liakos18 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Γεια σας! Έχω ένα PC το οποίο το έχω μόνιμα συνδεδεμένο με μια τηλεόραση Samsung LCD μέσω HDMI. Χθες αποφάσισα να κάνω φορμάτ και να αντικαταστήσω τα Vista με dual boot Windows 7/Ubuntu. Μετά την εγκατάσταση των λειτουργικών αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Στα Windows 7 (αφού κατέβασα και τους αντίστοιχους driver) ότι ανάλυση και να βάλω η εικόνα δεν καλύπτει όλη την οθόνη. Υπάρχει ένα μαύρο πλαίσιο γύρω γύρω (κυρίως στα πλαϊνά). Πρόσεξα επίσης ότι αυτό συμβαίνει ακόμη και πριν μπω στο λειτουργικό (στο BIOS π.χ). Δοκίμασα να αλλάξω το μέγεθος εικόνας από την TV αλλά ότι και να βάλω το πρόβλημα παραμένει. Η τηλεόραση έχει τις επιλογές 16:9, 4:3, Ζουμ, Ευρεία Ζουμ και πλήρης οθόνη. Στα Vista το είχα στο 16:9 και ήταν εντάξει. Στα Ubuntu από την άλλη όλα είναι ΟΚ αν βάλω στην τηλεόρασςη την επιλογή "Πλήρης οθόνη". Αν βάλω κάτι άλλο μου κόβει τις άκρες της εικόνας! Τα Ubuntu γενικά παίζει να έχουν ένα θέμα με το HDMI απ' ότι είδα (αν και δε το έχω ψάξει πολύ), περισσότερο με παραξενεύουν τα Windows διότι όπως είπα στα Vista όλα λειτουργούσαν άψογα (παράδοξως ). Τι μπορεί να φταίει;
nikolas8141 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Και πια καρτα..? Αν ειναι ΑΤΙ σου εχω λυση.. Πας στο CCC μετα desktop&displays, κατω αριστερα σου δειχνει μια οθονη με ενα βελακι στα δεξια της το πατας, configure, scaling options και παρε την μπαρα τερμα δεξια......
liakos18 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 A, ναι ξέχασα να αναφέρω την κάρτα! Χρησιμοποιώ αυτή της μητρικής μου (ASUS M3A-H HDMI) που είναι η ATI Radeon HD3200. Θα το κοιτάξω αυτό που είπες Νικόλα μόλις κάτσω σε εκείνο το PC!
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Όντως, κάτι με το Overscan πρέπει να παίζει.
liakos18 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Έψαξα στπ CCC για τη ρύθμιση που είπε ο Νικόλας αλλά δε βρήκα κάτι. Μετά κατέβασα την τελευταία έκδοση του CCC και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης έφτιαξαν όλα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Heatspreader Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Όντως, κάτι με το Overscan πρέπει να παίζει. Βασικά πρόκειται για Bug των Drivers. Μου το κάνει και εμένα όταν κάνω επανεκκίνηση έχοντας τελευταία φορά για οθόνη την HDTV. Πηγαίνω στο Overscan κουνάω την μπάρα και ενώ τη βάζω στην ίδια τιμή που ήταν διορθώνεται το πρόβλημα και απλά πατάω Apply.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.