα update το firmware, έκανα restart το pc, άλλαξα καλώδια, τίποτα. Μέχρι το survey όλα οκ, από εκεί και μετά τζίφος. Το Thomson ωστόσο δούλευε κανονικά.

Έπεσε στα χέρια μου κι ένα zyxel ασύρματο αλλά ακόμα δεν το χρησιμοποίησα. Σε τι θα βοηθήσει?

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Συνεχίζοντας το "διάβασμα" κατάλαβα ότι είναι λάθος να τα έχω όλα στο 192.168.1.xxx. Θα αλλάξω το 5210 σε πχ 192.168.100.xxx.

Επίσης client είναι το σίγουρο, δεν ξέρω τελικά τι σημασία έχει αν θα διαλέξω Ap, Ap router, Ap client router.

Το DHCP του 5210 θα το αφήσω disabled.

Με προβληματίζει αν ο συνδυασμός wpa - thomson δημιουργεί πρόβλημα. Θα το διαπιστώσουμε όμως.

Για κάποιον άγνωστο λόγο εχθές συνδέθηκα με λάθος ρυθμίσεις. Το ξεπερνάμε…

Δημοσ.

Έκανα τα παραπάνω σε Ap client router με το DHCP του 5210 enabled. Όλα καλά σε WEP και WPA2. Σε WPA τζίφος. Δεν φτιάχνουν κανα update άραγε στην TP LINK! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Λοιπόν. Επειδή βλέπω μπερδεύτικες αρκετά.

Θα βάλεις το thomson (αν και δεν τα πολυεμπιστεύομαι αλλά τέλος πάντων) σε wpa2-psk. Θα βάλεις το 5210 σε Client AP. ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ reboot.

Μετά θα πας στο Wireless -> basic settings. Region: Greece Mode:52 Mbps. Πατάς SAVE.

Μετά πας Wireless Mode. Θα σου έχει ενεργοποιημένο μόνο το Client. Πατάς survey. Βρίσκεις το δίκτυο του θείου σου. SOS Αν δεις πως στο ίδιο channel είναι και άλλα δίκτυα θα πας στο ρουτερ του θείου σου και θα αλλάξεις το channel σε κάποιο που θα είναι ορφανό. ΠΑΤΑΣ SAVE

Πας μετά Security settings Επιλέγεις WPA-PSK/WPA2-PSK - Version - PSK Passphrase Πατάς SAVE.

Περιμένεις να κάνει Reboot. Περιμένεις να πάρει νούμερα. Θα το δεις στο STATUS αυτό. Καλή τύχη. Αν αυτό δεν δουλέψει, παίξε με τις ασφάλειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δεν λέει να συνδεθεί όμως. Μόνο σε WEP. Το Thomson είναι στο κανάλι 1 και αυτό δεν βρήκα να μπορεί να αλλάξει.

EDIT: Βρήκα και τη ρύθμιση για τα κανάλια, τα αλλάξαμε, πάλι τζίφος. Στο παλιο zyxel πάντως( μοντέλο 2004) μια χαρά συνδεομαι σε wpa2 που δοκίμασα. Περίεργο το thomson.

Επεξ/σία από yiorta
Δημοσ.

Καλό χειμώνα με νεώτερα. Βρήκα το πρόβλημα. Το λέω γιατί μπορεί να βοηθήσει κι άλλους, όπως με βοηθήσατε κι εσείς. Το thomson είχε δώσει την 192.168.1.64 στο tp link. Την ίδια είχε δώσει και σε 2 ακόμα συσκευές! Αυτό δημιουργεί το πρόβλημα σκέφτηκα. Όμως δεν μπορείς να τις αλλάξεις στο thomson. Πήγα λοιπόν και έσβησα την καταχώρηση του tp link μέσα στο thomson και έτσι του έδωσε μία νέα, μοναδική! Αυτά!

Και ξανά EDIT. Μετά από λίγο πάλι σταματάει το connection. Χωρία αιτία. Πάλι τζίφος με το thomson. Φαίνεται ότι μόλις καταχωρηθεί, παίρνει IP και μετά από λίγα λεπτά τις χάνει.

Δημοσ.

Nαι ειναι γνωστο το issue μεταξυ tp-link 5210 και WPA/WPA2 encryption απο thomson routers. Δυστυχως δεν υπαρχει καποια λυση που να διορθωνει την κατασταση, παρα μονο ημιμετρα.

Γιαυτο το ιδανικο (...) ειναι να γυρισεις το thomson σε WEP encryption.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...