Προς το περιεχόμενο

Χρηση hdmi καλωδου

ROSSIVAL20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα

έχω μια οθόνη που έχει δυο υποδοχέσ πίσω. η μια είναι vga και η άλλη είναι dvi-d. η κάρτα γραφικών μου είναι η ATI RADEON HD 4650 DDR2 1GB και έχει πίσω τρεισ υποδοχέσ (vga, hdmi, dvi-i).

τι καλώδιο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνασ? αν έπερνα καλώδιο hdmi σε dvi-d θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα? η οθόνη δεν έχει ηχεία.

ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Mόνο εικόνα θέλεις να στείλεις δηλαδή στην οθόνη ? Οπως και να έχει η αγοράζεις το καλώδιο που λές ή παίρνεις καλώδιο Hdmi και εναν adapter σε dvi. και σκέτο dvi σε dvi να χρησιμοποιησεις την ίδια ποιότητα εικόνας θα έχεις ;)

Δημοσ.

Ψάξτο καλά γιατί νομίζω οτι θα σου βγεί πιο ακριβά να αγοράσεις ενα καλώδιο HDMI to DVI-D το οποίο ίσως βρείς πιο δύσκολα , από ένα καλώδιο HDMI + adapter. η κάρτα γραφικών σου δεν είχε μέσα adapter ?

Δημοσ.

στο νετ που εψαξα ηταν πιο φθηνο το hdmi σε dvi για αυτο.οχι δεν ειχε μεσα adpter η καρτα γραφικων.παιζει κανενα ρολο που η καρτα γραφικων παιρνει dvi-i και εγω θα παρω καλωδιο dvi-d σε dvi-d γιατι τετοια υποδοχη εχει η οθονη. ?θα κουμπωσει πισω?

Δημοσ.
στο νετ που εψαξα ηταν πιο φθηνο το hdmi σε dvi για αυτο.οχι δεν ειχε μεσα adpter η καρτα γραφικων.παιζει κανενα ρολο που η καρτα γραφικων παιρνει dvi-i και εγω θα παρω καλωδιο dvi-d σε dvi-d γιατι τετοια υποδοχη εχει η οθονη. ?θα κουμπωσει πισω?

αν δεν εχω καταλαβει καλα,εξηγησε μου.:-)

εχεις μια οθονη με 2 υποδοχες.μια vga και μια dvi.

η καρτα σου εχει τις 2 παραπανω υποδοχες + 1 hdmi.

θες να πετυχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα..ε?

εφοσον ΔΕΝ εχει ηχεια η οθονη το hdmi φευγειιιι..

το vga ειναι παλιο και δεν μας κανει.δεν ειναι της μοδας!B)

μενει λοιπον να στειλουμε ψηφιακα το σημα μας με dvi σε dvi.

εφοσον και η οθονη και η καρτα εχει τετοιες υποδοχες φυσικα και ΜΠΟΡΕΙΣ να το συνδεσεις με ενα τετοιο καλωδιο!http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751400

καλα εχω καταλαβει?:-D

Δημοσ.

ναι αυτο θελω να πετυχω φιλε μου :-) καλα καταλαβες.απλα η απορια μου ειναι αν παιζει κανενα ρολο που εγω θα παρω καλωδιο οπως αυτο που μου εδειξες(dvi-d) εφοσον η καρτα γραφικων υποστηριζει dvi-i?δηλαδη θα δουλευει το καλωδιο κανονικα η δεν θα μ βρισκει σημα?

Δημοσ.

γιατι να μην δινει σημα?

αν δεν κανω λαθος καποιες ακιδες αλλαζουν αλλα δεν το εμποδιζει να..κουμπωσει!

δες εδω!http://filedb.experts-exchange.com/incoming/2009/03_w12/119164/dvi.jpg

---------- Προσθήκη στις 01:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:04 ----------

το σκεφτηκα και αλλιως..

ειχα μια 5770 πανω στο pc μου και ειχε την ιδια υποδοχη με εσενα(dvi i) και το καλωδιο που ειχα πανω ηταν ακριβως το ιδιο που σου προτεινα.

και δουλευε μια χαρα..

οποτε εισαι κομπλε!:-D

Δημοσ.

από wikipedia:

# DVI-D (digital only)

# DVI-A (analog only)

# DVI-I (integrated - digital and analog)

επομένως δε έχεις κανένα πρόβλημα και όπως είπανε ποιο πάνω έχουν διαφορετικές ακίδες

Δημοσ.
στο 90% των οθονων το απλο vga καλωδιο εχουν.

για να δινεις και αλλα χρηματα μετα..:mad:

σοβαρά?? έχω πάρει ως τώρα 3 samsung και μια lg (για φίλους όχι για μένα)

όλες είχαν και καλώδιο vga και καλώδιο dvi

Δημοσ.

μια από τα ίδια σε LG SAMSUNG & FUJITSU

Δημοσ.

το τελευταιο 6μηνο εχω αλλαξει 4 οθονες.

2 lg(μια 20αρα και μια 22αρα και δεν ειχαν).

1 samsung 23''(ειχε μονο hdmi μεσα).

και μια dell 23''(μονο vga ειχε μεσα).

μαλιστα μετα απο επικοινωνια μου με το εκαστοτε καταστημα,ο πωλητης το εβρισκε φυσικο μιας και μου ελεγε

κατα λεξη ''συνηθως μονο vga καλωδιο εχουν μεσα οι οθονες,τα αλλα ειναι εξτρα''.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...