Moderators matrixxx Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Πως γινεται καθημερινα να παρατηρουμε μια πτωση του 1Mbps ανα ημερα στο Maximum attainable datarate σε συνδεση ADSL που δεν εχει αποσυνδεσεις ουτε καποιο αλλο προβλημα; Εχω DP24 ΟΤΕ, και μεχρι Τριτη - Τεταρτη ειχα (με 14dB εξασθενιση παντα, σταθερα) συγχρονισμο στα 18.300, Πεμπτη στα 17200 και σημερα 16.400! Δεν εχει να κανει με ωρες αιχμης η οχι, καθε 4-5 ωρες ολο συγχρονιζει και πιο χαμηλα κατα αναλογο ποσο, καπου 200Κbps ανα τετραωρο. Ετσι οπως παει σε καμια βδομαδα θα εχει γινει dial-up στα 48Κbps! (στο upload δεν αλλαζει ιδιαιτερα, αν και εκει σε καποια φαση χθες μονο ειχε πεσει στα 800 αντι για 1040 που ειναι συνηθως)
kosmasgr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Εμένα είναι αυτή την στιγμή : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.006 / 8.342 Χτές ήταν : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.006 / 9.400 Ορίστε και η γραμμή μου :
PETROS13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Ενημερώστε τον ΟΤΕ για βλάβη. και σε μένα h forthnet έκανε το ίδιο και το διόρθωσαν! άσχετα που σήμερα σε πολλά site μου κολλάει ενώ σε speedtest δείχνει 11mbps...
Moderators matrixxx Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Εμένα είναι αυτή την στιγμή : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.006 / 8.342Χτές ήταν : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.006 / 9.400 Ορίστε και η γραμμή μου : Παρομοια κατασταση δλδ. Κοιτα μην κανεις reboot sto router γιατι θα πεσεις κατω απο τα 7Mbps (κοιτα πως εχει πεσει το snr, μολις χασεις συγχρονισμο θα επανασυγχρονισεις πολυ πιο κατω, αφου ηδη αν δεις το max ειναι πιο χαμηλα απο το συγχρονισμο σου). Αν συνεχισει βεβαια η πτωση καποια στιγμη θα αποσυγχρονισει μονο του οταν το snr φτασει σε σημειο που θα εχεις σφαλματα πολλα...
Evilsmile Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 παιδια και εγω νομιζω εχω προβλημα με την ταχυτητα. Εδω και κανα 2 μερες ενω εχω συμβολαιο με τον οτε στα 2mbps κατεβαζω με πολυ χαμηλη ταχυτητα της ταξης των 50-60kbp/s . Μενω θεσσαλονικη, ολυμπιαδος, λιγο πανω απο κεντρο. Ξερει κανεις αν εχει προβλημα ο ΟΤΕ ή η γραμμη μου;
anta_n Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Πήρες την εξυπηρέτηση πελατών να δηλώσεις βλάβη; Ίσως μπορέσουν να σε βοηθήσουν από εκεί. Τα 60kb που λες είναι πολύ λίγα....
prliki Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Στις δυάρες γραμμές τα προβλήματα είναι πιο σπάνια αφού στα 2 είναι πολύ πιο εύκολο να συγχρονίσει το ρούτερ. Το πιθανότερο είναι να έχουν θέμα στον ΟΤΕ. Πάρε τηλέφωνο να δεις τι γίνεται. Σχετικά με πέσιμο του συγχρονισμού καλύτερα να δοκιμάσετε με ένα άλλο ρούτερ να δείτε τι παίζει αν και το πιθανότερο είναι να έχει πιττάρει το dslam και να ρίχνει το συγχρονισμό αυτόματα για να εξυπηρετήσει περισσότερους.
kifinas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 αν και το πιθανότερο είναι να έχει πιττάρει το dslam και να ρίχνει το συγχρονισμό αυτόματα για να εξυπηρετήσει περισσότερους. Πότε θα καταλάβετε ότι το πιτάρισμα είναι άσχετο με τον συγχρονισμό;;;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 σίγουρα το πιτάρισμα του κυκλώματος πίσω από το dslam δεν επηρεάζει το συγχρονισμό αλλά το throughput, υπάρχει όμως και το crosstalk, όσοι περισσότεροι γείτονες έχουν adsl τόσο πέφτει ο συγχρονισμός
kifinas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Που έχει να κάνει όπως σωστά είπες με το τι κυκλοφορεί στο καλώδιο. Που δεν έχει να κάνει με το dslam του παρόχου μας αλλά με το σύνολο των παρόχων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 yeap, απλά συμπλήρωσα
anta_n Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Και πάλι όμως, το πιτάρισμα δικαιολογεί ΤΟΣΟ χαμηλή ταχύτητα; Το ότι το δίκτυο του ΟΤΕ πλέον δεν πάει πολύ καλά νομίζω πως πλέον είναι αποδεκτό, αλλά τα 60kb είναι πάρα πολύ λίγα για να το ρίξουμε εκεί. Πιο πιθανό δεν είναι να φταίει κάτι άλλο;
kifinas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Και πάλι όμως, το πιτάρισμα δικαιολογεί ΤΟΣΟ χαμηλή ταχύτητα; Το ότι το δίκτυο του ΟΤΕ πλέον δεν πάει πολύ καλά νομίζω πως πλέον είναι αποδεκτό, αλλά τα 60kb είναι πάρα πολύ λίγα για να το ρίξουμε εκεί. Πιο πιθανό δεν είναι να φταίει κάτι άλλο; Μάλλον κάνεις πλάκα ή δεν διάβασες καλά το νήμα. Ο matrixxx ανησυχεί για το που κλειδώνει η adsl. Ο Evilsmile μας λέει ότι κατεβάζει "χαμηλά" με την 2άρα του. Κατά πρώτον είναι offtopic. Κατά δεύτερον δεν μας λέει (και δεν τον ρώτησε κανείς) από που κατεβάζει τόσο, αν μιλάει για torrent, αν έχει κάνει τεστ από κάποιο ftp όπως της otenet ή του ntua κλπ. Όσο για το "πλέον αποδεκτό" σίγουρα μας κάνεις πλάκα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 εδώ σε άλλο topic λέει ότι χρειάζεται εγγυημένο bandwidth το online gaming σε netcafe, σε αυτό το post θα κολλήσουμε? http://www.insomnia.gr/topic/391221-%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b5%cf%84-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b5-%cf%84%ce%b9-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b7/page__view__findpost__p__3740817
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.