Προς το περιεχόμενο

Χρηση hdmi καλωδου

ROSSIVAL20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πηγαινε στην σιγουρη λυση.

dvi σε dvi.

και τα δυο ψηφιακα σηματα δινουν.

η μονη διαφορα του hdmi ειναι οτι δινει και ηχο.

Και το DVI δίνει ήχο ;)

Δημοσ.
από wikipedia πάλι:

DVI is mostly compatible with HDMI. The main difference is that DVI typically carries no audio data in its TMDS channel,

εκτός και αν έχω χάσει εξελίξεις :-)

παιδια ΔΕΝ μεταφερει ηχο το dvi.

και εγω ετσι ειχα συνδεδεμενη την τηλεοραση και ειχα και εξτρα καλωδιο για ηχο.

το λεει και το wiki. :-)

Δημοσ.

υπάρχει, αλλά σπάνιο, το πρότυπο DVI M1-DA που στην πραγματικότητα είναι 4 extra pins για USB και μεταφέρεις ότι θες από εκεί, ακόμα και ήχο.

αλλά αυτό είναι εξαίρεση.

κατά κύριο λόγο (όπως λέει και το WIKI "typically") δεν μεταφέρει ήχο.

Δημοσ.

Αγόρασα μια lg 22 ιντσών. Μέσα είχε VGA καλώδιο. Είχα ήδη hdmi το οποίο χρησιμοποίησα για να τη συνδέσω σε ένα laptop HP με φυσική ανάλυση 1440Χ900 (16:10)

Στην οθόνη πήρα ανάλυση 1080p(16:9). Ωστόσο η ποιότητα ήταν λίγο θολή. Δοκίμασα το VGA καλώδιο και η ποιότητα ήταν τέλεια! Δεν υποτίθεται ότι η Hdmi σύνδεση είναι καλύτερη απο τη VGA?

Δημοσ.

αν δε κάνω λάθος είναι θέμα scaling,έχει αναφερθεί στο foroum.

είναι κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο catalyst control center αν έχεις ati (αντίστοιχα για nvidia)

Δημοσ.
παιδια ΔΕΝ μεταφερει ηχο το dvi.

και εγω ετσι ειχα συνδεδεμενη την τηλεοραση και ειχα και εξτρα καλωδιο για ηχο.

το λεει και το wiki. :-)

Το DVI δινει ήχο σε HDMI... Απλά αν δεν έχει η κάρτα decoder για ήχο τότε πρέπει να συνδέσετε ένα εξτρά καλωδιάκι (ένα δίκλωνο αν θυμαμαι καλά) στην SPDIF είσοδο της κάρτας γραφικών που συνδέεται με την SPDIF έξοδο της κάρτας ήχου (στις Onboard ψαξτε το πανω στην μητρική) για να βγαίνει ο ήχος στο HDMI. Δείτε πάνω στην κάρτα γραφικών σας μια μικρή υποδοχή που συνήθως γράφει audio πάνω. Για αυτήν την χρήση υπάρχει... Έχω δει τέτοια σύνδεση πολλές φορες να δουλεύει. Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Δημοσ.

σωστός είσαι εν μέρη

ισχύει στις nvidia κάρτες γραφικών των 2 τελευταίων χρόνων

οι ΑΤΙ των 2 τελευταίων χρόνων έχουν ξεχωριστό chip ήχου και δεν θέλουν κάποια εσωτερική σύνδεση

και πάλι είναι "πατέντα" των εταιριών για να μην βάζουν extra θήρα στη πλακέτα αλλα να δίνουν μετατροπέα DVI 2 HDMI

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

100% Σωστός είσαι φίλε μου , το dvi μεταφέρει ήχο και το έχω στο pc μου με κάρτα γραφικών Ati radeon 3870X2 1gb ,η κάρτα γραφικών μου στέλνει ήχο και έχει και ρυθμίσεις κιόλας στο catalyst για το πως θα απενεργοποιήσεις το onboard sound chip της κάρτας αν θες να έχεις έξδο απο κάρτα ήχου ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...