Προς το περιεχόμενο

Μήνυση για δυσφήμιση

orck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paredwse δηλαδη εσυ σαν νομικος πιστευεις οτι το σημειο κλειδι ειναι η απουσια προσβλητικων επιθετων (οπως καραγκιοζης, απατεωνας, κλεφτης, λωποδυτης κλπ). Χωρις αυτους τους χαρακτηρισμους μπορει να στοιχειοθετηθει κατηγορια;

Υπαρχει λογικη στο δικαστηριο; Δηλαδη ο δικαστης καταλαβαινει οτι δεν υπαρχει θεμα δυσφιμησης; Η ακομη και εαν υπαρχει θεμα δυσφιμησης θα πρεπει να διωχθει ο συγγραφεας και οχι ο ιδιοκτητης (με την λογικη οτι εαν ερθει καποιος και γραψει ενα συνθημα στο τοιχο του σπιτου σου δεν θα σου κανω μυνηση επειδη δεν συμφωνω με το συνθημα, δεν εγραψες εσυ το συνθημα).

Αλλη μια τελευταια ερωτηση. Δεν ειναι κοινη πρακτικη οτι εαν ενοχληθει καποιος σου κανει μια παρατηρηση και εαν δεν ικανοποιησεις το αιτημα του τοτε κανει μυνηση, η μπορει να κανει μυνηση εξ' αρχης; Στο δικαστηριο δεν μπορεις να πεις οτι εαν ειχες ενημερωθει για το υποτιθεμενο δυσφημιστικο ποστ θα το ειχες διαγραψει και θα ειχε τελειωσει η ιστορια εν τη γεννεση της;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπομονή και σύντομα θα δείτε "κριτική" για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου παγκοσμίως, από εμένα τον ίδιο, όπως έχω κάνει πολλάκις και στο παρελθόν άλλωστε.

Απλά ψάχτε τα παλαιότερα posts μου όσοι αμφιβάλλετε...

/sc

Δημοσ.
Υπομονή και σύντομα θα δείτε "κριτική" για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου παγκοσμίως, από εμένα τον ίδιο, όπως έχω κάνει πολλάκις και στο παρελθόν άλλωστε.

Απλά ψάχτε τα παλαιότερα posts μου όσοι αμφιβάλλετε...

/sc

Αφορά αυτό το άρθρο;

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=42440948

Αλλιώς αν δεν πρόκειται για εταιρία που δραστηριοποιείται στον Ελληνικό χώρο δεν νομίζω να συγκινήσει και πολλούς.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο μόνο όσον αφορά τη δημοσιοποίηση του π.μ.

Ζητώ συγγνώμη για αυτό, οφείλεται όμως στον εκνευρισμό μου για τη στάση σας.

Και πάλι δεν το θεωρώ ατόπημα, δεν μου μεταφέρθηκε κάτι εμπιστευτικά, πήρα την αναμενόμενη απάντηση που υποψιάζομαι κάνετε copy-paste σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Για μένα απατεώνας και καραγκιόζης ήταν,είναι και θα είναι πάντα όποιος εμφανίζεται να πουλάει παιχνίδια ps3 αξίας 60 ευρώ μόνο προς 3 ευρώ.

Συγγνώμη αλλά δεν ξέρω να παίζω με τις λέξεις.

Όσον αφορά την καραμέλα της ανωνυμίας:

Οι απόψεις μελών δεν εκφράζουν το εκάστοτε φόρουμ.

Δεν ευθύνεται το φόρουμ για τις αναρτήσεις του καθένα.

Άν εγω γράψω "αναζητώ 15χρονα κοριτσάκια για σύναψη σχέσης" στις αγγελίες θα κατηγορηθεί το φόρουμ για παιδεραστία; Μην τα χρησιμοποιούμε όλα όπως μας βολεύει.

Τα πλήρη στοιχεία μου είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.

Εξάλλου και το προφίλ μου στο facebook είναι επώνυμο.

Άν κάπου είπα ψέμματα,υπερέβαλλα ή συκοφάντησα άνευ λόγου μετά χαράς δέχομαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στα δικαστήρια.

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

p.s. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2010. Όποιος λέει την αλήθεια αντί να επιβραβεύεται χαρακτηρίζεται ανήθικος.

Αν και ειδικός δεν είμαι.

Ας πάρουμε την υπόθεση ότι έβαζες τέτοια αγγελία. Σαφέστατα και θα αναζητηθούν τα στοιχεία σου από τις αρμόδιες αρχές και θα υπάρξει μια κάποια δίωξη, όσο ανώνυμος κι αν νομίζεις ότι είσαι.

Αλλά αν το insomnia σαν χώρος επιτρέψει και αφήσει να υφίσταται η "αγγελία" σου, αυτομάτως κρίνεται ότι έχει κάποια συμμετοχή στην όλη φάση.

Και μπορούν κάλλιστα να κινηθούν διαδικασίες κατά αυτού, του admin, κατά παντός υπευθύνου ας πούμε.

Δεν ξέρω τα της δικηγορίας και των νόμων, αλλά λογικά κάπως έτσι θα γινόταν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχεις δίκιο μόνο όσον αφορά τη δημοσιοποίηση του π.μ.

Ζητώ συγγνώμη για αυτό, οφείλεται όμως στον εκνευρισμό μου για τη στάση σας.

Και πάλι δεν το θεωρώ ατόπημα, δεν μου μεταφέρθηκε κάτι εμπιστευτικά, πήρα την αναμενόμενη απάντηση που υποψιάζομαι κάνετε copy-paste σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακόμη κι αν ίσχυε αυτό που γράφεις περί copy/paste (το οποίο δεν ισχύει!), δεν είχες κανένα δικαίωμα να δημοσιοποιήσεις μία συζήτηση μέσω pm, ό,τι περιεχόμενο κι αν είχε. Είτε το θες είτε όχι, η ιδιωτική συζήτηση έχει κατ'αρχήν εμπιστευτικό χαρακτήρα, εκτός εάν αμφότερα τα μέρη συναινούν στην δημοσιοποιήσή της.

Αλλά μακάρι να ήταν αυτό το μεγαλύτερο ατόπημά σου...

[...]

Συγγνώμη αλλά δεν ξέρω να παίζω με τις λέξεις.

Καιρός να μάθεις αλλιώς να βρεις άλλο forum να ξεσπάς!

Επειδή εσύ δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου και τη μαγκιά σου, θα αρχίσεις να βρίζεις για να πληρώνουμε οι υπόλοιποι τα σπασμένα σου; Δεν κατάλαβα τη λογική σου!

Όσον αφορά την καραμέλα της ανωνυμίας:

Οι απόψεις μελών δεν εκφράζουν το εκάστοτε φόρουμ.

Δεν ευθύνεται το φόρουμ για τις αναρτήσεις του καθένα.

Άν εγω γράψω "αναζητώ 15χρονα κοριτσάκια για σύναψη σχέσης" στις αγγελίες θα κατηγορηθεί το φόρουμ για παιδεραστία; Μην τα χρησιμοποιούμε όλα όπως μας βολεύει.

Σε συμβουλεύω να μην γράφεις σε ύφος περισπούδαστο για πράγματα για τα οποία προφανώς δεν έχεις ιδέα. Μάθε, έστω και τώρα, ότι το forum και ο admin έχουν ευθύνη για οτιδήποτε γράφεται εδώ. Μάθε, έστω και τώρα, ότι το forum καθίσταται υπεύθυνο για οποιαδήποτε ανάρτηση του οποιουδήποτε τυχάρπαστου αρχίζει να βρίζει ή να πουλάει κλεμμένα ή οτιδήποτε.

Μάθε. Μετά γράψε.

Τα πλήρη στοιχεία μου είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.

Εξάλλου και το προφίλ μου στο facebook είναι επώνυμο.

Άν κάπου είπα ψέμματα,υπερέβαλλα ή συκοφάντησα άνευ λόγου μετά χαράς δέχομαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στα δικαστήρια.

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

Αν δεν φοβάσαι τις αστραπές, άραξε στο group που έφτιαξες στο facebook και βρίσε όσο θες. Κι όταν έρθουν οι αστραπές, αντιμετώπισέ τις.

Εμάς εδώ άσε μας κάτω από το υπόστεγο. Γιατί πρέπει να σε ακολουθήσουμε με το ζόρι;

p.s. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2010. Όποιος λέει την αλήθεια αντί να επιβραβεύεται χαρακτηρίζεται ανήθικος.

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα: ο υβριστής να αυτο-αναγορεύεται σε κήρυκα της "αλήθειας"...

Αντί να ζητάς συγγνώμη και να αναλογιστείς τη ζημιά που μπορείς να κάνεις, ζητάς και τα ρέστα;

Αυτό πλέον λέγεται θράσος.

Paredwse δηλαδη εσυ σαν νομικος πιστευεις οτι το σημειο κλειδι ειναι η απουσια προσβλητικων επιθετων (οπως καραγκιοζης, απατεωνας, κλεφτης, λωποδυτης κλπ). Χωρις αυτους τους χαρακτηρισμους μπορει να στοιχειοθετηθει κατηγορια;

Υπαρχει λογικη στο δικαστηριο; Δηλαδη ο δικαστης καταλαβαινει οτι δεν υπαρχει θεμα δυσφιμησης; Η ακομη και εαν υπαρχει θεμα δυσφιμησης θα πρεπει να διωχθει ο συγγραφεας και οχι ο ιδιοκτητης (με την λογικη οτι εαν ερθει καποιος και γραψει ενα συνθημα στο τοιχο του σπιτου σου δεν θα σου κανω μυνηση επειδη δεν συμφωνω με το συνθημα, δεν εγραψες εσυ το συνθημα).

Αλλη μια τελευταια ερωτηση. Δεν ειναι κοινη πρακτικη οτι εαν ενοχληθει καποιος σου κανει μια παρατηρηση και εαν δεν ικανοποιησεις το αιτημα του τοτε κανει μυνηση, η μπορει να κανει μυνηση εξ' αρχης; Στο δικαστηριο δεν μπορεις να πεις οτι εαν ειχες ενημερωθει για το υποτιθεμενο δυσφημιστικο ποστ θα το ειχες διαγραψει και θα ειχε τελειωσει η ιστορια εν τη γεννεση της;

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω τα ακριβή νομικά αλλά η ουσία είναι ότι αν λείπουν υβριστικοί χαρακτηρισμοί δύσκολα μπορεί να σταθεί η οποιαδήποτε κατηγορία. Η κριτική δεν τιμωρείται - αλλιώς όλοι οι κριτικοί κινηματογράφου (για παράδειγμα) θα είχαν πάει φυλακή. Επίσης, σε ένα έντυπο (όπως κατ' αναλογία είναι και ένα site) ευθύνη για τις όποιες δημοσιεύσεις φέρουν και ο ιδιοκτήτης και ο συντάκτης των δημοσιεύσεων. Τέλος, δεν υφίσταται καμία πρακτική και καμία υποχρέωση κάποιου να σε "ειδοποιήσει" πριν σε κατηγορήσει.

Ελπίζω να κάλυψα τα βασικά σημεία των ερωτημάτων σου.

Δημοσ.

paredwse το μόνο που έχω να σου πω και ας κλείσει εδώ η ιστορία είναι το εξής:

Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.Και ο κόσμος είδε να διαγράφεται ενα thread χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση.

Ήθελα πολύ να ήξερα αν δεν υπήρχαν αυτές οι λέξεις απο τις οποίες πιαστήκατε και σβήσατε το thread ποιά άλλη

δικαιολογία θα βρίσκατε;

Α και για να μην ξεχάσω:

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE.JPG

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE2.JPG

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE3.JPG

Σύνολο:804 αποτελέσματα...

Αυτά γιατί υπάρχουν ακόμα;;;

Δημοσ.

Αδερφέ η αναζήτηση βρίσκει λέξεις, και αυτές δε χρησιμοποιούνται πάντα ως υβριστικοί χαρακτηρισμοί σε συγκεκριμένα πρόσωπα/εταιρίες κλπ.

Εκτός και αν πιστεύεις πως σε ένα μήνυμα π.χ "Οδηγούσα σαν μαλάκας και παραλίγο να πατήσω έναν πεζό" οφείλω να κινηθώ νομικά εναντίων μου ξέρωγω.

Ή άμα πω στον τάδε χρήστη σε φιλικό τόνο "Τι καραγκιόζης είσαι ρε, ανάποδα έβαλες την ψήκτρα!" θα στραφεί αυτός εναντίον μου νομικά.

Ή άμα πω πως ο τάδε πλασιέ ισχυρίζεται πως είναι από τον ΟΤΕ αλλά προφανώς είναι απατεώνας, θα έχει το θράσος να ψάξει να με βρει ας πούμε.

• Moderators
Δημοσ.

Στην τελικη απλως περιγραψε το περιστατικο που σε κανει να θεωρεις πως η ταδε εταιρεια ειναι μη σοβαρη ή οτιδηποτε, και οι αναγνωστες θα καταλαβουν πως πρεπει να ειναι τουλαχιστον επιφυλακτικοι.

Αν εγω γραψω λοιπον πως "η εταιρεια Stormrain and Co πουλαει το Χ κινητο 150 ευρω αλλα γενικα πωλειται 50 και δεν παρεχει καμια εγγυηση για το προϊον, πηγα προχθες να μου το αντικαταστησει γιατι ελειπε ενα κουμπι και με εδειχναν και γελουσαν", υποθετω πως αφενος μεν κανεις δεν θα μου σβησει τιποτα, αφετερου δε θα φανω σοβαροτερος απο το να εγραφα κατι του τυπου "Καλα η Stormrain and Co ειναι μια παρεα καραγκιοζηδων που κλεβει τον κοσμο, το Χ μοντελο το πουλαει 150 ευρω και οι γυφτοι δεν το αντικαθιστουν αν ειναι ελλατωματικο".

My 2 cents.

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse το μόνο που έχω να σου πω και ας κλείσει εδώ η ιστορία είναι το εξής:

Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.Και ο κόσμος είδε να διαγράφεται ενα thread χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση.

Ήθελα πολύ να ήξερα αν δεν υπήρχαν αυτές οι λέξεις απο τις οποίες πιαστήκατε και σβήσατε το thread ποιά άλλη

δικαιολογία θα βρίσκατε;

[...]

Το μόνο που έχω να σου απαντήσω (και ειλικρινά δεν ξανα-ασχολούμαι με την περίπτωση του thread σου) είναι:

Α. Ουδέποτε υπήρξε και δεν υπάρχει προειδοποίηση πριν τη διαγραφή μηνύματος ή θέματος που αντιβαίνει στους Όρους Χρήσης του forum.

Αλλαγή στο όλο σύστημα του forum δεν γίνεται για χάρη σου...

Β. Λυπάμαι αλλά δεν είσαι και κάτι το ιδιαίτερο για να ασχολείται η διαχείριση του forum μαζί σου και να εφευρίσκει δικαιολογίες για να σου σβήνει τα threads. Παρ' όλα αυτά, μάθε, έστω και τώρα, ότι δεν χρειάζεται "δικαιολογία" για να σβηστεί ένα thread. Χρειάζεται λόγος.

Και εσύ παραδέχθηκες ότι ο λόγος υπήρχε: "Το θρεντ λοιπόν είχε μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή [...] και φυσικά με 2-3 χαρακτηρισμούς όπως απατεώνες, λωποδύτες κτλ.".

Τέλος, διαπιστώνω ότι δεν ασχολείσαι με την ουσία της απάντησής μου προς εσέ. Λογικό, γιατί δεν σε βολεύει. Το ερώτημα είναι: Αντιλαμβάνεσαι ή δεν αντιλαμβάνεσαι ότι, ενώ εσύ ως ανώνυμο μέλος είσαι στο απυρόβλητο, το forum κινδυνεύει από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που επιλέγεις να χρησιμοποιείς;

Τίποτε άλλο. :-)

ΥΓ: Για την ανοησία με τις λέξεις-κλειδί που έψαξες στο forum για να στηρίξεις τη δήθεν αδικία που υπέστης, απαντά ο liopyr, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα. Εκτός αν κι ο liopyr είναι μέρος της συνομωσίας εναντίον σου... :lol:

Στην τελικη απλως περιγραψε το περιστατικο που σε κανει να θεωρεις πως η ταδε εταιρεια ειναι μη σοβαρη ή οτιδηποτε, και οι αναγνωστες θα καταλαβουν πως πρεπει να ειναι τουλαχιστον επιφυλακτικοι.

Αν εγω γραψω λοιπον πως "η εταιρεια Stormrain and Co πουλαει το Χ κινητο 150 ευρω αλλα γενικα πωλειται 50 και δεν παρεχει καμια εγγυηση για το προϊον, πηγα προχθες να μου το αντικαταστησει γιατι ελειπε ενα κουμπι και με εδειχναν και γελουσαν", υποθετω πως αφενος μεν κανεις δεν θα μου σβησει τιποτα, αφετερου δε θα φανω σοβαροτερος απο το να εγραφα κατι του τυπου "Καλα η Stormrain and Co ειναι μια παρεα καραγκιοζηδων που κλεβει τον κοσμο, το Χ μοντελο το πουλαει 150 ευρω και οι γυφτοι δεν το αντικαθιστουν αν ειναι ελλατωματικο".

My 2 cents.

Αυτό ακριβώς γράφω τόση ώρα. Αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται, λυπάμαι αλλά δεν είναι πρόβλημα του forum.

Δημοσ.

οκ,επειδή την περίμενα και αυτή την πληρωμένη απάντηση:

ΗΟL

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3747407&postcount=25

>Είναι μέθοδος-απάτη ώστε να προσπαθήσουν να σε βάλουν στο δίκτυο της hol, εννοείται χωρίς να σε ρωτήσουν. ....
Οι [color="Red"]απατεώνες[/color] δεν είναι αυτοί που ψάχνουν κορόιδα αλλά η HOL που δέχεται τέτοιους εκπροσώπους.

ΠΛΑΙΣΙΟ

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3626619&postcount=64

>δεν υπαρχουν καρτες ουτε για δειγμα. α, αυτη με τα 7€ που δειχνει να υπαρχει στη Λάρισα ειναι μέσα σε pc και δεν πωλειται... 
κλασικοι [color="red"]απατεωνες[/color].. τσαμπα 5 τηλεφωνα υπεραστικα

FORTHNET

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3569179&postcount=156

>Εγω δεν έχω κανενα παράπονο απο τον ISP μου! Έχω 24mbit γραμμη και στο download κατεβάζω μέχρι και με 150KB/s δηλαδη εχω μια καθαρη 24αρα! [color="red"]Απατεωνες[/color] της forthnet! Αλλα τι να τους πεις; Ελεγαν πως...

NOVA

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3563510&postcount=76

>Ένα μεγάλο μπράβο στους [color="red"]απατεώνες [/color]τις νοβα που ξεπούλησαν (για να κονομήσουν συνδρομές) στο τσαμπε το καλοκαιράκι, τα χρέπια-αποκωδικοποιητές σε συνεργασία με τη forthnet, και τώρα σου λένε πρέπει να πάρεις καινούργιο χρέπι-αποκωδικοποιητή για να δεις HD.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3546938&postcount=45

>Καλα ακομη με τη Nivea ασχολειστε? Ρε παιδια μην παρασυρεστε απο τις διαφημισεις τους, ειναι [color="red"]ψευτες και απατεωνες[/color], niveasport 1 hd θα δειχνει μονο Live aγωνες και δεν εχουν και ισπανικο-γερμανικο που ειναι πολυ σημαντικα για μενα. Γιατι να δινεις 70 ευρω το μηνα για κατι που ειναι τοσα χρονια πισω απο τα γειτονικα κρατη? Αν δε βαλουν μυαλο δεν θα με δουν πελατη τους ουτε για στραγαλια. Exω να πω πολλα αλλα δεν γινεται... Καντε υπομονη που λεει και το τραγουδι 
ΟΧΙ ΡΕ ΔΕ ΤΣΙΜΠΑΜΕ!!!!!!!
κλασικοι [color="red"]απατεωνες[/color].. τσαμπα 5 τηλεφωνα υπεραστικα

• Super Moderators
Δημοσ.
οκ,επειδή την περίμενα και αυτή την πληρωμένη απάντηση:

[...]

Οπότε, επειδή περνάνε 5-6 με κόκκινο και δεν τους γράφει η αστυνομία, δικαιούσαι να περάσεις κι εσύ;

Ισότητα στην παρανομία; :lol:

Ειλικρινά, τέλος. :-)

Δημοσ.

Μanosfp με τη λογική που σε διακατέχει αμφιβάλλω αν μπορείς να είσαι μέλος σε οποιαδήποτε κοινότητα, πόσο μάλλον επιπέδου Insomnia.

Ξαναδιάβασε αυτά που σου έγραψε ο paredwse μόλις ηρεμήσεις.

/sc

Δημοσ.

Πάνε οι καλές μέρες.

Μεγάλωσε ο peradwthe και ξεχνάει ότι τα έχει γράψει πάλι:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=867407&postcount=33

Και έφερα μόνο ένα παράδειγμα.

Υπάρχουν πολλά εδώ !

Bing is your friend :P

[funmode]

Τρεις συνταξιούχοι στο καφενείο

- Takis: Αφήστε ρε παιδιά δεν περίμενα ότι θα καταντήσω έτσι.

Προχθές μου ζήτησε η εγγονή μου να την διαβάσω και δεν έβλεπα τα

γράμματα. Ποιος εγώ που χτύπαγα πουλί στα διακόσια μέτρα.

- Makis .Που να δείτε τι έπαθα εγώ. Πήγα να δω ένα φίλο, τον

Μήτσο που μένει στον πρώτο όροφο, μόνο δεκαεπτά σκαλοπάτια και

φούσκωσα,. Ποιος εγώ που για προθέρμανση έτρεχα μαραθώνιο.

- Peradwthe. Και που να σας πω τι έχω πάθει εγώ. Προχθές ήρθε η

Σβετλάνα να μου καθαρίσει το σπίτι. Ανέβηκε στην σκάλα , εγώ από κάτω

κοίταζα Έχει ένα κωλο, κάτι πόδια και γαμώ .

Την κατέβασα από την σκάλα, το ένα έφερε το άλλο και την πήδηξα. Όταν

τελειώσαμε γυρνάει θυμωμένη και μου λέει. Αμάν κύριε Peradwthe τρίτη φορά

σήμερα , τι έχετε πάθει!

Είδατε ρε παιδιά, ΞΕΧΝΑΩ, ΞΕΧΝΑΩ.

[/funmode]

:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...