Προς το περιεχόμενο

Ποια διανομή να επιλέξω;

GamerManiac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πρεπει να φτιαξεις και αλλο ενα swap.κλεψε λιγο χωρο απτο δευτερο και το υπολοιπο καντο swap.

Μετα πες στο εκαστοτε installer να εγκαταστησει το / στο δευτερο και το swap στο τριτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το "αλλο ενα" ΔΕΝ σου κανει για εγκατασταση αν ειναι σε ntfs.

Εννοειται οτι δεν κανεις εγκατασταση μεσα απο τα windows, αλλα κανονικη, ξεκινοντας το pc σου με το (live) cd κλπ.

Δεν το πιασα καθόλου όμως μπορείς να μου το πεις πιο απλοϊκά;Επισης να με καθοδηγησεις με εικόνες;Ποιο προγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την συγκεκριμένη διαδικασία;

Καλη τυχη με την "demo" εγκατασταση του ubuntu που εχεις...

Τα .iso των λειτουργικων δεν ειναι για να τα βαζεις στο daemon tools ή για να τα αποσυμπιεζεις με το winrar. Ειναι για απευθειας εγγραφη σε δισκακι και εκκίνηση του pc με αυτο.

Εντάξει ρε Jim δεν ήξερα ποοοοο κατευθείαν το έβγαλα το ubuntu Τώρα.Μπορείτε να μου πείτε Τώρα σας παρακαλώ τον τροπο με τον οποίο να βάλω το Linux?Δειξτε και λίγο σεβασμό στους αρχάριους

Οταν λες οτι "Έχω σιχαθει τα ubuntu και θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι το διαφορετικό" και οταν ρωτας "Μπορείτε να μου πείτε το Linux θα μπει στον ίδιο σκληρό με windows?" και παιρνεις τις αναλογες απαντησεις, υποθετω και εγω οτι δεν εισαι αρχαριος ή μαλλον τοσο αρχαριος ωστε να (ξανα)κανεις την εγκατασταση του ubuntu μεσα απο τα windows!

Φιλικα παντα :)

πρωτα απο ολα ποια διανομη θες να βαλεις τελικα?

Παντως αφου εισαι στην αρχη ακομα θα προτεινα να εμενες με το ubuntu για ενα διαστημα.

Παιδια λοιπόν να σας πω και γω τι ακριβώς θέλω.Με τα ubuntu ξενερωσα γιατί κατα την γνώμη μου είναι πολυ απλοϊκά μου αρέσουν οι δυσκολίες το να ψάχνω και να μην τα έχω όλα έτοιμα.

Δεν το πιασα καθόλου όμως μπορείς να μου το πεις πιο απλοϊκά;Επισης να με καθοδηγησεις με εικόνες;Ποιο προγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την συγκεκριμένη διαδικασία;

Lol...υπάρχουν 1 εκατομμύριο tutorials στο google και άλλα τόσα στο youtube. Και να μην υπήρχαν αυτά υπάρχουν τόσοι οδηγοί στην ελληνική κοινότητα που θα βαρεθείς να διαβάζεις.

Tritona Debian θα βάλω τελικά.Απλά θέλω να μου πείτε πως να κάνω την εγκατάσταση απο που να πάρω βοήθεια βρήκα τελικά το μόνο που μένει είναι η εγκατάσταση Τώρα μπορείτε να μου δώσετε έναν οδηγό βήμα βήμα

Το debian δεν εχει livecd(απτην μανα του)

αρα κατεβαζεις το cd-1 iso

http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/iso-cd/

θα το καψεις σε cd και θα μπουταρεις απο αυτο το pc σου.Σε καποιο σημειο ο installer θα φτασει στο partitioning.

Οταν φτασει εκει postare εδω να δουμε τι θα κανουμε.

Βασικα μην ποσταρεις...λολ

Εδω ειναι το manual

http://www.debian.org/releases/stable/i386/

και εδω το σημειο για τα partitions

http://www.debian.org/releases/stable/i386/ch06s03.html.en#di-partition

Τα λεει αναλυτικοτατα.

Απλα οτι και να κανεις μην σβησεις το partition των windows.(εκτος αν δεν το θες lol)

Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει ο intsaller tou debian , αλλά αν είναι ακόμα

ο <<παλιός>> ακόμα και ο διαμερισμός του δίσκου ενδέχεται να αποδειχτεί

σκληρή διαδικασία .

Εγώ πάντως για αρχή θα σου πρότεινα μια κανονική εγκατάσταση ubuntu .

έτσι για να δεις πως γίνεται κανονικά .

γιατί άμα αρχίσουμε να σου γράφουμε

/arch/setup

και nano /etc/locale.gen

θα πελαγώσουμε και δεν είναι καλό για κανέναν.

πάντα φιλικά .

---------- Προσθήκη στις 11:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:38 ----------

ωπ , σόρρυ tritonas δεν είδα τοπ ποστ σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...