Liberito Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Από τότε που έβαλα το φοιτητικό conn-x μέσω του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ λαμβάνω αλλά δεν μπορώ να στείλω e-mail μέσω του outlook (αναφέρομαι σε e-mail accounts που έχω σε παρόχους εκτός Παν/μίου π.χ. στο freemail). Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Υ.Σ. Από το Παν/μιο μου είπαν να βάλω σαν διακομιστή εξερχομένων το: mail.(όνομα Παν/μίου).gr αλλά δεν άλλαξε τίποτα....
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 σαν εξερχομενο διακομιστη βαζεις τον mailserver που ειναι η συνδεση σου.αν ειναι οτενετ μπαινεις της οτενετ.τωρα με το diodos δεν ξερω ποιος αναλαμβανει για τα email
Liberito Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 σαν εξερχομενο διακομιστη βαζεις τον mailserver που ειναι η συνδεση σου.αν ειναι οτενετ μπαινεις της οτενετ.τωρα με το diodos δεν ξερω ποιος αναλαμβανει για τα email Πριν, που είχα απλό conn-x, στο διακομιστή εξερχομένων στο outlook είχα τα στοιχεία του freemail και όχι του ote και λειτουργούσε....
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 αν αφηνει η αλλη εταιρεια να στειλεις με οποιονδηποτε provider διαμεσω του δικους της mailserver αυτο ειναι αλλο θεμα.με τις δωρεαν εταιρειες για email ναι γινεται παντως.εκτος αν η εταιρεια εκοψε αυτην την δυνατοτητα.για την freemail λεω.αν μπορεις να δοκιμασεις απο καποια αλλη συνδεση.
anta_n Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Λογικά το πανεπιστήμιο σε κάποια σελίδα του θα έχει οδηγίες ρύθμισης του Outlook. Μπορεί να χρειάζεται να κάνεις κάποιες παραπάνω ρυθμίσεις (πρωτόκολλα, password authentication, κλπ.) τα οποία λογικά θα τα αναφέρουν από το πανεπιστήμιο. Δύσκολο να είναι θέμα παρόχου.
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 το διοδος ειναι κανονικη συνδεση του οτε η απλα ο οτε δινει το adsl και το διοδος Username kai password.τι Username εχεις?πχ αλεξανδρος@otenet.gr??
Liberito Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 το διοδος ειναι κανονικη συνδεση του οτε η απλα ο οτε δινει το adsl και το διοδος Username kai password.τι Username εχεις?πχ αλεξανδρος@otenet.gr?? το δίοδος είναι βασικά ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου αποκτάς adsl σύνδεση του ΟΤΕ αλλά "μπαίνεις" μέσω του Παν/μίου (είναι φθηνότερο από το κανονικό adsl). Δίοδος username και password δεν χρησιμοποιείς πουθενά παρά μόνο όταν κάνεις την αίτηση στην αντίστοιχη υπηρεσία. Την αίτηση αυτήν την καταθέτεις μετά στον ΟΤΕ για να σου κάνει την σύνδεση. Στο outlook παλιά έβαζα ότι μου έλεγε ο διακομιστής μου π.χ η hotmail (λέω τώρα, όχι ότι είναι έτσι) "pop.hotmail.gr" και "smtp.hotmail.gr" (εισερχόμενα - εξερχόμενα) και έστελνα και λάμβανα e-mail κανονικά.... τώρα επειδή γίνεται μέσω του Παν/μίου κάτι αλλάζει, αλλά σε καμία ιστοσελίδα του Παν/μίου δεν αναφέρεται τι ρυθμίζεις όταν ο διακομιστής δεν είναι το Παν/μιο. Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι δεν μπορώ να στείλω μέσω του outlook mail από λογαριασμούς που έχω εκτός Παν/μίου (λαμβάνω όμως κανονικά από όλους του λογαριασμούς που έχω). Υ.Σ. Έστειλα φυσικά και e-mail στην αρμόδια υπηρεσία του Παν/μίου αλλά αυτά που μου υπόδειξαν δεν επέφεραν καμία αλλαγή.
kifinas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το smtp authentication. Πας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού, more settings, outgoing server, τσεκάρεις το "my outgoing server..." και αφήνεις την επιλογή "use same settings..."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.